Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: !

2010.07.22. 11:18

jackson írta:
charlie01 írta:Ha nem longlife olaj van benne akkor miért kellett volna már rég lecserélnie? Vagy a ledeket csak akkor kell nézni ha olyan olajat teszel bele?
Nekem 14.000 körül volt az olaj cserém, nem long life volt benne és már csak 1 zöld világított, azzal az 1 zöldel is vagy 1.500 km-et mentem. Ha úgy nézzük akkor jól mutatja a 15k-es olaj cserét.

Azért írtam mivel a kiterjesztett szervíz intervallum (kimélő üzem esetén) 20-25ekm. No persze ez sok minden mért paramétertől függ. Olvastam olyat is, hogy dízelben csak 15ekm az 5 zöld. Mint te írod neked is cirka 15500km-nél fogy el (sok városi használat, sok indítózás nyomhatja le ennyire). A V8-am simán adott még egy zöldet pedig már húszon valamennyi ezer volt benne (nem tudom pontosan mivel még az előző tulaj csinálta +-5ekm pontosan.

Nos ha nem long life olaj azt kötelező cserélni 15ekm-enként. Arra gondoltam ha átlagban mondjuk 20-23ekm van a kocsijában és még egy lámpa ég (tehát már az utolsó ötödik szakaszban tart). Akkor a 15eKm-es olaj cserét már rég túl lépte.

Jackson, aki persze pontosabb adatok birtokában jobban tudna saccolni

Nekerm is lement egyre 15000 km alatt és most visszajött mégegy, olyan szépen használom 8) , de azért lesz olajcsere a napokban :)

2010.07.22. 11:27

pistino1 írta:
Nekerm is lement egyre 15000 km alatt és most visszajött mégegy, olyan szépen használom 8) , de azért lesz olajcsere a napokban :)

Vissza jöt??? Mármint éget mondjuk egy darab és utána másnap újra kettő?
Biztos javult az olajod, gyorsan ad el a Mobil olajcégnek milliárdos lehetsz belölle :lol:

Jackson, aki még ilyet nem hallott

2010.07.22. 11:41

jackson írta:
pistino1 írta:

Biztos javult az olajod, gyorsan ad el a Mobil olajcégnek milliárdos lehetsz belölle :lol:

Nekünk is volt már egy-két BMW, de ilyet még nem láttam!

2010.07.22. 11:43

Rjani530d írta:
jackson írta:
pistino1 írta:

Nekünk is volt már egy-két BMW, de ilyet még nem láttam!

Ha valami egyszer elmegy,az már nem jön vissza.Ha csak nem bumeráng de ilyet még én se láttam.Nekem mindig csak eltűnnek a zöld kis ledecskék aztán sárga ég és utánna gondolom a piros de azt még soha nem vártam meg.

2010.07.22. 15:35

jackson írta:
charlie01 írta:Ha nem longlife olaj van benne akkor miért kellett volna már rég lecserélnie? Vagy a ledeket csak akkor kell nézni ha olyan olajat teszel bele?
Nekem 14.000 körül volt az olaj cserém, nem long life volt benne és már csak 1 zöld világított, azzal az 1 zöldel is vagy 1.500 km-et mentem. Ha úgy nézzük akkor jól mutatja a 15k-es olaj cserét.

Azért írtam mivel a kiterjesztett szervíz intervallum (kimélő üzem esetén) 20-25ekm. No persze ez sok minden mért paramétertől függ. Olvastam olyat is, hogy dízelben csak 15ekm az 5 zöld. Mint te írod neked is cirka 15500km-nél fogy el (sok városi használat, sok indítózás nyomhatja le ennyire). A V8-am simán adott még egy zöldet pedig már húszon valamennyi ezer volt benne (nem tudom pontosan mivel még az előző tulaj csinálta +-5ekm pontosan.

Nos ha nem long life olaj azt kötelező cserélni 15ekm-enként. Arra gondoltam ha átlagban mondjuk 20-23ekm van a kocsijában és még egy lámpa ég (tehát már az utolsó ötödik szakaszban tart). Akkor a 15eKm-es olaj cserét már rég túl lépte.

Jackson, aki persze pontosabb adatok birtokában jobban tudna saccolni

:lol:
Háááát ez jóóó!
Jackson, aki itt a fórumon oktatja a bandát az olajos topicban, de még sosem cserélt olajat, csak a váltóban :lol:
Ergo:
Azt sem tudja, milyen van benne, azt sem tudja, mióta! 8O 8O 8O
:hehe
Ez komoly! 8)

2010.07.23. 07:32

simi64 írta: :lol:
Háááát ez jóóó!
Jackson, aki itt a fórumon oktatja a bandát az olajos topicban, de még sosem cserélt olajat, csak a váltóban :lol:
Ergo:
Azt sem tudja, milyen van benne, azt sem tudja, mióta! 8O 8O 8O
:hehe
Ez komoly! 8)

Látom szöveg megértési problémáid vannak :lol: az előző olajcsere nem nálam volt hanem megvan napra pontosan mikor csak a kilóméterben nem vagyok biztos.
Az előző azt jelenti, hogy a mostani megvolt. A muhaatinál csináltam, ha igy tetszik mivel egy napig nekem melózott akkor már ez is benne volt. És köszönöm szépen az E30 318i-ben már cseréltem a 10év alatt párszor olajat.

Simi: aki lát de nem ért :lol:
Ha más nem kérdezd meg muhaati vagy AlpinaFan (olajforrás) klubtársakat. De ha vissza olvasol akkor azt is megtudod a fórumból milyen olajat raktam bele és mikor. :lol:

Jackson, aki megrágja siminek a mondani valót

2010.07.23. 15:35

Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?

2010.07.23. 16:21

simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?

Majd megnézem neked pontosan. Ha jól emlékszem fejből egy zöldet szedett eddig le. A km több mint 5ekm mert akkor néztem olaj fogyást ami akkor nulla volt.

Jackson, aki majd utána jár

2010.07.23. 19:38

jackson írta:

Majd megnézem neked pontosan. Ha jól emlékszem fejből egy zöldet szedett eddig le. A km több mint 5ekm mert akkor néztem olaj fogyást ami akkor nulla volt.

Olvasom itt a mai napi terméseteket és arra gondoltam, hogy megosztom a megfigyelésem.
Anno, még irtam is itt, 500 km után levett egy ledet. Azóta mentem cca. 7000-et és már 2 led nem ég.
Ezért gondolom, hogy nem lineáris a led elalvás és mint ilyen a saccolás sem helytálló.
Vagy tévedek?

2010.07.23. 23:44

Imco írta:
jackson írta:

Olvasom itt a mai napi terméseteket és arra gondoltam, hogy megosztom a megfigyelésem.
Anno, még irtam is itt, 500 km után levett egy ledet. Azóta mentem cca. 7000-et és már 2 led nem ég.
Ezért gondolom, hogy nem lineáris a led elalvás és mint ilyen a saccolás sem helytálló.
Vagy tévedek?

Helo
A kilométert kell figyelni
20-ezernél csere
üdv zoli

2010.07.25. 21:15

Imco írta:
jackson írta:

Vagy tévedek?
[quote]

Az én véleményem,nem mindegy milyen olaj van benne és nem mindegy milyen a külső
hőmérséklet,az sem hogy hogy tereled az autót,a ledek elfogyását vagy a km.óra állása
,vagy a BC.ben lévő elektronika befolyásolhatja,de ezt Jackson-nak tudni kéne.

2010.07.25. 21:32

apa írta:
Imco írta:
jackson írta:

Vagy tévedek?

Az én véleményem,nem mindegy milyen olaj van benne és nem mindegy milyen a külső
hőmérséklet,az sem hogy hogy tereled az autót,a ledek elfogyását vagy a km.óra állása

A Jackson már leírta ezeket egypárszor.
A LED-ek eltűnése valóban nem lineáris folyamat (nekem sem az) és ez így természetes. Leginkább az autó használatától függ. Indítások száma, városi ill. kinti használat, hideg, meleg, motorhőmérséklet, fordulatszám, ólmozott-betétes cipők :D stb-stb mind befolyásolják ezt!

2010.07.25. 22:12

jackson írta:

Már kettő zöld led-et szedett le és valami 17xx litert (nekem valami 31xx liter volt a periódus) irt mint elfogyasztott az BMW scanner 1.4.0-ban.

Jackson, aki ma találkozott az értékkel diagkor

2010.07.25. 22:17

simi64 írta:
apa írta:
Imco írta:
jackson írta:

Vagy tévedek?

A Jackson már leírta ezeket egypárszor.
A LED-ek eltűnése valóban nem lineáris folyamat (nekem sem az) és ez így természetes. Leginkább az autó használatától függ. Indítások száma, városi ill. kinti használat, hideg, meleg, motorhőmérséklet, fordulatszám, ólmozott-betétes cipők :D stb-stb mind befolyásolják ezt!
[quote]

Köszönöm a rendreutasításodat,ami Jacksont illeti.
Örülök hogy egyébként a működési elvben egyet értünk,az ólombetétes helyett "ólom"
lábat mondanék,az elbeszélések alapján klubtársak között is van egy kettő.
Itt azonban még kutya sem szeretnék lenni a családban!!!!

2010.07.27. 08:08

simi64 írta:
jackson írta:
MChris írta:
simi64 írta:
MChris írta:
simi64 írta:Nálatok milyen sorrendben szoktak kialudni a zöld LED-ek?
Először kialudt a jobb oldali zöld, ma kialudt a bal oldali. Középen ég három. Miért?

Pont most néztem Krisztián klubtagnak. (BMW traning-et töltsd le abban a Driver information system 1-ben keresd meg az E39-et) SIA résznél irja:

1 zöld led 20%
2 zöld led 40%
3 zöld led 60%
4 zöld led 80%
5 zöld led 100%
1 sárga led 100% felett (meg kellene csinálni)
1 piros led 100% felett (csináld már meg)
2 piros led 100% felett (mondom ba.d m.g hogy csináld meg!)

Mindig balról alszanak ki,és a Bosch motorvezérlőtől kapja a jele ill az infót.

Ezt vágom, de nekem a jobb oldalival kezdte kb. 2000 km. Ma meg az első bal, kb. 2800 km.
Nálam pedig 1 narancssárga és 1 piros van (azok pedig ki szoktak gyulladni)

Nem ez a sorrendje? 8O

Kép
Kép
Kép
Kép

Inditáskor sem világit a piros és a sárga,csak zöld (míg nem érem a sárgát,bár esély nincs rá :lol: )
pár másodperc után kialszik,de nem "össze-vissza" fogynak a ledek.

Resettel vagy akksi levételle meg kellene kínálni és megnézni után,hátha beakadtak a bitek.

El kell, hogy keserítselek nekem a 99-es kocsiban már új fajta Si van (sokkal halványabb és inkább barna mint zöld) csak indításkor látszik utána totál eltünik. És a 5 darab zöld jobbról fogy.
A balról fogyás ha jól emlékszem az E30-on volt úgy nézett ki mint a bevágott fényképen (tehát valami régebbi SI kijelzőn).

Elméletileg az E30-on még 2000-3000km volt egy zöld lámpa az E39-nál már több mindent mér de olyan 3000-5000km körül kéne lennie és így jön ki valami 20000-25000km maximum, ha jól emlékszem.
Na persze az olaj cserével nem célszerű várni 25eKm-et mert azért 15eKm után ha esik ha fúj cserélni kéne. Marketing trükk az emelt szerviz intervallum.

Jackson, aki nyomozott a témában

Most akkor honnan kellene kialudnia? Jobbról, vagy balról?
Ugyanúgy van most is!

Én is nulláztam, zöldek visszajöttek, sárga, piros nem. Honnan fog fogyni , nem tudom. Ezek az olasz autók..............
Nullázásnál a kulcsot 1vagy2-es állásban kell lenni?
Hol a sárga piros ledem? :roll: Működik, mert a tesztben világít.

2010.07.27. 10:52

pistino1 írta:
Én is nulláztam, zöldek visszajöttek, sárga, piros nem. Honnan fog fogyni , nem tudom. Ezek az olasz autók..............

Nálam balról jobbra fogy.
A nullázás szépen le van irva. Itt. KATT!
Sárga piros akkor ég, ha aktuálissá válik.

Szerintem...

2010.07.27. 11:08

Imco írta:
pistino1 írta:

Szerintem...

Nálam is balról jobbra fogy aztán csak egy sárga.A sárga után a piros magába ég vagy a sárgával együtt?Azt még nem vártam meg.

2010.07.27. 12:48

ptom írta:
Imco írta:
pistino1 írta:

Szerintem...

Nálam is balról jobbra fogy aztán csak egy sárga.A sárga után a piros magába ég vagy a sárgával együtt?Azt még nem vártam meg.

Magában ég a piros. No meg persze oilservice vagy inspection felirattal együtt.

Jackson, aki már resetelte ilyen kocsinak a szervíz intervallumját (szerencsére olaj csere után)

2010.07.27. 16:33

jackson írta:
ptom írta:
Imco írta:
pistino1 írta:

Szerintem...

Magában ég a piros. No meg persze oilservice vagy inspection felirattal együtt.

Jackson, aki már resetelte ilyen kocsinak a szervíz intervallumját (szerencsére olaj csere után)

Azt hittük, nap mint nap ezzel szembesülsz :lol:

2010.07.27. 16:37

simi64 írta:Azt hittük, nap mint nap ezzel szembesülsz :lol:

Annyira azért nem, csak ritka a hozzám jövő abszolúte nem karbantartott kocsi. Amúgy a saján BMW-jeimen soha nem láttam én se a piros lámpát.

Jackson, aki csak a sárgáig jutott
Hozzászólás küldése

VigLink badge