Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.03.18. 17:40

Zsolt40i írta:
simi64 írta:Ja, a VÉNYÓCASOK meg csak tankolják továbbra is azt a drága benzint :wink:

De legalább nem kormol :lol: meg kerreg mint egy traktor :franko:

Nem tudom ki hogy van vele de tegnap amikor gázt adtam neki az Üllőin és aszonta:

Vrööööööööööm dzsekszon meg :D akkor tökmindegy mit eszik.
"A pénz nem boldogit, de az 540i igen" :lol:

Jackson, aki élvez :lol:

2009.03.18. 20:03

Buzat86 írta:Hahó!
Egyik pillanatról a másikra, furcsa vibrálás közepedte beállt a gépem. Ezután beinditottam, dolgozott még néhány másodpercig (miközben össze-vissza köhögött), majd leállt. Azóta be sem röffen. érezhetően nem kapott üzemanyagot. Modic (nem gyári BMW) azt mondja hogy 173-as hiba "Tüzelőanyag-korrekció (bank 2) funkció rendellenesség". Egy kérdésem van: EZ MI A FENE??? Lemértük, és (állitólag 3.5 a normál) 2.8 a benzinpumpa kompressziója... Ilyenkor behalt a benzinpumpám? :D

Viel Dank! :wink:

Szia

A 173-as hibakódot nekem két adatbázis is fojtószelep állás jeladó hibának írja.

2009.06.03. 23:05

Srácok!
Ma mentem a titkos menüvel.
Vezetés közben nézegettem a két tanklebeny üzemanyagszint közti különbségeit.
(az hozzá tartozik, hogy nemrég 16 liter körül kifogyott!)
Elképesztő dolgokat tapasztaltam:
A két tartály közti különbség másodpercek alatt LITEREKKEL! változott:
Egészen a 0,0-tól a 10,4 literig, ami számomra hihetetlennek tűnik.
Igaz, mentem úgy is, ahogy az F1-esek melegítik a gumit (hátul jövő nézett is 8O ).
Nem tudom, lehet-e hinni a BC-nek.
Miért van ez? :?

2009.06.04. 12:02

simi64 írta:Srácok!
Igaz, mentem úgy is, ahogy az F1-esek melegítik a gumit (hátul jövő nézett is 8O ).

Mert mozog a szintjelző a gázolajjal együtt ahogyan gyorsítasz illetve lassítasz" fel-le"... ezért változik hirtelen és drasztikusan... :wink:

2009.06.04. 13:46

strobi írta:
simi64 írta:Srácok!

Mert mozog a szintjelző a gázolajjal együtt ahogyan gyorsítasz illetve lassítasz" fel-le"... ezért változik hirtelen és drasztikusan... :wink:

Ponytosan és minden zötty, meg lejtő emelkedő is beleszól. Ezért látod a másik menüjében az átlag értéket. Ezt a bal és jobb tankot igazából álló helyzetben érdemes nézni. A másik menüpontja (bal oldali gombal kapcsolható) példa
első menü: TNK 29.5/34.3/63.7L
Bal oldali a bal tank, középső a jobb, jobb szélső érték a számitott átlag. Ha bal vagy jobb mindig nulla az a szenzor a rossz (persze nem üres tanknál:)
másik: TNKANZ 60.2L PHASE 1
Nos ez a második a lényeg: Phase1 pedig ha minden stimmel akkor a szenzor szerinti érték (tehát mindkét szenzor OK)
Phase 2: ha a szenzor hiba és a TKVA jelből számolás folyamatban (csak tudnám mi az az angol TKVA :roll:
Phase 3: nem tudja kiszámitani az üzemanyag mutató 0-án áll. legalább egy szenzor halott.

Jackson, aki forditja a gyári doksiból

2009.06.04. 14:24

Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll? 8O nekem már volt ilyen!

2009.06.04. 17:41

Labi írta:Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll? 8O nekem már volt ilyen!

Szerintem valami szuper kis kontakt hiba. Jól emlékszem neked piktogramos board-od van?

Jackson, aki vissza kérdez

2009.06.04. 17:56

jackson írta:
Labi írta:Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll? 8O nekem már volt ilyen!

Szerintem valami szuper kis kontakt hiba. Jól emlékszem neked piktogramos board-od van?

neeem. sztem alapfelszereltség volt a Vényócakhoz a nagy board. nekem az van!

Labi aki csípőből válaszol :wink:

2009.06.04. 18:27

Labi írta:
jackson írta:

És a szöveges két menüjét nem láttad ilyenkor. Mert szerintem átvált valami más Phase-be. Esetleg lehet még board hiba is a nem látszik a titkos menüben a leesés.

Jackson, aki találgat

2009.06.04. 18:38

jackson írta:
Labi írta:
jackson írta:

És a szöveges két menüjét nem láttad ilyenkor. Mert szerintem átvált valami más Phase-be. Esetleg lehet még board hiba is a nem látszik a titkos menüben a leesés.

Jackson, aki találgat

A mutató, Jackson, a mutató!
Nem a titkos menüben esett Neki, hanem a műszer mutatója!
Tudod, mint az órában! :wink:

2009.06.04. 19:19

simi64 írta:A mutató, Jackson, a mutató!
Nem a titkos menüben esett Neki, hanem a műszer mutatója!
Tudod, mint az órában! :wink:

Tudom és pont azért mondtam neki, hogy nézze meg a titkos menüben lévő értékeket, meg hogy lehet "mutató" hiba is.

Jackson, aki forditja simi-nek :lol:

2009.06.04. 20:48

nagyon ritkán csinálja... kéthavonta egyszer, random módon. ...volt már itt ilyen másoknak is. elcsípni lehetetlen..

na mindegy, köszönöm azért :!:

2009.06.04. 23:27

Labi írta:nagyon ritkán csinálja... kéthavonta egyszer, random módon. ...volt már itt ilyen másoknak is. elcsípni lehetetlen..

na mindegy, köszönöm azért :!:

Helló!

Én már írtam erre a hibára :lol: Olyat csinál, kb. 15 liternél,hogy amikor gyújtásra teszem leesik a mutató és világít a sárga,bc 0 km-re elegendő anyag.Következő gyújtás és minden ok.De ahogy írtad nagyon ritkán.Nem néztem utána,miért van ez,de ez legyen a legnagyobb baja a szerkezetnek. :)

2009.06.04. 23:35

így van. ugyan ezt csinálja. csak volt már olyan is, hogy megyek a pályán jó ideje. tele tankkal ...fogy szépen a benya.... megállok valahol félúton, fele tank elment a mutató szerint. ...mikor visszaülök, gyújtás ráad és több van benne, mint a fele...olyan 40-45 lityit mutat. ...mindegy megyek tovább. elér 15 lityire, majd onnan hirtelen gondol egyet, kb 2 perc alatt lemegy nullára. BC ordít, lámpa világít a nagyvilágba, majd gondol egyet és visszatornázik a korrekt helyzetére pár perc alatt. ....na ezt baromi ritkán produkálja. ezt a titkos menüben figyelgetni, lehetetlen. de valóban ez legyen a legnagyobb baja! :lol:

2009.07.01. 23:18

na ma beszo...am rendesen! :oops: :evil:

történet:

a tank szintmérője ma 30-ról, kb 20-ig ment le, olyan 150km alatt. itt már gyanús volt a dolog. azért ennyi km-t nem tudok megtenni a belvárosban 10 literrel...

megnéztem a titkos menüben és 25 lityit mutatott. ...mondom nem pontos a mutató, de van benzinem és ez a lényeg. mikor legutóbb tankoltam, nem nulláztam, ezért nem tudtam visszaszámolni.

este, mikor jövök haza, természetesen mikor már elhaladtam az összes benzinkút mellett a szentendrei úton az M0 híd fele, dadogás, a fogyimérő az egekig fel, majd leállás. ...na mondom kurva jó. biztos, hogy a benzin fogyott ki. ...a titkos még mindig 25 lityit mutat. eszembe jutott Simi barátunk története és a háromszög felállítása után elballagtam kb 2km-t oda vissza a benzinkútra. ...de csak egy flakonnal. gondoltam másfél lityi elég lesz...hát nem lett. épp csak annyira, hogy megint menjek pár verébugrásnyit. :roll:

ekkor már nem akartam visszagyalogolni, mivel majdnem a hídnál voltam és ilyen "kietlen" helyen nem akartam hagyni a kocsit. hívtam egy barátomat és kértem hozzon benzint. hozott 5 lityit, ami segített és hazajutottam. ...de ez 3 órámba került basszus.

ez után elmentem és telitankoltam ekkor 67 litert sikerült. ....úgy hogy benne volt már 5 liter! ...mindegy, a csőbe is került. ....DE! hol van a boardban lévő 25 liter benzinem :?:

így a kérdés szüli a kérdést:

1 a szintjelzőm szart be és valójában kiürült a tankom úgy ahogy van? telitank után a mutató maxra állt!
2. az átemelő szivattyúm szart be?
3. a szintjelző adja a boardnak az infót???? ezért csapott be???
3. vajon a fingnak van nyele? :lol:

na jó, ez gyenge volt a végére! :oops: ...de mi a xar van? fentebb lehet olvasni a szintjelzőm kálváriáját. ...összefüggésben van netán?

üdv,
Labi

2009.07.01. 23:57

Labi írta:na ma beszo...am rendesen! :oops: :evil:

történet:

a tank szintmérője ma 30-ról, kb 20-ig ment le, olyan 150km alatt. itt már gyanús volt a dolog. azért ennyi km-t nem tudok megtenni a belvárosban 10 literrel...

megnéztem a titkos menüben és 25 lityit mutatott. ...mondom nem pontos a mutató, de van benzinem és ez a lényeg. mikor legutóbb tankoltam, nem nulláztam, ezért nem tudtam visszaszámolni.

este, mikor jövök haza, természetesen mikor már elhaladtam az összes benzinkút mellett a szentendrei úton az M0 híd fele, dadogás, a fogyimérő az egekig fel, majd leállás. ...na mondom kurva jó. biztos, hogy a benzin fogyott ki. ...a titkos még mindig 25 lityit mutat. eszembe jutott Simi barátunk története és a háromszög felállítása után elballagtam kb 2km-t oda vissza a benzinkútra. ...de csak egy flakonnal. gondoltam másfél lityi elég lesz...hát nem lett. épp csak annyira, hogy megint menjek pár verébugrásnyit. :roll:

ekkor már nem akartam visszagyalogolni, mivel majdnem a hídnál voltam és ilyen "kietlen" helyen nem akartam hagyni a kocsit. hívtam egy barátomat és kértem hozzon benzint. hozott 5 lityit, ami segített és hazajutottam. ...de ez 3 órámba került basszus.

ez után elmentem és telitankoltam ekkor 67 litert sikerült. ....úgy hogy benne volt már 5 liter! ...mindegy, a csőbe is került. ....DE! hol van a boardban lévő 25 liter benzinem :?:

1 a szintjelzőm szart be és valójában kiürült a tankom úgy ahogy van? telitank után a mutató maxra állt!

na jó, ez gyenge volt a végére! :oops: ...de mi a xar van? fentebb lehet olvasni a szintjelzőm kálváriáját. ...összefüggésben van netán?

üdv,
Labi

Labi, hát ez szívás :?
Szerintem ha 5 lityi tankolás után 67 lityi ment bele, akkor a szi ntjelzőn kivül minden jónak tűnik, de annyira nem látok a dolog mélyére :oops:

Nekem a transporter csinált ilyet és élvezet volt sétálgatni két benzinkutra is, mert kannám se volt és az első helyen nem lehetett kapni... :lol:

Azért hétvégén lejössz,ugye :?: :!:

2009.07.02. 06:36

Bacsek írta:

történet:

üdv,
Labi

Labi, hát ez szívás :?
Szerintem ha 5 lityi tankolás után 67 lityi ment bele, akkor a szi ntjelzőn kivül minden jónak tűnik, de annyira nem látok a dolog mélyére :oops:

Nekem a transporter csinált ilyet és élvezet volt sétálgatni két benzinkutra is, mert kannám se volt és az első helyen nem lehetett kapni... :lol:

Azért hétvégén lejössz,ugye :?: :!:

Labi az úgy teccik lenni hogy 2 szintjelző van kettő összege a mutatón,de ha a szintjelző nem is szar szimplán "ragad" akkor nem megy le teljesen 12 év alatt van "kosz a tankban" (olvastad itt hogy volt aki nagytakaritás nál egy lejött vezetékkel is találkozott a tankban,és mi kosz volt a tank aljában) átemelöd lenne szar akkor 15L a jobb oldalon ragad de akkor nem ment volna bele 67L szintjelző meg szivattyúval együtt van bár lehet van külön is nem kell komplett venni. Első körben mikor kevés a benya akkor kivenni mind a kettőt és megnézni az úszokat,én is tervezem mert nekem olyat csinál hogy áll 0-n és van benne 30L még aztán 5 perc után indul meg felfele,és a dolog ugy néz ki hogy 30L felett gyújtás után be a "valós helyre" környékén nem mindig.

fingos kérdésedre a válasz probálkozz és kiderül,alapnak kezdj savanyúkáposztával és kakaóval :wink: :lol:

2009.07.02. 08:39

történet:

üdv,
Labi

Az OK, hogy 25litert irt összesitve, de mennyit ir a bal és jobb tartályra?
A piktogramos boardban lévő menük 6.pontban:
1. 237415 6.0 amiből 23,7liter bal szenzor, 41,5liter jobb
2. 0652 6.1 amiből a teljes tankátlag 65.2liter
3. 0667 1_6.2 amiből az aláhúzás elötti egyes mutatja a mérést módszert (phase): phase 1 mindkét szenzor OK, phase 2 egy szenzor hiba, phase 3 totál rossz adatok.

Szövegesnél ugyancsak 6.os pont:
1. TNK 29.5/34.2/63.7L amiből 29.5l bal tank, 34.2 jobb tank, 63.7 összesitve. Ha valamelyik szenzor rossz akkor 0 van helyette.
2. TNKANZ 60.2L Phase 1 amiből 60.2l átlag érték, phase-ek jelentése ugyan az mint fent.
A phase 2.-re még annyit ir a doksi, hogy ilyenkor a TKVA jelet használja a hibás szenzor helyett. Azt nem tudom mi de ilyenkor lehetne még számolni a befecskendezési adatokból (abból dolgozik a pillanatnyi fogyasztás mérő).

Na ha ezt megnézed akkor látod rosszak-e a szenzorok és jó-e a mérés/átemelő szivatyú stb.

Jackson, aki forditja a doksiból

2009.07.02. 09:01

köszi Jacko! megnézem és referálok du. :D

köszi :!:

2009.07.02. 11:21

jackson írta:
Az OK, hogy 25litert irt összesitve, de mennyit ir a bal és jobb tartályra?
A piktogramos boardban lévő menük 6.pontban:
1. 237415 6.0 amiből 23,7liter bal szenzor, 41,5liter jobb
2. 0652 6.1 amiből a teljes tankátlag 65.2liter
3. 0667 1_6.2 amiből az aláhúzás elötti egyes mutatja a mérést módszert (phase): phase 1 mindkét szenzor OK, phase 2 egy szenzor hiba, phase 3 totál rossz adatok.

Szövegesnél ugyancsak 6.os pont:
1. TNK 29.5/34.2/63.7L amiből 29.5l bal tank, 34.2 jobb tank, 63.7 összesitve. Ha valamelyik szenzor rossz akkor 0 van helyette.
2. TNKANZ 60.2L Phase 1 amiből 60.2l átlag érték, phase-ek jelentése ugyan az mint fent.
A phase 2.-re még annyit ir a doksi, hogy ilyenkor a TKVA jelet használja a hibás szenzor helyett. Azt nem tudom mi de ilyenkor lehetne még számolni a befecskendezési adatokból (abból dolgozik a pillanatnyi fogyasztás mérő).

Na ha ezt megnézed akkor látod rosszak-e a szenzorok és jó-e a mérés/átemelő szivatyú stb.

Jackson, aki forditja a doksiból

Jackson olyankor mi van ha kb 15 liter van benne ami valós is de ezt irja TNK 0/15.4/15.4 és a Phase1 is szintén az!!!
tele tanknál minden ok-nak tűnik!!!
Hozzászólás küldése

VigLink badge