![]() |
2009.03.18. 17:40
Zsolt40i írta:simi64 írta:Ja, a VÉNYÓCASOK meg csak tankolják továbbra is azt a drága benzint
De legalább nem kormolmeg kerreg mint egy traktor
2009.03.18. 20:03
Buzat86 írta:Hahó!
Egyik pillanatról a másikra, furcsa vibrálás közepedte beállt a gépem. Ezután beinditottam, dolgozott még néhány másodpercig (miközben össze-vissza köhögött), majd leállt. Azóta be sem röffen. érezhetően nem kapott üzemanyagot. Modic (nem gyári BMW) azt mondja hogy 173-as hiba "Tüzelőanyag-korrekció (bank 2) funkció rendellenesség". Egy kérdésem van: EZ MI A FENE??? Lemértük, és (állitólag 3.5 a normál) 2.8 a benzinpumpa kompressziója... Ilyenkor behalt a benzinpumpám?![]()
Viel Dank!
2009.06.03. 23:05
2009.06.04. 12:02
simi64 írta:Srácok!
Ma mentem a titkos menüvel.
Vezetés közben nézegettem a két tanklebeny üzemanyagszint közti különbségeit.
(az hozzá tartozik, hogy nemrég 16 liter körül kifogyott!)
Elképesztő dolgokat tapasztaltam:
A két tartály közti különbség másodpercek alatt LITEREKKEL! változott:
Egészen a 0,0-tól a 10,4 literig, ami számomra hihetetlennek tűnik.
Igaz, mentem úgy is, ahogy az F1-esek melegítik a gumit (hátul jövő nézett is).
Nem tudom, lehet-e hinni a BC-nek.
Miért van ez?
2009.06.04. 13:46
strobi írta:simi64 írta:Srácok!
Ma mentem a titkos menüvel.
Vezetés közben nézegettem a két tanklebeny üzemanyagszint közti különbségeit.
(az hozzá tartozik, hogy nemrég 16 liter körül kifogyott!)
Elképesztő dolgokat tapasztaltam:
A két tartály közti különbség másodpercek alatt LITEREKKEL! változott:
Egészen a 0,0-tól a 10,4 literig, ami számomra hihetetlennek tűnik.
Igaz, mentem úgy is, ahogy az F1-esek melegítik a gumit (hátul jövő nézett is).
Nem tudom, lehet-e hinni a BC-nek.
Miért van ez?
Mert mozog a szintjelző a gázolajjal együtt ahogyan gyorsítasz illetve lassítasz" fel-le"... ezért változik hirtelen és drasztikusan...
2009.06.04. 14:24
2009.06.04. 17:41
Labi írta:Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll?nekem már volt ilyen!
2009.06.04. 17:56
jackson írta:Labi írta:Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll?nekem már volt ilyen!
Szerintem valami szuper kis kontakt hiba. Jól emlékszem neked piktogramos board-od van?
Jackson, aki vissza kérdez
2009.06.04. 18:27
Labi írta:jackson írta:Labi írta:Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll?nekem már volt ilyen!
Szerintem valami szuper kis kontakt hiba. Jól emlékszem neked piktogramos board-od van?
neeem. sztem alapfelszereltség volt a Vényócakhoz a nagy board. nekem az van!
Labi aki csípőből válaszol
2009.06.04. 18:38
jackson írta:Labi írta:jackson írta:Labi írta:Jackson! mit mondasz arra, ha a mutató, hirtelen leesik kb 15 lityinél? ...majd szép lassan visszaáll?nekem már volt ilyen!
neeem. sztem alapfelszereltség volt a Vényócakhoz a nagy board. nekem az van!
Labi aki csípőből válaszol
És a szöveges két menüjét nem láttad ilyenkor. Mert szerintem átvált valami más Phase-be. Esetleg lehet még board hiba is a nem látszik a titkos menüben a leesés.
Jackson, aki találgat
2009.06.04. 19:19
simi64 írta:A mutató, Jackson, a mutató!
Nem a titkos menüben esett Neki, hanem a műszer mutatója!
Tudod, mint az órában!
2009.06.04. 20:48
2009.06.04. 23:27
Labi írta:nagyon ritkán csinálja... kéthavonta egyszer, random módon. ...volt már itt ilyen másoknak is. elcsípni lehetetlen..
na mindegy, köszönöm azért
2009.06.04. 23:35
2009.07.01. 23:18
2009.07.01. 23:57
Labi írta:na ma beszo...am rendesen!![]()
![]()
történet:
a tank szintmérője ma 30-ról, kb 20-ig ment le, olyan 150km alatt. itt már gyanús volt a dolog. azért ennyi km-t nem tudok megtenni a belvárosban 10 literrel...
megnéztem a titkos menüben és 25 lityit mutatott. ...mondom nem pontos a mutató, de van benzinem és ez a lényeg. mikor legutóbb tankoltam, nem nulláztam, ezért nem tudtam visszaszámolni.
este, mikor jövök haza, természetesen mikor már elhaladtam az összes benzinkút mellett a szentendrei úton az M0 híd fele, dadogás, a fogyimérő az egekig fel, majd leállás. ...na mondom kurva jó. biztos, hogy a benzin fogyott ki. ...a titkos még mindig 25 lityit mutat. eszembe jutott Simi barátunk története és a háromszög felállítása után elballagtam kb 2km-t oda vissza a benzinkútra. ...de csak egy flakonnal. gondoltam másfél lityi elég lesz...hát nem lett. épp csak annyira, hogy megint menjek pár verébugrásnyit.![]()
ekkor már nem akartam visszagyalogolni, mivel majdnem a hídnál voltam és ilyen "kietlen" helyen nem akartam hagyni a kocsit. hívtam egy barátomat és kértem hozzon benzint. hozott 5 lityit, ami segített és hazajutottam. ...de ez 3 órámba került basszus.
ez után elmentem és telitankoltam ekkor 67 litert sikerült. ....úgy hogy benne volt már 5 liter! ...mindegy, a csőbe is került. ....DE! hol van a boardban lévő 25 liter benzinem![]()
így a kérdés szüli a kérdést:
1 a szintjelzőm szart be és valójában kiürült a tankom úgy ahogy van? telitank után a mutató maxra állt!
2. az átemelő szivattyúm szart be?
3. a szintjelző adja a boardnak az infót???? ezért csapott be???
3. vajon a fingnak van nyele?![]()
na jó, ez gyenge volt a végére!...de mi a xar van? fentebb lehet olvasni a szintjelzőm kálváriáját. ...összefüggésben van netán?
üdv,
Labi
2009.07.02. 06:36
Bacsek írta:Labi írta:na ma beszo...am rendesen!![]()
![]()
történet:
a tank szintmérője ma 30-ról, kb 20-ig ment le, olyan 150km alatt. itt már gyanús volt a dolog. azért ennyi km-t nem tudok megtenni a belvárosban 10 literrel...
megnéztem a titkos menüben és 25 lityit mutatott. ...mondom nem pontos a mutató, de van benzinem és ez a lényeg. mikor legutóbb tankoltam, nem nulláztam, ezért nem tudtam visszaszámolni.
este, mikor jövök haza, természetesen mikor már elhaladtam az összes benzinkút mellett a szentendrei úton az M0 híd fele, dadogás, a fogyimérő az egekig fel, majd leállás. ...na mondom kurva jó. biztos, hogy a benzin fogyott ki. ...a titkos még mindig 25 lityit mutat. eszembe jutott Simi barátunk története és a háromszög felállítása után elballagtam kb 2km-t oda vissza a benzinkútra. ...de csak egy flakonnal. gondoltam másfél lityi elég lesz...hát nem lett. épp csak annyira, hogy megint menjek pár verébugrásnyit.![]()
ekkor már nem akartam visszagyalogolni, mivel majdnem a hídnál voltam és ilyen "kietlen" helyen nem akartam hagyni a kocsit. hívtam egy barátomat és kértem hozzon benzint. hozott 5 lityit, ami segített és hazajutottam. ...de ez 3 órámba került basszus.
ez után elmentem és telitankoltam ekkor 67 litert sikerült. ....úgy hogy benne volt már 5 liter! ...mindegy, a csőbe is került. ....DE! hol van a boardban lévő 25 liter benzinem![]()
1 a szintjelzőm szart be és valójában kiürült a tankom úgy ahogy van? telitank után a mutató maxra állt!
na jó, ez gyenge volt a végére!...de mi a xar van? fentebb lehet olvasni a szintjelzőm kálváriáját. ...összefüggésben van netán?
üdv,
Labi
Labi, hát ez szívás![]()
Szerintem ha 5 lityi tankolás után 67 lityi ment bele, akkor a szi ntjelzőn kivül minden jónak tűnik, de annyira nem látok a dolog mélyére![]()
Nekem a transporter csinált ilyet és élvezet volt sétálgatni két benzinkutra is, mert kannám se volt és az első helyen nem lehetett kapni...
Azért hétvégén lejössz,ugye![]()
2009.07.02. 08:39
Labi írta:na ma beszo...am rendesen!![]()
![]()
történet:
üdv,
Labi
2009.07.02. 09:01
2009.07.02. 11:21
jackson írta:
Az OK, hogy 25litert irt összesitve, de mennyit ir a bal és jobb tartályra?
A piktogramos boardban lévő menük 6.pontban:
1. 237415 6.0 amiből 23,7liter bal szenzor, 41,5liter jobb
2. 0652 6.1 amiből a teljes tankátlag 65.2liter
3. 0667 1_6.2 amiből az aláhúzás elötti egyes mutatja a mérést módszert (phase): phase 1 mindkét szenzor OK, phase 2 egy szenzor hiba, phase 3 totál rossz adatok.
Szövegesnél ugyancsak 6.os pont:
1. TNK 29.5/34.2/63.7L amiből 29.5l bal tank, 34.2 jobb tank, 63.7 összesitve. Ha valamelyik szenzor rossz akkor 0 van helyette.
2. TNKANZ 60.2L Phase 1 amiből 60.2l átlag érték, phase-ek jelentése ugyan az mint fent.
A phase 2.-re még annyit ir a doksi, hogy ilyenkor a TKVA jelet használja a hibás szenzor helyett. Azt nem tudom mi de ilyenkor lehetne még számolni a befecskendezési adatokból (abból dolgozik a pillanatnyi fogyasztás mérő).
Na ha ezt megnézed akkor látod rosszak-e a szenzorok és jó-e a mérés/átemelő szivatyú stb.
Jackson, aki forditja a doksiból