Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2012.11.04. 23:29

Helo
Téli szélvédőmosó folyadék
Hozzávalók: Egy BMW- feltöltéshez

Keress a garázsba egy 5 literes kannát aminek nem árt ha megtalálod a kupakját is
Tégy a kannába két púpozott evőkanálnyi finom sót ezútán önts bele 4,5 liter desztillált vizet, természetesen a kanna mozgatásával hozzá segítheted hogy hamarabb olvadjon
Mikor ez megtörtént kell még bele 2dl Clin ablaktisztító és bármilyen márkájú 2-3 dl mosogatószer is

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: 2 bmw520ds, tibi666
Értékelés: 9.52%

2012.11.04. 23:57

Nagyon komoly. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tibi666 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2012.11.05. 00:12

lepke írta:Helo

Keress a garázsba egy 5 literes kannát aminek nem árt ha megtalálod a kupakját is
Tégy a kannába két púpozott evőkanálnyi finom sót ezútán önts bele 4,5 liter desztillált vizet, természetesen a kanna mozgatásával hozzá segítheted hogy hamarabb olvadjon
Mikor ez megtörtént kell még bele 2dl Clin ablaktisztító és bármilyen márkájú 2-3 dl mosogatószer is

Kép

És a sótól nem lesz tejfehér az üveged?
Hát a -20 fokban hogy fog viselkedni?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.05. 01:50

Lepke! Amióta elolvastam a hipós recepted (kb. 1 éve) azt használjuk. :D :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Csongi az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.05. 11:33

Csongi írta:Lepke! Amióta elolvastam a hipós recepted (kb. 1 éve) azt használjuk. :D :D

Gondolom otthon a konyhában :facepalm:
Elég komoly a Lepke féle téli szett is :facepalm:
Én már várom, mikor állít össze egy tavaszi receptet egy pár csepp kromofággal :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: 2 barbrady, bmw520ds
Értékelés: 9.52%

2012.11.05. 12:46

simi64 írta:

Kép

És a sótól nem lesz tejfehér az üveged?
Hát a -20 fokban hogy fog viselkedni?

Helo
Nem vagyok vegyészmérnök végzettségű ember hogy leírjam neked hogy miért nem lesz tejfehér a szélvédő de ez tökéletesen működik évek óta
-20 fokok azért nálunk nincsenek mert úgye nem Szibériában lakunk, az a kevéske mínuszt a só belekeverésével elbírja, meg azért a tartály csak egy zárt motortérben van és van még fűtött ablakmosó fúvókák

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.05. 12:50

kovessyroli írta:
Csongi írta:Lepke! Amióta elolvastam a hipós recepted (kb. 1 éve) azt használjuk. :D :D

Gondolom otthon a konyhában :facepalm:
Elég komoly a Lepke féle téli szett is :facepalm:
Én már várom, mikor állít össze egy tavaszi receptet egy pár csepp kromofággal :mrgreen:

Helo
A tavaszi-nyári receptben nincs ... kromofág .... csak HIPÓ
Szerintem 200 fölött becsapódó bogár ... amelyiknek a seggin jön ki a szeme :lol: ... azt mással nem tudod menet közben levakarni a szélvédőről csak HÍPÓS receptemmel

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.05. 15:09

Nem vagyok vegyészmérnök végzettségű ember hogy leírjam neked hogy miért nem lesz tejfehér a szélvédő de ez tökéletesen működik évek óta
-20 fokok azért nálunk nincsenek mert úgye nem Szibériában lakunk, az a kevéske mínuszt a só belekeverésével elbírja, meg azért a tartály csak egy zárt motortérben van és van még fűtött ablakmosó fúvókák

Csak azért említettem meg, mert ezzel a sós víz dologgal kapcsolatban igen rossz emlékeim vannak.
Még anno off autóval jöttünk ki Horvátországban a Rab-szigetről komppal, nem kis viharban. Úgy adódott, hogy a komp elejére kerültem. A hullámzás akkora volt, hogy még a komp hátulján álló autók is kaptak a tengervízből. Pechemre még a szigeten kifogyott az ablakmosó folyadékom. Nem tudom, milyen koncentrációjú sóoldat a tengervíz, de nagyon sok sótartalma nem lehet.
Kikötéskor az egész természetesen rászáradt a szélvédőre. A kikötőtől a főútig tartó kb 5 km-es rendkívül szűk kis utacskát (édesvíz híján az első benzinkútig) úgy kellett megtennem, hogy kinyitottam az ajtót és ott néztem előre :facepalm:

Ha -20 ritkán, de 15 azért már volt még a közelmúltban is.
Azt pedig már simán nem bírja a két kanál sód :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.05. 15:12

Szerintem 200 fölött becsapódó bogár ... amelyiknek a seggin jön ki a szeme :lol: ... azt mással nem tudod menet közben levakarni a szélvédőről csak HÍPÓS receptemmel

Azt még tegyük hozzá, hogy benzineseket nem érinti ez a probléma, mert sűrűn meg kell állni tankolni, és olyankor a kúton le tudják mosni a szélvédőt :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.05. 18:08

kzolee írta:

Azt még tegyük hozzá, hogy benzineseket nem érinti ez a probléma, mert sűrűn meg kell állni tankolni, és olyankor a kúton le tudják mosni a szélvédőt :mrgreen:

Ez tényleg így van! :franko: :lol: Ablaktörlővel sosem ganyézom össze az üveget.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.06. 17:43

lepke írta:
madrian írta:
XenonBalazs írta:Megjött a Mafra Ice Wax :roker:

Ha már Mafra, akkor ajánlom a Supermafrasolt, nem tudom ismered -e. Nálunk szlovákiában még DPF tisztításra is használják, annyira hatásos.

http://www.mafra.com/eng/product/30-eng ... frasol.htm

Helo
Én már nem is kommentelem :roll: :roll:

Igen ismerem... van is valahol még egy ilyen flakonba, csak az a baj, hogy 20L vagy 5L be sajnos nincs :(

2012.11.06. 17:53

LeviM5 írta:
kzolee írta:

Ez tényleg így van! :franko: :lol: Ablaktörlővel sosem ganyézom össze az üveget.

Lepke! Elolvastam az új recepted......... :facepalm: :lol: Én is a tavaszit várom.... A HÍPÓ se volt semmi a bogarakra.... Igaz nem mertem kipróbálni. Inkább ráfújom a bogároldót, és leveretem őket. A Hópartyra igaz nem szezonális, de viszek bogároldót nyárra, és leteszteled és..... :shock:

Levi! Igazad van!!! :roker:

No komolyra fordítva.... Ha elolvassátok, hogy mi van a téli ablakmosóban, akkor meg is tudod vásárolni az összetevőket, és akár -72° -ig is jó. ( Mondjuk én megveszem a Würt cuccot ami -72° -ig király és azt töltöm bele. De amennyit én szélvédőmosót, és ablaktörlőt használok.... életem végéig kitart :D
A lényeg, hogy csak olyat használj, ami a műanyag alkatrészeket nem károsítja, valamint a fényezést. !!!!!!!!!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek XenonBalazs az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds

2012.11.06. 17:56

Pedig ott az oldalon írja, hogy létezik nagyobb kiszerelésben is (6, 12, 25 and 60 Kg Can, 220 Kg Drum).

Szlovák árak ( Veľkosť balenia ):

mafrapoint.sk

2012.11.13. 17:48

adam001 írta:Helo!Ma voltam ausztriában a hozzánk legközelebbi kika ban hogy ezt beszerezzem ,mert a fülembe tetted a bogarat ezzel , és amugy is van egy bőrkanapém amit ott vettem ...odaertem nemtaláltam sehol a cuccot, es megkerdeztem Majd közölték hogy elfogyotttt mert elég kapós :D na mondom sájze, legközelebb

Szia! Bezsereztem a cuccot, ha még aktuális, adj egy címet. Feladom postán. :wink:

Kép

2012.11.13. 18:41

Nagyon-nagyon-nagyon rossz kedvem van! De ezen az oldalon leírtakon könnyesre röhögtem magam! :lol:
Mondhat bárki-bármit, ha dzsuvás a szélvédő kalapáccsal rá kell verni párat, aztán belülről kirúgni, annál átláthatóbb pedig nincs!
Lepke basz! Egy kurva teáért könyörgöm a feleségemhez, Te meg vegyészkedsz a garázsban? A találkozón meg szidod megint a kocsit, hogy nézd meg Gabi! Itt is túrja a rozsda :roll: , ott is. :shock: Mit szólsz hozzá? :roll: Én meg együtt érzően igazat adok. :roker:

2012.11.13. 23:33

bmw520ds írta:Nagyon-nagyon-nagyon rossz kedvem van! De ezen az oldalon leírtakon könnyesre röhögtem magam! :lol:
Mondhat bárki-bármit, ha dzsuvás a szélvédő kalapáccsal rá kell verni párat, aztán belülről kirúgni, annál átláthatóbb pedig nincs!
Lepke basz! Egy kurva teáért könyörgöm a feleségemhez, Te meg vegyészkedsz a garázsban? A találkozón meg szidod megint a kocsit, hogy nézd meg Gabi! Itt is túrja a rozsda :roll: , ott is. :shock: Mit szólsz hozzá? :roll: Én meg együtt érzően igazat adok. :roker:

Helo
Ezért jó ez a klubboldal :lol:
És ahol kotyvasztottam az a konyhaasztal volt a konyhában, terítőre már nem tellett :lol: :lol: :lol:

2012.11.13. 23:42

LeviM5 írta:
adam001 írta:Helo!Ma voltam ausztriában a hozzánk legközelebbi kika ban hogy ezt beszerezzem ,mert a fülembe tetted a bogarat ezzel , és amugy is van egy bőrkanapém amit ott vettem ...odaertem nemtaláltam sehol a cuccot, es megkerdeztem Majd közölték hogy elfogyotttt mert elég kapós :D na mondom sájze, legközelebb

Szia! Bezsereztem a cuccot, ha még aktuális, adj egy címet. Feladom postán. :wink:

Kép

hejjjj! :franko: ment pü !! üdv

2012.12.14. 09:14

Pillanatragasztót fényes műanyagról mivel lehet leszedni hogy ne marja meg a műanyagot? Van valami speciális szer erre, vagy aceton a legjobb rá?

2012.12.14. 09:23

spider2 írta:Pillanatragasztót fényes műanyagról mivel lehet leszedni hogy ne marja meg a műanyagot? Van valami speciális szer erre, vagy aceton a legjobb rá?

A pillanatragasztó nagy valószínűséggel már eleve megmarta maga alatt a műanyagot. Ha nem tudod róla lepattintani, akkor mérlegelni kell a békénhagyást. Szerintem csak csúnyább lesz. Aceton vagy toluol ESETLEG oldhatja, de a műanyagot biztosan. Én hagynám.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: spider2

2012.12.17. 14:19

Szia,

Ha polírozni szeretnél, házilag, de prémium minőségben, böngészd kicsit az alábbi linket.

http://hsrshop.hu/autoapolas.html]HSRshop[/url]

üdv, az asszisztens
Hozzászólás küldése

VigLink badge