![]() |
2011.10.15. 17:29
barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
2011.10.15. 17:54
admin írta:barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
Nem néztem meg de emlékeim szerint 99% a felső van.
2011.10.15. 18:12
barbrady írta:admin írta:barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
Az enyémben is a felső van, és ezért nem értem hogy az alábbi hibát akkor miért hozza folyamatosan![]()
![]()
2011.10.15. 19:46
admin írta:barbrady írta:admin írta:barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
Az enyémben is a felső van, és ezért nem értem hogy az alábbi hibát akkor miért hozza folyamatosan![]()
![]()
Mert fel van kódolva állófűtésre a kályhád és ahhoz kellene a szivattyú de nem találja a rendszer.Nekem ezt mondták az okosok mert nálam is ott van ez a hiba.
2011.10.15. 19:57
barbrady írta:Erre tippeltem én is. Akkor neked sem megy a REST sem? Mert nálam csak addig fúj meleget míg ki nem hűl a radiátor.
2011.10.15. 20:00
admin írta:barbrady írta:Erre tippeltem én is. Akkor neked sem megy a REST sem? Mert nálam csak addig fúj meleget míg ki nem hűl a radiátor.
Nekem MAX gomb vanNem próbáltam mert az aksim nem volt a topon.
2011.10.15. 20:04
admin írta:barbrady írta:Erre tippeltem én is. Akkor neked sem megy a REST sem? Mert nálam csak addig fúj meleget míg ki nem hűl a radiátor.
2011.10.15. 20:06
simi64 írta:admin írta:barbrady írta:Erre tippeltem én is. Akkor neked sem megy a REST sem? Mert nálam csak addig fúj meleget míg ki nem hűl a radiátor.
A "rest" csak addig fúj, amíg meleg a motor!
2011.10.15. 20:06
barbrady írta:admin írta:barbrady írta:Erre tippeltem én is. Akkor neked sem megy a REST sem? Mert nálam csak addig fúj meleget míg ki nem hűl a radiátor.
Nekem is MAX van, de gyújtás nélkül REST-ként üzemel.
2011.10.16. 13:26
barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
2011.10.16. 16:52
jackson írta:barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
A felső a állófűtés kályhás kocsiké mivel ott a kályha oldalán a kisegítő szivattyú (Aux water pump) az alsó meg a nem kályhás mivel ott virit alatta a szivatyú.
Azért hibázik mert:
- kontakt hiba WD40 neki és elmúlik
- ha mégse és nem tudod bekapcsolni INPA-val akkor csere mármint a szivattyút.
Tehát nem csak a hibát próbáljuk ki hanem használjuk az activate és a státusz menüpontokat is.
Jackson, aki ezt szokta javasolni
2011.10.17. 06:32
simi64 írta:admin írta:barbrady írta:Erre tippeltem én is. Akkor neked sem megy a REST sem? Mert nálam csak addig fúj meleget míg ki nem hűl a radiátor.
A "rest" csak addig fúj, amíg meleg a motor!
2011.10.17. 09:02
barbrady írta:Ha feljebb olvastál volna, akkor látnád hogy Laci már megírta a frankót.
2011.10.17. 13:00
jackson írta:barbrady írta:20d-s digitklímás klubtársak! Nézze már meg nekem valamelyikőtök hogy az alsó vagy a felső fűtés szelep van az autójában.
Köszi!
A felső a állófűtés kályhás kocsiké mivel ott a kályha oldalán a kisegítő szivattyú (Aux water pump) az alsó meg a nem kályhás mivel ott virit alatta a szivatyú.
Azért hibázik mert:
- kontakt hiba WD40 neki és elmúlik
- ha mégse és nem tudod bekapcsolni INPA-val akkor csere mármint a szivattyút.
Tehát nem csak a hibát próbáljuk ki hanem használjuk az activate és a státusz menüpontokat is.
Jackson, aki ezt szokta javasolni
2011.10.17. 14:08
barbrady írta:Ha már maximalisták akarunk lenni, akkor a felső a kiegészítőfűtéssel szerelt digitklímás, az alsó pedig az állófűtéssel szerelt digitklímás autóké, mindkettőben ugyanaz a Webasto van. Mivel az enyémben gyárilag kieg fűtés van, ezért szivattyú nélküli a szelep, ergó nincs mit WD40-ezni. De meg lett csinálva a MID retrofit, ezért már állófűtésesnek veszi a computer, ezért keresi a szivattyút, de nem találja, így szakadást ír.
2011.10.17. 14:19
jackson írta:barbrady írta:Ha már maximalisták akarunk lenni, akkor a felső a kiegészítőfűtéssel szerelt digitklímás, az alsó pedig az állófűtéssel szerelt digitklímás autóké, mindkettőben ugyanaz a Webasto van. Mivel az enyémben gyárilag kieg fűtés van, ezért szivattyú nélküli a szelep, ergó nincs mit WD40-ezni. De meg lett csinálva a MID retrofit, ezért már állófűtésesnek veszi a computer, ezért keresi a szivattyút, de nem találja, így szakadást ír.
Várjál valami nem stimmel. Volt nálam állófűtéses kocsi amit felprogramoztunk és hibátlanul megy. Nincs benne aux water pump hiba. Ha igaz amit írsz akkor minden átprogramozott kocsinak vinyognia kellett volna. A hiba ami volt a kiegészitő fűtés oldalán lévő
Ez egy eméleti 1998/3 havi 530d:
Kézi klimás (tekerős):
Csak kiegészitő fűtéssel LINK ODA
Automata klimások:
Csak automata klima LINK ODA
Automata klima és kiegészitő fűtéssel LINK ODA
vagy
Automata klima és kiegészitő fűtésel LINK ODA
2001/4 havi ami már tuti kiegészitő fűtéses (és nem álló)
ugyan azok a linkek csak a model más DL81 és a btnr-ben azonos oldal számok mint a fenti linkekben.
kézi:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18
automata:
Hmmm mondjuk a képek se 100%-osak nem ez lenne az első ETK hiba.
Jackson, aki nyomoz az eltérés után
2011.10.17. 17:08
2011.10.17. 18:31
csavitouring írta:Sziasztok,
Bocsánat, hogy bele beszélek a beszélgetésetek be, de valamit nem értek.
Eddig azt hittem, hogy a jó a kiegészítő fűtésem, illetve a kiegészítő szivattyúm. Ma reggel is beindítottam a motort, beindult azonnal a kiegészítő fűtés is, a motor hőmérséklet is növekedett, bár nem olyan tempóban, ahogyan én gondoltam.
Kipróbáltam a rest funkciót, éppen egy vasúti sorompónál álltam, motor leállít, max gomb bekapcsol, és egy percig fújta is a meleg levegőt, majd szépen lassan hideg levegőt fújt be.
Szerintetek, mi lehet a baj? Ha rossz a kieg. szivattyúm akkor is elindul a kályha? De akkor miért nem fúj meleg levegőt a rest funkcióban, perceken keresztül( víz hőmérséklet 90°C volt amikor leállítottam, tehát kellet volna)
2011.10.18. 07:39
2011.10.18. 08:32
csavitouring írta:Jó reggelt![]()
Nem csak szellőztet, be is indul, fűt, morog, a kis kipufogójából, jön a forró levegő, és gázolaj szaga van. Ez a része jó, szerintem. Vagy esetleg a vízpumpa keringeti a vizet a kályhán keresztül? Csak azon tűnődök, hogy Jackson múltkori diagnál a szivattyú hibát diagnosztizálta, de mégis megy szóval nem értem. REST is csak egy ?két percig fúj meleg levegőt. Néztem az etk-t és nem is értem, lehet, hogy több kiegészítő szivattyú lenne az autóba, és amikor REST működne akkor az egyik szivattyú nem jó? Kérlek, magyarázza el Nekem.
Milyen színű a gyári BMW fagyálló, illetve szerintetek beleönthetem a VW fagyállóját, nem fog szét marni semmit(ez is foszfát mentes?)