![]() |
2013.10.23. 11:52
supreme írta:Johny540 írta:supreme írta: HA A VÁLTÓ ÉS AMOTOR JÓ EGY ILYEN NAGY AUTÓNÁL AKKOR SINEN VAGYOK MONDTAM...ÉS MEGVETTEM! ENNYYII
Azért nem hagynám ki a futóművet sem egy E39-nél,sőt...Most biztos felhúzzák néhányan a szemöldöküket,de én pl. első körben a kasztnit nézem,a futóművet mondjuk kívülről hiába,de ha lehetne ez lenne a második,ha az összkép elsőre nagyon gané,akkor már be sem indítom szívesen.De ha eljutok a próbaútig,menet közben azért érezhető-hallható lesz a futómű állapota.Persze legyen jó a motor,ha már autót veszünkDe azt még mindig lehet cserélni egy az egybe ha kell,kasztnit sajnos nem (legalábbis hivatalosan). Futóművel meg már szívtak néhányan körülöttem akkorát,hogy mire szinte mindent kicseréltek (beleértve a kormányművet is) hát...azt hiszem kettő motor belefért volna a keretbe.
Na,de figyelj már ez most néző pont kérdése...ha most egy 520i -t akartam volna venni..és a motorjának baja lett volna...azt mondtam volna,hogy rendben,,,de egy v8 ba nem sokan szeretnek bele nyúlkálni...és ez még mindig luxusnak számít...szóval elkérik a szerelésének az árát! Én meg ugye a motorokhoz nem nagyon értek,,,szóval házilag nem tudok bele nyúlni..és se haver se barát nincs aki a közelben nagyon okos lenne a témában...inkább szívok a futóművel...de ne fessük az ördögöt a falra...lehet csak futómű be állítás
2013.10.23. 13:32
2013.10.23. 13:49
greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
2013.10.23. 14:56
2013.10.23. 15:34
greeen54 írta: Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne.
2013.10.23. 15:37
supreme írta:Na,de figyelj már ez most néző pont kérdése...ha most egy 520i -t akartam volna venni..és a motorjának baja lett volna...azt mondtam volna,hogy rendben,,,de egy v8 ba nem sokan szeretnek bele nyúlkálni...és ez még mindig luxusnak számít...szóval elkérik a szerelésének az árát! Én meg ugye a motorokhoz nem nagyon értek,,,szóval házilag nem tudok bele nyúlni..és se haver se barát nincs aki a közelben nagyon okos lenne a témában...inkább szívok a futóművel...de ne fessük az ördögöt a falra...lehet csak futómű be állítás
2013.10.23. 16:57
Johny540 írta:greeen54 írta: Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne.
Dehogynem!Ezeken az utakon?Nekem is már a 235/40 18" is vitte.
2013.10.23. 17:33
greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
2013.10.23. 17:53
Tomi.i írta:greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
Nekem az a véleményem hogy nem csak a gumi szélessége határozza meg az autó futását.A felni nagysága,súlya ET-je is befolyásolja a komfortot.A te esetedben a szélesség elfogadható.Az ET-vel lehet a baj,meg változtatja a futómű geometriáját.Ha kintebb kerülnek a felnik nagyobb lesz az erőkar ami a tengelycsonkra hat,ezért is feszitheti a nyomvályús út a futóművet vagyis rángatja az autót.Ezt más autóimmal már be bizonyitottam magamnak hogy így van.Ha a szélességet egyszerre növeljük az ET szám csökkentésével akkor egy majdnem használhatatlan autót kapunk.
2013.10.23. 17:58
greeen54 írta:Johny540 írta:greeen54 írta: Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne.
De akkor a munkatársam audi a4-e a 245/35 19-el miért olyan mintha 165/70 13" lenne rajta?? El lehet engedni a kormányt szinte. Quattro mondjuk, de nem hiszem, hogy ez esetben számít. Szerintem akkor inkább az lehet a baj, hogy az e39 nyomtávja szélesebb a legtöbb autón?l ezért ezeken észrevenni a széles gumikat..
2013.10.23. 19:27
kzolee írta:greeen54 írta:Johny540 írta:greeen54 írta: Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne.
De akkor a munkatársam audi a4-e a 245/35 19-el miért olyan mintha 165/70 13" lenne rajta?? El lehet engedni a kormányt szinte. Quattro mondjuk, de nem hiszem, hogy ez esetben számít. Szerintem akkor inkább az lehet a baj, hogy az e39 nyomtávja szélesebb a legtöbb autón?l ezért ezeken észrevenni a széles gumikat..
Neki gondolom négy egyforma kerék van fent. A kétszéles, különböző ET-jű, ráadásul asszimetrikus nyomtávszélesítéssel meg lehet kavarni a dolgokat.![]()
Ha az a cél, hogy szépen fusson egyenesen, akkor négy egyforma felni, egyforma gumikkal.
2013.10.23. 19:37
csiatt írta:kzolee írta:greeen54 írta:Johny540 írta:greeen54 írta: Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne.
Neki gondolom négy egyforma kerék van fent. A kétszéles, különböző ET-jű, ráadásul asszimetrikus nyomtávszélesítéssel meg lehet kavarni a dolgokat.![]()
Ha az a cél, hogy szépen fusson egyenesen, akkor négy egyforma felni, egyforma gumikkal.
A gyári sem egyforma széles M-packetben, Ac Schnitzerben... és a gyáriak 255-től indulnak hátul és 275-ig. Inkább az ET, hogy az a széles kerék hova esik az úton.
2013.10.23. 19:55
Tomi.i írta:greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
Nekem az a véleményem hogy nem csak a gumi szélessége határozza meg az autó futását.A felni nagysága,súlya ET-je is befolyásolja a komfortot.A te esetedben a szélesség elfogadható.Az ET-vel lehet a baj,meg változtatja a futómű geometriáját.Ha kintebb kerülnek a felnik nagyobb lesz az erőkar ami a tengelycsonkra hat,ezért is feszitheti a nyomvályús út a futóművet vagyis rángatja az autót.Ezt más autóimmal már be bizonyitottam magamnak hogy így van.Ha a szélességet egyszerre növeljük az ET szám csökkentésével akkor egy majdnem használhatatlan autót kapunk.
2013.10.23. 20:15
jlaci74 írta:Tomi.i írta:greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
A kulcsszó - kormánylegördülési sugár, mely megváltozik ha más ET számú felnit szerelsz fel, plusz tetézi a nagy felniátmérő miatt használt nagyon peres ( /35 ) gumi, ami egy nyomvályús úton nem veszi fel az útegyenetlenséget hanem továbbítja a futóműre és a kormányra ...
2013.10.23. 20:31
greeen54 írta:jlaci74 írta:Tomi.i írta:greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
Vegyél rá gyári méretet és minden okés lesz!Nekem 235/45 R17 van és tökéletes.
A kulcsszó - kormánylegördülési sugár, mely megváltozik ha más ET számú felnit szerelsz fel, plusz tetézi a nagy felniátmérő miatt használt nagyon peres ( /35 ) gumi, ami egy nyomvályús úton nem veszi fel az útegyenetlenséget hanem továbbítja a futóműre és a kormányra ...ez komoly! Tudtam én, nem az autó rossz, hanem az utak!
2013.10.23. 20:36
Tomi.i írta:greeen54 írta:jlaci74 írta:Tomi.i írta:greeen54 írta:Lenne egy kerdésem, hátha többeknek van ebben tapasztalata. Hibátlan a futóműven (elvileg, semmi nem kopog, hupog, zörög) a kormányművet meg most cserélem valamikor, ereszti az olajat. (Maximum erre tudok még gondolni mint hiba) nyomvályús úton ide-oda kúszik az autó az úton, birkózom a kormánnyal. Ez normális lehet a kerék és ET méretemmel?? Elöl 235/35 ZR19 ET 8, hátul 245/35 ZR19 ET 10 !! Sima úton tökéletes. Maga a szelesség nem hiszem, hogy ekkora gond lenne. Arra gondolok, hogy az ET miatt olyan helyre esnek a kerekek az úttesten, hogy ennyire elviszi az út egyenetlensége. ..vagy nem szabadna akkor sem egy ekkora autónál??
Vegyél rá gyári méretet és minden okés lesz!Nekem 235/45 R17 van és tökéletes.
A kulcsszó - kormánylegördülési sugár, mely megváltozik ha más ET számú felnit szerelsz fel, plusz tetézi a nagy felniátmérő miatt használt nagyon peres ( /35 ) gumi, ami egy nyomvályús úton nem veszi fel az útegyenetlenséget hanem továbbítja a futóműre és a kormányra ...ez komoly! Tudtam én, nem az autó rossz, hanem az utak!
2013.10.23. 20:46
Tomi.i írta:Vegyél rá gyári méretet és minden okés lesz!Nekem 235/45 R17 van és tökéletes.
2013.10.23. 20:54
jlaci74 írta:Tomi.i írta:Vegyél rá gyári méretet és minden okés lesz!Nekem 235/45 R17 van és tökéletes.
2013.10.23. 21:19
jlaci74 írta:Tomi.i írta:Vegyél rá gyári méretet és minden okés lesz!Nekem 235/45 R17 van és tökéletes.
2013.11.04. 12:19