![]() |
2007.05.18. 14:39
2007.05.18. 16:24
Petike! Köszi a tippet, de sajna nem a burkolat fogja fel az elszivárgó olajat. Ma kivettük a gyertyákat, 3db elég olajos, kokszos. A kompresszió 6,5 és7,5 között van. Ez ugye már nagyon gyengepetike írta:drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Köszönöm a hozzászólásaitokat![]()
2 külömböző szerelőnél jártam, az 1-ik márkaszerviz!egyik helyen sem találták az okát, csak a motor megbontása után tudnának többet mondani. 180ezer km van a motorban, kraft is van , nem füstöl,igy tartok a megbontástól.Mult héten volt,hogy már majdnem a 2tömegű lendkerék lett cserélve,de hála az égieknek megúsztam 1gumiösszekötő csővel,ami alégtömegmérő után van. mi okozhat még ilyen olajszint csökkenést
![]()
, B ocsi,hogy erről faggatlak benneteket, de szeretnék már túllenni rajta
![]()
l
Szerintem most türelemre van szükséged!
Meg fog oldodni! Én azt is el tudom képzelni, hogy most szét szednék, és akkor sem találnának semmit! Milyen olajat használsz?
Most Castrol Dinatec 5w40,előtte Mobil1 10w40 volt,de a vastagabb olajat is kajázta. még a ciklus végét sem vártam meg soha,10ezernél cserélgettem. Most + nem győzöm utána öntögetni![]()
![]()
Szia!
Idióta kérdés, és gondolom már megtettétek, de az alsó motor alsó burkolatait leszedtétek?? Én múl héten cseréltettem főtengely szimmeringet, mert egy nagyon kicsit engedte az olajat (nem folyt, csak egy kicsit olajos volt a környéke), kiszedtük, új be motor beindít, és a vatta új szimmeringnél szó szerint folyt az olaj az autóból. Persze ezt csak akkor vettük észre, mire mindent gyönyörűen összeraktunk rajta. Ilyenkor foltnak kellene lenni az autó alatt, ami gondolom a tiédnél nincs. Csak egy ötlet....![]()
Petike
2007.05.18. 16:35
drg67 írta:Petike! Köszi a tippet, de sajna nem a burkolat fogja fel az elszivárgó olajat. Ma kivettük a gyertyákat, 3db elég olajos, kokszos. A kompresszió 6,5 és7,5 között van. Ez ugye már nagyon gyengepetike írta:drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Köszönöm a hozzászólásaitokat![]()
2 külömböző szerelőnél jártam, az 1-ik márkaszerviz!egyik helyen sem találták az okát, csak a motor megbontása után tudnának többet mondani. 180ezer km van a motorban, kraft is van , nem füstöl,igy tartok a megbontástól.Mult héten volt,hogy már majdnem a 2tömegű lendkerék lett cserélve,de hála az égieknek megúsztam 1gumiösszekötő csővel,ami alégtömegmérő után van. mi okozhat még ilyen olajszint csökkenést
![]()
![]()
l
Meg fog oldodni! Én azt is el tudom képzelni, hogy most szét szednék, és akkor sem találnának semmit! Milyen olajat használsz?
Most Castrol Dinatec 5w40,előtte Mobil1 10w40 volt,de a vastagabb olajat is kajázta. még a ciklus végét sem vártam meg soha,10ezernél cserélgettem. Most + nem győzöm utána öntögetni![]()
![]()
Szia!
Idióta kérdés, és gondolom már megtettétek, de az alsó motor alsó burkolatait leszedtétek?? Én múl héten cseréltettem főtengely szimmeringet, mert egy nagyon kicsit engedte az olajat (nem folyt, csak egy kicsit olajos volt a környéke), kiszedtük, új be motor beindít, és a vatta új szimmeringnél szó szerint folyt az olaj az autóból. Persze ezt csak akkor vettük észre, mire mindent gyönyörűen összeraktunk rajta. Ilyenkor foltnak kellene lenni az autó alatt, ami gondolom a tiédnél nincs. Csak egy ötlet....![]()
PetikeA blokkot+ úgy tudom nem lehet fúrni, mert v.mi alu tömb az egész, csak a hengerek belső felülete van v.mivel keményre eddzve. De valószínű,hogy az enyémről ez az edzett rész már le van kopva, különben nem enne ennyi olajat. Vki Németországból nem tud esetleg vmi tuti motort?
![]()
![]()
2007.05.18. 17:04
2007.05.18. 17:20
2007.05.18. 17:27
2007.05.18. 17:51
drg67 írta:Petike! Köszi a tippet, de sajna nem a burkolat fogja fel az elszivárgó olajat. Ma kivettük a gyertyákat, 3db elég olajos, kokszos. A kompresszió 6,5 és7,5 között van. Ez ugye már nagyon gyengepetike írta:drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Köszönöm a hozzászólásaitokat![]()
![]()
![]()
l
![]()
Szia!
PetikeA blokkot+ úgy tudom nem lehet fúrni, mert v.mi alu tömb az egész, csak a hengerek belső felülete van v.mivel keményre eddzve. De valószínű,hogy az enyémről ez az edzett rész már le van kopva, különben nem enne ennyi olajat. Vki Németországból nem tud esetleg vmi tuti motort?
![]()
![]()
2007.05.18. 20:52
drg67 írta:Lehetne nagyobb gyűrűt tenni bele, de állítólag nem sokáig bírná,ha már lekopott a henger faláról az ominózus eddzett réteg. Alatta már az alumínium van. QQQrvára tanácstalan vagyok![]()
Nem szeretek segítséget kérni, de most azt teszem. Hátha v-ki közületek járt már hasonló szarban
Előre is köszönöm türelmeteket
2007.05.18. 20:58
2007.05.18. 21:05
kbhont írta:drg67 írta:Lehetne nagyobb gyűrűt tenni bele, de állítólag nem sokáig bírná,ha már lekopott a henger faláról az ominózus eddzett réteg. Alatta már az alumínium van. QQQrvára tanácstalan vagyok![]()
Nem szeretek segítséget kérni, de most azt teszem. Hátha v-ki közületek járt már hasonló szarban
2007.05.18. 21:15
drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Lehetne nagyobb gyűrűt tenni bele, de állítólag nem sokáig bírná,ha már lekopott a henger faláról az ominózus eddzett réteg. Alatta már az alumínium van. QQQrvára tanácstalan vagyok![]()
Szia! Az edzett réteget "NIKASIL-nek hívják!
Hányadik hengerekről van szó? Gondolom 4-5-6 ?!?
A gyürüzést felejtsd el!
Át kell gondolni hova lett a nyomás!
Nem biztos, hogy a henger a hibás![
A 4. és az5. gyertya volt a leg olajosabb.A nyomással kapcsolatban gondoltam a szelepekre is. de attól még nem kellene fogyni az olajnak. Szerinted mi lehet még ennek az oka![]()
2007.05.18. 21:27
2007.05.18. 21:30
drg67 írta:Köszi Kbhont és Petike![]()
1 kicsit jobban érzem magam a válaszaitok után. Ha túl leszek rajta,rögtön megírom a fejleményeket.
2007.05.18. 21:51
kbhont írta:drg67 írta:Köszi Kbhont és Petike![]()
1 kicsit jobban érzem magam a válaszaitok után. Ha túl leszek rajta,rögtön megírom a fejleményeket.
Rendben! Kiváncsi vagyok, mi lesz!
2007.05.20. 21:58
kbhont írta:drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Lehetne nagyobb gyűrűt tenni bele, de állítólag nem sokáig bírná,ha már lekopott a henger faláról az ominózus eddzett réteg. Alatta már az alumínium van. QQQrvára tanácstalan vagyok![]()
A gyürüzést felejtsd el!
A 4. és az5. gyertya volt a leg olajosabb.A nyomással kapcsolatban gondoltam a szelepekre is. de attól még nem kellene fogyni az olajnak. Szerinted mi lehet még ennek az oka![]()
Nézd! A nyomás oka lehet szelepzárás hiba! Az olajfogyasztás meg szelepszár szimering!
Ha cserélted az olajat rendesen, és nem fözted meg , akkor a hengernek rendben kell hogy legyen!
Egyébként javitást, vagy generálozást felejtsd el!!!!!!!!
2007.05.20. 23:20
efer írta:kbhont írta:drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Lehetne nagyobb gyűrűt tenni bele, de állítólag nem sokáig bírná,ha már lekopott a henger faláról az ominózus eddzett réteg. Alatta már az alumínium van. QQQrvára tanácstalan vagyok![]()
A gyürüzést felejtsd el!
Nézd! A nyomás oka lehet szelepzárás hiba! Az olajfogyasztás meg szelepszár szimering!
Ha cserélted az olajat rendesen, és nem fözted meg , akkor a hengernek rendben kell hogy legyen!
ezt kifejtennéd? tényleg érdekelne, hogy miért nem lehet generálozni az M52 motorokat.
az meg hogy 5-600e km-t lazán futnak, eléggé megnyugtató
2007.05.21. 10:24
kbhont írta:efer írta:kbhont írta:drg67 írta:kbhont írta:drg67 írta:Lehetne nagyobb gyűrűt tenni bele, de állítólag nem sokáig bírná,ha már lekopott a henger faláról az ominózus eddzett réteg. Alatta már az alumínium van. QQQrvára tanácstalan vagyok![]()
A gyürüzést felejtsd el!
ezt kifejtennéd? tényleg érdekelne, hogy miért nem lehet generálozni az M52 motorokat.
az meg hogy 5-600e km-t lazán futnak, eléggé megnyugtató
Félre értettél!
Én nem azt mondtam, hogy nem lehet az M52 motort generálozni!
Csak arra céloztam, hogy az összes rizikó faktort, ami egy ilyen müveletnél figyelembe kell venni,és így már ár érték, illetve tökéletesség arányában nem éri meg!
Aztán, ha figyelembe vesszük azt, hogy soha gyári, tökéletes nem lesz!
Egyébként nem tudom, hogy az M52 blokkot, hogy generálozzák?
Hüvelyezik? Vagy felszorják ujra?
2007.05.21. 14:41
2007.05.21. 17:21
csipi írta:Sziasztok!!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy az 523i moci miért 177 LE, mikor az elődje 190 körül van ( E 34 525i) és az utód is 190 körül? ( E 39 525i )
![]()
2007.05.21. 17:51