![]() |
2010.10.26. 09:24
bmw520ds írta:Sajnos nem emlékszem a típusára...De 225/45-17 volt az első és a jelenlegi az 235/35-17 Kumho Ecsta ku19
Valamint Dunlop Sport 01 amivel tolja az elejét, nem Semperit, összekevertem. Ezt vettem tízért.
A koca körülmények:veszel nekem egy szőke parókát, kihajtok eléd, Te meg fékezel és ordítasz...Míg kereket cserélsz, a megvilágítható szépítkező tükrömben nézegetem magam, majd megint teszt...Csak ne felejtsd rögzíteni az eredményeket!
2010.10.26. 10:07
2010.10.26. 15:47
jackson írta:hamoriarpi írta:Ezt a gyárat még Kóka elvtárs intézte. Magyar termék. Barátomnak van Astra H-n chipes 1.7 cdti. Hajtósan vezet. Superlativusokban beszélt róla. Előtte Dunlop M3-al járt.
Erre gondolsz? LINK oda
Mert ez nagyon nem összehasonlítható bármely E39-el. Se súlyban se teljesítményben. Még a chipes is gyengusz lehet vagy üzemórás.
Mondjuk maximum egy 528i teljesítményére húzták fel de akkor is totál más a súlya.
Jackson, aki nem tudja hova rakni a OFF adatodat
2010.10.26. 19:21
hamoriarpi írta:jackson írta:hamoriarpi írta:Ezt a gyárat még Kóka elvtárs intézte. Magyar termék. Barátomnak van Astra H-n chipes 1.7 cdti. Hajtósan vezet. Superlativusokban beszélt róla. Előtte Dunlop M3-al járt.
Erre gondolsz? LINK oda
Mert ez nagyon nem összehasonlítható bármely E39-el. Se súlyban se teljesítményben. Még a chipes is gyengusz lehet vagy üzemórás.
Mondjuk maximum egy 528i teljesítményére húzták fel de akkor is totál más a súlya.
Ez egy J Astra, és nem Caravan (MENNYIT KELL PRÓBÁLKOZNI, HOGY NE JAVÍTSA TOURINGRA!!!! DE EZ NEM BMW!!!). Nem OFF adat, mert gumikról beszélünk, nem síléctartó tapasztalatokat írtam. Ha így gondolod, akkor tök mindegy mit írok, mert az E39 mindennél jobb, erősebb, szebb, nehezebb, stb. Szerintem túl van kicsit misztifikálva ez a dolog.
Barátomnak Astra H-n van a gumi, dízel, 150 lóra van húzva. Dízel 150 ló. 200 lovas benzinessel (ugyanolyan tömegről beszélünk) van pariban kb. Automata 28i-nek 140 alatt nagyon nagyot köszön...
Szerintem nem kell 39-en kívül minden más autót lenézni. A másik dolog. Nyilván könnyebb az Astra, éppen ezért ahhoz a terheléshez választott tömeg-és sebességindexet. Mikor E39 40i-re nézel gumit, akkor egy nagyobb tömeg, sebességindexet választasz. De az a mintát, gumi viselkedését nem fogja megváltoztatni. Ergó szerintem igenis összehasonlítási alap gumiknál, hogy egy másik autón az adott abroncs hogyan viselkedik, főleg egy olyan vezetőnél, aki kihasználja a tapadás kínálta lehetőségeket.
Ne haragudj, de most nem értek egyet.
2010.10.27. 07:19
hamoriarpi írta:jackson írta:hamoriarpi írta:Ezt a gyárat még Kóka elvtárs intézte. Magyar termék. Barátomnak van Astra H-n chipes 1.7 cdti. Hajtósan vezet. Superlativusokban beszélt róla. Előtte Dunlop M3-al járt.
Erre gondolsz? LINK oda
Ez egy J Astra, és nem Caravan (MENNYIT KELL PRÓBÁLKOZNI, HOGY NE JAVÍTSA TOURINGRA!!!! DE EZ NEM BMW!!!). Nem OFF adat, mert gumikról beszélünk, nem síléctartó tapasztalatokat írtam. Ha így gondolod, akkor tök mindegy mit írok, mert az E39 mindennél jobb, erősebb, szebb, nehezebb, stb. Szerintem túl van kicsit misztifikálva ez a dolog.
Barátomnak Astra H-n van a gumi, dízel, 150 lóra van húzva. Dízel 150 ló. 200 lovas benzinessel (ugyanolyan tömegről beszélünk) van pariban kb. Automata 28i-nek 140 alatt nagyon nagyot köszön...
Szerintem nem kell 39-en kívül minden más autót lenézni. A másik dolog. Nyilván könnyebb az Astra, éppen ezért ahhoz a terheléshez választott tömeg-és sebességindexet. Mikor E39 40i-re nézel gumit, akkor egy nagyobb tömeg, sebességindexet választasz. De az a mintát, gumi viselkedését nem fogja megváltoztatni. Ergó szerintem igenis összehasonlítási alap gumiknál, hogy egy másik autón az adott abroncs hogyan viselkedik, főleg egy olyan vezetőnél, aki kihasználja a tapadás kínálta lehetőségeket.
Ne haragudj, de most nem értek egyet.
2010.10.27. 07:22
tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
2010.10.27. 13:54
jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
És akkor miért nem Hankook-al jársz?
És neked mi az okod amiért "nem vennéd" meg?
Az E39 nálad középkategória? Vagy mi tartozik bele a középkategóriába?
Jackson, aki ellent mondásosnak véli a válaszod (értsd: Hankook cool de én nem vennék soha)
2010.10.27. 22:55
jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
Jackson, aki ellent mondásosnak véli a válaszod (értsd: Hankook cool de én nem vennék soha)
2010.10.27. 23:14
lepke írta:Helo
Azért a Hankook gumi nagyon megerősödött
Használja a Ferrari, Mercedes SLR Mc Laren ,E-Class,Audi R8
2010.10.28. 07:13
lepke írta:jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
Helo
2010.10.28. 07:22
jackson írta:lepke írta:jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
Helo
No azért a Hankook-al kapcsolatban is vannak érdekes kérdések:
- miért nem volt kapható az ADAC teszt idején a nagykerben (mert ugyebár onnan rendelték meg a meglévőket)? Nálunk meg van rogyásig.
- vajon milyenek lennének az eredmények ha mérték volna? Vajon az ADAC direkt hagyta ki és változtatott mérési módszert, hogy kimaradjon (szokásos össze-esküvés elmélet) vagy simán nem gyártottak le csak késve olyan méretet?
- Milyen adatok lehetnek a gyári mérési táblázatokban? Mert ugyebár a nagyok csak akkor rakják fel a gumit ha valahol elötte jól vizsgázott.
- madox vajon hogy áll a Hankook gumijával és milyen tapasztalata bárkinek aki már hosszabb ideje használja?
Jackson, akinek kérdések tömege jut eszébe a kelet-ázsiai gumi témában
2010.10.28. 07:32
lepke írta:jackson írta:lepke írta:jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
Helo
No azért a Hankook-al kapcsolatban is vannak érdekes kérdések:
- miért nem volt kapható az ADAC teszt idején a nagykerben (mert ugyebár onnan rendelték meg a meglévőket)? Nálunk meg van rogyásig.
- vajon milyenek lennének az eredmények ha mérték volna? Vajon az ADAC direkt hagyta ki és változtatott mérési módszert, hogy kimaradjon (szokásos össze-esküvés elmélet) vagy simán nem gyártottak le csak késve olyan méretet?
- Milyen adatok lehetnek a gyári mérési táblázatokban? Mert ugyebár a nagyok csak akkor rakják fel a gumit ha valahol elötte jól vizsgázott.
- madox vajon hogy áll a Hankook gumijával és milyen tapasztalata bárkinek aki már hosszabb ideje használja?
Jackson, akinek kérdések tömege jut eszébe a kelet-ázsiai gumi témában
Helo
Akkor ezek az autó gyártok tévednek..Ferrari, Mercedes SLR Mc Laren ,E-Class,Audi R8
2010.11.11. 19:38
tibi666 írta:jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
Mert a Michelin jobb.
De ha valaki árérzékeny, akkor jó választás lehet. Ha szar lenne, nyilván nem tennék fel komoly gyártók nagy autóikra.
Én nem látom az ellentmondást a hozzászólásomban.
2010.11.12. 00:31
zsolti780 írta:tibi666 írta:jackson írta:tibi666 írta:Annyira rossz nem lehet a Hankook, már sok gyártó szállítja az új autóit vele. A múltkor akadt a kezembe egy táblázat valahol. Ford Mondeo, Renault Laguna, és hasonló autókra is felteszik gyárilag, nem csak koreai csodákra. ÉN nem vennék, de azért szerintem a középkategóriában már számolni kell velük.
Nekem Gumi=Michelin.
Mert a Michelin jobb.
De ha valaki árérzékeny, akkor jó választás lehet. Ha szar lenne, nyilván nem tennék fel komoly gyártók nagy autóikra.
Én nem látom az ellentmondást a hozzászólásomban.
A Michelin az tág fogalom, neki is mint az autógyártóknak van ki,közép és felső kategóriája. Nekem a téli szerencsére Dunlop sp winter sport, és a nyári is dunlop sp..... mindegyikkel elégedett vagyok, és szerencsére a tesztekben is szerepel.
2010.11.12. 01:29
simi64 írta:Nnnna, akkor még egyszer leírom:
A Hankook gumiabroncsokat a BMW tuningcég, a Hamann használja. (Nem középkategória) Talán nem véletlenül.
Éééés, az árérzékenységnek semmi, de semmi köze hozzá
2010.11.12. 01:40
2010.11.12. 01:46
simi64 írta:jackson írta: (meg jó páran tesztelik)
Ezt már jópáran tesztelték
2010.11.12. 01:58
jackson írta:simi64 írta:jackson írta: (meg jó páran tesztelik)
Ezt már jópáran tesztelték
Simi figyelj mert bele töröltél a kapcsos-zárójelbe.
Igen teszteljék csak még többen. Én a marketing kampánynak nem dőlök be még ha a simi száhából ömlik is akkor se.
Inkább az érdekelne vajon mi van a madox ha jól emlékszem Hankook gumijával mi a tapasztalat. Meg egyáltalán olyan beszámolók klubtagoktól akik folyamatosan azzal nyomják és mit szólnak hozzá.
Jackson, aki majd késöbb veszi komolyan a Hankook-ot amikor már egyenletesen jól teljesít minden teszten.
2010.11.12. 02:08
simi64 írta:Ja, és MAGYAR!