Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Motorolajok

2011.06.01. 17:01

köszönöm a válaszod !
gyári Bmw szervizben kaptam ezt a választ a szerelőtöl

2011.06.01. 19:27

Nem tudom fiúk, hogy ki hogy van vele, de egy olajat evő kocsiba én biztos nem tennék 0-ás, meg 5-ös olajat, én maradnék a 10-es, de abban jó minőségű mellett, aztán, ha még mindig megeszi a 2-3dl-t 1000 km-en, akkor el lehet gondolkodni, hogy mitől. A 2dl szerintem nem annyira nagy fogyás, főleg ha hajtva van a kocsi.
Szerintem számos példa van autószerelői körökben, hogy ha a motor olajat fogyaszt, akkor először olajat váltanak, de hogy nem 5-re, meg 0-ásra, az biztos. Úgyhogy én Lepkével értek egyet, de véleményem megcáfolható, minden esetre az emberek 90%-a így gondolja, szerintem, ahogy mi.

J.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Rjani530d az itt látható tagok köszönték meg: lepke
Értékelés: 4.76%

2011.06.01. 20:16

Rjani530d írta:Nem tudom fiúk, hogy ki hogy van vele, de egy olajat evő kocsiba én biztos nem tennék 0-ás, meg 5-ös olajat, én maradnék a 10-es, de abban jó minőségű mellett, aztán, ha még mindig megeszi a 2-3dl-t 1000 km-en, akkor el lehet gondolkodni, hogy mitől. A 2dl szerintem nem annyira nagy fogyás, főleg ha hajtva van a kocsi.
Szerintem számos példa van autószerelői körökben, hogy ha a motor olajat fogyaszt, akkor először olajat váltanak, de hogy nem 5-re, meg 0-ásra, az biztos. Úgyhogy én Lepkével értek egyet, de véleményem megcáfolható, minden esetre az emberek 90%-a így gondolja, szerintem, ahogy mi.

J.

Szerintem is 10es olaj mehet bele. Tudom az indítási kenésgondok, de összességében szerintem elsőre érdemesebb.
Mondjuk nálam az ellenpélda, mert nekem volt fogyás, most a metabondos 5W40 keverékkel megállt. Legalább is eddig ennyi km. után már volt eltérés, most nincs.

2011.06.01. 21:00

jackson írta:
tibi666 írta:Ha nekem nem hiszel, akkor itt egy Liqui Moly oktatási anyag: LINK

Külön kiemelendő az a rész, ahol a kopott motorhoz magasabb melegoldali számot ajánl, nem a hidegoldalt változtatja, mivel annak növelése még ront a helyzeten, mert indítás után jobban kopik a motor.

Nagyon jó olvasnivaló, melyben láthatod, hogy melegen, amikor olajat fogyaszt egy motor, akkor ugyanolyan tulajdonságai vannak egy 0W30-nak, mint egy 10W30-nak.

Ezek után szerintem nincs miről beszélni, az meg nem releváns példa, hogy a széthajtott motorod 400 km-en megevett egy liter olajat.

Szerk.: ELF honlap, alul az engine részre kattintva elérheted a motorolajok listáját, majd az adatlapjukat letöltheted. Láthatod majd, hogy az alacsonyabb első szám csak a hideg állapotra vonatkozik, később dermed az az olaj, aminek kisebb az első száma. A második szám ha azonos, akkor melegen egyforma tulajdonságokkal bírnak.

Lepke ebben az ügyben a tibi-vel értek egyet. Lásd ezt az anyagot amit korábban már linkeltem:
MOTOROLAJOK 1-4.
MOTOROLAJ 5-10.
Az anyagot komoly szaki csinálta és nem amatőr. Ha a csávónak eszi 1000km-en a 2dl akkor azt meg kell jvaítattni pláne ha az olaj csere utáni első 1000km szakaszon csinálja és nem taposva.
Levim5 tapasztalata is az volt az első 5ekm-en semmi és nekem is volt ilyen tapasztalati mérésem.

dzsoki: rakhatsz bele 5w-30-at BMW vagy akár Castrol Edge de ettől talán 2-3 fokkal lesz "hidegebb" a hűtővized (ez nálunk a v8-nál 103fok kontra 105fok). A 1996-os kocsid amúgy még 92 fokon kapcsoló thermosztátos a 1998/9 utánniak a 103 fokos üzemi hőmérsékletűek. Amúgy miért akarod még lejjebb hűteni a kocsit? Inkább az olaj fogyasztásod műszaki okával kéne foglalkozni. Szelepszár szimeringek, szelepfedél olaj karter tömités stb.

Tényleg nagyon érik egy olajos találkozó. Talán valamikor ősszel a mutymák időben muhaatinál. Csak kéne keriteni komoly olajos szaki előadókat.

Jackson, aki inkább a miatt aggódna

Helo Jackson barátom
Ezek a Gyári adatok egy ÚJ kocsihoz vannak kitalálva :wink: nem egy 3-400-ezer kilométert futott autókhoz
Én a tapasztalatomat írom le

2011.06.01. 21:12

Rjani530d írta:Nem tudom fiúk, hogy ki hogy van vele, de egy olajat evő kocsiba én biztos nem tennék 0-ás, meg 5-ös olajat, én maradnék a 10-es, de abban jó minőségű mellett, aztán, ha még mindig megeszi a 2-3dl-t 1000 km-en, akkor el lehet gondolkodni, hogy mitől. A 2dl szerintem nem annyira nagy fogyás, főleg ha hajtva van a kocsi.

J.

Helo
Ez a válasz megért egy KÖSZIT

2011.06.02. 12:05

Írhat nektek az ember akármit, az idióta berögződések nem távoznak egykönnyen. További kellemes 10W40 locsolgatást mindenkinek! :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tibi666 az itt látható tagok köszönték meg: jackson

2011.06.02. 19:51

tibi666 írta:Írhat nektek az ember akármit, az idióta berögződések nem távoznak egykönnyen. További kellemes 10W40 locsolgatást mindenkinek! :)

Nyugi, itt az olajhoz mindenki ért, tisztára arábiában érzem magam. :lol: Szálem! :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, jackson, MChris
Értékelés: 14.29%

2011.06.02. 20:03

tibi666 írta:Írhat nektek az ember akármit, az idióta berögződések nem távoznak egykönnyen. További kellemes 10W40 locsolgatást mindenkinek! :)

Helo
Az ...idióta... jelzőt NAGYON erősnek találom

2011.06.02. 21:02

Sziasztok

Megkapta az autó a gyári BMW 5w30-as olajat.
Véleményetek szerint ezzel mennyi km lehet elmenni?

2011.06.02. 21:04

Gabii írta:Sziasztok

5km-t a következő szervizig, ahol tesztek bele 10W40-et az a fasza!

Viccet félretéve, 15 ezret mehetsz nyugodtan, vagy figyeld a ledeket. :)

2011.06.02. 21:08

tibi666 írta:
Gabii írta:Sziasztok

5km-t a következő szervizig, ahol tesztek bele 10W40-et az a fasza!

Viccet félretéve, 15 ezret mehetsz nyugodtan, vagy figyeld a ledeket. :)

Milyen kis humorkák vagyunk! :hehe

2011.06.03. 18:17

LeviM5 írta:

Nyugi, itt az olajhoz mindenki ért, tisztára arábiában érzem magam. :lol: Szálem! :wink:

:hehe :hehe

2011.06.03. 20:37

dzsoki írta:nem az volt a kérdésem hogy hova hűtsem tovább a rendszert , hanem az olaj választás volt a fő kérdés és a felsorolt olajokkal a tapasztalaitok,és hogy milyen változás lessz olajfogyasztásra nézve a csere vagy maradjak a 10w40-nél és cseréljem sűrűben?
a hőmérséklettel csak a 10w-40 tapasztalataimat szerettem volna megosztani
az olajfogyasztással kapcsolatba gyárilag a Bmw 1000km/7dl engedélyez
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Én úgy tudom, hogy a gyári adat 10ezer km-re 7 deciliter.
1ezerre sok a 7 dl.

Számolj: van benne 6,5 L olaj.
Csere időtartam: 15 ezer km.
Ha 1ezer km alatt 7 dl fogyna, akkor 15ezer alatt: 10,5 liter.
Tehát 2 olajcsere között még majdnem kétszer olajat cserélsz az utána öntögetéssel ?
Ez kizárt, hogy ez a gyári érték legyen.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Oroszlan az itt látható tagok köszönték meg: lepke

2011.06.03. 22:07

Oroszlan írta:
dzsoki írta:nem az volt a kérdésem hogy hova hűtsem tovább a rendszert , hanem az olaj választás volt a fő kérdés és a felsorolt olajokkal a tapasztalaitok,és hogy milyen változás lessz olajfogyasztásra nézve a csere vagy maradjak a 10w40-nél és cseréljem sűrűben?

1ezerre sok a 7 dl.

Tehát 2 olajcsere között még majdnem kétszer olajat cserélsz az utána öntögetéssel ?

Helo HAVER
Nyomtam egy köszit
A Mikulás csomag mellé ez is jár majd

2011.06.04. 09:11

lepke írta:
Oroszlan írta:

1ezerre sok a 7 dl.

Helo HAVER
Nyomtam egy köszit
A Mikulás csomag mellé ez is jár majd

Felírtam ...

2011.06.17. 14:32

Dízel BMW-be BMW olajat

2011.06.18. 00:51

Jerry írta:Dízel BMW-be BMW olajat

Jujj!

Rjaninak tessék 30 percig kukoricán térdepelni vagy 100km-t 1.0-ás suzukit vezetni! (a 2 bünti közül szabadon választhatsz. :twisted: )

Még hogy nem volt V10.... :nono:

Hogy on is legyen, azért az a fogyasztás elég erős. Már korábban tárgyaltuk, hogy a d motor normál csereperiódus alatt NEM fogyaszthat olajat, ha rendben van.

2011.06.18. 19:58

BMWFUN írta:

Jujj!

Rjaninak tessék 30 percig kukoricán térdepelni vagy 100km-t 1.0-ás suzukit vezetni! (a 2 bünti közül szabadon választhatsz. :twisted: )

Hogy on is legyen, azért az a fogyasztás elég erős. Már korábban tárgyaltuk, hogy a d motor normál csereperiódus alatt NEM fogyaszthat olajat, ha rendben van.

Már letérdeltem a 30 percet! :lol:
Sajnos az M5-ig nem ér el a tudásom. Az még egy pár évig nem az én világom :(
Egyébként kár volt a p@rasztnak beírnom, mert nincsen értelme.
Hát én nem tudom, hogy ki mit ért fogyasztás alatt, de én 12 ezer km alatt fél liter olajért nem temetném a kocsimat, továbbra is azt mondom.

2011.06.18. 22:53

Rjani530d írta:
BMWFUN írta:

Jujj!

Hát én nem tudom, hogy ki mit ért fogyasztás alatt, de én 12 ezer km alatt fél liter olajért nem temetném a kocsimat, továbbra is azt mondom.

Én meg még egy literért sem :)

2011.06.18. 23:08

Rjani530d írta:
BMWFUN írta:

Jujj!

Helo
Egy Diesel is megeszik NÁLAM 10-ezer kilométerenként 1-2 deciliter olajat ...azaz Egy-Két felest ...
Mert nagy sebességnél Fogyasztani kell valamiből
Hozzászólás küldése

VigLink badge