Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kulcs hangolás

2013.06.21. 14:27

Sziasztok,

Kaptam 4 kulcsot a paripámhoz: 2 rombusz, 1 sima, 1 műanyag.

A 2 rombusszal van problem.
Az egyik nyitja-csukja távirányítósan, de nem indítja a motort.
A másik nem nyitja a kocsit távirányítással, de indítja a motort.

Ilyenkor mitévő legyek?
Az egyiket, ami nem távirányít, tanítani kell, amelyik nem indít ott meg nagyobb a gubanc?

Köszönöm előre is!

2013.06.21. 19:43

dinan írta:Sziasztok,

Ilyenkor mitévő legyek?
Az egyiket, ami nem távirányít, tanítani kell, amelyik nem indít ott meg nagyobb a gubanc?

Köszönöm előre is!

Igen! 184. oldal a manualban.

2013.06.21. 21:55

Ilyenkor mitévő legyek?

Köszönöm előre is!

Ha szerencséd van, akkor csak le lett tiltva az EWS-ben, amelyik nem indítja. Azt könnyen vissza lehet engedélyezni. Ha nincs szerencséd, akkor bizony transzponder gondja lesz. Az már kicsit macerásabb.
Amúgy mechanikusan nyitja-zárja a kocsit? Illetve el tudod forgatni a gyújtáskapcsolóban?

2013.06.22. 02:28

Jerry írta:

Ilyenkor mitévő legyek?

Köszönöm előre is!

Ha szerencséd van, akkor csak le lett tiltva az EWS-ben, amelyik nem indítja. Azt könnyen vissza lehet engedélyezni. Ha nincs szerencséd, akkor bizony transzponder gondja lesz. Az már kicsit macerásabb.
Amúgy mechanikusan nyitja-zárja a kocsit? Illetve el tudod forgatni a gyújtáskapcsolóban?

Mechanikusan rendben van a kulcs, el is forog, csak épp nem indít.
Lementem, próbáltam a kézikönyv szerint tanítgatni a kulcsot, és azt vettem észre egy idő után, hogy hirtelen mindegyik kulcs indít.
Nosza, gondoltam, hogy akkor ez pipa, de a következő indításnál ismét nem indítózott.
A logikára még nem jöttem rá sajnos.

A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot

de kuka maradt a központi zár :shock:

a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?

2013.06.22. 09:06

dinan írta:a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?

Az ajtó fizikálisan jó ha 5 klubtagnak emelkedik fel. Ritka mint a fehér holló extra! :)

2013.06.22. 12:32

Imco írta:
dinan írta:a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?

Az ajtó fizikálisan jó ha 5 klubtagnak emelkedik fel. Ritka mint a fehér holló extra! :)

Az megoldható e39 sedanban? :O

2013.06.22. 20:26

dinan írta:Mechanikusan rendben van a kulcs, el is forog, csak épp nem indít.
Lementem, próbáltam a kézikönyv szerint tanítgatni a kulcsot, és azt vettem észre egy idő után, hogy hirtelen mindegyik kulcs indít.
Nosza, gondoltam, hogy akkor ez pipa, de a következő indításnál ismét nem indítózott.

A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot

a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?

Tanításnál nem kell lezárni a kocsit. Az viszont lényeges, hogy a vezetőoldali ajtó be legyen csukva.
Elforgatni is csak rádióállásig szabad és 5 másodpercnél ne hagyd tovább abban a pozícióban.
A logikája, amiért indított mindkét kulcs, hogy az EWS egy sikeres kulcsazonosítás és indítási engedélyezés után csak 15 másodperc (nem biztos, hogy pontosan emlékszem az időre) múlva ellenőriz újra. Addig bármilyen, a gyújtáskapcsolóba illő kulccsal indítható az autó.
Végső konklúzió: Az egyik kulcsnak szar az elektronikája, a másiknak meg szar a transzpondere. :)

2013.06.23. 12:26

Jerry írta:

A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot

Tanításnál nem kell lezárni a kocsit. Az viszont lényeges, hogy a vezetőoldali ajtó be legyen csukva.
Elforgatni is csak rádióállásig szabad és 5 másodpercnél ne hagyd tovább abban a pozícióban.
A logikája, amiért indított mindkét kulcs, hogy az EWS egy sikeres kulcsazonosítás és indítási engedélyezés után csak 15 másodperc (nem biztos, hogy pontosan emlékszem az időre) múlva ellenőriz újra. Addig bármilyen, a gyújtáskapcsolóba illő kulccsal indítható az autó.
Végső konklúzió: Az egyik kulcsnak szar az elektronikája, a másiknak meg szar a transzpondere. :)

Az eredeti rombusz kulcsokban egy IC. vezérli a távirányítót és az indítást is. Ez természetesen megibásodhat. Az egyik kulcsban be kell méretni jó-e az akku , ha nem akkor cserélni kell. Ami nem indít ott meg be kell mérni küldi-e az indítási jelet a kulcs.

2013.06.24. 10:14

peu írta:
Jerry írta:

A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot

Az eredeti rombusz kulcsokban egy IC. vezérli a távirányítót és az indítást is. Ez természetesen megibásodhat. Az egyik kulcsban be kell méretni jó-e az akku , ha nem akkor cserélni kell. Ami nem indít ott meg be kell mérni küldi-e az indítási jelet a kulcs.

Jó hírek, köszi Urak! :roker:
Úgy megtanítottam a hétvégén a kulcsokat, hogy az az egyetlen is elveszítette a távirányító képességét. :facepalm:
Most zsigulisan nyomom...
Megbízható profit tudtok ajánlani a fővárosban, vagy a környéken? Én elengedném a gondolatot, hogy házilag megbarkácsolom :oops:

2013.06.28. 19:56

Imco írta:
pistino1 írta:Azt mondta a szerelő, hogy egész nap benne volt a helyén....................megpróbálom.

Volt már nálam is hogy egy zárás nyitás közt elfelejtett mindent.
Az újratanítás megoldotta.

Próbáltam tanítani.............semmi, de lehet, hogy nem is ez a baja, mert nyitni nyit, csak nem zár.??????

2013.06.28. 22:36

pistino1 írta:
Imco írta:
pistino1 írta:Azt mondta a szerelő, hogy egész nap benne volt a helyén....................megpróbálom.

Volt már nálam is hogy egy zárás nyitás közt elfelejtett mindent.
Az újratanítás megoldotta.

Próbáltam tanítani.............semmi, de lehet, hogy nem is ez a baja, mert nyitni nyit, csak nem zár.??????

Mennyi baj van az X5-el. :? Nem is kéne. :mrgreen:

2013.06.29. 06:32

Akkor nem felejtett. X5-nél jártunk ugy hogy az akkut nyomkodtuk a nyákhoz zárásnál vagy nyit?sn?l. Gondolom a zárlat miatt nem működött a funkció. Szétszed, megigazit, örül. :)

Tapatalk 4 Bétával küldve GT-I9100-ről

2013.07.15. 08:27

Próbáltam a szétszedést, de nem mertem nagyon erőltetni, van valami trükkje vagy csak primitíven neki kell esni?

2013.07.15. 13:02

pistino1 írta:Próbáltam a szétszedést, de nem mertem nagyon erőltetni, van valami trükkje vagy csak primitíven neki kell esni?

A rombuszt snitzerrel / aki tudja írja le helyesen/ szét kell vágni az illesztésnél.
Nem túl mélyen, mert ha ügyes vagy leborotválod a nyákot! 8)

Re:

2013.09.02. 20:53

Janika_86 írta:Azt nem tudja valaki hogyan lehet a kulccsal beállítani,azt hogy miután elindulsz az autóval kis időre rá lezárja a központizárat automatikusan? :roll:

Szerintem gondolod át mert egyszer jártunk úgy, hogy télen be lett indítva az autó, hogy melegedjen, mellette beszéltünk majd egyszer csak rázárt.........

2013.09.02. 21:13

Dávid105 írta:
Janika_86 írta:Azt nem tudja valaki hogyan lehet a kulccsal beállítani,azt hogy miután elindulsz az autóval kis időre rá lezárja a központizárat automatikusan? :roll:

Szerintem gondolod át mert egyszer jártunk úgy, hogy télen be lett indítva az autó, hogy melegedjen, mellette beszéltünk majd egyszer csak rázárt.........

Azt lehet beállítani hogy adott sebesség elérésénél zárja az ajtókat, álló helyzetben nem csinálja...

TapaTalk4: NexusHD2

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2013.09.02. 21:14

Már kivéve ha nem kap váratlanul sebességjelet ;)

2013.09.03. 17:55

És azt hogy lehet beállítani, hogy mondjuk 20 km/h óra felett zárja az ajtókat ?
2003 e39 525d

2013.09.03. 18:06

tibi842 írta:És azt hogy lehet beállítani, hogy mondjuk 20 km/h óra felett zárja az ajtókat ?
2003 e39 525d

Programozni kell. (Pl. Budapesten Jerry csinál ilyet)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2013.09.15. 21:51

Üdv! Még új vagyok a fórumon, a kérdésem nem a kulcs hangolása lenne, de a kulccsal kapcsolatos.
Cseréltem benne gombsort, mivel a régi igen igen rossz állapotban volt, viszont most nagyon nagyon erősen kell nyomnom a gombot (nagy kerek), h bezárjon! A másik 2 gomb hibátlanul könnyen működik, kérdésem pedig ah lenne, h hogy lehet orvosolni a problémát?
Köszönöm
Hozzászólás küldése

VigLink badge