2014.06.15. 19:34
Koszonom
Sent from my iPhone using Tapatalk
2014.06.29. 10:30
Sziasztok
Múltkorában szétrepedt a kiegyenlítő tartályom,természetesen engedte a vizet stb..csere.
Vettem egy új Febi-t helyette, amivel azóta is szívok.
Az a gondom vele, hogy a hozzá adott alsó gumi tömítés olyan vastag, hogy nem bírom a helyére nyomni a tartály.
A régi tömítéssel lett összerakva mert azzal szépen becuppan, viszont így meg üzemi hőmérsékleten, ha megnő a nyomás szépen szivárog alóla a víz. Kezdek agyfaszt kapni tőle.
Valakinek valami használható ötlete esetleg?
üdv.
2014.06.29. 10:57
Gabii írta:Sziasztok
Múltkorában szétrepedt a kiegyenlítő tartályom,természetesen engedte a vizet stb..csere.
Vettem egy új Febi-t helyette, amivel azóta is szívok.
Az a gondom vele, hogy a hozzá adott alsó gumi tömítés olyan vastag, hogy nem bírom a helyére nyomni a tartály.
A régi tömítéssel lett összerakva mert azzal szépen becuppan, viszont így meg üzemi hőmérsékleten, ha megnő a nyomás szépen szivárog alóla a víz. Kezdek agyfaszt kapni tőle.
Valakinek valami használható ötlete esetleg?
üdv.
Szerezz be Schnitzer Szabitól egy hibátlan bontott gyárit!
2014.10.20. 15:23
Sziasztok!
Lehet furán hangzik a kérdés,de szerintem nem biztos hogy lényegtelen.
Mennyire kell ráhúzni a hűtősapkát szerintetek?Gondolok itt arra,hogy éppen érzéssel?Vagy addig amikor már szinte "szenved" a tömítés?1-2 ismerősöm szerint nagyon rácibálom

Bár eddig még egyetlen egyszer volt gondom a hűtősapkával,de nem hiszem hogy ezért.Jó,gondolom egyik véglet sem jó.De amikor rászorul,én még tekerek rajta azért.Ez már túlzás?
2014.10.23. 19:37
Hello
Egy kérdéssel fordulok hozzátok van egy e39 525d-m amikor le állitom a kocsit kicsit érdekes hangja van a viszkonak (szoruló csapágy vagy nem is tudom mi ) olvasgattam vissza fele a forumot, olvastam valakinél hogy valami csapágyat cserélt a viszkonál kérdésem az lenne hogy annak mi a tünete ha rossz ? és ez a csapágy mere található? viszkonál vagy a vízpumpánál ? érdemes csak azt ki cseréni ? köszi
2014.10.23. 22:38
FeGyEnC írta:Hello
Egy kérdéssel fordulok hozzátok van egy e39 525d-m amikor le állitom a kocsit kicsit érdekes hangja van a viszkonak (szoruló csapágy vagy nem is tudom mi ) olvasgattam vissza fele a forumot, olvastam valakinél hogy valami csapágyat cserélt a viszkonál kérdésem az lenne hogy annak mi a tünete ha rossz ? és ez a csapágy mere található? viszkonál vagy a vízpumpánál ? érdemes csak azt ki cseréni ? köszi
Legjobb tudomásom szerint komplett visco csere, nem csapágy.
2014.10.25. 22:30
Hello valaki abba segitene hogy 530 de be hogy cseréljem a hűtővízet ?? és hol töltsem vissza? Mert hűtő sapkát sehol nem látok.
2014.10.26. 00:22
Jony BMW írta:Hello valaki abba segitene hogy 530 de be hogy cseréljem a hűtővízet ?? és hol töltsem vissza? Mert hűtő sapkát sehol nem látok.
Akkor neki se kezdj.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: 4 Gallaca, hamoriarpi, kzolee, NagySándor
-
- Értékelés: 19.05%
2014.10.28. 18:05
Sziasztok,
épp az állófűtés fórumon beszélgettünk, illetve hát írtam, hogy nálam a hűtővíz a szervizmenü szerint nem megy 65fok fölé. Természetesen visszaolvasva sejtem, hogy valamelyik termosztátom rosszalkodik, de a poén az, hogy ezt a hőfokot gyorsan eléri, jó meleg van az utastérben és a hőfokmutató is csak kicsit van lejjebb a felénél. Azért néztem csak meg a szervizmenüben a hőfokot, mert itt visszaolvasva kíváncsi lettem, amúgy semmi tünet.
Kérdés az, hogy a 65fok az jó lehet? Vagy a szervizmenü nem pontos? Vagy az pontos és a többi nem?
2014.10.28. 18:19
NagySándor írta:Sziasztok,
épp az állófűtés fórumon beszélgettünk, illetve hát írtam, hogy nálam a hűtővíz a szervizmenü szerint nem megy 65fok fölé. Természetesen visszaolvasva sejtem, hogy valamelyik termosztátom rosszalkodik, de a poén az, hogy ezt a hőfokot gyorsan eléri, jó meleg van az utastérben és a hőfokmutató is csak kicsit van lejjebb a felénél. Azért néztem csak meg a szervizmenüben a hőfokot, mert itt visszaolvasva kíváncsi lettem, amúgy semmi tünet.
Kérdés az, hogy a 65fok az jó lehet? Vagy a szervizmenü nem pontos? Vagy az pontos és a többi nem?

Biztos, hogy kevés, 90 fölött kellene lennie.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: NagySándor
-
- Értékelés: 4.76%
2014.10.28. 18:20
NagySándor írta:Sziasztok,

Nem jó, termosztát csere kell, mindkettő. A kályha miatt megy föl gyorsan 65-ig.
Tapatalk
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: 2 jimbi525d, NagySándor
-
- Értékelés: 9.52%
2014.10.28. 19:17
En is most rendeltem termosztatot, az elozo negy evig birta, mar ugyis esedekes a hutofolyadek csere
A tunetek, ladsabban melegszik a szokadosnal illetve sokszor leengedi 81 fokra a hofokot. Ha jol tudom a dizelben 88 foknal kene nyitnia a termosztatnak.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: NagySándor
-
2014.10.28. 21:22
NagySándor írta:a hőfokmutató is csak kicsit van lejjebb a felénél.
Igen az pont annyi kb.40i-be amikor tesztelgettem, ~75C°-nál állt be középre a mutató.Nekem is termosztát probléma volt.Amint elindultam vele pl. lámpától,azonnal ment le 73-70-65......és a mutató is az első osztásig.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: NagySándor
-
2014.10.29. 13:57
barbrady írta:NagySándor írta:Sziasztok,

Nem jó, termosztát csere kell, mindkettő. A kályha miatt megy föl gyorsan 65-ig.
Tapatalk
Köszi, akkor gyorsan rendelek termosztátokat, nem kínzom ilyen hidegben. Nem kísérletezek, kicseréltetem egyszerre mindkettőt. Annyira nem nagy összegek.
2014.11.28. 19:49
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, hogy mi lehet a hiba. (530dA-2000)
Nyár elején egy nagyobb karbantartást, javítást tudtunk csinálni autónkon. Akkor jeleztem a szervízben (a sok egyeben kívül), hogy eddig a hűtőmutató a fél jelölés alatt szokott lenni, de most a fél fölött van állandóan. Viszkót kicserélték, termosztátot megnézték, az rendben volt és a hűtőlamellák közül kifújták a bogarakat, koszt. Ez után a mutató a fél és a kék sáv között félúton volt, de mióta bejött a hideg a kék végéig jut el jó esetben. A kupakot amire cold coolant van írva kicsavartam, a tartály félig van vízzel. Fűtés mérsékelt, de van valamennyi. Amit észrevettem, hogy továbbindulás előtt gyújtásra téve kint van a kékből a mutató, leállításkor még benne volt, menet közben visszamegy a kékbe.
Szerintem a termosztát mégiscsak kuka... Nektek mi a véleményetek? Lehet, hogy más a hiba?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
SeF
2014.11.28. 21:03
SeF írta:Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, hogy mi lehet a hiba. (530dA-2000)
Nyár elején egy nagyobb karbantartást, javítást tudtunk csinálni autónkon. Akkor jeleztem a szervízben (a sok egyeben kívül), hogy eddig a hűtőmutató a fél jelölés alatt szokott lenni, de most a fél fölött van állandóan. Viszkót kicserélték, termosztátot megnézték, az rendben volt és a hűtőlamellák közül kifújták a bogarakat, koszt. Ez után a mutató a fél és a kék sáv között félúton volt, de mióta bejött a hideg a kék végéig jut el jó esetben. A kupakot amire cold coolant van írva kicsavartam, a tartály félig van vízzel. Fűtés mérsékelt, de van valamennyi. Amit észrevettem, hogy továbbindulás előtt gyújtásra téve kint van a kékből a mutató, leállításkor még benne volt, menet közben visszamegy a kékbe.
Szerintem a termosztát mégiscsak kuka... Nektek mi a véleményetek? Lehet, hogy más a hiba?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
SeF
Automata váltó esetén 2db termosztátod van! A másik az un. EGR termosztát:
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek KissGSV az itt látható tagok köszönték meg: SeF
-
2014.11.28. 21:04
Fűtés mérsékelt, de van valamennyi. Amit észrevettem, hogy továbbindulás előtt gyújtásra téve kint van a kékből a mutató, leállításkor még benne volt, menet közben visszamegy a kékbe.
Termosztát csere.
Mivel automata, Neked kettő is van.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek imi36 az itt látható tagok köszönték meg: SeF
-
2014.12.02. 11:28
Köszönöm a segítséget! Az AGR termosztátot csak illik együtt cserélni vagy elengedhetetlenül kell?
2014.12.02. 11:56
SeF írta:Köszönöm a segítséget! Az AGR termosztátot csak illik együtt cserélni vagy elengedhetetlenül kell?
Azt KELL csak cserélni, amelyik elromlott.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: SeF
-
2014.12.02. 14:26
SeF írta:Köszönöm a segítséget! Az AGR termosztátot csak illik együtt cserélni vagy elengedhetetlenül kell?
Ha minden héten a szervizeket akarod látogatni, akkor nem szükségés a "csatolt" alkatrészeket együtt cserélni.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: SeF
-