Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.06.01. 21:02

Sziasztok!

végre teljes értékű tag lettem, azaz megvan az e39-em. igaz csak kedden veszem át mert még nem lett a nevemre írva de már nagy az öröm :) egy fekete 2001-es sedan 520d-re esett a választás. nem ezt a motort szerettem volna, de mivel az autó első tulajdonostól van, magyarországi, végig vezetett wallis szervízkönyves és csak 157ezer km van benne, ami valóságos mert ismerjük az előző tulajdonost, ez tűnt a legjobb választásnak. a motorban van egy chip és így 171 lóerős lett. az autót egy 50 év körüli szimpatikus vállalkozótól sikerült megszerezni. mellette egy X5-tel jár, ezért a kevés km. amúgy édesapám barátjának jó cimborája ezért is a bizalom. az autóból a cd-t hiányolom, elsők között lesz egy bmw gyári cd beszerzése, a kazettás repül... különben nagyon jó a felszereltsége. bézs bőr, M-es multikormány, xenon, ülésfűtés, 18 collos kerék 235/40-es gumikkal stb. előtte egy 1.4-es G astrával kínlódtam, szóval jó tanácsokra kiváncsi vagyok mert ez egész más világ...

2008.06.01. 22:42

El_Magnifico írta:Sziasztok!

végre teljes értékű tag lettem, azaz megvan az e39-em. igaz csak kedden veszem át mert még nem lett a nevemre írva de már nagy az öröm :) egy fekete 2001-es sedan 520d-re esett a választás. nem ezt a motort szerettem volna, de mivel az autó első tulajdonostól van, magyarországi, végig vezetett wallis szervízkönyves és csak 157ezer km van benne, ami valóságos mert ismerjük az előző tulajdonost, ez tűnt a legjobb választásnak. a motorban van egy chip és így 171 lóerős lett. az autót egy 50 év körüli szimpatikus vállalkozótól sikerült megszerezni. mellette egy X5-tel jár, ezért a kevés km. amúgy édesapám barátjának jó cimborája ezért is a bizalom. az autóból a cd-t hiányolom, elsők között lesz egy bmw gyári cd beszerzése, a kazettás repül... különben nagyon jó a felszereltsége. bézs bőr, M-es multikormány, xenon, ülésfűtés, 18 collos kerék 235/40-es gumikkal stb. előtte egy 1.4-es G astrával kínlódtam, szóval jó tanácsokra kiváncsi vagyok mert ez egész más világ...

Hello!

Üdv az e39 tulajok táborában! (azon belül is a 4 hengeresek között :D ) :sör:

Az előző autód után tényleg nagyon más világ lesz, csakis pozitív értelemben. A motor miatt
ne bánkódj, ha nem is egy erőmű (bár látom a tied chippelt), ez egy nagyon megbízható motor. Csak vigyázz a turbóra, cserélj kartergáz szűrőt stb. Az ilyesféle jótanácsokat megtalálod itt a topicokban.

A cd ügyhöz: csak halkan kérdezném, hogy nincs benne véletlenül tár? Csak abból gondolom, hogy elég felszerelt a gép.

Egy a lényeg: Használd egészséggel, már csak kettőt kell aludni! :lol:

2008.06.01. 22:56

köszi! igen cd tár van benne, ez miben befolyásolja a dolgokat?

2008.06.02. 07:20

El_Magnifico írta:köszi! igen cd tár van benne, ez miben befolyásolja a dolgokat?

akkor nem kell kicserélni elől a "fejegységet"...
legalábbis nem sok értelme van... :lol:

2008.06.04. 11:24

Igen, igen. Köszi strobi erre próbáltam én is célozni... :)
Szal én is csak hátul tudok cd-t cserélni, mert navi-tv-s fejegységem van (ami ugyebár kazettás...) de ha beraksz hat CD-t, sztem a következő megállóig elég. :)

2008.06.04. 15:06

Bandiboy írta:Igen, igen. Köszi strobi erre próbáltam én is célozni... :)
Szal én is csak hátul tudok cd-t cserélni, mert navi-tv-s fejegységem van (ami ugyebár kazettás...) de ha beraksz hat CD-t, sztem a következő megállóig elég. :)

A kollégának szerintem nincs navija és ezálltal nincs nagy boardja sem csak egy kazettás rádiója... és szerintem ennek a helyére akarná a gyári cd-t mint megoldást de kérdem én minek ha van benne cd-tár?! Főleg ha még működik is neki... :wink:

2008.06.05. 09:56

VZoltan írta:Hogy is van ez a km kiolvasás?
Nekem az 5er-nél amikor rákérdeztem, szerintük mennyi lehet a gépben nem mondták, hogy majd innen-onnan kiolvassák, pedig modikoltak többször is, semmi okom feltételezni, hogy nem akarták megcsinálni a műveletet. Esetleg egy másik műszer kell a dologhoz? :?

legalább 3 helyen tárolja a km-t állítólag
kulcsban, műszerfalban és a hátsó lökhárító környékén is van vmi modul
ÁLLÍTÓLAG! legalábbis ezt mondta nekem egy szerelő
és ha tuti munkát akar vki a km pörgetéssel akkor mindenhol át kell ütni, és mivel ez nem occsó így nem is csinálja senki

2008.06.05. 10:00

strobi írta:
Bandiboy írta:Igen, igen. Köszi strobi erre próbáltam én is célozni... :)

A kollégának szerintem nincs navija és ezálltal nincs nagy boardja sem csak egy kazettás rádiója... és szerintem ennek a helyére akarná a gyári cd-t mint megoldást de kérdem én minek ha van benne cd-tár?! Főleg ha még működik is neki... :wink:

sebaj, vegyél csak cd-s fejet és a cd-tárat pedig add nekem ugyanis nekem nincs :twisted: (van viszont minden más)

2008.06.05. 19:55

A kulcs,a műszerfal és a lámpamodul tárolja a km-t

2008.06.05. 22:02

Maxi írta:A kulcs,a műszerfal és a lámpamodul tárolja a km-t

+abs

2008.06.12. 17:30

Üdvözlök mindenkit,autovásárlás elött állok,és megszeretném kérdezni töletek,hogy egy 99es 530d nél mire kell ügyeljek mielött megveszem,aki tud legyen szives segitsen,sajnos a szerelöm nem tud eljönni segiteni,az auto amit kinéztem,touring ezüst,automata,szép állaptban lévö...csak ugye ki tudja,elöre is köszönöm a válaszokat,választ!

egy link a kérdéses kocsirol: http://www.hasznaltauto.hu/2053669_bmw_530d_1999

2008.06.12. 18:10

undying írta:Üdvözlök mindenkit,autovásárlás elött állok,és megszeretném kérdezni töletek,hogy egy 99es 530d nél mire kell ügyeljek mielött megveszem,aki tud legyen szives segitsen,sajnos a szerelöm nem tud eljönni segiteni,az auto amit kinéztem,touring ezüst,automata,szép állaptban lévö...csak ugye ki tudja,elöre is köszönöm a válaszokat,választ!

Mindenképp nézesd át egy általad kiválasztott szervízben.

PMiki

2008.06.12. 18:28

PMiki írta:
undying írta:Üdvözlök mindenkit,autovásárlás elött állok,és megszeretném kérdezni töletek,hogy egy 99es 530d nél mire kell ügyeljek mielött megveszem,aki tud legyen szives segitsen,sajnos a szerelöm nem tud eljönni segiteni,az auto amit kinéztem,touring ezüst,automata,szép állaptban lévö...csak ugye ki tudja,elöre is köszönöm a válaszokat,választ!

PMiki

úgy tűnik egyben van! egy szemrevételezés után egy számítógépre kéne dugni már csak! nem akarom reklámozni az NT-t, de érdemes hozzájuk elvinni. felemelik, rádugják a modicra oszt megmondják a tutit!

2008.06.13. 08:26

Labi írta:
PMiki írta:

PMiki

úgy tűnik egyben van! egy szemrevételezés után egy számítógépre kéne dugni már csak! nem akarom reklámozni az NT-t, de érdemes hozzájuk elvinni. felemelik, rádugják a modicra oszt megmondják a tutit!

Igen, így képről szépnek tűnik. Az más kérdés, hogy a futott km nem reális. Ilyen autót nem a hétvégi Tesco-s bevásárlásokra vesznek, évi 20-25k km-el nyugodtan lehet számolni alhangon. Ha tényleg ennyi km lenne benne, az ára is több lenne szerintem...
Kizárólag BMW szervízzel nézesd át mielőtt megveszed, nagyon fontos egy computeres kiolvasás, a szerelőd maximum hümmöghet csak ha elviszed magaddal. Ha az eladó nem megy bele abba, hogy elvigyétek szervízbe, valami takargatnivalója van, nyugodtan dobd az ügyet...

2008.06.13. 13:15

köszönöm a válaszokat,hova tudnám pestre pontosan elvinni,sajnos nem vagyok otthon az ilyen kérdésekben,mondana valaki egy tuti megbizhato független helyet ahol átnézik a kocsit?menyi plusz költséget jelent egy ilyen átnézés?

2008.06.13. 13:26

undying írta:köszönöm a válaszokat,hova tudnám pestre pontosan elvinni,sajnos nem vagyok otthon az ilyen kérdésekben,mondana valaki egy tuti megbizhato független helyet ahol átnézik a kocsit?menyi plusz költséget jelent egy ilyen átnézés?

ide pl: http://www.ntauto.hu/index.html

sokan járunk az NT Autó-hoz és volt már klubtalálkozó náluk. merem ajánlani. ha jól emlékszem egy számítógépes vizsgálatot olyan 4.000.-ért csinálnak. ott fel tudják emelni és mindent megmondanak róla! A honlapon vannak elérhetőségek és be tudsz majd jelentkezni.

...vagy az 5er kft. ...de náluk még nem jártam, de mindenki elismerően nyilatkozik!

üdv,

Labi

2008.06.18. 23:26

Szia!

A Bmw-nél is visszatekerhették az órát,de a memória megőrzi a valós km-t ezt könnyedé le lehet ellenőrizni,ha belépsz a műszerfalon keresztül a menübe.Egyébként az enyém is eladó,abban valós a 230000km.:)Üdv.

km

2008.06.19. 09:26

Kristof80 írta:

Szia!

A Bmw-nél is visszatekerhették az órát,de a memória megőrzi a valós km-t ezt könnyedé le lehet ellenőrizni,ha belépsz a műszerfalon keresztül a menübe.Egyébként az enyém is eladó,abban valós a 230000km.:)Üdv.

Szia!
Ést melyik menüpont alatt tudom megnézni?

km

2008.06.19. 12:21

Igazából,az előttem szólók ezt jobban megfogalmazták,a kulcs és a műszefal tárolja a km-t.Az enyémen a haverom nézte meg,mert én mem vagyok egy nagy műszaki zseni,ha jól emlékszem a nullázót nyomta meg hosszan és utána derítette ki a valós km-t valahogy.:)Üdv.

2008.06.19. 12:32

Nah akkor vki tudja a tutit, hogy lehet a muszerfalbol kiolvastatni a valos kilometert? Titkos menuben van benne vagy mi?
Hozzászólás küldése

VigLink badge