![]() |
2008.02.07. 14:40
nlm79 írta:na meg a rossz termosztát ami nem engedi a hideg körbe a meleg kört hogy a belső kör visszahüljön a motornál
2008.02.07. 15:31
morini írta:Hi!
Nekem is van egy 525tds e 39-em és nekem is ugyanaz a hiba előjött. Nyomja ki a vizet....
100%, hogy hengerfej lesz.
Van egy másik bmw-m is e34 524td annál si ez volt a hiba...és az is hengerfejes volt.
Én is már mindent kibróbáltam, a kis légtelenítő csővet, a hűtőt, thermosztátot, stb. de semmi sem változott. Ez bizony hengerfej. Egy-vagy két hengernél levegőt nyom a vizbe, ami hengerfej repedéshez vezet, minden kétséget kizáróan!
Előszőr még gondoltam arra is, hogy csak a tömítés szált el, de nem az volt. Amikor levettem a hengerfejet, akkor látszott....
Sajna ez típusbetegség a BMW-nél, főleg a dieseleknél, hogy úgy lesz hengerfejes a motor, hogy csak avizet nyomja ki.
Azért próbáld ki a következőt.
Hideg motornál vedd le a kiegynlítőtartály sapkáját, ha már ekkor jön kifele a víz, az egyértelmű hogy hengerfej .....
Aztén levett sapkánál melegítsd a motort üzemi hőfokra (nyisson ki a thermosztát). Amikor ezt elérted, akkor lépj rá hirtelen a gázra (padlózd le) 2-3 másodpercig (ezt csináld meg egymás után kisebb szünetekkel kb 5 alkalommal), és akkor ömleni fog kifelé a víz. Na ekkor van az hogy hengerfejes a motor...
Ne lepődj meg a víz nem fog felmelegedni (megáll amutató középen)
Ja és ne vedd be a más autókra jellemző (ha bugyog vissza egy kicsit a víz, akkor hengerfejes ) domát. A BMW nem fog kicsit visszabugyogni, hanem nagy gázadásnál ömlik majd ki a víz.
Ugyanez volt az enyémnél is.
Méegy jótanács, ha hengerfej felújításnál döntesz, akkor egy dolgot jegyezz meg, ne engedd, hogy a hengerfejet méret alattivá síkolják!!!!! Ezt ott tudod megnézni, hogy vannak a hengerfejen kis körök, amik jelzik a hengerfej tűrését. Ha ezek a kis körök nem látszódnak, akkor ne is tedd fel, mert szart sem fog érni az egész.
Ezt én beszoptam és újra le kellett szedni a hengerfejet és eldobni jó messzire...
Aztán a második dolog, ami nagyon fontos. A hengerfejet kizárólag "Victor Renz" tömítéssel rakasd össze. Nekem összerakták Glaser tömítéssel, ami 2 hónapig bírta!
Ennek következménye a hengerfej újboli leszedése (a k......a anyját)
Na ekkor tartottam kb. 350 000Ft-nál a hengerfej miatt.
Ezek után Viktor tömítés, hengerfej vissza és azóta hibátlan a az 524td-m.
Szóval, ha valaki akkor én mondhatom megamról, hogy ott vagyok a toppon a hengerfej témában, hisz van benn gyakorlatom....
Ja és egy alap dolog, minden hengerfej elszedésnél új csavarok kellenek!
Nekem is tele a f....-om a BMW hengerfejekkel. Mindkét bmw-m ezt csinálta, kurvára elegem van balőle.
Ettől függetlenül szeretem a bmw-t, csak anyagi csődbe megyek miatta....
Szaky
2008.02.07. 18:44
strobi írta:morini írta:Hi!
Nekem is van egy 525tds e 39-em és nekem is ugyanaz a hiba előjött. Nyomja ki a vizet....
100%, hogy hengerfej lesz.
Van egy másik bmw-m is e34 524td annál si ez volt a hiba...és az is hengerfejes volt.
Én is már mindent kibróbáltam, a kis légtelenítő csővet, a hűtőt, thermosztátot, stb. de semmi sem változott. Ez bizony hengerfej. Egy-vagy két hengernél levegőt nyom a vizbe, ami hengerfej repedéshez vezet, minden kétséget kizáróan!
Előszőr még gondoltam arra is, hogy csak a tömítés szált el, de nem az volt. Amikor levettem a hengerfejet, akkor látszott....
Sajna ez típusbetegség a BMW-nél, főleg a dieseleknél, hogy úgy lesz hengerfejes a motor, hogy csak avizet nyomja ki.
Azért próbáld ki a következőt.
Hideg motornál vedd le a kiegynlítőtartály sapkáját, ha már ekkor jön kifele a víz, az egyértelmű hogy hengerfej .....
Aztén levett sapkánál melegítsd a motort üzemi hőfokra (nyisson ki a thermosztát). Amikor ezt elérted, akkor lépj rá hirtelen a gázra (padlózd le) 2-3 másodpercig (ezt csináld meg egymás után kisebb szünetekkel kb 5 alkalommal), és akkor ömleni fog kifelé a víz. Na ekkor van az hogy hengerfejes a motor...
Ne lepődj meg a víz nem fog felmelegedni (megáll amutató középen)
Ja és ne vedd be a más autókra jellemző (ha bugyog vissza egy kicsit a víz, akkor hengerfejes ) domát. A BMW nem fog kicsit visszabugyogni, hanem nagy gázadásnál ömlik majd ki a víz.
Ugyanez volt az enyémnél is.
Méegy jótanács, ha hengerfej felújításnál döntesz, akkor egy dolgot jegyezz meg, ne engedd, hogy a hengerfejet méret alattivá síkolják!!!!! Ezt ott tudod megnézni, hogy vannak a hengerfejen kis körök, amik jelzik a hengerfej tűrését. Ha ezek a kis körök nem látszódnak, akkor ne is tedd fel, mert szart sem fog érni az egész.
Ezt én beszoptam és újra le kellett szedni a hengerfejet és eldobni jó messzire...
Aztán a második dolog, ami nagyon fontos. A hengerfejet kizárólag "Victor Renz" tömítéssel rakasd össze. Nekem összerakták Glaser tömítéssel, ami 2 hónapig bírta!
Ennek következménye a hengerfej újboli leszedése (a k......a anyját)
Na ekkor tartottam kb. 350 000Ft-nál a hengerfej miatt.
Ezek után Viktor tömítés, hengerfej vissza és azóta hibátlan a az 524td-m.
Szóval, ha valaki akkor én mondhatom megamról, hogy ott vagyok a toppon a hengerfej témában, hisz van benn gyakorlatom....
Ja és egy alap dolog, minden hengerfej elszedésnél új csavarok kellenek!
Nekem is tele a f....-om a BMW hengerfejekkel. Mindkét bmw-m ezt csinálta, kurvára elegem van balőle.
Ettől függetlenül szeretem a bmw-t, csak anyagi csődbe megyek miatta....
Szaky
Fú vazzeg... most belém állt az ideg!!!
Elolvastam ezt a hozzászólást és kipróbáltam,hogy levettem a hütősapit és úgy felmelegitettem a motort... üzemmeleg állapotban gázfröccs és utánna emelkedik a vizszint és kicsit ki is folyik...na ez mitől van?! mert eddig semmi baja sem volt a kocsimnak most meg nem fújja úgy a meleget sem mint eddig? de menet közben nincs semmi emlitésreméltó csak annyi,hogy tegnap még 102-107C-on működött a gépezet ma meg 95-107c-között ingadozik!!!
Megint termosztát vagy?!
Diabolica te hogy látod? neked is ingadozik a vizhőfokod a titkos menüben?!
köszi üdv.strobi.
2008.02.07. 19:28
morini írta:Hi!
Szaky
2008.02.07. 20:06
2008.02.07. 20:32
2008.02.07. 20:39
2008.02.07. 20:45
2008.02.07. 21:26
nlm79 írta:összeraktam a gépet kapot egy új termosztátot de amikor a mutató eléri a középpontot a ventillátort ugyanugy letudom fogni(merész vagyok mi?)![]()
mikor nem lehetne ezt lefogni?
egyből ahogy a mutató eléri a középpontot vagy tolni kell még egy kicsit?
a másik hogy hideg motornál nincs semmi viz áramlás a tágulásiba még gázadásnál se ilyenkor kéne benne lennie vagy csak ha már kinyit a termosztát?
2008.02.07. 21:41
2008.02.07. 21:45
2008.02.07. 21:53
nlm79 írta:nem tudom hogy jó-e de még szerintem nem mert bikára meghúzott kupaknál is sziszeg ki a levegő vagy göz ezért kéne tudnom hogy jó-e a viskó
2008.02.07. 22:04
2008.02.07. 22:09
2008.02.07. 22:20
nlm79 írta:fogalmam sincs hogy hogy kell ezt légteleníteni hisz csak a tágulási tartályt lehet lecsavarni mert nincs más mit
azzal kezdödött hogy hideg levegőt kezdett fújni a fűtés(de már lehetett állítani a venti fordulatát)
megnéztem a tágulási tartályt és üres volt feltöltöttem és három nap mulva megint üres volt
néha láttam hogy a tágulási tartály túlfolyó kis csövén göz jön ki ezért cseréltünk termosztátot mert gondoltam hogy nem folyik a viz a hütöbe meg meghúztam a laza bilincseket
most feltöltöttem fagyállóval ugy hogy nyitott kupaknál melegitetem fel a motort meg bekapcsolt fűtésnél(idő közben amikor lefolyt a tágulásiból a fagyálló utána töltötem) amikor jött a meleg levegő a fűtésből lezártam a tágulásit
2008.02.07. 22:39
nlm79 írta:igaza van Diabolicának
nem minden túl melegedő motor hengerfejes
rossz vizpumpa vagy termosztát vagy viszkó kuplung is lehet a hibás mert én belegondoltam
hogy ezek se véletlenül vannak ott ahol ,mindnek az a szerepe hogy ne melegedjen túl a motor de ha elromlanak...
csak tudnám hogy ellenörizzem én is le ezeket![]()
?????
2008.02.07. 23:20
strobi írta:Értem! az normális dolog,hogy levett hűttő spkánál gázfröccs után a tágulási tartályból feljön a vizszint? meg a 96-107C-ig mozog a titkos menüben a vizhőfok? tudom a v8-nak 103-107C az üzemije!!!
2008.02.08. 00:20
nlm79 írta:nem tudom hogy jó-e de még szerintem nem mert bikára meghúzott kupaknál is sziszeg ki a levegő vagy göz ezért kéne tudnom hogy jó-e a viskó
2008.02.08. 00:55
2008.02.08. 01:28