Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Adagoló

2008.02.05. 13:31

luksa írta:Kösz Admin a gyors reagálást, azt még nem is irtam, hogy kb. 3 hónapja csöpögött az adagolóm a fejszelep alatt. Azt Kecelen kicserélték jó pénzért és azota egyre rosszabb. Előtte kb 5-6. fordulat után indult melegen de miota a fejszelepet kicserélték azóta egyre rosszabb. ímost már katasztrófális már nem merek társaságba járni a vassal, mert 20 at is fordit mire beröffen.

Szia!

Nekem ugyan ilyen autom és ugyan ilyen problémáim voltak.
Nekem adagolo elemet kellet cserélnem és tökéletem lett.
Mint az uj.
Test: amikor meleg, és nem indul rendessen akkor le kell hütteni az adagolot slagal, és proba.
Ha imdul akkor 100% hogy adagolo elem kopott benne.
Felujjitás 41100.- volt nekem a disel hon bt-nél. (postával)
www.diesel-befecskendezők.hu
Elég proik, és olcsok.
Máshol ez a cucc 129000.-
utána kell egy adagolos ember mert be kell szabályozni.
Sok sikert,
a végeredményre azért kiváncsi leszek.
Üdv:
Attila

Re: Adagoló

2008.02.06. 11:57

Szattila írta:
luksa írta:Kösz Admin a gyors reagálást, azt még nem is irtam, hogy kb. 3 hónapja csöpögött az adagolóm a fejszelep alatt. Azt Kecelen kicserélték jó pénzért és azota egyre rosszabb. Előtte kb 5-6. fordulat után indult melegen de miota a fejszelepet kicserélték azóta egyre rosszabb. ímost már katasztrófális már nem merek társaságba járni a vassal, mert 20 at is fordit mire beröffen.

Szia!

Nekem ugyan ilyen autom és ugyan ilyen problémáim voltak.
Nekem adagolo elemet kellet cserélnem és tökéletem lett.
Mint az uj.
Test: amikor meleg, és nem indul rendessen akkor le kell hütteni az adagolot slagal, és proba.
Ha imdul akkor 100% hogy adagolo elem kopott benne.
Felujjitás 41100.- volt nekem a disel hon bt-nél. (postával)
www.diesel-befecskendezők.hu
Elég proik, és olcsok.
Máshol ez a cucc 129000.-
utána kell egy adagolos ember mert be kell szabályozni.
Sok sikert,
a végeredményre azért kiváncsi leszek.
Üdv:
Attila

Nem akarom elkiabálni, de nekem megoldotta ezt a problémát a gázolajszűrő cseréje. Mivel kiderült, hogy a szűrőn nem volt meg a középső tömítőgyűrű. Azóta, hogy kicseréltem, indul mindig egyből, de legkésöbb a 3. tekerésre! :)

2008.02.06. 13:12

Énis tegnap cseréltem gázolajszűrőt, és tényleg észrevehető a változás!
Bár nekem sosem tekert 20 at, de 2-3 néha előfordult, most pöcc röff :)

2008.02.06. 14:08

sziasztok
tud valaki segiteni 525tdsnél hogy miért nyomja a vizet ki a tágulási tartályon állandoan,pedig a motor normál hömérsékletű a mutató sose ment közép fölé
most cseréltem termosztátot és semmi különbség 8O ????
légtelenitő csavar nincs sehol rajta

2008.02.06. 14:30

nlm79 írta:sziasztok
tud valaki segiteni 525tdsnél hogy miért nyomja a vizet ki a tágulási tartályon állandoan,pedig a motor normál hömérsékletű a mutató sose ment közép fölé

azért mert levegős
légtelenítsd le a hűtő kupakján
bár abban igazad van, hogy a TDS nem szokott levegős maradni, megától is ki szokott jönni - legalábbis mi szigorúan nézünk rá és akkor kijön.

Azt gondolom tudod, hogy ha egyéb túlnyomás van a vízrendszerben akkor mi a gond......de ez inkább ne legyen

2008.02.06. 16:02

Szia!

Nézd meg azt a kis gumicsövet ami a hütötöl megy a kiegyenlitöre, lehet hogy el van dugulva.

Ha leveszed a kiegyenlitö sapkáját akkor látod hogy folyik-e a viz belölle vagy nem.
Ha nem akkor vagy kevés a viz, vagy el van dugulva.

ird meg majd hogy mire jutottál.

Üdv
Attila

2008.02.06. 16:30

Szattila írta:

Szia!

Nézd meg azt a kis gumicsövet ami a hütötöl megy a kiegyenlitöre, lehet hogy el van dugulva.

Ha leveszed a kiegyenlitö sapkáját akkor látod hogy folyik-e a viz belölle vagy nem.
Ha nem akkor vagy kevés a viz, vagy el van dugulva.

ird meg majd hogy mire jutottál.

Üdv
Attila

Ha a kiegyenlítőből jön a víz akkor az nem nagyon lehet eldugulva. :wink:

2008.02.06. 18:46

megint jól jártam -BKV haza felé :cry:
kb 4km után az összes vizet kinyomta
ha ez az autókám is hengerfejes lesz akkor szomorúan bucsúzok tőletek mert ez már nekem egy kicsit sok
3 bmw-m volt ebböl már kettőnél cseréltem hengerfejet :(
nem merek már lassan elindulni sehova mert remegek hogy mi lesz
ilyen szerencsétlen szerintem nincs még egy mint én és az zavar hogy sose hajtottam egyiket se hogy legalább lenne oka

2008.02.06. 19:14

nlm79 írta:megint jól jártam -BKV haza felé :cry:
ha ez az autókám is hengerfejes lesz akkor szomorúan bucsúzok tőletek mert ez már nekem egy kicsit sok
ilyen szerencsétlen szerintem nincs még egy mint én és az zavar hogy sose hajtottam egyiket se hogy legalább lenne oka

Azért még ne, szép autód van, nem kellene ezt elhamarkodni. Te jártál nálam a süni miatt azzal a bordóval , nem?
Tds hengerfej minden bokorban van, nem nagy ügy.
Az sem biztos, hogy hengerfejes....

Töltsd fel, légtelenítsd le, aztán nézegesd a kiegyenlítőt, hogy bugyog-e a víz. Ha hengerfejes olyan lesz mintha forrásban lenne az egész tartály.

re

2008.02.06. 19:24

Nekem is voltegy 96-os igaz benzines nekem is volt vele bajom rendesen,hengerfej stb.de a BMW csak BMW ugy hogy maradtam nála csak fiatalotunk egy kicsit !:wink:

2008.02.06. 20:04

sziasztok

Nekem tegnap a hütö balfelsö csonkjárol nyomta le a gumicsövet a kicsike igaz hogy
padloztam de azota sem tudom miért, lehet hengerfej probléma :?: :?: :?:
nemjárt valaki márigy :?:
Ha alapjáraton járatom a vastag gumicsö egy kicsit kemény.
Ez normális :?: :?:

2008.02.06. 20:51

köszönöm a biztatást és a segítséget
ja
most olvastam egy amerikai oldalon hogy lehet hengerfejes kocsit javítani szerelés nélkül
úgy müködik hogy egy 3 komponensű anyagot kell önteni a fagyáló helyett a motorba és ez a repedésnél (ahol 4szer olyan hő keletkezik mint normális)ez az anyag beszilárdul a repedésbe 8O és így megszünik a repedés 8O 8O 8O

2008.02.06. 20:54

ezen az oldalon van leírva:http://www.rxauto.com/head+gasket+questions.htm

2008.02.06. 22:53

nlm79 írta:köszönöm a biztatást és a segítséget
ja
most olvastam egy amerikai oldalon hogy lehet hengerfejes kocsit javítani szerelés nélkül
úgy müködik hogy egy 3 komponensű anyagot kell önteni a fagyáló helyett a motorba és ez a repedésnél (ahol 4szer olyan hő keletkezik mint normális)ez az anyag beszilárdul a repedésbe 8O és így megszünik a repedés 8O 8O 8O

na ez az amit kurva gyorsan el kell felejteni.........

Amerikaában máshogy működik az autószerelés. Mindet otthoni kitt-ben kapsz meg. A lényeg, hogy apu meg tudja csinálni szaturdéj afternún, és hogy sájni legyen. Kuba és mexikó után vannak a harmadik helyen minőségben ezekkel a szarokkal.
Ennek az eredménye ez a termék. Felejtős.

2008.02.06. 22:56

keminyke írta:sziasztok

Nekem tegnap a hütö balfelsö csonkjárol nyomta le a gumicsövet a kicsike igaz hogy
padloztam de azota sem tudom miért, lehet hengerfej probléma :?: :?: :?:
nemjárt valaki márigy :?:
Ha alapjáraton járatom a vastag gumicsö egy kicsit kemény.
Ez normális :?: :?:

komoly hengerfej - probléma láz fog indulni itt most :lol: :lol: :lol: :lol:
közben meg kiderül, hogy nlm-é sem az.... :lol:

biztosan nem az - vízpumpa, termosztát inkább

2008.02.07. 03:53

Hi!

Nekem is van egy 525tds e 39-em és nekem is ugyanaz a hiba előjött. Nyomja ki a vizet....
100%, hogy hengerfej lesz.
Van egy másik bmw-m is e34 524td annál si ez volt a hiba...és az is hengerfejes volt.

Én is már mindent kibróbáltam, a kis légtelenítő csővet, a hűtőt, thermosztátot, stb. de semmi sem változott. Ez bizony hengerfej. Egy-vagy két hengernél levegőt nyom a vizbe, ami hengerfej repedéshez vezet, minden kétséget kizáróan!
Előszőr még gondoltam arra is, hogy csak a tömítés szált el, de nem az volt. Amikor levettem a hengerfejet, akkor látszott....

Sajna ez típusbetegség a BMW-nél, főleg a dieseleknél, hogy úgy lesz hengerfejes a motor, hogy csak avizet nyomja ki.

Azért próbáld ki a következőt.

Hideg motornál vedd le a kiegynlítőtartály sapkáját, ha már ekkor jön kifele a víz, az egyértelmű hogy hengerfej .....
Aztén levett sapkánál melegítsd a motort üzemi hőfokra (nyisson ki a thermosztát). Amikor ezt elérted, akkor lépj rá hirtelen a gázra (padlózd le) 2-3 másodpercig (ezt csináld meg egymás után kisebb szünetekkel kb 5 alkalommal), és akkor ömleni fog kifelé a víz. Na ekkor van az hogy hengerfejes a motor...

Ne lepődj meg a víz nem fog felmelegedni (megáll amutató középen)
Ja és ne vedd be a más autókra jellemző (ha bugyog vissza egy kicsit a víz, akkor hengerfejes ) domát. A BMW nem fog kicsit visszabugyogni, hanem nagy gázadásnál ömlik majd ki a víz.

Ugyanez volt az enyémnél is.
Méegy jótanács, ha hengerfej felújításnál döntesz, akkor egy dolgot jegyezz meg, ne engedd, hogy a hengerfejet méret alattivá síkolják!!!!! Ezt ott tudod megnézni, hogy vannak a hengerfejen kis körök, amik jelzik a hengerfej tűrését. Ha ezek a kis körök nem látszódnak, akkor ne is tedd fel, mert szart sem fog érni az egész.
Ezt én beszoptam és újra le kellett szedni a hengerfejet és eldobni jó messzire...
Aztán a második dolog, ami nagyon fontos. A hengerfejet kizárólag "Victor Renz" tömítéssel rakasd össze. Nekem összerakták Glaser tömítéssel, ami 2 hónapig bírta!
Ennek következménye a hengerfej újboli leszedése (a k......a anyját)
Na ekkor tartottam kb. 350 000Ft-nál a hengerfej miatt.
Ezek után Viktor tömítés, hengerfej vissza és azóta hibátlan a az 524td-m.

Szóval, ha valaki akkor én mondhatom megamról, hogy ott vagyok a toppon a hengerfej témában, hisz van benn gyakorlatom....

Ja és egy alap dolog, minden hengerfej elszedésnél új csavarok kellenek!

Nekem is tele a f....-om a BMW hengerfejekkel. Mindkét bmw-m ezt csinálta, kurvára elegem van balőle.
Ettől függetlenül szeretem a bmw-t, csak anyagi csődbe megyek miatta....

Szaky

2008.02.07. 08:18

engem az előzönél az idegesített hogy kivettem a szabim nyáron és mentem volna nyaralni
ehelyett garázsban töltöttem a hetet meg nyomáspróbázni jártam :(
annyiból jó volt hogy nem ott jött elő ahova mentem volna ,nyaralás közben

2008.02.07. 08:33

különben szerintem rossz vizpumpánál vagy visko kuplungnál is nyomja ki a vizet mert egyik esetben nincs vizkeringés a másikban meg nincs vizvissza hütés ugyanugy forrhat ezektől is a viz vagy nem?

2008.02.07. 08:36

na meg a rossz termosztát ami nem engedi a hideg körbe a meleg kört hogy a belső kör visszahüljön a motornál

2008.02.07. 09:05

nlm79 írta:megint jól jártam -BKV haza felé :cry:

multkor én is azt hittem hogy hengerfejes lett mert eldurrant egy csövem és nyomta a vizet aztán vizpumpa termosztát viszkokuplung csere ,
utánna jött az hogy megálltam és ömlött a gőz kifelé felnyitottam a motorháztetőt és a kiegyenlitő tartályom ugy nézet ki mintha szét durrant volna erre kiderült hogy iszonyatosan meg kell huzni a beöntő nyillást mert ott a kupak alatt szivárgott ki a viz és a burkolat alatt lefolyt és ezért jött alulról a gőz .
azóta semmi bajom kop-kop-kop
Hozzászólás küldése

VigLink badge