![]() |
2013.06.21. 14:27
2013.06.21. 19:43
dinan írta:Sziasztok,
Kaptam 4 kulcsot a paripámhoz: 2 rombusz, 1 sima, 1 műanyag.
A 2 rombusszal van problem.
Az egyik nyitja-csukja távirányítósan, de nem indítja a motort.
A másik nem nyitja a kocsit távirányítással, de indítja a motort.
Ilyenkor mitévő legyek?
Az egyiket, ami nem távirányít, tanítani kell, amelyik nem indít ott meg nagyobb a gubanc?
Köszönöm előre is!
2013.06.21. 21:55
dinan írta:Sziasztok,
Ilyenkor mitévő legyek?
Az egyiket, ami nem távirányít, tanítani kell, amelyik nem indít ott meg nagyobb a gubanc?
Köszönöm előre is!
2013.06.22. 02:28
Jerry írta:dinan írta:Sziasztok,
Ilyenkor mitévő legyek?
Köszönöm előre is!
Ha szerencséd van, akkor csak le lett tiltva az EWS-ben, amelyik nem indítja. Azt könnyen vissza lehet engedélyezni. Ha nincs szerencséd, akkor bizony transzponder gondja lesz. Az már kicsit macerásabb.
Amúgy mechanikusan nyitja-zárja a kocsit? Illetve el tudod forgatni a gyújtáskapcsolóban?
2013.06.22. 09:06
dinan írta:a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?
2013.06.22. 12:32
Imco írta:dinan írta:a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?
Az ajtó fizikálisan jó ha 5 klubtagnak emelkedik fel. Ritka mint a fehér holló extra!
2013.06.22. 20:26
dinan írta:Mechanikusan rendben van a kulcs, el is forog, csak épp nem indít.
Lementem, próbáltam a kézikönyv szerint tanítgatni a kulcsot, és azt vettem észre egy idő után, hogy hirtelen mindegyik kulcs indít.
Nosza, gondoltam, hogy akkor ez pipa, de a következő indításnál ismét nem indítózott.
A logikára még nem jöttem rá sajnos.
A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot
de kuka maradt a központi zár
a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?
2013.06.23. 12:26
Jerry írta:dinan írta:Mechanikusan rendben van a kulcs, el is forog, csak épp nem indít.
Lementem, próbáltam a kézikönyv szerint tanítgatni a kulcsot, és azt vettem észre egy idő után, hogy hirtelen mindegyik kulcs indít.
Nosza, gondoltam, hogy akkor ez pipa, de a következő indításnál ismét nem indítózott.
A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot
a csomagtartót amúgy a gombra fel is kellene hogy nyissa? vagy csak unlock funkciója van?
Tanításnál nem kell lezárni a kocsit. Az viszont lényeges, hogy a vezetőoldali ajtó be legyen csukva.
Elforgatni is csak rádióállásig szabad és 5 másodpercnél ne hagyd tovább abban a pozícióban.
A logikája, amiért indított mindkét kulcs, hogy az EWS egy sikeres kulcsazonosítás és indítási engedélyezés után csak 15 másodperc (nem biztos, hogy pontosan emlékszem az időre) múlva ellenőriz újra. Addig bármilyen, a gyújtáskapcsolóba illő kulccsal indítható az autó.
Végső konklúzió: Az egyik kulcsnak szar az elektronikája, a másiknak meg szar a transzpondere.
2013.06.24. 10:14
peu írta:Jerry írta:dinan írta:Mechanikusan rendben van a kulcs, el is forog, csak épp nem indít.
A tanítást így végeztem:
kocsi lezár
kulcs bedug, elforgat
kihúztam,
lenyomtam a nyitógombot,
közben 3x a zárógombot,
elengedtem a nyitógombot
Tanításnál nem kell lezárni a kocsit. Az viszont lényeges, hogy a vezetőoldali ajtó be legyen csukva.
Elforgatni is csak rádióállásig szabad és 5 másodpercnél ne hagyd tovább abban a pozícióban.
A logikája, amiért indított mindkét kulcs, hogy az EWS egy sikeres kulcsazonosítás és indítási engedélyezés után csak 15 másodperc (nem biztos, hogy pontosan emlékszem az időre) múlva ellenőriz újra. Addig bármilyen, a gyújtáskapcsolóba illő kulccsal indítható az autó.
Végső konklúzió: Az egyik kulcsnak szar az elektronikája, a másiknak meg szar a transzpondere.
Az eredeti rombusz kulcsokban egy IC. vezérli a távirányítót és az indítást is. Ez természetesen megibásodhat. Az egyik kulcsban be kell méretni jó-e az akku , ha nem akkor cserélni kell. Ami nem indít ott meg be kell mérni küldi-e az indítási jelet a kulcs.
2013.06.28. 19:56
Imco írta:pistino1 írta:Azt mondta a szerelő, hogy egész nap benne volt a helyén....................megpróbálom.
Volt már nálam is hogy egy zárás nyitás közt elfelejtett mindent.
Az újratanítás megoldotta.
2013.06.28. 22:36
pistino1 írta:Imco írta:pistino1 írta:Azt mondta a szerelő, hogy egész nap benne volt a helyén....................megpróbálom.
Volt már nálam is hogy egy zárás nyitás közt elfelejtett mindent.
Az újratanítás megoldotta.
Próbáltam tanítani.............semmi, de lehet, hogy nem is ez a baja, mert nyitni nyit, csak nem zár.??????
2013.06.29. 06:32
2013.07.15. 08:27
2013.07.15. 13:02
pistino1 írta:Próbáltam a szétszedést, de nem mertem nagyon erőltetni, van valami trükkje vagy csak primitíven neki kell esni?
2013.09.02. 20:53
Janika_86 írta:Azt nem tudja valaki hogyan lehet a kulccsal beállítani,azt hogy miután elindulsz az autóval kis időre rá lezárja a központizárat automatikusan?
2013.09.02. 21:13
Dávid105 írta:Janika_86 írta:Azt nem tudja valaki hogyan lehet a kulccsal beállítani,azt hogy miután elindulsz az autóval kis időre rá lezárja a központizárat automatikusan?
Szerintem gondolod át mert egyszer jártunk úgy, hogy télen be lett indítva az autó, hogy melegedjen, mellette beszéltünk majd egyszer csak rázárt.........
2013.09.02. 21:14
2013.09.03. 17:55
2013.09.03. 18:06
2013.09.15. 21:51