Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.02.07. 14:40

nlm79 írta:na meg a rossz termosztát ami nem engedi a hideg körbe a meleg kört hogy a belső kör visszahüljön a motornál

na mi lett az eredmény mára, kíváncsi vagyok!

2008.02.07. 15:31

morini írta:Hi!

Nekem is van egy 525tds e 39-em és nekem is ugyanaz a hiba előjött. Nyomja ki a vizet....
100%, hogy hengerfej lesz.
Van egy másik bmw-m is e34 524td annál si ez volt a hiba...és az is hengerfejes volt.

Én is már mindent kibróbáltam, a kis légtelenítő csővet, a hűtőt, thermosztátot, stb. de semmi sem változott. Ez bizony hengerfej. Egy-vagy két hengernél levegőt nyom a vizbe, ami hengerfej repedéshez vezet, minden kétséget kizáróan!
Előszőr még gondoltam arra is, hogy csak a tömítés szált el, de nem az volt. Amikor levettem a hengerfejet, akkor látszott....

Sajna ez típusbetegség a BMW-nél, főleg a dieseleknél, hogy úgy lesz hengerfejes a motor, hogy csak avizet nyomja ki.

Azért próbáld ki a következőt.

Hideg motornál vedd le a kiegynlítőtartály sapkáját, ha már ekkor jön kifele a víz, az egyértelmű hogy hengerfej .....
Aztén levett sapkánál melegítsd a motort üzemi hőfokra (nyisson ki a thermosztát). Amikor ezt elérted, akkor lépj rá hirtelen a gázra (padlózd le) 2-3 másodpercig (ezt csináld meg egymás után kisebb szünetekkel kb 5 alkalommal), és akkor ömleni fog kifelé a víz. Na ekkor van az hogy hengerfejes a motor...

Ne lepődj meg a víz nem fog felmelegedni (megáll amutató középen)
Ja és ne vedd be a más autókra jellemző (ha bugyog vissza egy kicsit a víz, akkor hengerfejes ) domát. A BMW nem fog kicsit visszabugyogni, hanem nagy gázadásnál ömlik majd ki a víz.

Ugyanez volt az enyémnél is.
Méegy jótanács, ha hengerfej felújításnál döntesz, akkor egy dolgot jegyezz meg, ne engedd, hogy a hengerfejet méret alattivá síkolják!!!!! Ezt ott tudod megnézni, hogy vannak a hengerfejen kis körök, amik jelzik a hengerfej tűrését. Ha ezek a kis körök nem látszódnak, akkor ne is tedd fel, mert szart sem fog érni az egész.
Ezt én beszoptam és újra le kellett szedni a hengerfejet és eldobni jó messzire...
Aztán a második dolog, ami nagyon fontos. A hengerfejet kizárólag "Victor Renz" tömítéssel rakasd össze. Nekem összerakták Glaser tömítéssel, ami 2 hónapig bírta!
Ennek következménye a hengerfej újboli leszedése (a k......a anyját)
Na ekkor tartottam kb. 350 000Ft-nál a hengerfej miatt.
Ezek után Viktor tömítés, hengerfej vissza és azóta hibátlan a az 524td-m.

Szóval, ha valaki akkor én mondhatom megamról, hogy ott vagyok a toppon a hengerfej témában, hisz van benn gyakorlatom....

Ja és egy alap dolog, minden hengerfej elszedésnél új csavarok kellenek!

Nekem is tele a f....-om a BMW hengerfejekkel. Mindkét bmw-m ezt csinálta, kurvára elegem van balőle.
Ettől függetlenül szeretem a bmw-t, csak anyagi csődbe megyek miatta....

Szaky

Fú vazzeg... most belém állt az ideg!!!
Elolvastam ezt a hozzászólást és kipróbáltam,hogy levettem a hütősapit és úgy felmelegitettem a motort... üzemmeleg állapotban gázfröccs és utánna emelkedik a vizszint és kicsit ki is folyik...:( na ez mitől van?! mert eddig semmi baja sem volt a kocsimnak most meg nem fújja úgy a meleget sem mint eddig? de menet közben nincs semmi emlitésreméltó csak annyi,hogy tegnap még 102-107C-on működött a gépezet ma meg 95-107c-között ingadozik!!!
Megint termosztát vagy?!

Diabolica te hogy látod? neked is ingadozik a vizhőfokod a titkos menüben?!

köszi üdv.strobi.

2008.02.07. 18:44

strobi írta:

Nekem is van egy 525tds e 39-em és nekem is ugyanaz a hiba előjött. Nyomja ki a vizet....
100%, hogy hengerfej lesz.
Van egy másik bmw-m is e34 524td annál si ez volt a hiba...és az is hengerfejes volt.

Én is már mindent kibróbáltam, a kis légtelenítő csővet, a hűtőt, thermosztátot, stb. de semmi sem változott. Ez bizony hengerfej. Egy-vagy két hengernél levegőt nyom a vizbe, ami hengerfej repedéshez vezet, minden kétséget kizáróan!
Előszőr még gondoltam arra is, hogy csak a tömítés szált el, de nem az volt. Amikor levettem a hengerfejet, akkor látszott....

Sajna ez típusbetegség a BMW-nél, főleg a dieseleknél, hogy úgy lesz hengerfejes a motor, hogy csak avizet nyomja ki.

Azért próbáld ki a következőt.

Hideg motornál vedd le a kiegynlítőtartály sapkáját, ha már ekkor jön kifele a víz, az egyértelmű hogy hengerfej .....
Aztén levett sapkánál melegítsd a motort üzemi hőfokra (nyisson ki a thermosztát). Amikor ezt elérted, akkor lépj rá hirtelen a gázra (padlózd le) 2-3 másodpercig (ezt csináld meg egymás után kisebb szünetekkel kb 5 alkalommal), és akkor ömleni fog kifelé a víz. Na ekkor van az hogy hengerfejes a motor...

Ne lepődj meg a víz nem fog felmelegedni (megáll amutató középen)
Ja és ne vedd be a más autókra jellemző (ha bugyog vissza egy kicsit a víz, akkor hengerfejes ) domát. A BMW nem fog kicsit visszabugyogni, hanem nagy gázadásnál ömlik majd ki a víz.

Ugyanez volt az enyémnél is.
Méegy jótanács, ha hengerfej felújításnál döntesz, akkor egy dolgot jegyezz meg, ne engedd, hogy a hengerfejet méret alattivá síkolják!!!!! Ezt ott tudod megnézni, hogy vannak a hengerfejen kis körök, amik jelzik a hengerfej tűrését. Ha ezek a kis körök nem látszódnak, akkor ne is tedd fel, mert szart sem fog érni az egész.
Ezt én beszoptam és újra le kellett szedni a hengerfejet és eldobni jó messzire...
Aztán a második dolog, ami nagyon fontos. A hengerfejet kizárólag "Victor Renz" tömítéssel rakasd össze. Nekem összerakták Glaser tömítéssel, ami 2 hónapig bírta!
Ennek következménye a hengerfej újboli leszedése (a k......a anyját)
Na ekkor tartottam kb. 350 000Ft-nál a hengerfej miatt.
Ezek után Viktor tömítés, hengerfej vissza és azóta hibátlan a az 524td-m.

Szóval, ha valaki akkor én mondhatom megamról, hogy ott vagyok a toppon a hengerfej témában, hisz van benn gyakorlatom....

Ja és egy alap dolog, minden hengerfej elszedésnél új csavarok kellenek!

Nekem is tele a f....-om a BMW hengerfejekkel. Mindkét bmw-m ezt csinálta, kurvára elegem van balőle.
Ettől függetlenül szeretem a bmw-t, csak anyagi csődbe megyek miatta....

Szaky

Fú vazzeg... most belém állt az ideg!!!
Elolvastam ezt a hozzászólást és kipróbáltam,hogy levettem a hütősapit és úgy felmelegitettem a motort... üzemmeleg állapotban gázfröccs és utánna emelkedik a vizszint és kicsit ki is folyik...:( na ez mitől van?! mert eddig semmi baja sem volt a kocsimnak most meg nem fújja úgy a meleget sem mint eddig? de menet közben nincs semmi emlitésreméltó csak annyi,hogy tegnap még 102-107C-on működött a gépezet ma meg 95-107c-között ingadozik!!!
Megint termosztát vagy?!

Diabolica te hogy látod? neked is ingadozik a vizhőfokod a titkos menüben?!

köszi üdv.strobi.

Cooool,

ülj vissza és hajts tovább, nincs semmi bajod.
Írtam fent, hogy most nehogy mindenki azt kezdje gondolni, hogy hengerfejes lett a kocsija.
Amikor nlm-nek írtam pont ezért ki sem mertem említeni a hengerfejes szót.

Hogy hűtsem a kedélyeket elárulom, hogy írta közben magánban, hogy vízcsőlazulásos gondot vett észre, azaz, nagyon elképzelhető, hogy neki sincs semmi baja, azon kívül, hogy meglazult egy 30 forint értékű szirszar bilincs.
Persze per pillanat még csak próbálgatja a dolgot, de reméljük csak ennyi volt a gond.

Szóval csak lassan, lassan.....

2008.02.07. 19:28

Szaky

Ez szerintem inkáb a TDS-ek re jelemző nem a sima D-k re.

2008.02.07. 20:06

Cooool,

ülj vissza és hajts tovább, nincs semmi bajod.
Írtam fent, hogy most nehogy mindenki azt kezdje gondolni, hogy hengerfejes lett a kocsija.
Amikor nlm-nek írtam pont ezért ki sem mertem említeni a hengerfejes szót.

Hogy hűtsem a kedélyeket elárulom, hogy írta közben magánban, hogy vízcsőlazulásos gondot vett észre, azaz, nagyon elképzelhető, hogy neki sincs semmi baja, azon kívül, hogy meglazult egy 30 forint értékű szirszar bilincs.
Persze per pillanat még csak próbálgatja a dolgot, de reméljük csak ennyi volt a gond.

Szóval csak lassan, lassan.....[/quote]

Értem! az normális dolog,hogy levett hűttő spkánál gázfröccs után a tágulási tartályból feljön a vizszint? meg a 96-107C-ig mozog a titkos menüben a vizhőfok? tudom a v8-nak 103-107C az üzemilye!!!

2008.02.07. 20:32

összeraktam a gépet kapot egy új termosztátot de amikor a mutató eléri a középpontot a ventillátort ugyanugy letudom fogni(merész vagyok mi?) :D
mikor nem lehetne ezt lefogni?
egyből ahogy a mutató eléri a középpontot vagy tolni kell még egy kicsit?
a másik hogy hideg motornál nincs semmi viz áramlás a tágulásiba még gázadásnál se ilyenkor kéne benne lennie vagy csak ha már kinyit a termosztát?

2008.02.07. 20:39

ha nincs semmi gondotok a géppel ne nyitogassátok a kupakot mert lelevegősödik
benzinest én úgy légtelenitetem le hogy csak a hötőn lévő két kupakot nyitotam ki,felmelegítetem a motort hogy nyitva legyen az ut a viznek mindenhol ja meg fűtés be majd öntöttem a lét a nagy kupakon ,belefujtam és amikor jött csak viz levegő nélkül a kicsin azt lezártam majd nagy után tölt és lezár de csak ovatosan mert rohadt meleg

2008.02.07. 20:45

igaza van Diabolicának
nem minden túl melegedő motor hengerfejes
rossz vizpumpa vagy termosztát vagy viszkó kuplung is lehet a hibás mert én belegondoltam
hogy ezek se véletlenül vannak ott ahol ,mindnek az a szerepe hogy ne melegedjen túl a motor de ha elromlanak...
csak tudnám hogy ellenörizzem én is le ezeket 8O 8O ?????

2008.02.07. 21:26

nlm79 írta:összeraktam a gépet kapot egy új termosztátot de amikor a mutató eléri a középpontot a ventillátort ugyanugy letudom fogni(merész vagyok mi?) :D
mikor nem lehetne ezt lefogni?
egyből ahogy a mutató eléri a középpontot vagy tolni kell még egy kicsit?
a másik hogy hideg motornál nincs semmi viz áramlás a tágulásiba még gázadásnál se ilyenkor kéne benne lennie vagy csak ha már kinyit a termosztát?

Erre való a termpsztátod, ezek szerint az jól működik.
Ebben a cefet hidegben elmész egyébként ventilátor nélkül is. Én az A6-ból kivettem mert elszállt egy lapát, simán megy, nem meleg, de persze lassan veszek bele egy újat.
Alapjáraton járó motornál mág jó hogy le tudod ám fogni.....

Melyik kezeddel csinálod, a jobbal? Ezt már a nyelveddel gépelted be?

Ha csak letelered a tds utántöltő kupakját akkor nem szabad levegősödnie, nem érintkezik levegővel a rendeszer ilyenkor sem...

azt nem mondtad el, hogy akkor most jó lett a kocsod vagy sem?

Strobi!
Mi a fenének aggódsz itt mint egy lány, ülj bele és bőgesd, akkor rimánkodj, ha valalmi baja van annak a kocsinak! Lehet esetenként 96, nem ügy........

2008.02.07. 21:41

pont ezt nem tudom hogy meleg motornál 3000-es fordulaton is le kéne hogy tudjam fogni a ventilátort?

2008.02.07. 21:45

nem tudom hogy jó-e de még szerintem nem mert bikára meghúzott kupaknál is sziszeg ki a levegő vagy göz ezért kéne tudnom hogy jó-e a viskó :roll:

2008.02.07. 21:53

nlm79 írta:nem tudom hogy jó-e de még szerintem nem mert bikára meghúzott kupaknál is sziszeg ki a levegő vagy göz ezért kéne tudnom hogy jó-e a viskó :roll:

felejtsd el a viskót szerintem most...
a sziszegés izgalmasabb....
légtelenítettél valahogy?

azt nem írtad még le, hogy mivel kezdődött a problémád, csak mellékesen utaltál rá....hogy valalmi termosztátot cseréltél vagy mit....
előtte pl volt baja?

2008.02.07. 22:04

Na igen ezek is lehetségesek, de ettől nem kerülhet levegő a rendszerbe, hiszen a géped (ahogy az enyém sem) nem forralja a vizet, hanem kinyomja és a vízhiány miatt a motorban lévő kevés víz felmelegszik. Tehát valamilyen módon levegő kerül a vízbe, ami csak a rossz tömítéstől, illetve a hengergátrepedésnél jöhet elő. Azért azt még próbáld ki, hogy járatod a motort és a motor alá nézel, hogy nem-e csöpög a vízpumpánál. Ilyen is volt nálam.

Szaki

2008.02.07. 22:09

fogalmam sincs hogy hogy kell ezt légteleníteni hisz csak a tágulási tartályt lehet lecsavarni mert nincs más mit
azzal kezdödött hogy hideg levegőt kezdett fújni a fűtés(de már lehetett állítani a venti fordulatát :D )
megnéztem a tágulási tartályt és üres volt feltöltöttem és három nap mulva megint üres volt
néha láttam hogy a tágulási tartály túlfolyó kis csövén göz jön ki ezért cseréltünk termosztátot mert gondoltam hogy nem folyik a viz a hütöbe meg meghúztam a laza bilincseket
most feltöltöttem fagyállóval ugy hogy nyitott kupaknál melegitetem fel a motort meg bekapcsolt fűtésnél(idő közben amikor lefolyt a tágulásiból a fagyálló utána töltötem) amikor jött a meleg levegő a fűtésből lezártam a tágulásit

2008.02.07. 22:20

nlm79 írta:fogalmam sincs hogy hogy kell ezt légteleníteni hisz csak a tágulási tartályt lehet lecsavarni mert nincs más mit
azzal kezdödött hogy hideg levegőt kezdett fújni a fűtés(de már lehetett állítani a venti fordulatát :D )
megnéztem a tágulási tartályt és üres volt feltöltöttem és három nap mulva megint üres volt
néha láttam hogy a tágulási tartály túlfolyó kis csövén göz jön ki ezért cseréltünk termosztátot mert gondoltam hogy nem folyik a viz a hütöbe meg meghúztam a laza bilincseket
most feltöltöttem fagyállóval ugy hogy nyitott kupaknál melegitetem fel a motort meg bekapcsolt fűtésnél(idő közben amikor lefolyt a tágulásiból a fagyálló utána töltötem) amikor jött a meleg levegő a fűtésből lezártam a tágulásit

Jó. Akkor szerintem továbbra is no para. Azért nem jött meleg levegő a fűtésedből mert elcsöpögtetted a vizet a szar bilincsnél.
Ettől meg a termosztátcserétől jó levegős lett a rendszered.
Légtelenítened kellene és nem lenne semmi bajod. Van rá direkt egy cső a kiegyenlítőtartályon.

Azért nagy tanulság ez arra, hogy senki ne babrálja a vízrendszert anélkül, hogy ne értene hozzá.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Diabolica 2008.02.07. 22:45-kor.

2008.02.07. 22:39

nlm79 írta:igaza van Diabolicának
nem minden túl melegedő motor hengerfejes
rossz vizpumpa vagy termosztát vagy viszkó kuplung is lehet a hibás mert én belegondoltam
hogy ezek se véletlenül vannak ott ahol ,mindnek az a szerepe hogy ne melegedjen túl a motor de ha elromlanak...
csak tudnám hogy ellenörizzem én is le ezeket 8O 8O ?????

Szerintem ne felejcsétek el a hütöt megnézni menyire piszko mármint kivül.
Az egyik haveromnak is azt mondták hagy biztos hengerfejes a gépe mindig melegedet,
és egy erös hütömasásal tökéletes let a gépe minden renbejöt :lol: :lol:

2008.02.07. 23:20

strobi írta:Értem! az normális dolog,hogy levett hűttő spkánál gázfröccs után a tágulási tartályból feljön a vizszint? meg a 96-107C-ig mozog a titkos menüben a vizhőfok? tudom a v8-nak 103-107C az üzemije!!!

Túlnyomásos a rendszer, különben nem lehetne 100fok feletti viz.
Emiatt, ha lenn van a kupak, üzemmelegen alapjáraton is kialakulnak buborékok a HF vizjarataiban, a legforróbb helyeken.
Ha gázt adsz, a buborékok kitágulnak kicsit, feljebb nyomják a vizet kicsivel.

Most légtelenitened kellene...

2008.02.08. 00:20

nlm79 írta:nem tudom hogy jó-e de még szerintem nem mert bikára meghúzott kupaknál is sziszeg ki a levegő vagy göz ezért kéne tudnom hogy jó-e a viskó :roll:

A Wiskod ilyen hidegben, csak akkor indul el, ha lehúzod a fűtést, és felteszed 3000 re 2-3 percre!
Talán akkor elindul! :roll:
A sziszegésre meg annyit, hogy lehet a sapkád rossz!
Probáld meg másikkal!

2008.02.08. 00:55

köszönöm a tippeket még próbálkozok veszek tartály sapkát is hátha, mintha lenne benne valami gyárilag lyuk belül oldalt lehet hogy ott engedné ki a levegöt és így légtelenedik le???

2008.02.08. 01:28

most tudtam meg hogy a külön tágulási tartályos bmw-k maguktól légtelenednek csak utána kell tölteni ellenörizni a szintet 8O és hogy a sapkák nyomára vannak beállitva 1.4,2.0bar-ra
lehet hogy az enyém már gyenge :( és azé engedi ki a gözt
Hozzászólás küldése

VigLink badge