![]() |
2010.07.05. 07:03
jackson írta:Ebben a topikban tisztára úgy érzem magamat mintha az oviban a szőnyegen vitatkoznánk a melyik a jobb autóskártya.![]()
Jackson, aki vizualizál
[quote]
2010.07.05. 07:06
)
2010.07.05. 09:29
MChris írta:Benzin+Etanol(feldobva a témát,Főnökségnek ne tessék félre érteni!
)
tökmind1 hogy mi a hajtó anyag lényeg hogy :
2010.07.05. 16:39
Ezt ma olvastam:apa írta:bmw520ds írta:apa írta:Apa!Látod milyen jó, hogy a főnök verdája is dízel?Ha elszabadulnak az indulatok, mindig rendet rak a benzinfanok köztadmin írta:apa írta:admin írta:Ha annyira k...a jó a benzin akkor miért egy zörgő csattogó dieselel keresed a napi betevő falatodatapa írta:Szia Zoli! Azt kellene meghallanod,hogy a diesel úgy működik mint egy varrógép,
a benzines olyan lágyan jár hogy nem is hallod,na ez a különbség benzin és diesel között.Itt nem a pénzről beszélünk,hanem,van e hallásod,énekeltél már egy férfi
kórusban,vagy csak azt láttad hogy mozog a szájuk.A benzines BMW egy autó,a diesel-
ről már megírtam a véleményem,az összes klubos vagy nem klubos BMW-s fanatikusan
ragaszkodik a BENZIN üzemű autóhoz.Felsorakoztathatsz érveket, hogy mennyivel jobb
egy diesel,de meggyőzni nehéz,nem lehet a benzineseket.Azt is leírtam hogy a diesel,
traktor,dömper,kombájn,szippantós.tgj.és egyéb meghajtására való,az én szemszögemből nézve.Természetesen, mindenki olyant választ amilyet szeret.
Üdv.Akkor végül is mégse olyan szar a diesel ha az keresi meg a benzinre valótAzért kedves admin klubtárs,mert 1975 óta diesel motorok zörögnek a fülembe,de ha
autózni szeretnék,beülök a benzinesbe és szép csendben autózom,a diesel megkeresi
a benzin árát.
üdv.Talán akkor nem kéne szidni.
Hát ha csak erről van szó,semmi gond,vissza kéne lapozni pár oldalt és el lehet olvasni
leírtam,hogy a Diesel egy csodálatos találmány,csak nekem nem kell BMW-be.Diesel
Power
Itt csak az a gond, hogy a FŐNÖK-FŐNÖKÖK napok óta félre értelmezik,mások gondolatát.Különben meg, valóban olcsóbb a gázolaj,kevesebb a fizetése a magyar
embernek,de mélyen az agy hátsó féltekén,szívesebben használnának benzinest,csak hát mondjuk meg az igazat,sokkal kevesebb időt tölthetnének kellemes környezetben.
Most jön a lényeg!!!!!!!
Üdv.
2010.07.05. 20:21
2010.07.05. 20:59
bmw520ds írta:apa írta:bmw520ds írta:apa írta:Apa!Látod milyen jó, hogy a főnök verdája is dízel?Ha elszabadulnak az indulatok, mindig rendet rak a benzinfanok köztadmin írta:apa írta:admin írta:Ha annyira k...a jó a benzin akkor miért egy zörgő csattogó dieselel keresed a napi betevő falatodatapa írta:Szia Zoli! Azt kellene meghallanod,hogy a diesel úgy működik mint egy varrógép,
a benzines olyan lágyan jár hogy nem is hallod,na ez a különbség benzin és diesel között.Itt nem a pénzről beszélünk,hanem,van e hallásod,énekeltél már egy férfi
kórusban,vagy csak azt láttad hogy mozog a szájuk.A benzines BMW egy autó,a diesel-
ről már megírtam a véleményem,az összes klubos vagy nem klubos BMW-s fanatikusan
ragaszkodik a BENZIN üzemű autóhoz.Felsorakoztathatsz érveket, hogy mennyivel jobb
egy diesel,de meggyőzni nehéz,nem lehet a benzineseket.Azt is leírtam hogy a diesel,
traktor,dömper,kombájn,szippantós.tgj.és egyéb meghajtására való,az én szemszögemből nézve.Természetesen, mindenki olyant választ amilyet szeret.
Üdv.Akkor végül is mégse olyan szar a diesel ha az keresi meg a benzinre valótAzért kedves admin klubtárs,mert 1975 óta diesel motorok zörögnek a fülembe,de ha
autózni szeretnék,beülök a benzinesbe és szép csendben autózom,a diesel megkeresi
a benzin árát.
Hát ha csak erről van szó,semmi gond,vissza kéne lapozni pár oldalt és el lehet olvasni
leírtam,hogy a Diesel egy csodálatos találmány,csak nekem nem kell BMW-be.Diesel
Power
Ezt ma olvastam:
Itt csak az a gond, hogy a FŐNÖK-FŐNÖKÖK napok óta félre értelmezik,mások gondolatát.Különben meg, valóban olcsóbb a gázolaj,kevesebb a fizetése a magyar
embernek,de mélyen az agy hátsó féltekén,szívesebben használnának benzinest,csak hát mondjuk meg az igazat,sokkal kevesebb időt tölthetnének kellemes környezetben.
Most jön a lényeg!!!!!!!
Üdv.
Teszt Bmw 520d "A kifutó szériás E60-as 5-ös 20000 kilométeres tesztprogramja néha tanulságos epizódokat szolgáltatott.Kell-e feltétlenül soros hathengeres motor egy 5-ös Bmw-be?
A hangja ugyan döglesztő, de ma már sokkal inkább a magas szintű zajkomfort a mérvadó-különösen ebben a kategóriában-így a tökéletesen hangszigetelt soros négyhengeresnek is van létjogosultsága.
Elég-e 177 lóerő egy ekkora autó mozgatásához?
Abszolúte, feltéve, hogy a sofőrje nem keresztezi a kocsi normál rendeltetését különféle extrém megoldásokkal.Bár a 350Nm nyomaték rendesen meglódítja a közel 1.6 tonnás autót, gyorsulási versenyekre és driftbulikra ne jelentkezzünk vele.A2.0 literes dízel a megengedett sztrádatempónál terhelési kapacitásának felét sem aknázza ki, előzési potenciálja még 160-170 km/h környékén is határozott.Igazi ütőkártyája a kulturált, nyugodt járás és gigantikusan nagy hatótáv.
Milyen esetben fontosabb a hatótáv a teljesítménynél?
Manapság, amikor egy liter gázolaj ára a 330-340 forintos sávban mozog, szinte nincs az a sofőr, aki ne kalkulálná ki legalább egy-egy komolyabb út, vagy heti mozgás kilométer költségét.Én egy hétvégi maratoni túrázás alkalmával 1173 kilométert tettem meg az 520d-vel egyetlen tankolással.Megdöbbentő ugye?Pedig így van, de én inkább akkor döbbenek meg, amikor például a fővárosba vezető sztrádaszakaszon jobbra-balra cikázó "izomagyak" az első lámpánál ott állnak mellettem.Sokra mentek vele!Nem az a kellemetlen ha egy 5-ös Bmw-ben 2.0 literes dízelmotor dolgozik, hanem amikor a teljesítményhajhászok már minimum a második tank üzemanyagra költenek, míg az 520d még mindig egy készletből sáfárkodik.Többek között ilyen esetekben fontosabb a hatótáv a teljesítménynél..."
Auto Bild Július. Ma vettem, mert láttam az elején egy X-5-öt és tovább lapozva ezt az érdekes kis cikket találtam.
2010.07.05. 21:24
tibi666 írta:A 4 henger ráz, kelletlen, csúnya hangú a sor6-hoz képest. Nem illik egy F10 árkategóriájú autóhoz.
és nem cserélné traktorra
2010.07.05. 22:09
jackson írta:tibi666 írta:A 4 henger ráz, kelletlen, csúnya hangú a sor6-hoz képest. Nem illik egy F10 árkategóriájú autóhoz.
Ez zavart engem is a cikkben. A sor6 elméleti technológia alapon a legkiegyenlitetteb motor. Legalábbis tényekkel alá támasztva ezt mesélte öreg rep.gép szerelős tanárom.
Most 4 hengeres a súly kiegyenlitési gondok miatt jobban ráz. A V8 is csak kisebb a periódus mint a Sor4-ben.
A hangot nem tanitotta az öreg gondolom a több henger nagyobb zajjal jár a több robbanás és forgó alkatrész miatt.
De eddig mindenki megjegyezte hogy jé milyen más hangja van aki még életében nem hallott V8-as motort.
És akkor még nem beszéltünk az egész összehasolitásról azonos blokkok és dizel vs. benzines között.
Jackson, aki imádja a vröööm hangjátés nem cserélné traktorra
[quote]
2010.07.05. 23:37
Az életben nagyon sok mindent nem illik tenni!Én szívesen rázatnám magam a négyhengeressel az új bódébantibi666 írta:bmw520ds írta:apa írta:bmw520ds írta:apa írta:Apa!Látod milyen jó, hogy a főnök verdája is dízel?Ha elszabadulnak az indulatok, mindig rendet rak a benzinfanok köztadmin írta:apa írta:admin írta:Ha annyira k...a jó a benzin akkor miért egy zörgő csattogó dieselel keresed a napi betevő falatodatapa írta:Szia Zoli! Azt kellene meghallanod,hogy a diesel úgy működik mint egy varrógép,
a benzin árát.
Power
Ezt ma olvastam:
Most jön a lényeg!!!!!!!
Üdv.
Teszt Bmw 520d "A kifutó szériás E60-as 5-ös 20000 kilométeres tesztprogramja néha tanulságos epizódokat szolgáltatott.Kell-e feltétlenül soros hathengeres motor egy 5-ös Bmw-be?
A hangja ugyan döglesztő, de ma már sokkal inkább a magas szintű zajkomfort a mérvadó-különösen ebben a kategóriában-így a tökéletesen hangszigetelt soros négyhengeresnek is van létjogosultsága.
Elég-e 177 lóerő egy ekkora autó mozgatásához?
Abszolúte, feltéve, hogy a sofőrje nem keresztezi a kocsi normál rendeltetését különféle extrém megoldásokkal.Bár a 350Nm nyomaték rendesen meglódítja a közel 1.6 tonnás autót, gyorsulási versenyekre és driftbulikra ne jelentkezzünk vele.A2.0 literes dízel a megengedett sztrádatempónál terhelési kapacitásának felét sem aknázza ki, előzési potenciálja még 160-170 km/h környékén is határozott.Igazi ütőkártyája a kulturált, nyugodt járás és gigantikusan nagy hatótáv.
Milyen esetben fontosabb a hatótáv a teljesítménynél?
Manapság, amikor egy liter gázolaj ára a 330-340 forintos sávban mozog, szinte nincs az a sofőr, aki ne kalkulálná ki legalább egy-egy komolyabb út, vagy heti mozgás kilométer költségét.Én egy hétvégi maratoni túrázás alkalmával 1173 kilométert tettem meg az 520d-vel egyetlen tankolással.Megdöbbentő ugye?Pedig így van, de én inkább akkor döbbenek meg, amikor például a fővárosba vezető sztrádaszakaszon jobbra-balra cikázó "izomagyak" az első lámpánál ott állnak mellettem.Sokra mentek vele!Nem az a kellemetlen ha egy 5-ös Bmw-ben 2.0 literes dízelmotor dolgozik, hanem amikor a teljesítményhajhászok már minimum a második tank üzemanyagra költenek, míg az 520d még mindig egy készletből sáfárkodik.Többek között ilyen esetekben fontosabb a hatótáv a teljesítménynél..."
Auto Bild Július. Ma vettem, mert láttam az elején egy X-5-öt és tovább lapozva ezt az érdekes kis cikket találtam.
A 4 henger ráz, kelletlen, csúnya hangú a sor6-hoz képest. Nem illik egy F10 árkategóriájú autóhoz.
2010.07.05. 23:51
2010.07.06. 06:52
lepke írta:Helo
Akinek még nincs BMW-je és netán most akar vásárolni ez alapján eldöntheti
Induláskor tankoltam tele délelőtt 11.45-kor T.újváros - Budapest - Siófok -Dombóvár 345 kilométer érkezés 14.50
Visszafelé mikor elindultam felhívtam bmw520ds klubtagot HOGY köszönöm a meghívását DE sajnos már későre jár így nem tudunk találkozni ez történt 19.33-kor
A pontos hazaérkezésem kor is felhívtam hogy megérkeztem 21.59-kor
Megtehető távolság MÉG 22 km volt a kijelző alapján. a TANK 70 literes és lehet számolgatni
EZT csinálja meg egy benzines![]()
Ennyi idő alatt![]()
Ennyi üzemanyagból![]()
üdv zoli
2010.07.06. 07:42
2010.07.06. 10:05
2010.07.06. 11:13
lepke írta:Helo
Induláskor tankoltam tele délelőtt 11.45-kor T.újváros - Budapest - Siófok -Dombóvár 345 kilométer érkezés 14.50
Visszafelé mikor elindultam felhívtam bmw520ds klubtagot HOGY köszönöm a meghívását DE sajnos már későre jár így nem tudunk találkozni ez történt 19.33-kor
Megtehető távolság MÉG 22 km volt a kijelző alapján. a TANK 70 literes és lehet számolgatni
Ennyi idő alatt![]()
Ennyi üzemanyagból![]()
üdv zoli
2010.07.06. 11:53
kovessyroli írta:lepke írta:Helo
Ennyi idő alatt![]()
Ennyi üzemanyagból![]()
üdv zoli
hello Zoli
gondolom ebédelni és vacsorázni is megálltatok![]()
![]()
2010.07.06. 18:47
kovessyroli írta:lepke írta:Helo
Ennyi idő alatt![]()
Ennyi üzemanyagból![]()
üdv zoli
hello Zoli
gondolom ebédelni és vacsorázni is megálltatok![]()
![]()
2010.07.10. 12:59
2010.07.10. 16:39
2010.07.10. 17:16
2010.07.10. 23:33