![]() |
2010.10.20. 08:33
Labi írta:Oroszlan írta:Labi írta:asszem itt jó lesz a kérdés!
érdekelne a dolog, Ti hogy oldjátok meg a dolgot. ugye minden kocsiban írva vagyon, hogy függöny légzsákhoz nem lehet rakni gyerekülést! ....ez mind szép és jó, egy gyereknél megoldom, berakom középre. ...az oldal légzsák is kilőve ezzel (mármint a hátsó esetén) ...ugye ez is megoldva. na de mit csináltok két gyereknél? ..és ide tartozik a kérdés: miért nem lehet függönylégzsákhoz ülést tenni? ez azért nem úgy működik mint egy frontlégzsák. ...vagy tévedek?
köszi,
Labi
Szerintem jó megoldás nincs, Ugyanúgy nem lehet a függöny vagy a mellkas légzsák mellé gyerekülést tenni, mint a front légzsákhoz.
Amikor az autót oldalirányból ütközés, erőbehatás éri, kinyílik a fejet védő függönylégzsák, valamint az autóülés háttámlájából a mellkaslégzsák (ha van), de ezek nem tudják hatékonyan megóvni a gyereket. A védelmi rendszereket ugyanis felnőttekhez optimalizálják, ezért a gyermek feje pont a két légzsák közé, az ajtó kárpitozásának és ablakának csapódik, ami jelentős sérülésveszélyt rejt magában. Ilyenkor a mellkasánál is megsérülhet a gyerek, mert azt túl keményen üti meg a felfújódó, felnőttekre optimalizált légzsák.
A Volvo C30-nál volt olyan probléma a törésteszteknél (ha jól emlékszem), hogy az üléshez rögzített gyerekülés miatt a függönylégzsák nem tudott rendesen kinyílni, ezért nem is kapott ott 5 csillagot.
én is erre gondoltam! (ezt beidézted valahonnan?) ...nem azért mert nem feltételezem rólad a választékos és finoman cizellált mondatszerkesztést!...csak azért, mert ez volna egy gyártó hivatalos válasza a kérdésre?
2010.10.20. 08:43
2010.10.20. 09:19
Labi írta:Köszi még egyszer!
Visszatérve a BMW gyári gyerekülésére: sztem vajmi keveset foglalkoztak azzal, hogy hova fejel a gyerek. (pont oda ahová nyílik a BMW légzsákja....szerintem abszolút nem volt mérvadó. Ha így lett volna, akkor a gépkönyv is írta volna!) Néztem Én is a gyári gyerekülést, de a Besafe jobbnak bizonyult kategóriákkal!
2010.10.20. 23:42
Be is szarnék ha lenne hátul függöny légzsákodjackson írta:Labi írta:Köszi még egyszer!
Visszatérve a BMW gyári gyerekülésére: sztem vajmi keveset foglalkoztak azzal, hogy hova fejel a gyerek. (pont oda ahová nyílik a BMW légzsákja....szerintem abszolút nem volt mérvadó. Ha így lett volna, akkor a gépkönyv is írta volna!) Néztem Én is a gyári gyerekülést, de a Besafe jobbnak bizonyult kategóriákkal!
Labi és ezt milyen gyerek üléssel nézted? Mármint csak ülésmagasitó vagy komoly oldal védelemmel ellátott?
Igen az oldal légzsák hátsó ülésen nem jó mert oldalt taszitja a gyerek ülés. Nekem szerencsére nincs hátul. De függöny légzsák attól még van. Azt irtátok, hogy az a felnőttekhez van méretezve és a gyerek fejét nem védi.
De a komoly gyerek ülések saját fej védelemmel vannak ellátva és az fogja fel a gyerek fejét, meg az oldalsó ütközést.
Jackson, aki reméli nem kell az oldal védelmet használni mert az nem tud olyan sokat mint szemből vagy hátulról a kocsi
2010.10.20. 23:47
admin írta:Be is szarnék ha lenne hátul függöny légzsákodjackson írta:Labi írta:Köszi még egyszer!
Labi és ezt milyen gyerek üléssel nézted? Mármint csak ülésmagasitó vagy komoly oldal védelemmel ellátott?
Igen az oldal légzsák hátsó ülésen nem jó mert oldalt taszitja a gyerek ülés. Nekem szerencsére nincs hátul. De függöny légzsák attól még van. Azt irtátok, hogy az a felnőttekhez van méretezve és a gyerek fejét nem védi.
De a komoly gyerek ülések saját fej védelemmel vannak ellátva és az fogja fel a gyerek fejét, meg az oldalsó ütközést.
Jackson, aki reméli nem kell az oldal védelmet használni mert az nem tud olyan sokat mint szemből vagy hátulról a kocsiE60-ba ott van.
2010.10.21. 00:27
jackson írta:admin írta:Be is szarnék ha lenne hátul függöny légzsákodjackson írta:Labi írta:Köszi még egyszer!
Jackson, aki reméli nem kell az oldal védelmet használni mert az nem tud olyan sokat mint szemből vagy hátulról a kocsiE60-ba ott van.
Jól van na nem irtam, külön hogy elöl van de úgy is minek gyerekhez mert felette nyilik.
Amúgy valahol láttam olyat E39-ben facelift után amiben a Sedan hátsó (C) oszlopon van külön airbag felirat az micsoda?
A lényeg az gyerek ülés fejtámlája.
Jackson, aki tömören fogalmazott
2010.10.21. 01:10
tibi666 írta:jackson írta:admin írta:Be is szarnék ha lenne hátul függöny légzsákodjackson írta:Labi írta:Köszi még egyszer!
Jól van na nem irtam, külön hogy elöl van de úgy is minek gyerekhez mert felette nyilik.
Amúgy valahol láttam olyat E39-ben facelift után amiben a Sedan hátsó (C) oszlopon van külön airbag felirat az micsoda?
A lényeg az gyerek ülés fejtámlája.
Jackson, aki tömören fogalmazott
Nekem a Nissanban van felirat hátul a c oszlopon. Biztos a függönylégzsák az.
2010.10.21. 07:49
2010.12.13. 21:36
2010.12.13. 21:40
zsolty-j írta:Eladó
2db gyári bébihordozó
http://teszvesz.hu/item1367788664_bebih ... i_bmw.html
20 454 8727
2010.12.13. 22:04
szekeres írta:zsolty-j írta:Eladó
2db gyári bébihordozó
http://teszvesz.hu/item1367788664_bebih ... i_bmw.html
20 454 8727
huhhnem karcoltad össze az e30-at?
2011.03.12. 15:21
2011.03.12. 15:52
BMWMuller írta:Recaro Young Profi plus hordozható gyermekülés mikroszálas 0-13kg ISOFIX rögzítéssel.
Ár: 45.999 Ft, az oldal tagjainak: 41.999Ft
2011.03.12. 18:59
muhaati írta:BMWMuller írta:Recaro Young Profi plus hordozható gyermekülés mikroszálas 0-13kg ISOFIX rögzítéssel.
No végre! Ez egy korrekt ajánlat!!!!!
( Most már csak az unokára kell várnom! )
2011.03.12. 19:07
simi64 írta:muhaati írta:BMWMuller írta:Recaro Young Profi plus hordozható gyermekülés mikroszálas 0-13kg ISOFIX rögzítéssel.
És szépek is!
Unokáknak Atti?
(mi már "csak" ezeken gondolkodhatunk)
2011.03.12. 19:31
muhaati írta:simi64 írta:muhaati írta:BMWMuller írta:Recaro Young Profi plus hordozható gyermekülés mikroszálas 0-13kg ISOFIX rögzítéssel.
És szépek is!
Unokáknak Atti?
(mi már "csak" ezeken gondolkodhatunk)
A gyermekeim már nem férnek bele!!!!!!! Unokákról pedig még szó sincs!!!!!!!!! (kár).
Hidd el, most azonnal vennék legalább kettő ülőkét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011.04.07. 05:56
2011.04.07. 07:34
touring írta:Na lassan bővül a család és aktuális lett egy gyermekülés szett beszerzéseMaxi Cosiban gondolkodom mindenképpen isofixes változatokban. Valakinek van tapasztalata ezzel a tipussal kapcsolatban? Nézegettem a Besafe-et is, de eléggé régi a töréstesztje.
2011.04.07. 07:46
2011.04.07. 07:49
szekeres írta:Ha érdekel elmondom valahogy a tapasztalatokat, mert van, de tudod nem akarok senkit idegesíteni azzal, hogy írok ide ...