![]() |
2011.03.13. 22:38
simi64 írta:barbrady írta:simi64 írta:Aki tud válaszolni a kérdéseimre, segíthetne, mert nem fogok tudni aludni
A WDS-ben mindent megtalálsz.
Tudom, de az online WDS-en egyszerűen nem tudok kiigazodni, a letölthetőt pedig egyszerűen nem találom sehol!
Ezért kéne a segítség.
2011.03.13. 23:15
atiotezer írta:simi64 írta:barbrady írta:simi64 írta:Aki tud válaszolni a kérdéseimre, segíthetne, mert nem fogok tudni aludni
Tudom, de az online WDS-en egyszerűen nem tudok kiigazodni, a letölthetőt pedig egyszerűen nem találom sehol!
Ezért kéne a segítség.
Ha a torrent megfelel.
BMW WDS 12
üdv:atiotezer
2011.03.14. 10:10
simi64 írta:atiotezer írta:simi64 írta:barbrady írta:simi64 írta:Aki tud válaszolni a kérdéseimre, segíthetne, mert nem fogok tudni aludni
Ezért kéne a segítség.
Ha a torrent megfelel.
BMW WDS 12
Köszönöm, már jön lefele!
2011.03.14. 12:17
Imco írta:simi64 írta:atiotezer írta:simi64 írta:barbrady írta:simi64 írta:Aki tud válaszolni a kérdéseimre, segíthetne, mert nem fogok tudni aludni
Ezért kéne a segítség.
Ha a torrent megfelel.
BMW WDS 12
Köszönöm, már jön lefele!
Simi!
Ha sikerült megfejteni oszd már meg légyszi!
Konkrétan az érdekelne, hogy a kapcsoló és az ülés között mi van! Vagy minek kéne lennie.
Elvileg, állítólag, fűthető az ülésem csak kapcsoló nincs hozzá beépítve. Na most ezt nem veszem annyira kp-nek.
De ha érdemes lenne, megbolygatom.
Köszi!
2011.03.14. 13:17
kovessyroli írta:Én már túlvagyok egy-két üléscserén.
A combtámaszos ülésembe került ülésfűtés is a kárpitozás során.
A legegyszerűbb, ha megveszed hozzá a gyári ülésfűtés köteget, abból kell 2 db, ezt cikkszám alapján lehet rendelni, megtalálod az ETK-ban is.
A gyárit sem olyan egyszerű behúzni, én inkább rábíztam az enyémet a bmw szervizes villanyászra.
A te esetedben pedig még az is lehet, hogy bonyolítja a dolgot, hogy a szett angol kocsiból származik, és elképzelhetőnek tartom, hogy az üléseken lévő kötegeket is meg kell cserélned.
Én azt láttam eddig, hogy a bal első ülésre jóval több kábel megy a csatiban, mint a jobb első ülésre.
2011.03.14. 22:22
Nincs hardver!Én tavaly csináltam az enyémet nem egy nagy durranás.Ülésből felmennek a szálak a kapcsolóba kivéve a test a kapcsoló kap tápot a biztitábláról tömören ennyi.Imco írta:kovessyroli írta:Én már túlvagyok egy-két üléscserén.
A legegyszerűbb, ha megveszed hozzá a gyári ülésfűtés köteget, abból kell 2 db, ezt cikkszám alapján lehet rendelni, megtalálod az ETK-ban is.
A gyárit sem olyan egyszerű behúzni, én inkább rábíztam az enyémet a bmw szervizes villanyászra.
A te esetedben pedig még az is lehet, hogy bonyolítja a dolgot, hogy a szett angol kocsiból származik, és elképzelhetőnek tartom, hogy az üléseken lévő kötegeket is meg kell cserélned.
Én azt láttam eddig, hogy a bal első ülésre jóval több kábel megy a csatiban, mint a jobb első ülésre.
Köszi!
Nem angol az biztos. Bankos autó volt a donor.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kapcsoló és az ülés között milyen "hardver" van még.
Gondolok itt relékre, vezérlőkre, akármire, amit még kihagyhattak az átépítés során.
És esetleg brutál drágítják a beüzemelést a kapcsoló, és kábel árán felül.
Igazából nekem nem hiányzik, viszont kis kedvesemet meglepném vele, mert ő hiányolta télen,
meg ha már félig itt van, akkor miért ne!
2011.03.14. 23:32
admin írta:Nincs hardver!Én tavaly csináltam az enyémet nem egy nagy durranás.Ülésből felmennek a szálak a kapcsolóba kivéve a test a kapcsoló kap tápot a biztitábláról tömören ennyi.Imco írta:kovessyroli írta:Én már túlvagyok egy-két üléscserén.
Köszi!
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kapcsoló és az ülés között milyen "hardver" van még.
Gondolok itt relékre, vezérlőkre, akármire, amit még kihagyhattak az átépítés során.
Igazából nekem nem hiányzik, viszont kis kedvesemet meglepném vele, mert ő hiányolta télen,
2011.03.15. 00:09
Még annyi hogy a biztitáblába az ellen oldal sincs bekötve azt meg az anyós ülés alatt lévő bizti táblából kell fölkábelezni.Ja és nem árt ha van megfelelő típusú érintkezők biztitábla kapcsoló,stb.simi64 írta:admin írta:Nincs hardver!Én tavaly csináltam az enyémet nem egy nagy durranás.Ülésből felmennek a szálak a kapcsolóba kivéve a test a kapcsoló kap tápot a biztitábláról tömören ennyi.Imco írta:kovessyroli írta:Én már túlvagyok egy-két üléscserén.
Köszi!
Igen!
És a WDS-ben én is ezt látom. Ha van beépítőkereted a klímapanel körül (na, oda megy a fehér, sárga csíkkal (fűtés panel kapcsoló 5-ös PIN)
a fehér kék csíkkal (fűtés panel kapcsoló 2-es PIN)
A vastag barnával még nem vagyok tisztába, mert bonyolultabb a helyzet, mint gondoltam:
Az ülés '98 01 10 gyártású, (angol, jobb kormányos)
Az autó '97 04 gyártású (olasz, bal kormányos)
És itt a bökkenő!
A két ülésből kijövő vezetékek viszont teljesen egyformák!
A Kapcsoló tábláról jövő vezetékek viszont máshova mennek:
I/K-BUS (kesztyűtartó mögött)
illetve a 31-es, és a 32-es biztire!
A sárga vezetékek (amik össze vannak fonva) az övfeszítő patront vezérlik![]()
a légzsákvezérlőbe (középső kartámasz/telefon alatt) mennek!
Az ülésfoglaltságjelzővel még nem tudtam mit kezdeni
2011.03.15. 00:18
admin írta:Még annyi hogy a biztitáblába az ellen oldal sincs bekötve azt meg az anyós ülés alatt lévő bizti táblából kell fölkábelezni.Ja és nem árt ha van megfelelő típusú érintkezők biztitábla kapcsoló,stb.simi64 írta:admin írta:Nincs hardver!Én tavaly csináltam az enyémet nem egy nagy durranás.Ülésből felmennek a szálak a kapcsolóba kivéve a test a kapcsoló kap tápot a biztitábláról tömören ennyi.Imco írta:kovessyroli írta:Én már túlvagyok egy-két üléscserén.
Köszi!
Igen!
És a WDS-ben én is ezt látom. Ha van beépítőkereted a klímapanel körül (na, oda megy a fehér, sárga csíkkal (fűtés panel kapcsoló 5-ös PIN)
a fehér kék csíkkal (fűtés panel kapcsoló 2-es PIN)
A vastag barnával még nem vagyok tisztába, mert bonyolultabb a helyzet, mint gondoltam:
Az ülés '98 01 10 gyártású, (angol, jobb kormányos)
Az autó '97 04 gyártású (olasz, bal kormányos)
És itt a bökkenő!
A két ülésből kijövő vezetékek viszont teljesen egyformák!
A Kapcsoló tábláról jövő vezetékek viszont máshova mennek:
I/K-BUS (kesztyűtartó mögött)
illetve a 31-es, és a 32-es biztire!
A sárga vezetékek (amik össze vannak fonva) az övfeszítő patront vezérlik![]()
a légzsákvezérlőbe (középső kartámasz/telefon alatt) mennek!
Az ülésfoglaltságjelzővel még nem tudtam mit kezdeni
2011.03.15. 01:54
simi64 írta:Ezt nem értem, Laci![]()
2011.03.16. 00:12
Egy biztositéknak két oldala van bejövő elmenő.a bejövő oldala sincs bekábelezve így hiába kötöd be az elmenőre a fűtés kapcsolót akkor se fog áramot kapni.simi64 írta:admin írta:Még annyi hogy a biztitáblába az ellen oldal sincs bekötve azt meg az anyós ülés alatt lévő bizti táblából kell fölkábelezni.Ja és nem árt ha van megfelelő típusú érintkezők biztitábla kapcsoló,stb.
Ezt nem értem, Laci![]()
2011.03.16. 00:49
admin írta:Egy biztositéknak két oldala van bejövő elmenő.a bejövő oldala sincs bekábelezve így hiába kötöd be az elmenőre a fűtés kapcsolót akkor se fog áramot kapni.simi64 írta:admin írta:Még annyi hogy a biztitáblába az ellen oldal sincs bekötve azt meg az anyós ülés alatt lévő bizti táblából kell fölkábelezni.Ja és nem árt ha van megfelelő típusú érintkezők biztitábla kapcsoló,stb.
Ezt nem értem, Laci![]()
2011.03.16. 01:12
simi64 írta:Találtam viszont egy csomó apró Eurót, Centet, Lírát, de még olasz autómosóba való fém zsetont is!
2011.03.16. 12:36
2011.03.16. 12:39
Jerry írta:Akarok venni fűthető üléseket és nyilván kell hozzá gombsor is, amivel aztán kapcsolni tudom.
Találtam is eladót a neten, de a srác azt állítja, hogy az az enyémhez nem jó, csak a 99 utániakhoz, mert ez már K és nem I-buszon kommunikál. Igaz ez? Vagy azért ezt is bele lehet rakni az enyémbe? Az autóm 96-os évjáratú.
Erről lenne szó:
2011.03.16. 12:55
jackson írta:Jerry írta:Akarok venni fűthető üléseket és nyilván kell hozzá gombsor is, amivel aztán kapcsolni tudom.
Találtam is eladót a neten, de a srác azt állítja, hogy az az enyémhez nem jó, csak a 99 utániakhoz, mert ez már K és nem I-buszon kommunikál. Igaz ez? Vagy azért ezt is bele lehet rakni az enyémbe? Az autóm 96-os évjáratú.
Erről lenne szó:
Igaz. Nem jó a tiédbe mert neked a tekerős és nem gombos ülés fűtés kapcsoló kell.
Jackson, aki örül mert végre egy okos eladó
2011.03.16. 13:26
jackson írta:Jerry írta:Akarok venni fűthető üléseket és nyilván kell hozzá gombsor is, amivel aztán kapcsolni tudom.
Erről lenne szó:
Igaz. Nem jó a tiédbe mert neked a tekerős és nem gombos ülés fűtés kapcsoló kell.
Jackson, aki örül mert végre egy okos eladó
2011.03.16. 13:34
Jerry írta:Akarok venni fűthető üléseket és nyilván kell hozzá gombsor is, amivel aztán kapcsolni tudom.
Erről lenne szó:
2011.03.16. 14:10
204d1 írta:Jerry írta:Akarok venni fűthető üléseket és nyilván kell hozzá gombsor is, amivel aztán kapcsolni tudom.
Erről lenne szó:
Nem a K és I-bus a különbség (ezek műszakilag megegyeznek) hanem a középkonzol más, amibe a schaltzentrum van bepattintva.
Ha cseréled a konzolt, beépíthető.
2011.03.16. 14:18
jackson írta:204d1 írta:Jerry írta:Akarok venni fűthető üléseket és nyilván kell hozzá gombsor is, amivel aztán kapcsolni tudom.
Erről lenne szó:
Nem a K és I-bus a különbség (ezek műszakilag megegyeznek) hanem a középkonzol más, amibe a schaltzentrum van bepattintva.
Ha cseréled a konzolt, beépíthető.
És akkor hogy fogja diagolni amikor 1996-os kocsiban meg se jelenik a SZM középkonzol vezérlő mármint a quick test sorban? Ha van benne hiba akkor diag hiányában, hogyan veszi észre?
Ha nagy marhaságot írtam 204d1 akkor ne fogd magad vissza és nyugodtan írd le a szemem közepibe.![]()
Ez a régi ami gomb és nem vezérlő:
Jackson, aki erre kiváncsi