Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.12.13. 20:36

PMiki írta:
dcs73 írta:
PMiki írta:
dcs73 írta:Hát végeztem de a siker felemás :evil: nemtudom hogy milehet a guba de valami van, a víz felmegy de csak 80 fok ig utána vissza lemegy 65-70 re :!: szét basz az ideg , a két légtelenítő csavart kitekertem úgy öntöttem fel vízel .melegen kitekerem a légtelenítökek mind a kettönél jön a víz ,egy deka levegö nemvolt bent :!: valaki nemasztmondta hogy esetleg még van egy légtelenítő a pollen szürö alat is :?: :?: a fütésé , viszont fütésem meg az elsö pillanatban volt ,de talán nemojan intenzitású vagy nemis tudom komojan :!: mégegy érdekesség a vízmérö óra mikor beleülök melegen a fehérnél áll majdnem üzem meleget mutat , elindítom fél perc és lent van a kék teteje és a fehér közt ,szerintem még levegös de hogy a p....csába :?: :?: :?: :?:

Két termostát van mind kettőt kicsrélted?

PMiki

Nem csak a rendes termosztátot cseréltem ki az egr ét nem :!:

Nem lehet, hogy az sz**at téged, az is lehet szar és kívülről nem lehet megmondani melyik a rossz.

PMiki

Nemtudom lehet de én azt úgy nézem hogy az a " termosztát" bár szerintem nem az , igaz hogy megyrá víz de nem az szabályozza hogy a motor mikor felmelegszik kinyit és kiengedi a hüttöre a vizet ,tehát nyittya a rendszert :roll:[img][img]http://bmwfans.info/original/images/155120_p.png[/img] [/img]
Szal az 5 ös atermosztát a 13 as meg az egr nek a termosztátja és ami alatta van aba a dob ba jön bele a kipufogó gáz amit ez a szelep szabályoz mikor mennyit enged :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dcs73 2007.12.13. 20:48-kor.

2007.12.13. 20:40

Ezt akartam írni, hogy a víz viszi a hőt, kicsit engedj le belőle és ha levegős máris jó :D
Komolyara fordítva, én az Opellel jártam így. Kiderült, hogy jeladó hiba. A harmadik termosztát után kiváncsiságból megigazgatta a szerelő, ... majd emlegette a teremtőt, önnön anyját, aztán a teremtő anyját, majd amikor elfogytak a variációk elkért 1000 Ft-ot és jó lett. :lol:
Van egy olyan félelmem, hogy megint ez fog történni. Megvettem ezt a szart 20ezerért és ugyan úgy szar marad, szinte érzem.

Ezen variácó kizárására a kérdés az: ugyan azon jeladóból táplálkozik-e a vízhű óra és a titkos menü vízhője? ( Bár a mutató nekem 76 foknál már haptákban van... )

2007.12.13. 20:53

ViSoR írta:Ezt akartam írni, hogy a víz viszi a hőt, kicsit engedj le belőle és ha levegős máris jó :D
Komolyara fordítva, én az Opellel jártam így. Kiderült, hogy jeladó hiba. A harmadik termosztát után kiváncsiságból megigazgatta a szerelő, ... majd emlegette a teremtőt, önnön anyját, aztán a teremtő anyját, majd amikor elfogytak a variációk elkért 1000 Ft-ot és jó lett. :lol:
Van egy olyan félelmem, hogy megint ez fog történni. Megvettem ezt a szart 20ezerért és ugyan úgy szar marad, szinte érzem.

Ezen variácó kizárására a kérdés az: ugyan azon jeladóból táplálkozik-e a vízhű óra és a titkos menü vízhője? ( Bár a mutató nekem 76 foknál már haptákban van... )

Nekem mostmár 80 ig is elmegy de tökmindegy még ezis kevés , nembeszélve arról hogy 65-70 re vissza hül amit eddig sosem csinált 8O a kérdés jó hogy a jeladó val mivan :?:

2007.12.13. 20:57

dcs73 írta:
PMiki írta:
dcs73 írta:
PMiki írta:
dcs73 írta:Hát végeztem de a siker felemás :evil: nemtudom hogy milehet a guba de valami van, a víz felmegy de csak 80 fok ig utána vissza lemegy 65-70 re :!: szét basz az ideg , a két légtelenítő csavart kitekertem úgy öntöttem fel vízel .melegen kitekerem a légtelenítökek mind a kettönél jön a víz ,egy deka levegö nemvolt bent :!: valaki nemasztmondta hogy esetleg még van egy légtelenítő a pollen szürö alat is :?: :?: a fütésé , viszont fütésem meg az elsö pillanatban volt ,de talán nemojan intenzitású vagy nemis tudom komojan :!: mégegy érdekesség a vízmérö óra mikor beleülök melegen a fehérnél áll majdnem üzem meleget mutat , elindítom fél perc és lent van a kék teteje és a fehér közt ,szerintem még levegös de hogy a p....csába :?: :?: :?: :?:

Két termostát van mind kettőt kicsrélted?

PMiki

Nem csak a rendes termosztátot cseréltem ki az egr ét nem :!:

Nem lehet, hogy az sz**at téged, az is lehet szar és kívülről nem lehet megmondani melyik a rossz.

PMiki

Nemtudom lehet de én azt úgy nézem hogy az a " termosztát" bár szerintem nem az, a kipufogó gázt vezeti vissza a szívó csonk ba , igaz hogy megyrá víz de nem az szabályozza hogy a motor mikor felmelegszik kinyit és kiengedi a hüttöre a vizet ,tehát nyittya a rendszert :roll:

EGR=Exhaust Gas Reduction
Tehát a kipufogó gázt vezeti vissza a motorba (de csak részterhelésnél) ennek segítségével tudja teljesíteni a környezedvédelmi normát. De mivel a kipufogó gáz meleg és mi a motoba inkább hideg levegőt szeretünk bevezetni (ezét van az intercooler is) ezt valahogy hűteni kell. A hűtés itt a motor hűtését végző hűtővizzel van megoldva ezt szabályozza az ott lévő termosztát. És mivel ezeknek a modern Commonrail motoroknak már nagy a hatásfoka bizonyos esetekben csak a kipufogo gázból nyert extra hő segítségével tarthatóak üzemi hőmérsékleten, ezért okozhat visszahölést ennek a termosztátnak a hibája.

PMiki

2007.12.13. 20:59

dcs73 írta:
ViSoR írta:Ezt akartam írni, hogy a víz viszi a hőt, kicsit engedj le belőle és ha levegős máris jó :D

Nekem mostmár 80 ig is elmegy de tökmindegy még ezis kevés , nembeszélve arról hogy 65-70 re vissza hül amit eddig sosem csinált 8O a kérdés jó hogy a jeladó val mivan :?:

Alapjáraton ketyegve 80 fok fölé csak nagyon kínkeservesen megy...

PMiki

2007.12.13. 21:11

PMiki írta:
Tehát a kipufogó gázt vezeti vissza a motorba (de csak részterhelésnél) ennek segítségével tudja teljesíteni a környezedvédelmi normát. De mivel a kipufogó gáz meleg és mi a motoba inkább hideg levegőt szeretünk bevezetni (ezét van az intercooler is) ezt valahogy hűteni kell. A hűtés itt a motor hűtését végző hűtővizzel van megoldva ezt szabályozza az ott lévő termosztát. És mivel ezeknek a modern Commonrail motoroknak már nagy a hatásfoka bizonyos esetekben csak a kipufogo gázból nyert extra hő segítségével tarthatóak üzemi hőmérsékleten, ezért okozhat visszahölést ennek a termosztátnak a hibája.

PMiki

Ezt a gondolatmenetet alátámasztja a kályha puszta léte például :roll:

2007.12.13. 22:04

VISOR bajtárs!

A termosztát csere előtt nekem is merőlegesen állt a mutató és 70 fok körül mutatott,aztán csere után szintén úgy áll,de már 90 fok körül mutat a titkos menüben.
Különben meg olcsóbb,mint a kormányműved lesz.(osztrák szerelők szerint nekem is van ilyen bajom)

2007.12.13. 22:09

ViSoR írta:
PMiki írta:

PMiki

Ezt a gondolatmenetet alátámasztja a kályha puszta léte például :roll:

Igen jogos így van :sör: a másik nemis alapjáraton kéne 80 fölé mennie a víznek de fordulaton sem megy , nameg miröl beszélünk a víz üzemi hőfoka 85-90 fok mindegy hogy alpjárat vagy fordulat :evil: extrém hejzetekben mikor küldöd nagyon ugye akkor följeb mehet lejeb akkorsem :!:

2007.12.13. 22:17

Az enyém is nehezen melegszik énis termosztátra gondoltam de sajna nem :cry: Hanem a kályhánál lévő segéd szivatyu döglötle :twisted: Legalábis modik szerint.

2007.12.14. 11:01

Na szóval tényleg neijedjetekmeg a termosztát cserétöl , meg a szijj cseréktöl igaza volt Sanyinak nemveszéjes :!: A szijjakat egyszerű levenni, a klíma szijjal abszolut nincs gond 1 feszittö kienged szijj le másik vissza , a nagyot 2db vezetö 1 feszittö " jegyezzétek meg hogy hogyvan fent mer vanbet 1-2 kanyar én lerajzoltam 1 lapra " és ami a legfotosab alulról a ventilátor lapát levétele nélkül a lapát és a ház között kilehet füzni a szijjat :!: Termosztát víz leereszt oszt bontás , légszürő felöl az összes szivó csövet le ,motor ról az elsö burk le ,EGR szelep le ,kipuf gáz vissza vezetö renszer le, de csak ami elöl van, a motor oldalán a levegö szörö ház alati részt asztmár nem ám :D na és már megis van a termosz :!: nemtudom betenni a képeket szét b..sz az ideg :twisted: nekem a légteleníttés úgy sikerült "vagy nem" hogy a 2 db csavart at EGR en meg a müanyag víz csövön a fagyálló vissza töltése elött kitekertem és úgy öntöttem fel,1 fagyi 1 víz közben pumáltam kézzel a felsö gumi csövet , kigy tart csurig légtelenítök vissza motor indit , járatás viz óra kuken :!:
Mikor kinyit a termosztát "az alsó hüttő csö is meleg" kiegy tart kupak ovatosan le ha kellbele víz utántölt ,légtelenítö csvarok ki és megnézni vane bent levegö nekem egy deka nemvolt a víz csőnél rögtön jött ahogy kivettem at EGR tetején meg éppen kicsit hozzáértem a felső gumicsöhöz és már ott is volt víz , tehát nemvolt bent levegő :!: hát ennyi remélem érthető valamennyire :oops:
Kép
Kép
Kép

2007.12.14. 13:06

Az 1, kép a gáz vissza vezetö csö mögöt az akis fekete az a termosztát

2. a tetején az EGR a légtelenittö csavaral alatta pedig a gázvissza vezető füttő dob , ezeket mind lekell bontani a kis fém csöveivel együtt :!:

a 3. itt jobban lehet látni a csöveket ,ahogy megy rá a szívó csonkra :D

2007.12.14. 18:09

Valaki akinek van regisztrációja meglesné nekem, hogy mennyin áll a licit? :lol:

http://cgi.ebay.de/BMW-E39-M5-Motor-S-3 ... dZViewItem

2007.12.14. 18:22

Nem úgy volt, hogy te nem veszel raklapon tárolt motort?

http://cgi.ebay.de/MOTOR-BMW-535D-E60-E ... otohosting

Inkább rántsd meg ezt 330 lóra, 700Nm és tedd bele azt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ViSoR 2007.12.14. 18:37-kor.

2007.12.14. 18:23

Diabolica írta:Valaki akinek van regisztrációja meglesné nekem, hogy mennyin áll a licit? :lol:

Ez nem licites hanem fix áras!

2007.12.14. 18:56

admin írta:
Diabolica írta:Valaki akinek van regisztrációja meglesné nekem, hogy mennyin áll a licit? :lol:

Jaja ez bizony 6200 Erócskácska...az még 250 jó magyar pénzzel szorozva is sok...

2007.12.14. 19:00

ViSoR írta:Nem úgy volt, hogy te nem veszel raklapon tárolt motort?

http://cgi.ebay.de/MOTOR-BMW-535D-E60-E ... otohosting

Inkább rántsd meg ezt 330 lóra, 700Nm és tedd bele azt :)

emlékszem arra amire utalsz, de azzal anno nem az volt a bajom, hogy raklapon volt, hanem az, hogy el volt fektetve - amúgy a raklappal nem lenne bajom, nálam is azon vannak - meg mindenhol szinte

dízelt meg nem veszek! soha! Szerdán kínált vki egy e65 730D-t az 540-ért, de meg se néztem!

2007.12.14. 19:06

admin írta:

áááá, kezdem érteni! Kösz Admin, csak tanulom ezt az ebay dolgot.
Azt nem tudod véletlenül, hogy ha én odamegyek ehhez a fazonhoz Németországban, akinek gyakorlatilag van egy teljes M5-öse darabokban és vennék tőle egy lavornyi cuccot, akkor az menne-e vagy sem. Mármint ebay-en kívül. Mert vmi azt súgja, hogy ha egy kicsit is rendes németről van szó akkor nem nagyon adná oda. Egyrészt gondolom a Sofort kaufennél is van határidő vagy nincs? Szóval lecsaphatják és ha ő közben eladta máshogty akkor nem tudja a netes vevőt kiszolgálni.

Mert 1600 eurorért valóban sok a motor, de ha megvenném a cuccok nagy részét akkor már talán engedékenyebb lenne......erre gondoltam.....

2007.12.14. 19:46

Diabolica írta:
admin írta:

Azt nem tudod véletlenül, hogy ha én odamegyek ehhez a fazonhoz Németországban, akinek gyakorlatilag van egy teljes M5-öse darabokban és vennék tőle egy lavornyi cuccot, akkor az menne-e vagy sem. Mármint ebay-en kívül. Mert vmi azt súgja, hogy ha egy kicsit is rendes németről van szó akkor nem nagyon adná oda. Egyrészt gondolom a Sofort kaufennél is van határidő vagy nincs? Szóval lecsaphatják és ha ő közben eladta máshogty akkor nem tudja a netes vevőt kiszolgálni.

Mert 1600 eurorért valóban sok a motor, de ha megvenném a cuccok nagy részét akkor már talán engedékenyebb lenne......erre gondoltam.....

6200 a motor,nem 1600!
Amúgy fel kell venned vele a kapcsolatot,és megbeszélni,hogy mit szólna hozzá.
SAjnos tapasztalatom szerint,ott is elég sok a link alak.Én egy havernek kerestem pár sérült autót,de mikor felhívott a csávó,a mailomra válaszolva,én meg mondtam,hogy másnap mennénk személyesen,utána érdekes módon egyből lekerültek a járgányok estére! 8O
Meg árakban sem olcsók,legalább is a csomagtérrolóért akart a néni valami 100+40eurot/postaköltség.
Itthon ugyanaz meg 18000-ért van a vaterán.
A SOFORT KAUFEN-nél meg ha leütöd tiéd a cucc,de az árból már nem alkudhatsz.Ha meg eladja addigra,akkor meg panasszal/jogorvoslattal élhetsz.Mint ahogy jó néhány nagy értékü licitnél írja az eladó,hogy ha hülyéskedsz és nem fizetsz,akkor felkeres az ügyvédje az ár valahány %-ért.Persze,hogy ez hogy valósítható meg a két országon keresztül..?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tom 2007.12.14. 19:50-kor.

2007.12.14. 19:50

tom írta:
Diabolica írta:
admin írta:

6200 a motor,nem 1600!
SAjnos tapasztalatom szerint,ott is elég sok a link alak.Én egy havernek kerestem pár sérült autót,de mikor felhívott a csávó,a mailomra válaszolva,én meg mondtam,hogy másnap mennénk személyesen,utána érdekes módon egyből lekerültek a járgányok estére! 8O
Meg árakban sem olcsók,legalább is a csomagtérrolóért akart a néni valami 100+40eurot/postaköltség.

Igen, igen, 1.6 mill átszámítva, már ez járt a fejemben ezért írtam félre. De arra vagyok kiváncsi, hogy ez szabályos-e az ebay szerint vagy nem. Azt gyanítom, hogy megvannak ezek az M-es cuccok, mert ez egy bontó lehet, nagyon sok mindent árulnak főleg benzines 39-hez.

2007.12.14. 19:59

tom írta:
Diabolica írta:
admin írta:

6200 a motor,nem 1600!
A SOFORT KAUFEN-nél meg ha leütöd tiéd a cucc,de az árból már nem alkudhatsz.Ha meg eladja addigra,akkor meg panasszal/jogorvoslattal élhetsz.Mint ahogy jó néhány nagy értékü licitnél írja az eladó,hogy ha hülyéskedsz és nem fizetsz,akkor felkeres az ügyvédje az ár valahány %-ért.Persze,hogy ez hogy valósítható meg a két országon keresztül..?

Megtaláltam őket a neten :lol: :lol: :lol: :
http://www.bachmann-autoteile.de/21801.html

szimpatikus zenész család:) moonlight duo!
Hozzászólás küldése

VigLink badge