Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.05.24. 23:42

PMiki írta:Othoni "sufni" kézi polírozással kapcsoltban szeretnék felvilágosítást kapni.

Milyen polírozó szert érdemes használni?
Polírozás utánn Waxolni is illink?
Mi a külömbség waxolás és poírozás között, sok polír pasztára az is rá van írva, hogy wax is egyben most hogy van ez?

PMiki

Helló!

TurtleWax Color Magic Plus.Szerintem ez jó polírozó folyadék (színezőanyag+viasz).
Kb. 6-8 színben kapható. Én meg vagyok vele elégedve. :)

2008.05.25. 09:44

PMiki írta:Othoni "sufni" kézi polírozással kapcsoltban szeretnék felvilágosítást kapni.

Milyen polírozó szert érdemes használni?
Polírozás utánn Waxolni is illink?
Mi a külömbség waxolás és poírozás között, sok polír pasztára az is rá van írva, hogy wax is egyben most hogy van ez?

PMiki

nem vagyok egy autokozmetikai guru, de ahogy én tudom:
a polir legyalul egy pár mikronnyi réteget a lakkból, ezáltal tisztává varázsolja a felülelet. a wax meg egy védőreteget ad, amitől szép csillogó lesz, és lepergeti a vizet. polirozni csak ritkán szoktak (ha túl sűrűn, elkophat a lakk?), waxolni gyakrabban. sztem illik polir után waxolni is.
azt nem tudom, hogy a waxként is működő polirok milyenek, de az ilyen kettő az egyben dolgokat nem annyira szeretem:mindenből egy kicsit tud, de egyik funkció sem olyan tökéletes, mintha külön-külön tudnák...

2008.05.25. 10:03

A polírozásnál a festékréteg vékonyodik a csiszolás miatt,de így a karcolások jól eltávolithatók! A waxnál egy film réteget viszel a felületre,de pár mosás után lekopik,2 havonta érdemes elvégezni.Mindegyik művelet elött alaposan lemosni az autót!És lehetőleg ne a tűző napon csináljuk!!!

2008.05.25. 10:44

Maxi írta:És lehetőleg ne a tűző napon csináljuk!!!

Miért? 8O

2008.05.25. 10:55

sxoe írta:

Miért? 8O

a waxnál a különböző viaszos anyagok ráégnek a forró felületre és bemattítják felületet, esetleg árnyalati különbségek is lehetnek! :?
ha a wax rásül pl a mocitetőre, marha nehezen távolítható el. fáradtságos és kemény meló lesz belőle. :lol:

2008.05.25. 16:21

Labi írta:
sxoe írta:

Miért? 8O

a waxnál a különböző viaszos anyagok ráégnek a forró felületre és bemattítják felületet, esetleg árnyalati különbségek is lehetnek! :?
ha a wax rásül pl a mocitetőre, marha nehezen távolítható el. fáradtságos és kemény meló lesz belőle. :lol:

Ahhaa!!!! Így már értem. Na de pl egy garázsban meg nem látod rendesen, hogy mindenhol szép egyenletesen megcsináltad-e nem?

2008.05.25. 17:13

sxoe írta:
Labi írta:
sxoe írta:

Miért? 8O

Ahhaa!!!! Így már értem. Na de pl egy garázsban meg nem látod rendesen, hogy mindenhol szép egyenletesen megcsináltad-e nem?

ezért kell a ház mellett, árnyékban, vagy a fa alatt. tűző napon tilos! :wink:

2008.05.25. 19:02

Igaza van Labinak,de egy jól kivilágitott garázs vagy műhely sem rossz!!

2008.05.26. 17:54

Srácok!

Lehet kapni gyári BMW bőrfestéket??

2008.07.05. 19:24

Börös az autóm ennek tisztításához megvettem a BMW bőrtisztító habot és a BMW bőrápolót. Szerintem jók megelégedéssel használom őket. A legutóbbi tisztitás során viszont azt a felfedezést tettem, hogy abőrápoloó segítségével nagyon jól meglehet szitsztítani a bőrt. Alapos habos tisztítás aután elkeztem felkenni a bőráplót, mondom kicserélem mér a szivacsot így vettem egy újat (három daradot adnak a készlethez) de az új szivacs még friss volt így a bőrápoló jenetős részét magába szívta. Nyomtam még a bőrrel és elkeztem bedörzsölni a csivaccsal ekkor azt vettem észre, hogy ahol volt bőségesen bőrápoló ott elkezdett világosodni a bőr igen szembeötlő volt a külömbség ahoz a részhez képest ahol csak épp, hogy bekentem (persze a bőrápoláshoz az is bőven elégg volt) közben a szép fehét szivacs elkezdett szürkülni. Megnyomava a szivacsot szürés habzó lé jött belőle. Kimostam a szivacsot vízben ismét szép fehér lett a víz pedig szürkés, Ezzel amódszerrel még a mélyebb ráncokból is könnyedén ki lehet tisztítani a szennyeződést. Ezzel a módszerrel szinte újjá lehet varázsolni a bőrt.

PMiki

2008.07.06. 11:36

PMiki írta:Börös az autóm ennek tisztításához megvettem a BMW bőrtisztító habot és a BMW bőrápolót. Szerintem jók megelégedéssel használom őket. A legutóbbi tisztitás során viszont azt a felfedezést tettem, hogy abőrápoloó segítségével nagyon jól meglehet szitsztítani a bőrt. Alapos habos tisztítás aután elkeztem felkenni a bőráplót, mondom kicserélem mér a szivacsot így vettem egy újat (három daradot adnak a készlethez) de az új szivacs még friss volt így a bőrápoló jenetős részét magába szívta. Nyomtam még a bőrrel és elkeztem bedörzsölni a csivaccsal ekkor azt vettem észre, hogy ahol volt bőségesen bőrápoló ott elkezdett világosodni a bőr igen szembeötlő volt a külömbség ahoz a részhez képest ahol csak épp, hogy bekentem (persze a bőrápoláshoz az is bőven elégg volt) közben a szép fehét szivacs elkezdett szürkülni. Megnyomava a szivacsot szürés habzó lé jött belőle. Kimostam a szivacsot vízben ismét szép fehér lett a víz pedig szürkés, Ezzel amódszerrel még a mélyebb ráncokból is könnyedén ki lehet tisztítani a szennyeződést. Ezzel a módszerrel szinte újjá lehet varázsolni a bőrt.

PMiki

Hi, egyetértek az előttem szólóval, bár az "érdekes bukéról" nem ejtett szót :lol: olyan "óvatos" istálló szaga van a cuccnak, de tényleg jó!És ha egy kis száradás után puha rongyal áttörölgetjük, szép fényes lessz :o

2008.07.06. 21:53

Tényleg jó cucc, én is használom, tudom ajánlani minden "bőrös kollegának"!

Bőrápoló

2008.07.07. 10:41

Sziasztok!

Én is ezt a bőrápolót szoktam használni (tisztító spray+bőrápoló 3 szivaccsal). Tökjó, de nem ezért írok.

Hanem:

A bmwonline-tól vettem a cuccot, ami csütörtökön fogyott el. Gondolotam, veszem a következő adagot, de a www.bmwonline.hu nem érhető el. Tudtok róla valamit? Elírtam valamit?

Honnan lehetne még ilyet venni, a dobozát sajna kidobtam, mert gondoltam, ott úgyis kapok.

Re: Bőrápoló

2008.07.07. 12:51

Att530d írta:Sziasztok!

Én is ezt a bőrápolót szoktam használni (tisztító spray+bőrápoló 3 szivaccsal). Tökjó, de nem ezért írok.

Hanem:

A bmwonline-tól vettem a cuccot, ami csütörtökön fogyott el. Gondolotam, veszem a következő adagot, de a www.bmwonline.hu nem érhető el. Tudtok róla valamit? Elírtam valamit?

Honnan lehetne még ilyet venni, a dobozát sajna kidobtam, mert gondoltam, ott úgyis kapok.

igen, múltkor már én is kerestem őket
ha vki tud róluk vmit jelezze

2008.07.07. 13:45

Hanem:

Nálam is kapható és olcsóbb, mint a bmwonline. :-)
MOBILGUMI

Bömbölö

2008.07.07. 14:05

Bombolo írta:
Hanem:

Nálam is kapható és olcsóbb, mint a bmwonline. :-)
MOBILGUMI

Bömbölö

Köszi! Gondolhattam volna rád!

Szerintem legkésőbb jövő héten kereslek!

2008.07.10. 20:11

Labi írta:
sxoe írta:

Miért? 8O

Vidd el egy takaritoba 15 ezer értmeg csinálják komplet puc.

2008.07.23. 19:54

Valakinek van tapasztalata a WS platinum cuccról??? vagy véleményetek???

re

2008.07.23. 20:24

Helló!

Én használom szerintem nem rossz!

Re: re

2008.07.23. 20:34

festo írta:Helló!

Én használom szerintem nem rossz!

Vettem én is, de eddig még csak a bogár oldót használtam, az qrva jó...!)) Nem toom a többi mien?? Remélem uan olyan jó..
Hozzászólás küldése

VigLink badge