![]() |
2014.11.29. 20:32
barbrady írta:Johny540 írta:szocsi_pisti írta:Sziasztok kis segítségre lenne szükségemlenne 1 Bmw e 39 28i Autom és a Rádio nem megy. Működik rajta a Bc,óra minden csak az Audio része nem működik és sajnos a Cd-tár se reagál nézegettem a biztositékokat is nem láttam semmi rosszat eddig jo volt történt sajnos 1 dolog,hogy forditva tettem be az akkumlátort és azota a Centrál zár nem zárja az első 2 ajtot és a rádio audio része nem működik(ha elromlott volna a rádio akkor a bc-se lenne jo,és semire se reagálna?)vagy lehetséges ,hogy az audio modult csapta ki,vagy a rádio-ba a biztositékot elnézést a sok kérdésért de előre is köszönöm.
Éshogysikerültfordítvabetenniazakkumulátortamikorúgykellrátuszakolniasaruthaegyáltalánrámegyúgy.
megeléregyáltalánakábelamásiksaruhoz
Tapatalk
2014.11.30. 09:17
Gallaca írta:barbrady írta:Johny540 írta:szocsi_pisti írta:Sziasztok kis segítségre lenne szükségemlenne 1 Bmw e 39 28i Autom és a Rádio nem megy. Működik rajta a Bc,óra minden csak az Audio része nem működik és sajnos a Cd-tár se reagál nézegettem a biztositékokat is nem láttam semmi rosszat eddig jo volt történt sajnos 1 dolog,hogy forditva tettem be az akkumlátort és azota a Centrál zár nem zárja az első 2 ajtot és a rádio audio része nem működik(ha elromlott volna a rádio akkor a bc-se lenne jo,és semire se reagálna?)vagy lehetséges ,hogy az audio modult csapta ki,vagy a rádio-ba a biztositékot elnézést a sok kérdésért de előre is köszönöm.
Éshogysikerültfordítvabetenniazakkumulátortamikorúgykellrátuszakolniasaruthaegyáltalánrámegyúgy.
megeléregyáltalánakábelamásiksaruhoz
Tapatalk
Na ja...
Húzd ki a rádiót, és nézd meg a csatinál a biztit.
2014.12.13. 12:05
2014.12.13. 12:17
Blondy írta:Hello,
2 hete van a birtokomban egy e39 528i Gyári rádió modul van benne+cd tár+TV. facelift előtti 2000-es.
A gondom a következő: Belük és nem igazán vannak mély hangok olyan fura mintha egy dobozból szólna. Majd kb 3-8 perc elteltével egyszer csak megjönnek a mély hangok és fel is hangosodik az egész. Utána már nem megy el.
A másik ami sokkal idegesítőbb, hogy ha belemegyek egy kátyúba akkor elmegy a hangja mindennek (cd,rádio,kazetta) . Ilyenkor ki-be kapcsolásra szól újra, de például az előtte beállított TP stationt elfelejti és másikat jelez ki helyette. Minden 10-12. esetben a ki-be kapcsolás sem segít. Ilyenkor hátramegyek és beletúrok a kábelekbe és a modulokat megmozgatom. Bekapcsolt állapotban nem jön vissza a hang, de utána ki-be kapcs és szól. Ha ilyenkor lecsukom a csomagtartót akkor is néha elhallgat. ki-be kapcs és szól..
Szerintetek van összefüggés a két probléma között vagy tök függetlenek egymástól? Meg amúgy mi lehet itt a bibi?
2014.12.13. 12:48
PeterE39 írta:Blondy írta:Hello,
2 hete van a birtokomban egy e39 528i Gyári rádió modul van benne+cd tár+TV. facelift előtti 2000-es.
A gondom a következő: Belük és nem igazán vannak mély hangok olyan fura mintha egy dobozból szólna. Majd kb 3-8 perc elteltével egyszer csak megjönnek a mély hangok és fel is hangosodik az egész. Utána már nem megy el.
A másik ami sokkal idegesítőbb, hogy ha belemegyek egy kátyúba akkor elmegy a hangja mindennek (cd,rádio,kazetta) . Ilyenkor ki-be kapcsolásra szól újra, de például az előtte beállított TP stationt elfelejti és másikat jelez ki helyette. Minden 10-12. esetben a ki-be kapcsolás sem segít. Ilyenkor hátramegyek és beletúrok a kábelekbe és a modulokat megmozgatom. Bekapcsolt állapotban nem jön vissza a hang, de utána ki-be kapcs és szól. Ha ilyenkor lecsukom a csomagtartót akkor is néha elhallgat. ki-be kapcs és szól..
Szerintetek van összefüggés a két probléma között vagy tök függetlenek egymástól? Meg amúgy mi lehet itt a bibi?
Hasonló jelenségekkel küzdöttem én is. A BM24 rádió modulod a hibás. Vagy elviszed szakihoz (pl. pixelfix), vagy kicseréled egy jó bontottra.
2014.12.28. 19:56
2014.12.28. 20:32
csobanferi írta:Sziasztok! 1 honapja en is becsatlakoztam es vegre vettem egy e39 es 530d-t. Vannak vele problemak, de szepen lassan csinalgatom. A radio topikot olvastam es nem talaltam olyan reszt ami az en hibamra illene. A hibajelenseg a kovetkezo: szol a radio a mod gombal szepen tudom valtani cd-kazi-radio kozott, ha minden rendben van. A problema akkor van ha megyek es alltalaban szoltambelemegyek egy katyuba es minden elhallgat majd 20-30 masodperc utan visszajon es szol tovall vagy a kovetkezo katyunal, de ha elmegy a mode gomb sem mukodik es nem is lehet valtani a modulok kozott. Mi lehet a problema? Vagy mit lehetne ezzel kezdeni?
Koszonom a segitseget
2014.12.28. 20:42
2014.12.28. 21:03
csobanferi írta:A nagy navis van.
Tv modul, gps, cdtar, ha lenyilik a kijelzo alatta a kazi helye. Bocsi hogy igy irok, csak meg nem vagyok annyira jartas a temaban es egyertelmu akartam lenni.
2014.12.28. 21:11
2014.12.28. 21:15
2014.12.28. 21:20
2014.12.29. 00:57
csobanferi írta:Ha az ic genyozik az ki tudom cserelni csak kapjak ilyetmondjuk alltalaban lehet
akkor megvan a projektem holnapra szetszedem el ellenorzom ha jutok valamire megirom
Pákával lehetetlen hozzáférni. A képen látható javítókittel javítják.2014.12.29. 14:21
2014.12.29. 15:34
csobanferi írta:Ahham ertem igy mar tiszta. Ez a modul vezerli a cd tar reszt is? Vagy ilyenkor letiltja a rendszert? Mert nem megy az sem. Ithon lehet kapni javito kittet? Esetleg egy probat megerne a hatlsp feloli fem lapra ramelegiteni ami az ic hatoldalan van?
2014.12.30. 23:36
2014.12.31. 00:42
csobanferi írta:Ma szetszedtem a radiot es haaat elottem levo tulaj vagy valaki aki mokerolt a panelon nem tud valami szepen forrasztani.... a fo panelra nem volt a legszebben raforrasztva a hosszu nyaklap es azon kellett 8 forrasztast megigazitani es voala szoool el sem hiszem. Kicsit megkonnyebultem. Annyi kerdesem lenne meg, mondjuk az a cd tarral kapcsolatos, beolvassa a cd t de mondjuk szamot valtanek, es akkor mar nem olvassa be a lemezt, vagy ha beolvassa allo autonal is akad vagy kihagy 5-10 masodpercer.
2015.01.03. 00:41
2015.01.03. 11:05
csiatt írta:Mi a különbség tudásban a 24 és az 54 között? Ezek plug and play cserélhetőek? Mind a kettő megy dsp-sként? (Ez a rész nekem vakfolt az e39-ben)
2015.01.03. 11:20
Imco írta:csiatt írta:Mi a különbség tudásban a 24 és az 54 között? Ezek plug and play cserélhetőek? Mind a kettő megy dsp-sként? (Ez a rész nekem vakfolt az e39-ben)
Valahol ki van vesézve a különbség. Már csak a csatlakozói miatt sem P&P.
Sőt ha jól emlékszem akkor még az 54-ben is 2 féle csatlakozó van.
Legalább is mikor az enyémet dupláztam akkor mintha erre is kellett volna figyelnem.