Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Rádió

2014.11.29. 20:32

barbrady írta:
Johny540 írta:
szocsi_pisti írta:Sziasztok kis segítségre lenne szükségem :D lenne 1 Bmw e 39 28i Autom és a Rádio nem megy. Működik rajta a Bc,óra minden csak az Audio része nem működik és sajnos a Cd-tár se reagál nézegettem a biztositékokat is nem láttam semmi rosszat eddig jo volt történt sajnos 1 dolog,hogy forditva tettem be az akkumlátort és azota a Centrál zár nem zárja az első 2 ajtot és a rádio audio része nem működik(ha elromlott volna a rádio akkor a bc-se lenne jo,és semire se reagálna?)vagy lehetséges ,hogy az audio modult csapta ki,vagy a rádio-ba a biztositékot elnézést a sok kérdésért de előre is köszönöm.

Éshogysikerültfordítvabetenniazakkumulátortamikorúgykellrátuszakolniasaruthaegyáltalánrámegyúgy.

megeléregyáltalánakábelamásiksaruhoz

Tapatalk

Na ja...
Húzd ki a rádiót, és nézd meg a csatinál a biztit.

2014.11.30. 09:17

Gallaca írta:
barbrady írta:
Johny540 írta:
szocsi_pisti írta:Sziasztok kis segítségre lenne szükségem :D lenne 1 Bmw e 39 28i Autom és a Rádio nem megy. Működik rajta a Bc,óra minden csak az Audio része nem működik és sajnos a Cd-tár se reagál nézegettem a biztositékokat is nem láttam semmi rosszat eddig jo volt történt sajnos 1 dolog,hogy forditva tettem be az akkumlátort és azota a Centrál zár nem zárja az első 2 ajtot és a rádio audio része nem működik(ha elromlott volna a rádio akkor a bc-se lenne jo,és semire se reagálna?)vagy lehetséges ,hogy az audio modult csapta ki,vagy a rádio-ba a biztositékot elnézést a sok kérdésért de előre is köszönöm.

Éshogysikerültfordítvabetenniazakkumulátortamikorúgykellrátuszakolniasaruthaegyáltalánrámegyúgy.

megeléregyáltalánakábelamásiksaruhoz

Tapatalk

Na ja...
Húzd ki a rádiót, és nézd meg a csatinál a biztit.

És a CD tárnál is ugyanezt.

2014.12.13. 12:05

Hello,

2 hete van a birtokomban egy e39 528i Gyári rádió modul van benne+cd tár+TV. facelift előtti 2000-es.

A gondom a következő: Belük és nem igazán vannak mély hangok olyan fura mintha egy dobozból szólna. Majd kb 3-8 perc elteltével egyszer csak megjönnek a mély hangok és fel is hangosodik az egész. Utána már nem megy el.

A másik ami sokkal idegesítőbb, hogy ha belemegyek egy kátyúba akkor elmegy a hangja mindennek (cd,rádio,kazetta) . Ilyenkor ki-be kapcsolásra szól újra, de például az előtte beállított TP stationt elfelejti és másikat jelez ki helyette. Minden 10-12. esetben a ki-be kapcsolás sem segít. Ilyenkor hátramegyek és beletúrok a kábelekbe és a modulokat megmozgatom. Bekapcsolt állapotban nem jön vissza a hang, de utána ki-be kapcs és szól. Ha ilyenkor lecsukom a csomagtartót akkor is néha elhallgat. ki-be kapcs és szól..

Szerintetek van összefüggés a két probléma között vagy tök függetlenek egymástól? Meg amúgy mi lehet itt a bibi?

2014.12.13. 12:17

Blondy írta:Hello,
2 hete van a birtokomban egy e39 528i Gyári rádió modul van benne+cd tár+TV. facelift előtti 2000-es.
A gondom a következő: Belük és nem igazán vannak mély hangok olyan fura mintha egy dobozból szólna. Majd kb 3-8 perc elteltével egyszer csak megjönnek a mély hangok és fel is hangosodik az egész. Utána már nem megy el.
A másik ami sokkal idegesítőbb, hogy ha belemegyek egy kátyúba akkor elmegy a hangja mindennek (cd,rádio,kazetta) . Ilyenkor ki-be kapcsolásra szól újra, de például az előtte beállított TP stationt elfelejti és másikat jelez ki helyette. Minden 10-12. esetben a ki-be kapcsolás sem segít. Ilyenkor hátramegyek és beletúrok a kábelekbe és a modulokat megmozgatom. Bekapcsolt állapotban nem jön vissza a hang, de utána ki-be kapcs és szól. Ha ilyenkor lecsukom a csomagtartót akkor is néha elhallgat. ki-be kapcs és szól..
Szerintetek van összefüggés a két probléma között vagy tök függetlenek egymástól? Meg amúgy mi lehet itt a bibi?

Hasonló jelenségekkel küzdöttem én is. A BM24 rádió modulod a hibás. Vagy elviszed szakihoz (pl. pixelfix), vagy kicseréled egy jó bontottra.

2014.12.13. 12:48

PeterE39 írta:
Blondy írta:Hello,

Hasonló jelenségekkel küzdöttem én is. A BM24 rádió modulod a hibás. Vagy elviszed szakihoz (pl. pixelfix), vagy kicseréled egy jó bontottra.

Köszi a gyors választ, utánanézek elvileg van bontós ismerős ha van neki ilyen le is tudom vele próbálni és egyből kiderül.

2014.12.28. 19:56

Sziasztok! 1 honapja en is becsatlakoztam es vegre vettem egy e39 es 530d-t. Vannak vele problemak, de szepen lassan csinalgatom. A radio topikot olvastam es nem talaltam olyan reszt ami az en hibamra illene. A hibajelenseg a kovetkezo: szol a radio a mod gombal szepen tudom valtani cd-kazi-radio kozott, ha minden rendben van. A problema akkor van ha megyek es alltalaban szoltam :) belemegyek egy katyuba es minden elhallgat majd 20-30 masodperc utan visszajon es szol tovall vagy a kovetkezo katyunal, de ha elmegy a mode gomb sem mukodik es nem is lehet valtani a modulok kozott. Mi lehet a problema? Vagy mit lehetne ezzel kezdeni?

Koszonom a segitseget

2014.12.28. 20:32

csobanferi írta:Sziasztok! 1 honapja en is becsatlakoztam es vegre vettem egy e39 es 530d-t. Vannak vele problemak, de szepen lassan csinalgatom. A radio topikot olvastam es nem talaltam olyan reszt ami az en hibamra illene. A hibajelenseg a kovetkezo: szol a radio a mod gombal szepen tudom valtani cd-kazi-radio kozott, ha minden rendben van. A problema akkor van ha megyek es alltalaban szoltam :) belemegyek egy katyuba es minden elhallgat majd 20-30 masodperc utan visszajon es szol tovall vagy a kovetkezo katyunal, de ha elmegy a mode gomb sem mukodik es nem is lehet valtani a modulok kozott. Mi lehet a problema? Vagy mit lehetne ezzel kezdeni?

Koszonom a segitseget

Szia!
Azt elfelejtetted leírni, milyen rendszer van a kocsidban. MID-es? Navis? 16:9?

2014.12.28. 20:42

A nagy navis van.
Tv modul, gps, cdtar, ha lenyilik a kijelzo alatta a kazi helye. Bocsi hogy igy irok, csak meg nem vagyok annyira jartas a temaban es egyertelmu akartam lenni.

2014.12.28. 21:03

csobanferi írta:A nagy navis van.
Tv modul, gps, cdtar, ha lenyilik a kijelzo alatta a kazi helye. Bocsi hogy igy irok, csak meg nem vagyok annyira jartas a temaban es egyertelmu akartam lenni.

Valószínűleg a rádiómodulod kontakthibás lett. Nem ritka jelenség, mondhatjuk típushibának is. Mozgasd meg a csatlakozóját, fújkáld be kontakttisztítóval, hátha csak az a baj. De jó eséllyel nem az lesz. http://www.pixelfix.net itt tudják javítani.
Van egyébként sok ehhez a problémához kapcsolódó iromány itt a fórumon képpel is, csak nem találtad meg. Azt kellene kiderítened, hogy BM24, vagy BM54 van a kocsiban, mert akkortájt mindkettővel szerelték. Ha BM24, előfordulhat, hogy kis forrasztási ismerettel magad is meg tudod csinálni, Ha BM54, akkor csak a pixelesek tudnak segíteni. Persze ha van hozzá affinitásod, akkor az Ebay-ról tudsz rendelni ahhoz is javítószettet.

2014.12.28. 21:11

Ahogy neztem b54 van benne. Megprobalom a csatit, mert mar 1 szer megmozgatasra visszatert. Aztan jottek a katyuk... A csati szokott rossz lenni? Vagy az alaplap csati illesztes?

2014.12.28. 21:15

Ritkán a csati szórakozik, de inkább a végfok ic "golyózása" enged el!

Ezt mobilról nyomtam.

2014.12.28. 21:20

Ha az ic genyozik az ki tudom cserelni csak kapjak ilyet :) mondjuk alltalaban lehet :) akkor megvan a projektem holnapra szetszedem el ellenorzom ha jutok valamire megirom

2014.12.29. 00:57

csobanferi írta:Ha az ic genyozik az ki tudom cserelni csak kapjak ilyet :) mondjuk alltalaban lehet :) akkor megvan a projektem holnapra szetszedem el ellenorzom ha jutok valamire megirom

Nem fogsz kapni, speckó cucc. Mint mondtam golyózva van a panelra, ami annyit jelent, hogy kis óngolyócskák vannak a két forrasztandó felület között, amit összeolvasztanak.Kép Pákával lehetetlen hozzáférni. A képen látható javítókittel javítják.Kép
Az eredeti pedig ilyen:Kép

2014.12.29. 14:21

Ahham ertem igy mar tiszta. Ez a modul vezerli a cd tar reszt is? Vagy ilyenkor letiltja a rendszert? Mert nem megy az sem. Ithon lehet kapni javito kittet? Esetleg egy probat megerne a hatlsp feloli fem lapra ramelegiteni ami az ic hatoldalan van?

2014.12.29. 15:34

csobanferi írta:Ahham ertem igy mar tiszta. Ez a modul vezerli a cd tar reszt is? Vagy ilyenkor letiltja a rendszert? Mert nem megy az sem. Ithon lehet kapni javito kittet? Esetleg egy probat megerne a hatlsp feloli fem lapra ramelegiteni ami az ic hatoldalan van?

Igen, nagyjából ez vezérel mindent, ebbe van bedugva a cd is. Azt még nem próbáltam, hogy rádiómodul nélkül jelen van-e a menüben a CD menüpont, de emlékeim szerint ilyen kontakthibánál csak a hangnak kellene elmennie, de mivel a rádiómodul felel nagyjából mindenért, elképzelhető. De még az is lehet, hogy egyszerűen máshol kontaktos a rádiód, esetleg zárlatos, illetve letestel a busrendszer vezetéke, és emiatt megfagy a rendszer. Végig kellene nézned a vezetékelést. Más egyéb anomáliát nem tapasztalsz esetleg, hogy lámpák fél fénnyel világítanak, ki-be kapcsolnak, esetleg más kapcsolódik be mint szeretnéd, és újraindítás után megjavul, stb?
Itthon nem láttam ilyen kitet, de a pixelesek 25-ért javítják garival, és az biztos jó lesz. Ebayen is közel ennyi a szett. Melegítés nem hiszem, hogy megoldás.

2014.12.30. 23:36

Ma szetszedtem a radiot es haaat elottem levo tulaj vagy valaki aki mokerolt a panelon nem tud valami szepen forrasztani.... a fo panelra nem volt a legszebben raforrasztva a hosszu nyaklap es azon kellett 8 forrasztast megigazitani es voala szoool el sem hiszem. Kicsit megkonnyebultem. Annyi kerdesem lenne meg, mondjuk az a cd tarral kapcsolatos, beolvassa a cd t de mondjuk szamot valtanek, es akkor mar nem olvassa be a lemezt, vagy ha beolvassa allo autonal is akad vagy kihagy 5-10 masodpercer.

2014.12.31. 00:42

csobanferi írta:Ma szetszedtem a radiot es haaat elottem levo tulaj vagy valaki aki mokerolt a panelon nem tud valami szepen forrasztani.... a fo panelra nem volt a legszebben raforrasztva a hosszu nyaklap es azon kellett 8 forrasztast megigazitani es voala szoool el sem hiszem. Kicsit megkonnyebultem. Annyi kerdesem lenne meg, mondjuk az a cd tarral kapcsolatos, beolvassa a cd t de mondjuk szamot valtanek, es akkor mar nem olvassa be a lemezt, vagy ha beolvassa allo autonal is akad vagy kihagy 5-10 masodpercer.

Örülök, hogy jó lett! Szerencséd volt! Nem csináltál véletlenül képet? Az a rész volt rossz ami a végfokoktól jön fel a kondihoz, csatihoz?
Nem tudom, hogy aki nem tud forrasztani, minek piszkál bele ilyesmibe!? Pont tegnap leheltem életre egy BM24-et hasonló anomáliából. Mókolóember egész véletlenül összeforrasztott 2 lábat a panelon, mert béna volt. Mindjárt ki is ütötte a rádió állomáskereső funkcióját. Borzasztóan nézett ki itt is az egész panel. Jóember hideg pákával próbált forrasztani, nem nagyon ment...
Szerintem a tár optikája tisztításra, vagy cserére szorul, mert már nem százas. Izopropil alkohol+fültisztító kombóval próbáld óvatosan megpucolni az optikát, hátha segít. Bőven legyen alkohol a vattán!

Szerk:
Kaptam egy képet csobanferi klubtárstól a szóban forgó forrasztási hibáról, kiteszem ide mint elrettentő példa!
Jobbról az első, és harmadik láb. Gyanta van rajta bőven, csak az nem vezeti az áramot. :shock:
Kép

2015.01.03. 00:41

Mi a különbség tudásban a 24 és az 54 között? Ezek plug and play cserélhetőek? Mind a kettő megy dsp-sként? (Ez a rész nekem vakfolt az e39-ben :( )

2015.01.03. 11:05

csiatt írta:Mi a különbség tudásban a 24 és az 54 között? Ezek plug and play cserélhetőek? Mind a kettő megy dsp-sként? (Ez a rész nekem vakfolt az e39-ben :( )

Valahol ki van vesézve a különbség. Már csak a csatlakozói miatt sem P&P.
Sőt ha jól emlékszem akkor még az 54-ben is 2 féle csatlakozó van.
Legalább is mikor az enyémet dupláztam akkor mintha erre is kellett volna figyelnem.

2015.01.03. 11:20

Imco írta:
csiatt írta:Mi a különbség tudásban a 24 és az 54 között? Ezek plug and play cserélhetőek? Mind a kettő megy dsp-sként? (Ez a rész nekem vakfolt az e39-ben :( )

Valahol ki van vesézve a különbség. Már csak a csatlakozói miatt sem P&P.
Sőt ha jól emlékszem akkor még az 54-ben is 2 féle csatlakozó van.
Legalább is mikor az enyémet dupláztam akkor mintha erre is kellett volna figyelnem.

Igen létezik egy "BM54back" ez körpines csatis, ez mehet a BM24 helyére, a sima BM54 viszont késes.
Hozzászólás küldése

VigLink badge