![]() |
2010.12.08. 20:17
2010.12.08. 20:34
Vityaz írta:Sziasztok!
Mi az általános vélemény a guminyomásról?
A "B" oszlopra ragasztva az áll, hogy 225/55/R16 téli gumi esetén elöl 2.1, hátul 2.5 bar-nak kell lennie.
2.1 nem kevés? És miért pont elől kevesebb? Nem ott van a többlet súly (motor)?
2.5 nem sok?
Az eddigi autóimat elöl-hátul 2.3-ra fújtam.
2010.12.08. 20:49
jackson írta:Vityaz írta:Sziasztok!
A "B" oszlopra ragasztva az áll, hogy 225/55/R16 téli gumi esetén elöl 2.1, hátul 2.5 bar-nak kell lennie.
2.5 nem sok?
Nézd nagyon okos mérnökök találták ki mennyi és miért. Ha pont olyan méretű a kereked én nem javasolok többet.
Elöl csak a motor van, középen és hátul a csomagok, az utasok a 70liter üzemanyag stb. Hidd el a BMW-nek nagyon jó a súly eloszlása nem véletlenül állíttatják be vele ezt az értéket. Ráadásul a hátsó kerék negatívban terpeszt és ő adja a meghajtást ezzek is benne lehetnek az okok között.
A gumisok persze imádnak többet tölteni (a szar amúgy se hiteles műszerükkel - lásd benzin kutaknál időnként) mert ha túlfújt a gumi akkor nem fekszik fel a teljes felületén és tipikus a középen erős kopás. Ami után majd megint mehet újra (időelött) gumishoz. És akkor még nem beszélgettünk a féktáv mérhető csökkenéséről, a kanyar sebesség csökkenéséről és egyáltalán a kocsi szarabb stabilitásáról.
Jackson, aki nem tudja de hisz a BMW mérnökeinek
2010.12.08. 20:50
jackson írta:Vityaz írta:Sziasztok!
2.5 nem sok?
Nézd nagyon okos mérnökök találták ki mennyi és miért. Ha pont olyan méretű a kereked én nem javasolok többet.
Elöl csak a motor van, középen és hátul a csomagok, az utasok a 70liter üzemanyag stb. Hidd el a BMW-nek nagyon jó a súly eloszlása nem véletlenül állíttatják be vele ezt az értéket. Ráadásul a hátsó kerék negatívban terpeszt és ő adja a meghajtást ezzek is benne lehetnek az okok között.
A gumisok persze imádnak többet tölteni (a szar amúgy se hiteles műszerükkel - lásd benzin kutaknál időnként) mert ha túlfújt a gumi akkor nem fekszik fel a teljes felületén és tipikus a középen erős kopás. Ami után majd megint mehet újra (időelött) gumishoz. És akkor még nem beszélgettünk a féktáv mérhető csökkenéséről, a kanyar sebesség csökkenéséről és egyáltalán a kocsi szarabb stabilitásáról.
Jackson, aki nem tudja de hisz a BMW mérnökeinek
2010.12.08. 20:56
simi64 írta:De ha tüzetesebben megvizsgálod a matricát, a hátsó keréknyomás ott sem állandó. Függ a csomi terheltségétől és a hátul ülő személyek számától is
2010.12.08. 21:13
jackson írta:simi64 írta:De ha tüzetesebben megvizsgálod a matricát, a hátsó keréknyomás ott sem állandó. Függ a csomi terheltségétől és a hátul ülő személyek számától is
Én ezt már fel se tételezem, csak látta az emberkéket meg a táskát.![]()
Jackson, aki nem vette ennyire "zöldségesre" a választ
2010.12.24. 22:33
Vityaz írta:Sziasztok!
2.5 nem sok?
2010.12.24. 22:58
hamoriarpi írta:Vityaz írta:Sziasztok!
2.5 nem sok?
Nekem is furcsa volt a gyári ajánlás, de hinni kell neki. Végigpróbálgattam, nekem már 0.2 bar többletnyomásnál durván reagál az eleje az egyenetlenségekre. Nekem a gyári 1.9 elől egy főre.
2010.12.24. 23:05
Természetesen két főre már 3,8, mint ahogyan a sebességkorlátozó táblák is fejenként értendőek...hamoriarpi írta:Vityaz írta:Sziasztok!
2.5 nem sok?
Nekem is furcsa volt a gyári ajánlás, de hinni kell neki. Végigpróbálgattam, nekem már 0.2 bar többletnyomásnál durván reagál az eleje az egyenetlenségekre. Nekem a gyári 1.9 elől egy főre.
2010.12.24. 23:36
Vityaz írta:hamoriarpi írta:Vityaz írta:Sziasztok!
2.5 nem sok?
Azóta én is a gyári szerint használom. Mondanom sem kell, hogy a gumis, tekintet nélkül bármiféle ajánlásra, 2,3-ra fújta mind a 4-et. Úgy örülök, hogy ilyen profi szakemberekkel találkozni mindenhol!
2011.01.02. 13:28
2011.01.02. 14:13
Gorilla59 írta:Hello!
Kellene nekem egy tanács:) mi más itt na mind1
Nem rég vettem egy 16 os gyári felnit.7 széles. erre milyen gumit javasolnátok nekem?
Eléggé meg van ültetve de nem szeretnék nagyon peresíteni a futómű miatt.
Idáig a gyári 15ös volt fenn 205/55 ös gumival.
Én úgy gondoltam 215/55 lehetne elől is meg hátul is.
Kérek erről egy véleményt ha lehet, Vagy egyéb értelmes ötletet.
Köszi
2011.01.02. 15:46
2011.01.02. 15:56
Gorilla59 írta:köszi.
mondjuk én már a nyárin agyalok:D
2011.01.02. 17:59
2011.01.05. 00:52
2011.01.05. 15:51
910203 írta:Sziasztok! A tavaszt gumivásárlással kell indítanom. Szeretném megkérdezni,hogy van e valakinek személyes tapasztalata a CONTINENTAL ContiSport Contact2-vel.
Eddig csak MICHELINT használtam pl. primacy hp,pilot sport 2.
Ezeket csak ajánlani tudom mindenkinek, a pilot sport jobban kopik de természetesen jobban is tapad kb. 40 000-et tudott 65-70 %a-kos autópálya használat mellett. Igaz a télim GOODYEAR Eagle Ultra Grip GW-3
nem rossz de jeges úton nem a legjobb viszont hóban,latyakban tökéletes.
2011.01.05. 16:08
jackson írta:910203 írta:Sziasztok! A tavaszt gumivásárlással kell indítanom. Szeretném megkérdezni,hogy van e valakinek személyes tapasztalata a CONTINENTAL ContiSport Contact2-vel.
Ezeket csak ajánlani tudom mindenkinek, a pilot sport jobban kopik de természetesen jobban is tapad kb. 40 000-et tudott 65-70 %a-kos autópálya használat mellett. Igaz a télim GOODYEAR Eagle Ultra Grip GW-3
Ha a ContiSport Conatct3-ra gondolsz (a 2-a régi mintázat) akkor annak egyetlen hátránya a többiekhez képest nagyobb kopás:
Lásd ITT
Jackson, aki szerint nem rossz
2011.01.05. 17:02
910203 írta:jackson írta:910203 írta:Sziasztok! A tavaszt gumivásárlással kell indítanom. Szeretném megkérdezni,hogy van e valakinek személyes tapasztalata a CONTINENTAL ContiSport Contact2-vel.
Ha a ContiSport Conatct3-ra gondolsz (a 2-a régi mintázat) akkor annak egyetlen hátránya a többiekhez képest nagyobb kopás:
Lásd ITT
Lehet megpróbálom nagyot nem tévedhetek. Legalább lessz összehasonlítási alapom.
2011.01.05. 17:27
zsolty-j írta:910203 írta:jackson írta:910203 írta:Sziasztok! A tavaszt gumivásárlással kell indítanom. Szeretném megkérdezni,hogy van e valakinek személyes tapasztalata a CONTINENTAL ContiSport Contact2-vel.
Lásd ITT
Lehet megpróbálom nagyot nem tévedhetek. Legalább lessz összehasonlítási alapom.
Ha a michelin kopott,akkor majd nézd meg a contit.Az 2x úgy fog kopni:-(