Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kiegészitő fűtés

2012.08.15. 11:13

jimbi525d írta:Oké Köszi!

TAMÁS

Szia!

Érdeklődnék,hogy tudsz e valakit aki egy használt Webasto THERMO TOP E vizes állófűtés (DIESEL) beszerelne, földön járó áron.
Olvastam,hogy Maszikát kellene keresni, de nem találom.
" Keresd meg a tagok közöt maszikát nekem is ő csinálta ő keni vágja a pitét amugy kamaraerdőn van a mühely "
Esetleg valami elérhetősége?

Megtisztelő válaszod várom!

zakarkutyi

2012.09.25. 15:11

Sziasztok!

A kérdésem ha valaki cserélt már kályhát akkor mennyi vízre számítsak kijönni a vízkörből? Esetleg tippeket szívesen veszek ha vannak a cserével kapcsolatban és jó ha odafigyelek rá.

Köszi:
Poqitito

2012.09.25. 19:18

poqitito írta:Sziasztok!

A kérdésem ha valaki cserélt már kályhát akkor mennyi vízre számítsak kijönni a vízkörből? Esetleg tippeket szívesen veszek ha vannak a cserével kapcsolatban és jó ha odafigyelek rá.

Köszi:
Poqitito

Hello!

Vágd ki egy 5 literes műanyag kis kanna oldalát és abba felfoghatod a kifolyó fagyállót, és majd mehet vissza. Én csináltam a két gumicső végébe egy-egy záródugót is, de azért legyen kéznél egy kis plusz fagyálló is, és desztvíz a szintbeállításhoz a végén.

Üdv:Tamás

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jimbi525d az itt látható tagok köszönték meg: poqitito
Értékelés: 4.76%

2012.09.25. 19:54

jimbi525d írta:
poqitito írta:Sziasztok!

Köszi:
Poqitito

Hello!

Vágd ki egy 5 literes műanyag kis kanna oldalát és abba felfoghatod a kifolyó fagyállót, és majd mehet vissza. Én csináltam a két gumicső végébe egy-egy záródugót is, de azért legyen kéznél egy kis plusz fagyálló is, és desztvíz a szintbeállításhoz a végén.

Üdv:Tamás

Köszönöm.

2012.10.03. 09:16

leslie írta:
barbrady írta:
tibi666 írta:
barbrady írta:
colti82 írta:Sziasztok!

Jo hir! :) (nekem)
Holnap vegre megyek az elso BMW-mert (2001, 525D).Ezzel kapcsolatban maris lenne 2 dolog amit surgosen meg szeretnek nezetni es ebben kerem a segitsegeteket.

1. Sajna kazettas fejegseg van benne es en lattam mar olyat, amiben CD-s van alapbol, tehat a kerdes az hogy bele lehet tenni olyat?
Amennyiben nem, akkor CD tarat hol tudok beszerezni ehhez a tipushoz?

2. A kiegeszito futest szeretnem kiprobalni.Ez nem nagy navis, nem programozhato, de elozo gazdaja szerint talan 3 fok alatt kapcsolt be, viszont utoljara mar nem mukodott.Ezt hol tudnam megnezetni?

Koszi.

1. Ha van MODE gomb a fejegységen, akkor tud cd tárat kezelni, de ahhoz be kell húzni a kábelkötegét a csomagtartóba.

2. 6 fok alatt indul a kieg fűtés, és addig megy amíg 70 fokos nem lesz a motor. MID, vagy IRIS van az autóban? Itt meg tudod nézni melyik-melyik: LINK.

Nekem nyáron is bekapcsolt egyszer, mikor egy hűvös éjszakán kint állt az autó, és biztosan 6 fok felett volt a hőmérséklet. :?

Pedig nem kéne neki.

Olykor szellőztet.... én úgy tudom.

Áthoztam ide, hogy ne offoljunk.

Rosszul tudod. Minek szellőztetne, ha nem kell fűtenie? Nekem két év alatt még egyszer sem szellőztetett 6 fok felett.

2012.10.28. 11:38

Sziasztok!

A vasban mikor megvettem nem volt kieg. fűtés (kivették belőle) szereztem bontottat, miután beszereltem INPA-val be is tudtam indítani további hibát nem írt. Az előző télen egyszer sem indult be magától.
A kérdésem az lenne, hogy valakinek volt e hasonló problémája, és ha igen mi a megoldás?

Köszönettel, jlaszlo75

2012.10.28. 11:41

jlaszlo75 írta:Sziasztok!

A vasban mikor megvettem nem volt kieg. fűtés (kivették belőle) szereztem bontottat, miután beszereltem INPA-val be is tudtam indítani további hibát nem írt. Az előző télen egyszer sem indult be magától.
A kérdésem az lenne, hogy valakinek volt e hasonló problémája, és ha igen mi a megoldás?

Köszönettel, jlaszlo75

És most sincs tárolt hiba? Most elindul INPA-val?

2012.10.28. 11:50

Most ősszel is próbáltam indítani INPA-va lindul tökéletesen, hiba pedig semmi.
A fűtésnél ír kiegészítő vízpumpa hibát, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a kieg fűtést.

2012.10.28. 11:53

jlaszlo75 írta:Most ősszel is próbáltam indítani INPA-va lindul tökéletesen, hiba pedig semmi.
A fűtésnél ír kiegészítő vízpumpa hibát, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a kieg fűtést.

És honnan tudod, hogy nem indul el ha hideg a motor, és +6 fok alatt van a külső hőmérséklet?
Az nem befolyásolja.

2012.10.28. 12:06

barbrady írta:
jlaszlo75 írta:Most ősszel is próbáltam indítani INPA-va lindul tökéletesen, hiba pedig semmi.

És honnan tudod, hogy nem indul el ha hideg a motor, és +6 fok alatt van a külső hőmérséklet?
Az nem befolyásolja.

Tudtommal befolyásolja mindkettő, de ha beindítom a hideg kocsit +6 fok alatti hőmérséklet alatt, a vezető ülés alatt van a kieg. fűtés kipufogója annak szerintem meleget kellene fújnia ha működik, de nem meleg.
Ha INPA-val nézem akkor meleget fúj.

2012.10.28. 12:11

jlaszlo75 írta:
barbrady írta:

Az nem befolyásolja.

Tudtommal befolyásolja mindkettő, de ha beindítom a hideg kocsit +6 fok alatti hőmérséklet alatt, a vezető ülés alatt van a kieg. fűtés kipufogója annak szerintem meleget kellene fújnia ha működik, de nem meleg.

Ez így van. Azt nem nézted még INPA-val, hogy ha hidegen beindítod az autót, mit csinál a kályha? Mondjuk elég rejtélyes, hogy hiba nincs, és mégsem indul...

2012.10.28. 12:12

jlaszlo75 írta:
barbrady írta:

Az nem befolyásolja.

Segéd szívatyu hibára be indul. Legalábis nálam megy.

iPhone Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: jlaszlo75
Értékelés: 4.76%

2012.10.28. 12:22

barbrady írta:
jlaszlo75 írta:
barbrady írta:

Az nem befolyásolja.

Ez így van. Azt nem nézted még INPA-val, hogy ha hidegen beindítod az autót, mit csinál a kályha? Mondjuk elég rejtélyes, hogy hiba nincs, és mégsem indul...

Ezt még nem próbáltam köszi a tippet, a legnagyobb probléma, hogy nem vagyok INPA szakértő és az angolt sem vágom, lehet, hogy valami hozzáértőnek kellene megmutatni.

2012.10.28. 12:25

jlaszlo75 írta:Ezt még nem próbáltam köszi a tippet, a legnagyobb probléma, hogy nem vagyok INPA szakértő és az angolt sem vágom, lehet, hogy valami hozzáértőnek kellene megmutatni.

Ha tényleg jó a kályha, akkor csak olyan hibát tudok elképzelni, hogy nem jó a külső hőmérséklet, vagy a motor hőmérséklet jel. Titkos menüben, vagy inpával nézd meg ezeket.

2012.10.28. 12:29

barbrady írta:
jlaszlo75 írta:Ezt még nem próbáltam köszi a tippet, a legnagyobb probléma, hogy nem vagyok INPA szakértő és az angolt sem vágom, lehet, hogy valami hozzáértőnek kellene megmutatni.

Ha tényleg jó a kályha, akkor csak olyan hibát tudok elképzelni, hogy nem jó a külső hőmérséklet, vagy a motor hőmérséklet jel. Titkos menüben, vagy inpával nézd meg ezeket.

Köszönöm szépen a segítséget, ezeket megnézem még, majd jelentkezem.

2012.10.28. 15:34

jlaszlo75 írta:
barbrady írta:

Még valami eszembe jutott. Mikor inpával indítottátok, akkor a motor meleg volt? Mert ha pl a motor 80 fokos, akkor a kályha is annyi, mert abban is kering a víz, és a szellőztetést akkor is elindítja ha mondjuk az izzító rossz. Így érezhetted hogy meleg levegő jön a kipufogójából. Mondjuk a hiba hiánya akkor is rejtély...

2012.10.28. 16:15

barbrady írta:
jlaszlo75 írta:
barbrady írta:

Még valami eszembe jutott. Mikor inpával indítottátok, akkor a motor meleg volt? Mert ha pl a motor 80 fokos, akkor a kályha is annyi, mert abban is kering a víz, és a szellőztetést akkor is elindítja ha mondjuk az izzító rossz. Így érezhetted hogy meleg levegő jön a kipufogójából. Mondjuk a hiba hiánya akkor is rejtély...

A motor nem volt üzem meleg lehet, hogy nem volt teljesen hideg egyébként az inpa írja a fokozatokat gyújtás szellőztetés stb. szerintem az rendben van.Év elei inditáskor még füstölt is.
Megnéztem a vízhőfok ill. a külső hőmérsékleteket a titkos menüben és az inpával is a vízhőfok az rendben volt a külső hőmérséklet az inpa szerint 3 fok a titkos menü szerint 95és 120 között mutatott nem tudom, hogy miben érti pedig a 7.1 menüpont néztem.

2012.10.28. 17:18

Köszönettel, jlaszlo75

En pont igy jartam, miutan megvettem a vasat. Bontott fel, nem muxik,,, majd legalabb 10x le-fel, diag, stb. Majd nagy nehezen elindult,,,, a megoldas annyi, hogy en csak board-rol tudom elinditani a kieg.futest :(
Miutan orultem, hogy igy is mukodik, nem foglalkoztam vele tovabb....

2012.10.28. 18:33

leslie írta:

Köszönettel, jlaszlo75

En pont igy jartam, miutan megvettem a vasat. Bontott fel, nem muxik,,, majd legalabb 10x le-fel, diag, stb. Majd nagy nehezen elindult,,,, a megoldas annyi, hogy en csak board-rol tudom elinditani a kieg.futest :(

Abban tudnál segíteni, hogy lehet így elindítani? ha másképp nem legalább így induljon.

2012.10.28. 19:00

jlaszlo75 írta:
leslie írta:

Köszönettel, jlaszlo75

Abban tudnál segíteni, hogy lehet így elindítani? ha másképp nem legalább így induljon.

Nalam : gyujtas, board-rol bekapcs, majd inditas....
Nekem ugy indult be anno, hogy legtelenitettem a rendszert es egyszer csak elindult es azota a fenti modon muxik. Mivel kenyelmes vagyok, hat fok alatt mar nem szeretek berhelni a szabad eg alatt..... jo igy is :facepalm:
Hozzászólás küldése

VigLink badge