![]() |
2011.05.12. 18:02
jlaci74 írta:Imco írta:bmw525dsedan írta:sziasztok! lenne egy kérdésem. Nemrég vettem egy e39 525d-t, a lámpa kapcsolónál van az "a" betű, ha odakapcsolom vílágít a tompított,de miben különbözik ha a sima tompítottra kapcsolom?![]()
Vajon milyen lámpakapcsoló lehet ez?
Kíváncsivá tettél!
Az enyém is ilyen, bár sosem próbáltam , hogy mit csinál...
2011.05.12. 18:57
MChris írta:
Automata fényszoró fel-lekapcsolás,alapból leállítod akkor és a kapcsoló "rendes világítás" állásban van akkor helyzetjelzőre kapcsol "le" karikák és rendszám hátsó fejzetjelző világít tovább,ha A állásban van akkor lekapcsolja azokat is,majd amikor inditasz akkor magától "visszakapcsol" mindent összeségében nem kell kézzel kapcsolgatni a tomított és helyzetjelző fényeket.
2011.05.12. 19:09
Imco írta:MChris írta:
Automata fényszoró fel-lekapcsolás,alapból leállítod akkor és a kapcsoló "rendes világítás" állásban van akkor helyzetjelzőre kapcsol "le" karikák és rendszám hátsó fejzetjelző világít tovább,ha A állásban van akkor lekapcsolja azokat is,majd amikor inditasz akkor magától "visszakapcsol" mindent összeségében nem kell kézzel kapcsolgatni a tomított és helyzetjelző fényeket.
Ez a beszéd!
A régebbiekben a car-key memoriba lehet ezt programozni, ha nem tévedek.
2011.05.12. 22:34
Imco írta:bmw520ds írta:Imco írta:bmw525dsedan írta:sziasztok! lenne egy kérdésem. Nemrég vettem egy e39 525d-t, a lámpa kapcsolónál van az "a" betű, ha odakapcsolom vílágít a tompított,de miben különbözik ha a sima tompítottra kapcsolom?![]()
Vajon milyen lámpakapcsoló lehet ez?
Kíváncsivá tettél!
Light switch centre ergonomically combining the parking and low-beam headlight functions as well as the infinitely adjustable instrument illumination . Optionally available with automatic headlight activation.
Biztos remek találmány!
A forditó is!
Jackson! Ültesd át az iskolázatlanok nyelvére is légyszí!
Azt még értem, -bár még nem hallottam a BMW-nél- hogy automata fényszóró kapcsolás.
De hogy kombinálja a parkoló és tompított fényszóró funkciókat az magas nekem.
Fokozatmentes világítás állítás?
Valaki meséljen!
Vajon van ilyen leírásom?
2011.05.15. 08:19
2011.05.15. 08:59
afcajax írta:A kérdésem az lenne h egy két kocsinál látható csúnya párásodás a fényszóró testben mitől van és leginkább lehet e ellenne vmit tenni vagy ez sajnos az idő előrehaladtával egy elkerülhetetlen folyamat?
2011.05.17. 23:04
2011.05.17. 23:19
Gumesz írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Gyári Hella xenon fényszóró van az autómban. A jobb oldalival semmi gondom, viszont a bal oldali olyan "mintha csak egy gyertya pislákolna benne". Ezt úgy értem, hogy látszólag (szemből) mindkettő szépen világít, belülről viszont nagyon gáz. Szinte alig látok pályán (persze csak este)
A lámpatesten az illesztéseknél vannak feszegetés nyomok, így biztos szét volt már szedve. Gondolom nem volt szakember....
Valaki azt mondta nekem, hogy a fókusztávolsága nem jó azért szórja a fényt. Valószínű igaza lehet.
Mit tudok tenni, én aki még sosem szedett szét ilyen fényszórót? Tudom valahogy állítani, vagy változtatni a fókusztávolságot?
Előre is thx !
2011.05.17. 23:21
Gumesz írta:Sziasztok!
Gyári Hella xenon fényszóró van az autómban. A jobb oldalival semmi gondom, viszont a bal oldali olyan "mintha csak egy gyertya pislákolna benne". Ezt úgy értem, hogy látszólag (szemből) mindkettő szépen világít, belülről viszont nagyon gáz. Szinte alig látok pályán (persze csak este)
A lámpatesten az illesztéseknél vannak feszegetés nyomok, így biztos szét volt már szedve. Gondolom nem volt szakember....
Valaki azt mondta nekem, hogy a fókusztávolsága nem jó azért szórja a fényt. Valószínű igaza lehet.
Mit tudok tenni, én aki még sosem szedett szét ilyen fényszórót? Tudom valahogy állítani, vagy változtatni a fókusztávolságot?
Előre is thx !
2011.05.20. 21:18
LeviM5 írta:Gumesz írta:Sziasztok!
Előre is thx !
Szia!
Bömbölö profi ebben, megcsinálja, beállítja, stb... Fasza lesz utána!
http://www.bimmer.hu, vagy mobilgumi.hu
2011.06.07. 13:58

2011.06.07. 21:14
Bombolo írta:A fókusztávolságon nem lehet állítani, azt kell ellenőrizni, hogy az izzó jól benne van -e, illetve, hogy nem egy utólagos xenon van belekendácsolva egy halogén foncsorba.
Sajnos az E39-nél is eljön az idő, amikor a foncsor megmattul ill. leég. Íme pár kép
A 2002/6 hó előtti lámpa szétmelegíthető, és a foncsor kicserélhető. Ha a búra is ki van cserélve, vagy fel van újítva, akkor olyan fényerővel ég és úgy néz ki, mint egy vadonat új lámpa. Bővebb információért keressetek PÜ-ben.
2011.06.22. 08:01
BMWFUN írta:Bombolo írta:A fókusztávolságon nem lehet állítani, azt kell ellenőrizni, hogy az izzó jól benne van -e, illetve, hogy nem egy utólagos xenon van belekendácsolva egy halogén foncsorba.
Sajnos az E39-nél is eljön az idő, amikor a foncsor megmattul ill. leég. Íme pár kép
képek helye
A 2002/6 hó előtti lámpa szétmelegíthető, és a foncsor kicserélhető. Ha a búra is ki van cserélve, vagy fel van újítva, akkor olyan fényerővel ég és úgy néz ki, mint egy vadonat új lámpa. Bővebb információért keressetek PÜ-ben.
Ez nagyon komoly változás Dani.
2011.06.27. 18:40
2011.06.28. 00:57
denny19 írta:Sziasztok.tudnátok segíteni olyan problémám lenne hogy a gyári xenonos első lámpa helyére be lehet tenni ezt a búrát ,úgy hogy funkcióját tökéletesen ellássa?Nem fog semmilyen hibakódot kidobni,nem fog semmiben kárt tenni,illetve egyszerű a cseréje? hogyan kell?Köszönöm
Gyárim ilyen...
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... wdog8.jpg/
Ilyen búrát szeretnék
http://imageshack.us/photo/my-images/593/15orig.jpg/
Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm
2011.06.28. 10:39
2011.06.28. 10:50
quino írta:Sajnos az én első lámpáim is bemattultak az idővel, eddig a cseréjén gondolkodtam, de egy ismerős ma megmutatta ezt. Segítene rajta vagy maga az anyag öregszik el, tehát egy külső polír csak részmegoldás lenne?
2011.07.11. 11:19
2011.07.11. 11:32
denny19 írta:Sziasztok gyári hella xenonos lámpámba szeretnék angel eyes-t csak karikát valaki tud valamit ajánlani hogy honnan kellene rendelni,illetve hogyan kell megcsinálni ha van valami különleges technikai beépitése..méretei egyformák a karikáknak??Választ előre is köszönöm.![]()
nincs hosszú ii betűm sorry
2011.07.11. 17:16
jlaci74 írta:denny19 írta:Sziasztok gyári hella xenonos lámpámba szeretnék angel eyes-t csak karikát valaki tud valamit ajánlani hogy honnan kellene rendelni,illetve hogyan kell megcsinálni ha van valami különleges technikai beépitése..méretei egyformák a karikáknak??Választ előre is köszönöm.![]()
nincs hosszú ii betűm sorry
Szia!
Szerintem ezt keresed.
( Nekem most nincs, szállítás alatt van kb. 2hét... )