Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2011.12.06. 11:04

Üdvözletem a klubtársaknak, az volna a tisztelet teljes kérdésem, hogy csak az akkumlátornál jobb oldalt vannak a biztosítékok? Vagy valahol másutt is eldugtak egy párat a német mérnökök a 2000-es évjáratú 530Da Touring típusnál? Ugyanis rápillantanék a biztikre mert abszolút nem megy a szellőző ventilátorom és a párától nem nagyon látok ki az autóból mostanság. :( Baromira zavaró, arról nem is beszélve, hogy tök ciki. (a régi zsigulimban kánikula volt télen) Esetleg van valaki Budaörs vagy annak vonzáskörzetében aki belépne a Mátrixba, hogy onnan kiolvassuk a hibát? Valamelyik megbízható klubtárs?

Előre is köszönöm... :D

2011.12.06. 11:34

kabega írta:Üdvözletem a klubtársaknak, az volna a tisztelet teljes kérdésem, hogy csak az akkumlátornál jobb oldalt vannak a biztosítékok? Vagy valahol másutt is eldugtak egy párat a német mérnökök a 2000-es évjáratú 530Da Touring típusnál? Ugyanis rápillantanék a biztikre mert abszolút nem megy a szellőző ventilátorom és a párától nem nagyon látok ki az autóból mostanság. :( Baromira zavaró, arról nem is beszélve, hogy tök ciki. (a régi zsigulimban kánikula volt télen) Esetleg van valaki Budaörs vagy annak vonzáskörzetében aki belépne a Mátrixba, hogy onnan kiolvassuk a hibát? Valamelyik megbízható klubtárs?

Szia!

A kesztyűtartóban is van egy csomó, a belsejének a tetején van két
kerek csavarszerű, ha azokat elforgatod, lenyílik az egész.

Üdv.

Odus

2011.12.06. 12:47

kabega írta:Üdvözletem a klubtársaknak, az volna a tisztelet teljes kérdésem, hogy csak az akkumlátornál jobb oldalt vannak a biztosítékok? Vagy valahol másutt is eldugtak egy párat a német mérnökök a 2000-es évjáratú 530Da Touring típusnál? Ugyanis rápillantanék a biztikre mert abszolút nem megy a szellőző ventilátorom és a párától nem nagyon látok ki az autóból mostanság. :( Baromira zavaró, arról nem is beszélve, hogy tök ciki. (a régi zsigulimban kánikula volt télen) Esetleg van valaki Budaörs vagy annak vonzáskörzetében aki belépne a Mátrixba, hogy onnan kiolvassuk a hibát? Valamelyik megbízható klubtárs?

Ha nem bizti, akkor előtét ellenállás lesz. Lent a kép róla, és a fűtőbox oldalában található.

Kép

2011.12.06. 13:55

Köszönöm, urak!
Úgy látom itt van az egész süncsalád:

Sün Aladár, Sün Piroska, Sün Adorján, Sün Dorottya, s a legkisebb:Sün Balázs.

2011.12.06. 21:36

barbrady írta:

Ha nem bizti, akkor előtét ellenállás lesz. Lent a kép róla, és a fűtőbox oldalában található.

Kép

szép gyűjtemény! :wink:

2011.12.06. 23:00

barbrady írta:

És ha még rosszabb a helyzet akkor a motor halt be.

2011.12.24. 12:08

Üdv mindenkinek! Először is Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek.
Volna egy nagy problémám. Van egy '96-os 523i típusú autónk amiben egyik pillanatról a másikra elment a fűtés. Amikor megtiporjuk neki van meleg,de amikor nem akkor tök hideget fúj. A víz hője teljesen beáll középre, de amikor megtiporjuk leesik a hőfok a 2/3-ra.Mi termosztátra gondoltunk, egy szerelő is azt mondta az,de az a szerelő akit kérdeztünk nem annyira ért a BMW-hez. Ez nem egy Lada így én inkább megkérdezném a profikat. Kérlek segítsetek. Ha tényleg termosztát, akkor hogyan lehet leszedni a viszkó körüli műanyag burkolatot?
Előre is köszi.

2011.12.24. 12:30

edo84 írta:Üdv mindenkinek! Először is Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek.
Volna egy nagy problémám. Van egy '96-os 523i típusú autónk amiben egyik pillanatról a másikra elment a fűtés. Amikor megtiporjuk neki van meleg,de amikor nem akkor tök hideget fúj. A víz hője teljesen beáll középre, de amikor megtiporjuk leesik a hőfok a 2/3-ra.Mi termosztátra gondoltunk, egy szerelő is azt mondta az,de az a szerelő akit kérdeztünk nem annyira ért a BMW-hez. Ez nem egy Lada így én inkább megkérdezném a profikat. Kérlek segítsetek. Ha tényleg termosztát, akkor hogyan lehet leszedni a viszkó körüli műanyag burkolatot?
Előre is köszi.

Termosztát hiba, ha visszahűl menet közben.
A burkolat viszkóval együtt fér ki.

2011.12.24. 14:13

Köszönöm a segítséget. Meglesz a mai elfoglaltságunk.

2011.12.24. 14:38

edo84 írta:Köszönöm a segítséget. Meglesz a mai elfoglaltságunk.

Honnan szerzel ilyenkor termosztátot :?:

2011.12.24. 15:12

leslie írta:
edo84 írta:Köszönöm a segítséget. Meglesz a mai elfoglaltságunk.

Honnan szerzel ilyenkor termosztátot :?:

Jó kapcsolat, vagy sok pénz kérdése! :lol:

2011.12.25. 10:45

Felmentünk érte Budapestre. A Nagytétényi úton kaptam. /pénteken/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára edo84 2011.12.25. 11:52-kor.

2011.12.25. 11:13

Miután ki lett cserélve a termosztát rájöttünk hogy nem is az volt a baja. Az előzőekben már írták hogy akkor sincsen fűtés ha a víz nem éri el a radiátort. Na itt is ez volt, töltöttünk bele és azóta van fűtés és jó minden.
Már csak az a bibi hogy amikor egyszer le lett húzva a ködlámpa saruja és vissza is lett dugva azóta kiírja az ellenőrzését és nem hagyja abba, Az ablakmosó is elfogyott, utántöltöttük és azt is kiírja megállás nélkül. A helyzetjelzőkábel szakadt volt, de megcsináltam ám az ellenőrzését mindig írja. Mindegyik orvosolva lett már,de még mindig kiírja mind a hármat.
Hogyan lehet eltüntetni ezeket a kiírásokat?

2011.12.25. 15:01

edo84 írta:Miután ki lett cserélve a termosztát rájöttünk hogy nem is az volt a baja. Az előzőekben már írták hogy akkor sincsen fűtés ha a víz nem éri el a radiátort. Na itt is ez volt, töltöttünk bele és azóta van fűtés és jó minden.
Már csak az a bibi hogy amikor egyszer le lett húzva a ködlámpa saruja és vissza is lett dugva azóta kiírja az ellenőrzését és nem hagyja abba, Az ablakmosó is elfogyott, utántöltöttük és azt is kiírja megállás nélkül. A helyzetjelzőkábel szakadt volt, de megcsináltam ám az ellenőrzését mindig írja. Mindegyik orvosolva lett már,de még mindig kiírja mind a hármat.
Hogyan lehet eltüntetni ezeket a kiírásokat?

Komputerrel?
Bár megjegyzem, hogy az enyémben nem kell hozzá semmi ha orvosolva volt a hiba.
Megkockáztatom, hogy valami mással is gondod lehet.

2011.12.26. 13:13

Köszönöm a véleményt és a választ. Akkor valószínű hogy a legjobb az lenne ha elvinném egy szervizbe átnézetni. Sajnos nincsen a környéken de majd kitalálok valamit.
Még egyszer köszönöm.

2011.12.28. 11:10

vannak ilyen testhibák sajna nem lehet illetve nem éri meg orvosolni. nekem minden lámpafelkapcsolásnál irja a rendszámtábla világítás hibát pedig tökéletesen müködik a megfelelő izzóval.

2011.12.28. 19:57

Sziasztok!

Mintha lenne egy kis gond a fűtésemmel, bár lehet, hogy csak beképzelem magamnak. Amikor elindulok, a hideg miatt magasabb fordulaton megy a ventillátor (automata állásban), de nem szabályoz le a hőmérséklet emelkedésével. Ha kézzel lejjebb állítom, és visszateszem automatába, nem megy feljebb, csak akkor, ha a hőmérsékletet is feljebb veszem. Szóval mintha csak felfelé szabályozná a ventillátor sebességét, lefelé nem.
Van valakinek esetleg ilyen jelenséggel tapasztalata?

Odus

2011.12.28. 22:04

odus írta:Sziasztok!

Mintha lenne egy kis gond a fűtésemmel, bár lehet, hogy csak beképzelem magamnak. Amikor elindulok, a hideg miatt magasabb fordulaton megy a ventillátor (automata állásban), de nem szabályoz le a hőmérséklet emelkedésével. Ha kézzel lejjebb állítom, és visszateszem automatába, nem megy feljebb, csak akkor, ha a hőmérsékletet is feljebb veszem. Szóval mintha csak felfelé szabályozná a ventillátor sebességét, lefelé nem.

Odus

ÉPP A MÚLT HÉT TESZTELGETTEM.
SZERINTEM AZ ENYÉMBEN ADDIG NEM IS EMELI A FORDULATOT AMÍG A VÍZ NEM MELEGSZIK BE VALAMI X ÉRTÉKRE.

/Csak bekapcsolva maradt, nem üvöltök!/

Tehát hiába van auto állásban akkor sem emeli amíg nem meleg. / Nincs is értelme./

Esetleg klíma panel csere egy teszt céljából, hasznos lehet. Kb 10' az egész.

2011.12.28. 22:36

Imco írta:
odus írta:Sziasztok!

Odus

ÉPP A MÚLT HÉT TESZTELGETTEM.
SZERINTEM AZ ENYÉMBEN ADDIG NEM IS EMELI A FORDULATOT AMÍG A VÍZ NEM MELEGSZIK BE VALAMI X ÉRTÉKRE.

/Csak bekapcsolva maradt, nem üvöltök!/

Tehát hiába van auto állásban akkor sem emeli amíg nem meleg. / Nincs is értelme./

Esetleg klíma panel csere egy teszt céljából, hasznos lehet. Kb 10' az egész.

Imi, én pont azt hiányolom, hogy nem veszi LE A FORDULATOT, miután bemelegedett.
A csere, diag biztos jó lenne, de nem érzem most ezt akkora gondnak.
Valószínűleg hipochonder lettem, ahogy a gép öregszik.

Odus

2011.12.28. 23:57

odus írta:
Imi, én pont azt hiányolom, hogy nem veszi LE A FORDULATOT, miután bemelegedett.
A csere, diag biztos jó lenne, de nem érzem most ezt akkora gondnak.
Valószínűleg hipochonder lettem, ahogy a gép öregszik.

Odus

Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett. :)
Én pont azt magyarázom, hogy amíg nem meleg a víz addig nem is emelkedik a fordulat.
Ergo valami vezérlés probléma lehet nálad, ha már hidegen is "fullon" pörög.
Amikor bemelegedett akkor emeli a fordulatot nálam.

Lehet, hogy az a baj, hogy én vízhőfokról beszélek Te meg az utastér bemelegedéséről? :roll:

Ha van kedved, csörrents meg holnap és kivesézzük! :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge