![]() |
2010.07.22. 11:18
jackson írta:charlie01 írta:Ha nem longlife olaj van benne akkor miért kellett volna már rég lecserélnie? Vagy a ledeket csak akkor kell nézni ha olyan olajat teszel bele?
Nekem 14.000 körül volt az olaj cserém, nem long life volt benne és már csak 1 zöld világított, azzal az 1 zöldel is vagy 1.500 km-et mentem. Ha úgy nézzük akkor jól mutatja a 15k-es olaj cserét.
Azért írtam mivel a kiterjesztett szervíz intervallum (kimélő üzem esetén) 20-25ekm. No persze ez sok minden mért paramétertől függ. Olvastam olyat is, hogy dízelben csak 15ekm az 5 zöld. Mint te írod neked is cirka 15500km-nél fogy el (sok városi használat, sok indítózás nyomhatja le ennyire). A V8-am simán adott még egy zöldet pedig már húszon valamennyi ezer volt benne (nem tudom pontosan mivel még az előző tulaj csinálta +-5ekm pontosan.
Nos ha nem long life olaj azt kötelező cserélni 15ekm-enként. Arra gondoltam ha átlagban mondjuk 20-23ekm van a kocsijában és még egy lámpa ég (tehát már az utolsó ötödik szakaszban tart). Akkor a 15eKm-es olaj cserét már rég túl lépte.
Jackson, aki persze pontosabb adatok birtokában jobban tudna saccolni
2010.07.22. 11:27
pistino1 írta:
Nekerm is lement egyre 15000 km alatt és most visszajött mégegy, olyan szépen használom, de azért lesz olajcsere a napokban
2010.07.22. 11:41
jackson írta:pistino1 írta:
Nekerm is lement egyre 15000 km alatt és most visszajött mégegy, olyan szépen használom, de azért lesz olajcsere a napokban
Vissza jöt??? Mármint éget mondjuk egy darab és utána másnap újra kettő?
Biztos javult az olajod, gyorsan ad el a Mobil olajcégnek milliárdos lehetsz belölle![]()
Jackson, aki még ilyet nem hallott
2010.07.22. 11:43
Rjani530d írta:jackson írta:pistino1 írta:
Vissza jöt??? Mármint éget mondjuk egy darab és utána másnap újra kettő?
Biztos javult az olajod, gyorsan ad el a Mobil olajcégnek milliárdos lehetsz belölle![]()
Jackson, aki még ilyet nem hallott
Nekünk is volt már egy-két BMW, de ilyet még nem láttam!
2010.07.22. 15:35
jackson írta:charlie01 írta:Ha nem longlife olaj van benne akkor miért kellett volna már rég lecserélnie? Vagy a ledeket csak akkor kell nézni ha olyan olajat teszel bele?
Nekem 14.000 körül volt az olaj cserém, nem long life volt benne és már csak 1 zöld világított, azzal az 1 zöldel is vagy 1.500 km-et mentem. Ha úgy nézzük akkor jól mutatja a 15k-es olaj cserét.
Azért írtam mivel a kiterjesztett szervíz intervallum (kimélő üzem esetén) 20-25ekm. No persze ez sok minden mért paramétertől függ. Olvastam olyat is, hogy dízelben csak 15ekm az 5 zöld. Mint te írod neked is cirka 15500km-nél fogy el (sok városi használat, sok indítózás nyomhatja le ennyire). A V8-am simán adott még egy zöldet pedig már húszon valamennyi ezer volt benne (nem tudom pontosan mivel még az előző tulaj csinálta +-5ekm pontosan.
Nos ha nem long life olaj azt kötelező cserélni 15ekm-enként. Arra gondoltam ha átlagban mondjuk 20-23ekm van a kocsijában és még egy lámpa ég (tehát már az utolsó ötödik szakaszban tart). Akkor a 15eKm-es olaj cserét már rég túl lépte.
Jackson, aki persze pontosabb adatok birtokában jobban tudna saccolni
2010.07.23. 07:32
simi64 írta:![]()
Háááát ez jóóó!
Jackson, aki itt a fórumon oktatja a bandát az olajos topicban, de még sosem cserélt olajat, csak a váltóban![]()
Ergo:
Azt sem tudja, milyen van benne, azt sem tudja, mióta!![]()
![]()
![]()
![]()
Ez komoly!
2010.07.23. 15:35
2010.07.23. 16:21
simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
2010.07.23. 19:38
jackson írta:simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
Majd megnézem neked pontosan. Ha jól emlékszem fejből egy zöldet szedett eddig le. A km több mint 5ekm mert akkor néztem olaj fogyást ami akkor nulla volt.
Jackson, aki majd utána jár
2010.07.23. 23:44
Imco írta:jackson írta:simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
Majd megnézem neked pontosan. Ha jól emlékszem fejből egy zöldet szedett eddig le. A km több mint 5ekm mert akkor néztem olaj fogyást ami akkor nulla volt.
Olvasom itt a mai napi terméseteket és arra gondoltam, hogy megosztom a megfigyelésem.
Anno, még irtam is itt, 500 km után levett egy ledet. Azóta mentem cca. 7000-et és már 2 led nem ég.
Ezért gondolom, hogy nem lineáris a led elalvás és mint ilyen a saccolás sem helytálló.
Vagy tévedek?
2010.07.25. 21:15
[quote]Imco írta:jackson írta:simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
Olvasom itt a mai napi terméseteket és arra gondoltam, hogy megosztom a megfigyelésem.
Anno, még irtam is itt, 500 km után levett egy ledet. Azóta mentem cca. 7000-et és már 2 led nem ég.
Ezért gondolom, hogy nem lineáris a led elalvás és mint ilyen a saccolás sem helytálló.
Vagy tévedek?
2010.07.25. 21:32
apa írta:Imco írta:jackson írta:simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
Vagy tévedek?
Az én véleményem,nem mindegy milyen olaj van benne és nem mindegy milyen a külső
hőmérséklet,az sem hogy hogy tereled az autót,a ledek elfogyását vagy a km.óra állása
,vagy a BC.ben lévő elektronika befolyásolhatja,de ezt Jackson-nak tudni kéne.
2010.07.25. 22:12
jackson írta:simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
2010.07.25. 22:17
[quote]simi64 írta:apa írta:Imco írta:jackson írta:simi64 írta:Na és a mostani után mennyi van az olajban? És hány zöld LED?
Vagy tévedek?
Az én véleményem,nem mindegy milyen olaj van benne és nem mindegy milyen a külső
hőmérséklet,az sem hogy hogy tereled az autót,a ledek elfogyását vagy a km.óra állása
,vagy a BC.ben lévő elektronika befolyásolhatja,de ezt Jackson-nak tudni kéne.
A Jackson már leírta ezeket egypárszor.
A LED-ek eltűnése valóban nem lineáris folyamat (nekem sem az) és ez így természetes. Leginkább az autó használatától függ. Indítások száma, városi ill. kinti használat, hideg, meleg, motorhőmérséklet, fordulatszám, ólmozott-betétes cipőkstb-stb mind befolyásolják ezt!
2010.07.27. 08:08
simi64 írta:jackson írta:MChris írta:simi64 írta:MChris írta:simi64 írta:Nálatok milyen sorrendben szoktak kialudni a zöld LED-ek?
Először kialudt a jobb oldali zöld, ma kialudt a bal oldali. Középen ég három. Miért?
Pont most néztem Krisztián klubtagnak. (BMW traning-et töltsd le abban a Driver information system 1-ben keresd meg az E39-et) SIA résznél irja:
1 zöld led 20%
2 zöld led 40%
3 zöld led 60%
4 zöld led 80%
5 zöld led 100%
1 sárga led 100% felett (meg kellene csinálni)
1 piros led 100% felett (csináld már meg)
2 piros led 100% felett (mondom ba.d m.g hogy csináld meg!)
Mindig balról alszanak ki,és a Bosch motorvezérlőtől kapja a jele ill az infót.
Ezt vágom, de nekem a jobb oldalival kezdte kb. 2000 km. Ma meg az első bal, kb. 2800 km.
Nálam pedig 1 narancssárga és 1 piros van (azok pedig ki szoktak gyulladni)
Nem ez a sorrendje?![]()
Inditáskor sem világit a piros és a sárga,csak zöld (míg nem érem a sárgát,bár esély nincs rá)
pár másodperc után kialszik,de nem "össze-vissza" fogynak a ledek.
Resettel vagy akksi levételle meg kellene kínálni és megnézni után,hátha beakadtak a bitek.
El kell, hogy keserítselek nekem a 99-es kocsiban már új fajta Si van (sokkal halványabb és inkább barna mint zöld) csak indításkor látszik utána totál eltünik. És a 5 darab zöld jobbról fogy.
A balról fogyás ha jól emlékszem az E30-on volt úgy nézett ki mint a bevágott fényképen (tehát valami régebbi SI kijelzőn).
Elméletileg az E30-on még 2000-3000km volt egy zöld lámpa az E39-nál már több mindent mér de olyan 3000-5000km körül kéne lennie és így jön ki valami 20000-25000km maximum, ha jól emlékszem.
Na persze az olaj cserével nem célszerű várni 25eKm-et mert azért 15eKm után ha esik ha fúj cserélni kéne. Marketing trükk az emelt szerviz intervallum.
Jackson, aki nyomozott a témában
Most akkor honnan kellene kialudnia? Jobbról, vagy balról?
Ugyanúgy van most is!
2010.07.27. 10:52
pistino1 írta:
Én is nulláztam, zöldek visszajöttek, sárga, piros nem. Honnan fog fogyni , nem tudom. Ezek az olasz autók..............
Nullázásnál a kulcsot 1vagy2-es állásban kell lenni?
Hol a sárga piros ledem?Működik, mert a tesztben világít.
2010.07.27. 11:08
Imco írta:pistino1 írta:
Én is nulláztam, zöldek visszajöttek, sárga, piros nem. Honnan fog fogyni , nem tudom. Ezek az olasz autók..............
Nálam balról jobbra fogy.
A nullázás szépen le van irva. Itt. KATT!
Sárga piros akkor ég, ha aktuálissá válik.
Szerintem...
2010.07.27. 12:48
ptom írta:Imco írta:pistino1 írta:
Szerintem...
Nálam is balról jobbra fogy aztán csak egy sárga.A sárga után a piros magába ég vagy a sárgával együtt?Azt még nem vártam meg.
2010.07.27. 16:33
jackson írta:ptom írta:Imco írta:pistino1 írta:
Szerintem...
Nálam is balról jobbra fogy aztán csak egy sárga.A sárga után a piros magába ég vagy a sárgával együtt?Azt még nem vártam meg.
Magában ég a piros. No meg persze oilservice vagy inspection felirattal együtt.
Jackson, aki már resetelte ilyen kocsinak a szervíz intervallumját (szerencsére olaj csere után)
2010.07.27. 16:37
simi64 írta:Azt hittük, nap mint nap ezzel szembesülsz