Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.01.20. 15:53

En eppen ma vettem direktszuro tisztito cuccot, es megejtettem a tisztitast, de sztem majd veszek majd vmi ecsetet, es majd nemsokara ujra nekiugrok, mert sztem meg maradt benne cucc boven.
Es ez kb nalam a maximum amit meg tudok csinalni, meg a csavarokat is alig tudtam szetszedni mert nem volt hozza szerszamom..... jah meg nem is ertek az ilyen szerelesekhez :P

2008.01.20. 17:42

egy érdekes kérdés jutott eszembe tipikusan a kézi váltós bmwsekhez szól:

az idősebb autókon a kéziváltó kulisszája idővel kikopik (nem tudom, hogy ez a megfelelő szó-e erre) de mindenki ismeri a jelenséget, olyan a váltó, hogy mindenhova tudod dugni, és ha fokozatban van, akkor is jobbra-balra nagy az oldalirányú mozgása, meg esetleg előre - hátra is lötyög.

ja és ezt a hibát bmw-nél is láttam.

tud-e valaki a váltókulissza kikopásra vmi gyógyírt? va-e esetleg felújító készlet?

2008.01.20. 18:00

Hi luksa én is hasonlo problémákkal küszködöm
hidegen nekem is pöccös ha eléri az üzemi hőfokot még akkor is ha egy kicsit várok kezd kihülni a motor egyre nehezebben indul és nem is ízzit de ha a hőfok mérőm kimegy a kék mezőbe újra ízzit és ugyanúgy pöccös
Érre a problémára mit tudnátok tanácsolni?
Az ízzitással lehet kapcsolatban?
Ja 525tds 98-as

2008.01.20. 20:28

keminyke írta:Hi luksa én is hasonlo problémákkal küszködöm
hidegen nekem is pöccös ha eléri az üzemi hőfokot még akkor is ha egy kicsit várok kezd kihülni a motor egyre nehezebben indul és nem is ízzit de ha a hőfok mérőm kimegy a kék mezőbe újra ízzit és ugyanúgy pöccös
Ja 525tds 98-as

Mikor cseréltetek ti utoljára gyertyát kb?

2008.01.20. 20:58

Hi kb 1 éve de nemrég vetem a gépet ugyh nem biztos.

2008.01.20. 21:15

keminyke írta:Hi luksa én is hasonlo problémákkal küszködöm
Ja 525tds 98-as

Az enyémnek is ez volt a baja,de a szerelő állított az adagolón (azt hiszem előtöltést,de ebben nem vagyok biztos ) és azóta sokkal jobb lett,majdnem hibátlan.
Most amikor a hőfokmérő mutatója fél úton van akkor indul a leg nehezebben ( eddig is így volt ) 2-3-at teker,előtte 6-7-et is tekert mire elindult.
Ja és nekem is azt mondta a szerelő hogy az adagoló elem kopott.

2008.01.20. 22:36

kovessyroli írta:egy érdekes kérdés jutott eszembe tipikusan a kézi váltós bmwsekhez szól:

az idősebb autókon a kéziváltó kulisszája idővel kikopik (nem tudom, hogy ez a megfelelő szó-e erre) de mindenki ismeri a jelenséget, olyan a váltó, hogy mindenhova tudod dugni, és ha fokozatban van, akkor is jobbra-balra nagy az oldalirányú mozgása, meg esetleg előre - hátra is lötyög.

tud-e valaki a váltókulissza kikopásra vmi gyógyírt? va-e esetleg felújító készlet?

nem nagy ügy kicserélni
vehetsz gyárit, megint jó lesz 6-7 évig, de vehetsz tuningot is ami vmivel jobb pl a xenonlámpa.hu-n.
azért kopik ki mert műanyag.....
5-7 ezer forcsi darabja, vettem tavaly a váltócserekor

rosszabb szitu az, ha úgy kopik ki, hogy nem áll vissza magától középre üresben a harmadik fokozat elé....azt rosszabb javítani...

2008.01.20. 23:14

Diabolica írta:
kovessyroli írta:egy érdekes kérdés jutott eszembe tipikusan a kézi váltós bmwsekhez szól:

nem nagy ügy kicserélni
vehetsz gyárit, megint jó lesz 6-7 évig, de vehetsz tuningot is ami vmivel jobb pl a xenonlámpa.hu-n.

rosszabb szitu az, ha úgy kopik ki, hogy nem áll vissza magától középre üresben a harmadik fokozat elé....azt rosszabb javítani...

melyik az a darab, amire gondolsz? (az üresbe visszetérítő cuccost azt már tudom, ez az 5-7k-s műanyag, az micsoda?)

2008.01.20. 23:37

Diabolica írta:azért kopik ki mert műanyag.....

Néha elgondolkozok, hogy az egyik legkevesebb kilóméterrel rendelkező klubtársnak, miért nincs olyan alkatrésze, amit nem cserélt volna eddig. Beleértve olyan apróságokat, mint a váltó. Átépítetted a Dakarra?

2008.01.21. 09:49

"En eppen ma vettem direktszuro tisztito cuccot, es megejtettem a tisztitast, de sztem majd veszek majd vmi ecsetet, es majd nemsokara ujra nekiugrok, mert sztem meg maradt benne cucc boven.
Es ez kb nalam a maximum amit meg tudok csinalni, meg a csavarokat is alig tudtam szetszedni mert nem volt hozza szerszamom..... jah meg nem is ertek az ilyen szerelesekhez Vicces"

Milyen direktszűrőt használsz? K&N? Ha nem akkor olyan gyorsan vedd le amíg csak tudod mert ha gagyi akkor megöli a légtömegmérődet az meg olyan 80-100 ezer.

Olvasom itt a hibákat. Olyan sajnálattal látom, hogy folyamatosan pusztulnak a dízelek. De valamit valamiért. Én is dízel akartam venni amígy az 528 és az 530D között gondolkodtam. Aztán jott az 540iA. Nem bántam meg! Hiszen hamarosan száradnak az utak!!!! :)))))))

2008.01.21. 10:20

Tény, hogy érzékenyebb a dízel, de ez akkoris használat és gondozás függvénye szerintem. Valamint, hogy használt 30d-t nem igazán találsz 200ekm alatt, egy 540-el meg ki a rossebb furikázott volna annyit? :D Még pályán is eszik vagy 9-10et! Az én havi 60rugós üza költségem mindjárt egy 100-as lenne :D Mondjuk a v8-nak meg szép a hangja.
Viszont egy dolog tagadhatatlan, ha van megbízható forrásod, a dízel még mindig 200Ft/liter kéz alatt :lol:

2008.01.21. 10:48

Visor! Teljesen igazad van! Nagyon jól is megy a 30D próbáltam párat. De nagyon nehéz olyat venni ami jó. Néztem meg olyat amire azt mondta a gazdája, hogy most hozta be 120e van benne kicsit törött az elje és az első ajó meg van húzva de nagyon szépen meg van csinálva. Megbeszéltük hogy szombaton megnézem, és szombat helyett szerdán mentem. Amit ott láttam arrol inkább nem is akarok beszélni, mert ha eszembe jut még a szíves is összeszorul. ....

2008.01.21. 11:04

Én még mindig tartom, hogy akinek van energiája, ideje az ne itthon vegyen autót. Inkább legyen 4 guriga helyett 4,4, de ha a németektől hozza, az olyan is. Ha nem 1 évre veszi valaki, mindenképp megéri. Nem a motorokkal, hanem a magyar tulajok hozzáállásával van a fő gond...

2008.01.21. 14:07

Max. egyetértek a fentiekkel.
Nem tudja valaki véletlenül, ha bogarászott a kérdésben, hogy a németeknél mibe fáj mostanság egy 2002 körüli 318i, E46-os kiadásban?

2008.01.21. 14:39

Sziasztok!!
Aktiváltam ma a titkos menüt ( köszi E39.hu)
És a hőmérséklet egy kis város, egy kis országút után 91 fokig mászott föl maximum, egyszer viszont visszahűlt 75 fokig, aztán újra visszamászott. (523i)
Ez a normális?
Korábban egyszer kétszer pár pillanatra úgy visszahűlt, hogy az óra is kimozdult.

A hibatárolóban pedig F5-84-026-os hibát leltem. Ez mi lehet?

üdv: csipi

2008.01.21. 15:41

Oldboy írta:Max. egyetértek a fentiekkel.
Nem tudja valaki véletlenül, ha bogarászott a kérdésben, hogy a németeknél mibe fáj mostanság egy 2002 körüli 318i, E46-os kiadásban?

Szerintem drága. 2.5m +regadótól vannak normálisak.

2008.01.21. 16:17

sziasztok
Meg kérdeztem egy diesel autoszerelőt hogy miért van hogy nehezen indul egy diesel melegen és azt mondta hogy attól van hogy kikopott az adagoló vagy a nagynyomású szivattyú. :cry:
ő kb 15éve ezzel foglalkozik adagolókat újít fel és diesel motorokat generáloz

2008.01.21. 16:23

nlm79 írta:sziasztok
Meg kérdeztem egy diesel autoszerelőt hogy miért van hogy nehezen indul egy diesel melegen és azt mondta hogy attól van hogy kikopott az adagoló vagy a nagynyomású szivattyú. :cry:
ő kb 15éve ezzel foglalkozik adagolókat újít fel és diesel motorokat generáloz

No akkor megtaláltad akit kerestél!! Miért vagy úgy elszontyolodva?? Szép az idő, süt a nap, a gólyák is lassan itt vannak, a probléma megoldása is megvan...mi kéne még!? :D ....mondjuk nekem egy csipkebogyószörp, de qva lusta vok elcsoszogni a konyhába.. :lol: :lol: 8)

2008.01.21. 17:04

ViSoR írta:
Diabolica írta:azért kopik ki mert műanyag.....

Néha elgondolkozok, hogy az egyik legkevesebb kilóméterrel rendelkező klubtársnak, miért nincs olyan alkatrésze, amit nem cserélt volna eddig. Beleértve olyan apróságokat, mint a váltó. Átépítetted a Dakarra?

azért mert ezt nem a 39-ben hanem a 46-osban cseréltem. A hatfokozatú váltó más rudazattal működik mert a teste hosszabb (logikus módon), ezért a váltócserénél ki kellett cserélnem a rudazatot is.

A 39-ben eddig nem cseréltem semmit, csak ami a csattnál eleve megsemmisült. De ha sor kerül vmire küldök egy PÜ-t.

mint írtam többször nálam ez hobbi , néha szétszedek, összerakok ezt-azt

2008.01.21. 17:09

efer írta:
Diabolica írta:

nem nagy ügy kicserélni

melyik az a darab, amire gondolsz? (az üresbe visszetérítő cuccost azt már tudom, ez az 5-7k-s műanyag, az micsoda?)

Arra a műanyag perselyre gondoltam ami ezen a képen a fémgolyót venné körbe, ha lenne a képen ilyen (de nincsn rajta) . A gyárin ugye a golyó maga sem fém, hanem plasztik, meg ami körülveszi az is.
Szar is úgy ahogy van, de csak akkor ha a kenőanyag már nem keni. Akkor elkopik. A golyó is meg a persely is.

Kép
Hozzászólás küldése

VigLink badge