Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.03.16. 14:31

Sziasztok!
Tudnátok adni pár tippet,hogy hol keressek utángyártott projektoros,halogén,magasságállítós faceliftes
fényszórót,ami azért korrektül néz ki és nem a gagyi kínai? Sajnos az enyém nagyon gyatrán vílágít és kipucolni sem lehet,mert 2002.09-es ami már nem hőre lágyuló ragasztóval van készítve (köszi az infót Bömbölőnek).
Szóval valami korrekt alternatívát keresek a gyári helyett.
Esetleg tényleg jó állapotú használt is érdekelne.
Előre is köszi a segítségért!

2011.03.16. 14:37

szantzso írta:Sziasztok!
Tudnátok adni pár tippet,hogy hol keressek utángyártott projektoros,halogén,magasságállítós faceliftes
fényszórót,ami azért korrektül néz ki és nem a gagyi kínai? Sajnos az enyém nagyon gyatrán vílágít és kipucolni sem lehet,mert 2002.09-es ami már nem hőre lágyuló ragasztóval van készítve (köszi az infót Bömbölőnek).

Bontott nem megoldás? Vagy elkapkodják a facelift-est?

Jackson, aki kérdi

2011.03.16. 14:41

No, akkor tippeket kérnék szépen, hogy hol lehet olcsón minőségi D2S izzókat venni.
Ugyanis MitoGabor sajnos már nem árul csak D2R-t, az meg nem jó az E39-be.

2011.03.16. 14:47

tibi666 írta:No, akkor tippeket kérnék szépen, hogy hol lehet olcsón minőségi D2S izzókat venni.

Hoppá és akkor mi volt az a halom hírdetés az eladó topikban?? Akkor az is D2R-ről szólt???

Jackson, aki kérdi

2011.03.16. 14:51

jackson írta:
tibi666 írta:No, akkor tippeket kérnék szépen, hogy hol lehet olcsón minőségi D2S izzókat venni.

Hoppá és akkor mi volt az a halom hírdetés az eladó topikban?? Akkor az is D2R-ről szólt???

Jackson, aki kérdi

Régebben árult D2S-t is, de már jó ideje nem kapott belőle, csak D2R-t, és azt mondta, sajnos nem is várható. :(
Az a baj, hogy amit ő adott, azzal voltak tapasztalatok, tudom, hogy bevált termékeket árult. Vehetnék a Vateráról is olcsón, csak ki tudja milyen kínai vackot kapok a pénzemért.

Kérdés

2011.03.16. 15:08

Sziasztok!

Találkozott már valaki hasonlóval? Gyári xenon, angel eyes lámpák, mosó és automata állítás van. Már így vettem a kocsit, nem én buheráltam rajta. A trafó kábel és az izzó csatlakozásánál már másodjára sül le a műanyag. Menet közben belül jelzés, check low beam lights, megáll, nem ég, lekapcs utána vissza, akkor ég, de nem csak világít, hanem úgy is, ahogy a képen is látszik. Gyorsan lekapcs, de akkor már késő, így viszi magával a trafót is, mivel tudtommal ez a kábel nem cserélhető. Legalábbis másik csatlakozó forrasztása után az előzőn a trafó nem gyújtott már be, csak villant egyet. Előzőleg trafó csere volt izzóstól. Szerintetek hol kéne keresnem a hibát? Mellékelek 2 képet, amin jól látszik a probléma.

Köszönöm a segítséget!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fobee000 2011.03.16. 20:01-kor.

Re: Kérdés

2011.03.16. 15:23

fobee000 írta:Sziasztok!

Találkozott már valaki hasonlóval? Gyári xenon, angel eyes lámpák, mosó és automata állítás van. Már így vettem a kocsit, nem én buheráltam rajta. A trafó kábel és az izzó csatlakozásánál már másodjára sül le a műanyag. Menet közben belül jelzés, check low beam lights, megáll, nem ég, lekapcs utána vissza, akkor ég, de nem csak világít, hanem úgy is, ahogy a képen is látszik. Gyorsan lekapcs, de akkor már késő, így viszi magával a trafót is, mivel tudtommal ez a kábel nem cserélhető. Legalábbis másik csatlakozó forrasztása után az előzőn a trafó nem gyújtott már be, csak villant egyet. Előzőleg trafó csere volt izzóstól. Szerintetek hol kéne keresnem a hibát? Mellékelek 2 képet, amin jól látszik a probléma.

Kép

Kép

Köszönöm a segítséget!

Csak némi kép készítési ötlet: Próbáld meg messzebről fotózni mivel a háttérre fókuszált be és csak halványan sejthető mi a gond. Ezért jobb egy tükörreflexes gép mert ott egyből látszik ha rossz.

Jackson, aki homályosan próbálja kivenni hogyan néz ki

2011.03.16. 15:26

Telefonnal csináltam, a lényeg az lenne a képen, hogy ahol a csatlakozó a külső érintkezőnél (mert ugye a közepén is van) átadja az áramot az izzónak, ott valamiért annyira bemelegszik, hogy tulajdonképpen ilyen feketére olvad a műanyag és az izzó műanyag széle is. :roll:

2011.03.16. 15:30

fobee000 írta:Telefonnal csináltam, a lényeg az lenne a képen, hogy ahol a csatlakozó a külső érintkezőnél (mert ugye a közepén is van) átadja az áramot az izzónak, ott valamiért annyira bemelegszik, hogy tulajdonképpen ilyen feketére olvad a műanyag és az izzó műanyag széle is. :roll:

Ha nem megfelelő az érintkezés akkor szokott felmelegedni.

2011.03.16. 15:51

Nekem már mondtak olyat is, hogy lehet, hogy testelési probléma, meg rossz fesszabályzó, viszont más elektronikus dologgal nincs bajom az autón. Meg hát idegesít, hogy 3 hónapon belül 2x megcsinálja ezt, ennyi időközönként azért nem akarok trafót cserélgetni. :oops:

2011.03.16. 18:27

fobee000 írta:Nekem már mondtak olyat is, hogy lehet, hogy testelési probléma, meg rossz fesszabályzó, viszont más elektronikus dologgal nincs bajom az autón. Meg hát idegesít, hogy 3 hónapon belül 2x megcsinálja ezt, ennyi időközönként azért nem akarok trafót cserélgetni. :oops:

Ezt mondjuk meg tudom érteni.

2011.03.16. 18:59

Kép

Csináltam messzebbről valamivel, így nézne ki.

2011.03.16. 20:04

Ajánlom figyelmedbe az ebay-t! Annó én is ott vettem használtat, amikben rosszak voltak a magasságállító pöckök, s így olcsóbb volt! Bömbölőnek hála azóta is szuper! Ja, és én xenonosat vettem fehér indexel! :)

2011.03.16. 21:07

vaszarig írta:

Ajánlom figyelmedbe az ebay-t! Annó én is ott vettem használtat, amikben rosszak voltak a magasságállító pöckök, s így olcsóbb volt! Bömbölőnek hála azóta is szuper! Ja, és én xenonosat vettem fehér indexel! :)

Igazad van,egy próbát megér,fel is megyek.
Köszi

2011.03.17. 08:59

Némi segitség kérés:

Akiknek régi xenon-os lámpája van, tehát nem Angel-Eyes. Nézze már meg nekem, hogy amikor gyújtás után bekapcsolja a xenon-t milyen módon állitja a magasságot. Lehetőleg légrugós Touringok előnyben de a többiek is irhatják.

Muhaati sorrendje (ugyebár az övé eredeti facelift angel-eyes):
- lámpa közép állásban felgyullad.
- 1sec késöbb le minimumra majd
- kb 2.másodpercben vissza középre.

Ehhez képest sajátom ami ilyen régi xenon lenne csak lecserélték a lámpát előző tulaj által:
- lámpa közép állásban felgyullad.
- 1sec késöbb le minimumra majd rögtön
- kb 2.másodpercre vissza középre utánna
- kb 1-1,5 másodpercig itt áll középen és végül
- felállitja magasabbra.

A poén mind kettő kocsi teljesen azonos légrugós (hátsó magasság vizszintben és stimmel megmértük). A két magasság szenzor értékei azonosak mind két kocsiban elöl 2,6Volt hátul 3,2 volt (INPA-ban ellenőrizve). A magasság-állitós motorok és mozgatásuk mind mind hibátlan. Bömbölő is ellenőrizte a pöcköket stb. de mégis mást csinál. És az őrületbe kerget mert már havonta járok az autóklubba lejjebb állitani a lámpákat.
Ráadásul az enyémben mindkettő szenzor első és hátsó is gyári új BMWs gyári.

Jackson, aki azon gyanakodik nem-e a régi vezérlő miatt csinálja ezt
ui: avagy béna lámpa retrofit áldozata lennék

2011.03.25. 23:39

Nagy fába vágás esete...
Próbálkozások "nappali fény" házilagos megoldása, komoly elektronikával, nem kínai!!!! (szinte fűti a motorteret, ezt még megkell oldani) Esztergáltatni kellett foglalatot, hűtőbordát, hozzá az egyedi elektronikát is komoly szakember állította össze, gyári helyre kerül be.
Cél: F10-es nappali fénye. Most olyan 60%-os fényerőn próbáltuk, amit ebből a komoly ledből kilehet hozni, megy a szobai tartós teszt, bízom benne ebben is egyedi lesz a vasam!

Gyári vs. boltban és itt is kapható kínai cucc:
Kép

Saját, 60%-os teljesítménnyel vs kínai cucc:
Kép
Kép

2011.03.25. 23:45

LeviM5 írta:Nagy fába vágás esete...
Próbálkozások "nappali fény" házilagos megoldása, komoly elektronikával, nem kínai!!!! (szinte fűti a motorteret, ezt még megkell oldani) Esztergáltatni kellett foglalatot, hűtőbordát, hozzá az egyedi elektronikát is komoly szakember állította össze, gyári helyre kerül be.
Cél: F10-es nappali fénye. Most olyan 60%-os fényerőn próbáltuk, amit ebből a komoly ledből kilehet hozni, megy a szobai tartós teszt, bízom benne ebben is egyedi lesz a vasam!

Kép

Kép
Kép

Helo
Ez oszt jól fog kinézni :taps:

A végeredményről nem elfelejteni a képeket

2011.03.26. 16:09

lepke írta:
LeviM5 írta:Nagy fába vágás esete...

Helo
Ez oszt jól fog kinézni :taps:

A végeredményről nem elfelejteni a képeket

Az tuti, hogy jól fog kinézni bár nem kevés pénz, mert szinte mindent egyedileg kell legyártatni hozzá.

Viszont tényleg egyedi lesz és nem kell majd égetni a drága xenont napközben :)

2011.03.26. 21:13

Hali! Szerintetek 8500K- t elbír a sima ködlámpa foncsora? Ilyen H7- s izzót láttam hirdetni.

2011.03.26. 21:22

velencei75 írta:Hali! Szerintetek 8500K- t elbír a sima ködlámpa foncsora? Ilyen H7- s izzót láttam hirdetni.

Mire gondolsz "elbír" alatt?
A 8500K a színhőmérsékletét jelzi az izzónak, nem a hőleadását. :)
A 8500K mellesleg már egy kissé kékes fehér. Ízlés dolga.
Hozzászólás küldése

VigLink badge