Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.12.17. 22:29

Képzeljétek: a németek is úgy tudják, ahogy Admin... :

BMW Treff

És azt írják, hogy emiatt nem lehet újabb kinézetű kulcsot rendelni olyan bmw-khez, amit többfajta design-ú kulccsal is gyártottak, csak az eredetit.

egyébként én is kicsit hihetetlennek tartom a sztorit, de kiváncsi vagyok, megmondja-e vlaki a tutit :roll:

2007.12.17. 22:36

efer írta:Képzeljétek: a németek is úgy tudják, ahogy Admin... :

BMW Treff

És azt írják, hogy emiatt nem lehet újabb kinézetű kulcsot rendelni olyan bmw-khez, amit többfajta design-ú kulccsal is gyártottak, csak az eredetit.

egyébként én is kicsit hihetetlennek tartom a sztorit, de kiváncsi vagyok, megmondja-e vlaki a tutit :roll:

Ott is van egy Visor azért :lol: :

Nee, also das stimmt so nicht. BMW hat von jeder Schlüsseltype (mit FB, ohne FB und Plastikschlüssel) 10 Stck. prägen lassen, also 30 Stck. Und das für jedes Auto, das die herstellen. Das macht denn mehr als 1,5 Mio Schlüssel im Jahr. Deshalb wird auch das neue Werk in Sachsen mit einem XXL-Lager versehen, damit die die ganzen Schlüssel noch lagern können.

2007.12.17. 23:30

A magamfajta viszi előre a világot!

"XXL-Lager" :lol: milyen jól hangzik :lol:

2007.12.18. 12:29

nem hagy nyugodni ez a dolog, és keresgélek. végleges választ még nem találtam, ellenben pár érdekességet igen.

az egyik, hogy megvan a kulcs gyártója: HUF Tools GmbH

aztán a TIS-ben végignéztem az újfajta (rombusz alakú) kulcs működését, és ott azt írják, hogy ha nem használaod az akkus kulcsot sokáig, akkor sincs gáz, mert bár kb 1,5 év alatt teljesen lemerül, újra fel lehet tölteni. min 30 perc kell neki ahhoz, hogy egyáltalán működjön, és 30 óra ahhoz, hogy teljesen feltöltődjön (induktív töltési módszert használ a gyújtáskapcsoló). ez csak annak kapcsán gondoltam érdekesnek, mert valami rémlett, mintha a lemerülésről már lett volna szó korábban...

kulcs rendelésről a TIS-ben nem találtam semmit, de keresek tovább

2007.12.18. 20:41

efer írta:nem hagy nyugodni ez a dolog, és keresgélek. végleges választ még nem találtam, ellenben pár érdekességet igen.

az egyik, hogy megvan a kulcs gyártója: HUF Tools GmbH

aztán a TIS-ben végignéztem az újfajta (rombusz alakú) kulcs működését, és ott azt írják, hogy ha nem használaod az akkus kulcsot sokáig, akkor sincs gáz, mert bár kb 1,5 év alatt teljesen lemerül, újra fel lehet tölteni. min 30 perc kell neki ahhoz, hogy egyáltalán működjön, és 30 óra ahhoz, hogy teljesen feltöltődjön (induktív töltési módszert használ a gyújtáskapcsoló). ez csak annak kapcsán gondoltam érdekesnek, mert valami rémlett, mintha a lemerülésről már lett volna szó korábban...

kulcs rendelésről a TIS-ben nem találtam semmit, de keresek tovább

Na én úgy jártam, hogy asszony kinyitotta a kocsit, elment Békéscsabára, de már nem tudta a kulccsal bezárni. Az akkus kulcsom van.
Nincs tippetek? Azóta sem töltődött fel. :cry:

2007.12.18. 20:45

Sziasztok!

Azt nem tudja vki, hogy mennyiért tanítják újra a kulcsot a szervízben?

Zola

2007.12.18. 23:56

Kulcskészítésnél az nem lehet,hogy nincs legyártva készre?Van "nyers" kulcs és az alvázszám és a motorszám alapján készítik el valamilyen CNC géppel.A felprogramozást is abból silabizálják ki.Szóval az adatokból számítódik ki,hogy mi lesz a profil és a progi rá :)

2007.12.19. 00:10

Anti520i írta:Kulcskészítésnél az nem lehet,hogy nincs legyártva készre?Van "nyers" kulcs és az alvázszám és a motorszám alapján készítik el valamilyen CNC géppel.A felprogramozást is abból silabizálják ki.Szóval az adatokból számítódik ki,hogy mi lesz a profil és a progi rá :)

na ez a felprogramozás is érdekes. a használati útmutatóban is benne van, hogyan kell a kulcsot a kocsira programozni. ÉS: az eddig talált fórumokon többen is arról adtak hírt, hogy a haver akkus kulcsát simán rá tudták programozni a saját, régebbi kulcsos bmw-jükre. akkor a kulcsban lévő elektronika sem lehet olyan nagy akadály (mindenesetre az EWS-el kapcsolatban fogalmazódott meg a legtöbb kétely: vagyis lehet, hogy ki lehet egy másik kulccsal nyitni az autót, de elindítani biztos nem) szóval még mindíg nem tudni biztosat...

2007.12.19. 00:46

Én az EWS-re gondoltam,hogy azt progizzák ott fel,az adatok alapján.De a kulcsot úgy lehet ráhangolni(riasztó és kp-i zár)....lényeg,hogy a gyújtáskapcsolóban el kell fordítani kb 5mp-re és visza és kihúzni és utána a gombokkal hangoljuk.De a saját kulcsot fordítjuk és a nem sajáton nyomjuk a gombot,hangoljuk,Akkor műkszik a haver kulcsa.De csak nyitás zárás ,de indítás nem.

2007.12.19. 02:21

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Nekem nincs gyári riasztó a vasban, ellenben olvastam, hogy be lehet állítani a zárás-nyitás utáni indexes visszajelzést (mint minden kocsinál) a Key memoryba. A visszajelzés nem csak a riasztós autókhoz van? Tehát riasztó nélkülibe is be lehet állítani ezt az opciót? Csak mert feleslegesen nem mennék ki a Wallishoz :(

Előre is köszönöm a válaszokat.

2007.12.19. 10:21

Nekem sincs riasztó és mégis kacsintgat.

2007.12.19. 12:49

ViSoR írta:Nekem sincs riasztó és mégis kacsintgat.

Csak neked van egy méteres vízvezeték csöved a csomiban :lol: :lol:

2007.12.19. 13:34

Nem vagyok én víz-gázos :lol: Valami szögletes dudli áll ki a műszerfalból, senki sem tudja mi. Modic riasztó hibát jelez, pedig nincs is benne. Utólagos gyári (kis képzavar) borzalom lehet ott, aminek talán az a mozgásérzékelője, mert a plafonban nincs semmi. Rejtéjes dolgok ezek.

2007.12.19. 13:53

Szóval akkor elvileg lehetséges. Köszönöm, januárban beprogramoztatom.

2007.12.20. 00:52

ha senki nem tudja hogyan kell a kulcsot hozzáprogizni a kocsihoz akkor utánanézek.
egy barátom szervizében van egy számitogép, ott néztük egyszer és rajta volt hogyan kell csak németül.
akkor még nem kellett az info, most viszont már igen.
holnap fel is hivom, ha minden jol megy akkor hozom a német infot. akkor már csak le kell forditani

2007.12.20. 09:42

ViSoR írta:Nem vagyok én víz-gázos :lol: Valami szögletes dudli áll ki a műszerfalból, senki sem tudja mi. Modic riasztó hibát jelez, pedig nincs is benne. Utólagos gyári (kis képzavar) borzalom lehet ott, aminek talán az a mozgásérzékelője, mert a plafonban nincs semmi. Rejtéjes dolgok ezek.

hol áll ki Neked az a dudli?

2007.12.20. 13:34

Nudliról már hallotam,de "dudliról"??Talán Dudley Moore :lol: :lol: Bocs a vicc miatt!

2007.12.20. 14:28

Diabolica írta:

Műszerfal közepe az illesztések közé szorítva, szélvédőtől olyan 20cm kb.

2007.12.20. 15:59

ViSoR írta:
Diabolica írta:

Műszerfal közepe az illesztések közé szorítva, szélvédőtől olyan 20cm kb.

A légcsatornábol kandikál ki? (Barkobázzunk, nem akarok rákérdezni még de nekem erről a dudli szavacskádról a hőérzékelő ugrott be a szélvédőnél.....)

2007.12.20. 17:16

Mozgatható Alien eszköz, az aljában valami fémesen csillog. Alulról madzag tarthasssa gondolnám. Az elején két ledszerű dodur van, úgyhogy még fényszenzor is lehet.
Kép
Éles képpel túl könnyű lenne.
Hozzászólás küldése

VigLink badge