Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2014.02.16. 17:32

A kis lengőkarban is használódik, puhul a szilent. Abba pl. nem lehet kapni. Nyolcadik éves a kocsi. Gyáriak vannak benne. Megérdemli.

2014.02.16. 17:40

hamoriarpi írta:A kis lengőkarban is használódik, puhul a szilent. Abba pl. nem lehet kapni. Nyolcadik éves a kocsi. Gyáriak vannak benne. Megérdemli.

De lehet kapni a kicsibe is szilentet.

2014.02.16. 17:42

204d1 írta:
hamoriarpi írta:A kis lengőkarban is használódik, puhul a szilent. Abba pl. nem lehet kapni. Nyolcadik éves a kocsi. Gyáriak vannak benne. Megérdemli.

De lehet kapni a kicsibe is szilentet.

Ezt nem tudtam.

2014.02.16. 17:45

A kicsibe hol lehet kapni? Sajnos mi cseréltük a kis lengőkart, mert csak a nagyba találtunk szilentet.

2014.02.16. 17:46

nagy.matyika írta:A kicsibe hol lehet kapni? Sajnos mi cseréltük a kis lengőkart, mert csak a nagyba találtunk szilentet.

Legyen ez a házi feladat :-)

20 92 9545
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 204d1 2014.02.16. 17:59-kor.

2014.02.16. 17:58

Annyira nem érdekes már, mert nem nálam lesz a következő csere. :)

2014.02.16. 18:00

nagy.matyika írta:Annyira nem érdekes már, mert nem nálam lesz a következő csere. :)

Írtam cikkszámot

2014.02.16. 18:14

Köszönöm szépen :)

2014.02.16. 18:40

nagy.matyika írta:A kicsibe hol lehet kapni? Sajnos mi cseréltük a kis lengőkart, mert csak a nagyba találtunk szilentet.

Azért nem találtál mert nincs gyári száma, gyáriban nem is rendelhető külön.
Amit Miki megadott cikkszám az SWAG ( Febi ) , illetve nálam rendelhető poliuretánból.

2014.02.16. 19:44

A szilent csere szerintem normális megoldás, persze komplett, mindent cserélve van a legkevesebb esély a mellényúlásra.
Azt nem merném megmondani hány szilent csere ajánlott, szerintem ez függ, sok mindentől többek közt a kerékmérettől illetve milyen peres a gumi, a használat mikéntje, város (Budapest ugye...) vagy éppen sok pálya, stb.
Én úgy vélem, a gyári után, azért 2 szilent cserét azért kibír.

Kis szilent: ha jól emlékszem, E34-hez sem volt gyári cikkszáma, de volt hozzá jó minőségű (Lemfölder )
ilyet vettem bele. E39-ben még nem néztem, nekem még nem kellett.

hamoriarpi aggályára, mi szerint mi van, ha kiderül mégis lóg: powerflex, ezt aztán úgy dobálod ki, be ahogy akarod, nem kell préselni.

Kép
Kép

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én nem szeretem, jó kemény lesz vele az eleje, de nagyobb terhelést is ad a többi alkatrésznek, illetve hosszabb használat után észrevehetően koptatja a lengőkart...

2014.02.16. 20:04

hamoriarpi írta:Nem szeretek havonta futóművet állítgatni 1-1 újabb alkatrész miatt.
Minden csere, futóműállítás és utána sokáig jó. Szerintem így a leg költség-és időtakarékosabb.

Pontosan ezért nézegetem a komplett lengőkarokat, mert akkor tuti jó lesz.
Ha mindig azt cserélem,ami éppen rossz, egy állandó szopóroller lesz belőle.
Párszor jártam így,mert gondoltam, olcsóbb lesz. Aztán nem lett. :doglotlo:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Krisz320i az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2014.02.16. 22:11

hamoriarpi írta:
Krisz320i írta:http://www.mificar.hu/BMW-E39-lengokar-szett

Erről vélemények? Ez miért ennyi, mikor ITT 2 lengőkkkkart alig adnak érte.
Mielőtt meg lennék dobálva sárral, :oops: NEM akarok ilyet tenni az autóba,inkább spórolok még 2 hónapig, és veszek normálisat.
Csak érdekelnek a vélemények. :wink:

Az ATEC egy igen elismert márka a minőségi futóműalkatrész-gyártók körében.

Ezt most ironikusan mondtad?

2014.02.16. 22:45

Valószínűsítem, mert ennek az árából 1 db gyári lengőkar nem jön ki :D

2014.02.16. 23:18

nagy.matyika írta:Valószínűsítem, mert ennek az árából 1 db gyári lengőkar nem jön ki :D

Gondoltam :D
Bar sajnos nem ismerem Arpit annyira, h lejojjon biztosan...bar, h lemfit rendelet az azert mar korvonalazta...

A lemfi es a gyari bmw kozott (tudtommal gyari beszallito)...mekkora kulonbseg van minosegben es elettartamban? Mert arban azert eleg nagy...

2014.02.16. 23:40

Árban valahol elég nagy, valahol pedig kb semmi különbség nincs :D Ha Árpi Lemförder felújító szettet vett, akkor szerintem nincs kérdés minőség terén. Ahogy eddig láttam ő nem szereti hiába költeni a pénzét és a lehető legjobbat veszi. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.02.17. 21:31

Azért az megdöbbentő, hogy a nem megfelelő guminyomás mennyire át tudja verni az embert...
215/55r16 új téli gumi csere után egyre gyakrabban arra lettem figyelmes, hogy rázott az autó, a kisebb úthibákat is a vesémben éreztem... azt hittem, elkezdhetem összegereblyézni a pénz felújításra.

Majd hirtelen felindulásból megnéztem a guminyomást: a gumis standard módban dolgozva mindegyik abroncsot 2,5-re fújta.
Miután csökkentettem a nyomást - természetesen hideg gumikkal - (elsőt 2,2 bar-ra, hátsót 2,4 bar-ra), fényévekkel jobb lett.

2014.02.23. 16:18

Kép
Kicsit szetboritottam a hatuljat, mivel holnap rúgócsere. Van valami amit ilyenkor érdemes megnézni, hogy ne kelljen egy hónap múlva megint kiszabadítani a hátsó tornyokat?

Köszi előre is.

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

2014.02.23. 17:04

Haminda írta:Kép
Kicsit szetboritottam a hatuljat, mivel holnap rúgócsere. Van valami amit ilyenkor érdemes megnézni, hogy ne kelljen egy hónap múlva megint kiszabadítani a hátsó tornyokat?

Köszi előre is.

Honnan kezded te a rugócserét? :)

2014.02.23. 17:08

csiatt írta:

Köszi előre is.

Hátsó torony ki. Vagy nem? :O

2014.02.23. 18:02

Haminda írta:
csiatt írta:

Köszi előre is.

Hátsó torony ki. Vagy nem? :O

De.
Hozzászólás küldése

VigLink badge