![]() |
2008.01.21. 17:21
Diabolica írta:efer írta:Diabolica írta:kovessyroli írta:egy érdekes kérdés jutott eszembe tipikusan a kézi váltós bmwsekhez szól:
az idősebb autókon a kéziváltó kulisszája idővel kikopik (nem tudom, hogy ez a megfelelő szó-e erre) de mindenki ismeri a jelenséget, olyan a váltó, hogy mindenhova tudod dugni, és ha fokozatban van, akkor is jobbra-balra nagy az oldalirányú mozgása, meg esetleg előre - hátra is lötyög.
ja és ezt a hibát bmw-nél is láttam.
tud-e valaki a váltókulissza kikopásra vmi gyógyírt? va-e esetleg felújító készlet?
nem nagy ügy kicserélni
vehetsz gyárit, megint jó lesz 6-7 évig, de vehetsz tuningot is ami vmivel jobb pl a xenonlámpa.hu-n.
azért kopik ki mert műanyag.....
5-7 ezer forcsi darabja, vettem tavaly a váltócserekor
rosszabb szitu az, ha úgy kopik ki, hogy nem áll vissza magától középre üresben a harmadik fokozat elé....azt rosszabb javítani...
melyik az a darab, amire gondolsz? (az üresbe visszetérítő cuccost azt már tudom, ez az 5-7k-s műanyag, az micsoda?)
Arra a műanyag perselyre gondoltam ami ezen a képen a fémgolyót venné körbe, ha lenne a képen ilyen (de nincsn rajta) . A gyárin ugye a golyó maga sem fém, hanem plasztik, meg ami körülveszi az is.
Szar is úgy ahogy van, de csak akkor ha a kenőanyag már nem keni. Akkor elkopik. A golyó is meg a persely is.
2008.01.21. 17:29
kovessyroli írta:Diabolica írta:efer írta:Diabolica írta:kovessyroli írta:egy érdekes kérdés jutott eszembe tipikusan a kézi váltós bmwsekhez szól:
az idősebb autókon a kéziváltó kulisszája idővel kikopik (nem tudom, hogy ez a megfelelő szó-e erre) de mindenki ismeri a jelenséget, olyan a váltó, hogy mindenhova tudod dugni, és ha fokozatban van, akkor is jobbra-balra nagy az oldalirányú mozgása, meg esetleg előre - hátra is lötyög.
ja és ezt a hibát bmw-nél is láttam.
tud-e valaki a váltókulissza kikopásra vmi gyógyírt? va-e esetleg felújító készlet?
nem nagy ügy kicserélni
vehetsz gyárit, megint jó lesz 6-7 évig, de vehetsz tuningot is ami vmivel jobb pl a xenonlámpa.hu-n.
azért kopik ki mert műanyag.....
5-7 ezer forcsi darabja, vettem tavaly a váltócserekor
rosszabb szitu az, ha úgy kopik ki, hogy nem áll vissza magától középre üresben a harmadik fokozat elé....azt rosszabb javítani...
melyik az a darab, amire gondolsz? (az üresbe visszetérítő cuccost azt már tudom, ez az 5-7k-s műanyag, az micsoda?)
Arra a műanyag perselyre gondoltam ami ezen a képen a fémgolyót venné körbe, ha lenne a képen ilyen (de nincsn rajta) . A gyárin ugye a golyó maga sem fém, hanem plasztik, meg ami körülveszi az is.
Szar is úgy ahogy van, de csak akkor ha a kenőanyag már nem keni. Akkor elkopik. A golyó is meg a persely is.
nem találom ezt a terméket a xenonlampa.hu-n.
2008.01.21. 17:39
dr-bmw írta:Milyen direktszűrőt használsz? K&N? Ha nem akkor olyan gyorsan vedd le amíg csak tudod mert ha gagyi akkor megöli a légtömegmérődet az meg olyan 80-100 ezer.
2008.01.21. 17:47
2008.01.21. 18:46
2008.01.21. 18:56
2008.01.21. 19:46
2008.01.21. 19:50
2008.01.21. 19:58
2008.01.21. 23:20
luksa írta:Üdv, klubtársak. Lehet hogy én vagyok borulátó, de nagyon szervizigényesek a BMW-k,.Itt látom hogy valaki ír valami hibát, majd rögtön több kollegai jelzi ugyanezen gondokat. Nekem 5 éve van BMW autóm, e28 e 34 e39. De azóta ezekre keresek. Előtte volt egy 123-as diesel mercim, 6 évig csak a féket javítottam, más el volt felejtve. Nem tudom nagyon jó és kényelmes autók a BMW-k, de szerintem ez a gazdagabb réteg autója. Ilyen csóringesz mint én ne vegyen mert a pénz csak erre megy.
2008.01.22. 00:58
2008.01.22. 01:47
2008.01.22. 11:12
2008.01.22. 11:53
luksa írta::D Üdv, klubtársak! Ugy látom osztottak a vélemények, nagyon jók az autók, kényelmesek gyorsak nagy a luxus, de ez nagyon sokba kerül. Én ugy gondolom aki ilyen autóra vágyik annak legyen meg a megfelelő anyagi háttere. Kétmillióér használt jó autó ez van, de még mindig inkább ez mint mondjuk egy suzuki.Én már nem vagyok kezdő volt az életben egy jó pár autóm, de nyilván ez a csúcs, szeretm is csak akkor nem mikor 2-3 havonta 50- 100 ft ot költök rá.
Nagyon jó hogy van ez a klub, sokat segítenek a hozzáértők, ritka az ilyen önzetlen csapat de ebben ez a jó.
2008.01.22. 12:55
tuskesvanek írta:Üdv Mindenkinek! Egy 530D touringgal szambázok másfél éve s mint Ferenc Jóska én is mindennel megvagyok elégedve, ám most egy kis problémám van. Az ötödik ajtó üvegét nem tudom felnyitni vmi elektromos hiba miatt, a kérdésem az lenne, hogy valaki tud-e olyan megoldást amivel kitudnám nyitni. Köszönettel: Tüskes Vanek.
2008.01.22. 13:14
2008.01.22. 13:34
keminyke írta:Sziasztok
Elérkezet az elsö olajcserém a motorban (525tdsa) ebben szeretnék
töletek tanácsot kérni mejk olajtipus lenne a legmegfelelöbb
2008.01.22. 13:52
Stephanus_Rex írta:Az autót szeretni kell, és ha jól bánnak vele, akkor ő is jól viszonyul a gazdihoz.
2008.01.22. 13:54
2008.01.22. 14:05
keminyke írta:köszi labi de hol találom ezt a topic ot