Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.03.31. 02:45

efer írta:
El_Magnifico írta:http://www.hasznaltauto.hu/1868747_bmw_528_1999

http://www.hasznaltauto.hu/1954648_bmw_528i_1997

és ezek?

az ezüst színűt az index fórumon már lefikáztam... :D , mondjuk ettől még lehet jó.

viszont a 99-es az egészen szimpi, csak az ára, ugye...

szia efer!

a te 528asodon is faceliftes a lökös és úgy látom a lámpa nem!
arra gondolsz, hogy ami a hasznaltauto-n van az törve volt és újabb lököst tettek rá?
neked hogyan lett faceliftes lökösöd?
jah és a felnik nem is rávalók arra a szürke 28asra? nekem nem is tetszenek amúgy.

2008.03.31. 14:22

El_Magnifico írta:
efer írta:
El_Magnifico írta:http://www.hasznaltauto.hu/1868747_bmw_528_1999

http://www.hasznaltauto.hu/1954648_bmw_528i_1997

és ezek?

az ezüst színűt az index fórumon már lefikáztam... :D , mondjuk ettől még lehet jó.

viszont a 99-es az egészen szimpi, csak az ára, ugye...

szia efer!

a te 528asodon is faceliftes a lökös és úgy látom a lámpa nem!
arra gondolsz, hogy ami a hasznaltauto-n van az törve volt és újabb lököst tettek rá?
neked hogyan lett faceliftes lökösöd?
jah és a felnik nem is rávalók arra a szürke 28asra? nekem nem is tetszenek amúgy.

az enyémen úgy lett faceliftes a lökös, hogy kicseréltem, mert az egész kocsi faceliftes lesz egyszer. az utolsó lépés az első lámpa, mert az a pont az, amivel leginkább ki vagyok békülve (ez az egy hiányzik már csak a komplett facelifthez). az enyémnek valószínűleg törve volt az eleje, így a lökhárító csere azért javított a helyzeten. csak arra akartam célozni, hogy ezt is érdemes megkérdezni: félbemaradt fészliftesítés vagy törés az ok.
az E60 felniről meg itt már többen azt írták, hogy csak úgy megy rá az E39-re, ha kiesztergálnak belőle. az meg már nem gyári, ugye...

Re: 530d

2008.03.31. 14:30

vaszarig írta:Sziasztok!

Sikeresen hazaértem No-ból, s immár egy 530d boldog tulaja lehetek. :lol: Aki külföldi autóvásárlásban gondolkodik, talán ez a kis irományom a segítségére lehet. Előszöris nem árt, ha rendesen körbenézelődik az ember a kinti felhozatalból, kiválasztja a legmegfelelőbet, leinformálja, illetve még egy párat keres a környékről, ha az első mégsem olyan lenne, amilyennek mondták. :) Elég kölcséges tud lenni az utazás, főleg No-ban. Szóval, én Essen-ben találtam egy számomra megfelelőt. Telefonon leinformáltam, illetve azért ithon is érdeklődtem a klubtársaktól (köszönöm Bömbölő). Ezen az oldalon ki tudjátok kalkulálni, hogy kb mennyi lenne a kiválasztot autóra a regadó: http://www.euvonal.hu/regado.php Vasárnap 11kor indultunk és szerda 23 órára értünk haza. Hétfőn reggel 9kor már Essenben voltunk a kereskedőnél. Autó átnézés, rétegvastagság vizsgálás, szervízkönyv átnézés...stb. Mondjuk nem minden olyan volt, ahogy az ember állította, de úgy gondoltam, hogy még beleférhet a dolog, így aznap meg is vettem. Természetesen a kereskedővel belealkudtam az árba egy ideiglenes rendszámot is (sárga, 5 napos), ami 100 euro egyébként.Ha a 15 naposra van szüksége vkinek, az 200euro. Miután meglett a rendszám, elindultunk visszafelé. Mivel azonban az öcsém is autót akart venni, így nem egyből jöttünk haza, hanem hazafelé még nézelődtünk. Így lett a megyünk és jövünkből megyünk, nézelődünk, s míg nem találunk neki is vmit, addig nem jövünk! :lol: Szerdán reggel végülis sikerült, így szerdán 11kor elindulhattunk hazafelé. Ami az üzemanyagköltséget illeti, 2 telitank ment el, meg egy fél(VW T4), mivel trailert is vittünk magunkkal. A szállás: 2 éjszakát töltötünk gasthofban, ezek 22 és 26 eurok voltak fejenként, reggelivel.
Még egy kis segítség a forgalomba helyezéshez:
1. származás ellenőrzés-8.400,-FT, ez az első, mikor hazajötél. Az okmányirodánál kell kezdeményezni, a kinti forgalmival és az adásvételivel.
2. eredetiség vizsga-ez azt hiszem olyan 20.000,- Ft körül van.
3. műszaki vizsga- 22.800,- Ft + 7.700,-Ft + 1.190,-Ft. Ne felejtsük el, hogy itt időpontot kell kérni, eléggé telítettek.
4. kötelező biztosítás, a forgalmi kézhezvétele után be kell diktálni majd nekik a rendszámot
5. okmányirodánál törzskönyv 6.000,-Ft, forgalmi engedély 6.000,-Ft, rendszám 6.500,-Ft, érvényesítő matrica 450,-Ft.
Ha mindezek megvannak, akkor már forgalomba is van helyezve az autó! :)

Remélem tudtam segíteni! :wink: :lol:

szeva, gratula
de mondd a paramétereket
évjárat, km, extrák, kivitel, mennyi volt és mennyi lesz a vége kb?? ezek érdekelnek engem for example

2008.04.04. 19:45

Sziasztok!

Az utóbbi időben egy kicsit (újra) belemélyedtem az E39 vásárlás témába, mert szeretném lecserélni az 520i-met egy kicsit erősebbre, és facelift-esre. Szeretném megosztani veletek, amit eddig kiderítettem.
Diesel vs Benzin: Szerintem E39-esből már nem éri meg dízeles típust venni, mert az a néhány forint, amit a fogyasztáson spórol az ember (már tényleg csak néhány forint, mert időközben a dízel drágább lett a benzinnél) gyorsan elmegy ha turbót vagy injektort kell cserélni. Ha valaki tényleg sokat utazik, szerintem legjobb ha vesz egy benzinest, és átalakítja LPG-re (én is ezt fogom csinálni), így kb 25.000 km alatt bejön az átalakítás költsége, ezután tiszta haszon :).
Ehhez hozzájön, hogy a dízel e39-ekre több a regadó.

Ha valaki behozáson golndolkozik legjobb választás az 525i lehet, ez a motor már elég erős, és az 530i-hez képest jóval kisebb rá a regadó (650.000 vs 1.100.000).

A magam részéről valószínűleg egy Németországból behozott, jó állapotú 525i-t fogok választani kb 100.000 km-el, valahogy ez tűnik a legjobb kompromisszumnak :)

Az itt leírtak az én személyes véleményem, meg amit sikerült egy hónapos internetes és egyéb kutakodás után kiderítenem. Hátha tudtam valakinek segíteni, ha meg nem akkor jót szórakoztatok 8)

2008.04.04. 21:28

nabucco írta:Sziasztok!

Az utóbbi időben egy kicsit (újra) belemélyedtem az E39 vásárlás témába, mert szeretném lecserélni az 520i-met egy kicsit erősebbre, és facelift-esre. Szeretném megosztani veletek, amit eddig kiderítettem.
Diesel vs Benzin: Szerintem E39-esből már nem éri meg dízeles típust venni, mert az a néhány forint, amit a fogyasztáson spórol az ember (már tényleg csak néhány forint, mert időközben a dízel drágább lett a benzinnél) gyorsan elmegy ha turbót vagy injektort kell cserélni. Ha valaki tényleg sokat utazik, szerintem legjobb ha vesz egy benzinest, és átalakítja LPG-re (én is ezt fogom csinálni), így kb 25.000 km alatt bejön az átalakítás költsége, ezután tiszta haszon :).
Ehhez hozzájön, hogy a dízel e39-ekre több a regadó.

Ha valaki behozáson golndolkozik legjobb választás az 525i lehet, ez a motor már elég erős, és az 530i-hez képest jóval kisebb rá a regadó (650.000 vs 1.100.000).

A magam részéről valószínűleg egy Németországból behozott, jó állapotú 525i-t fogok választani kb 100.000 km-el, valahogy ez tűnik a legjobb kompromisszumnak :)

Az itt leírtak az én személyes véleményem, meg amit sikerült egy hónapos internetes és egyéb kutakodás után kiderítenem. Hátha tudtam valakinek segíteni, ha meg nem akkor jót szórakoztatok 8)

Az LPG-ben biztos vagy? :) Én azért megkérdeznék pár olyan autószerelőt aki nem érdekelt az LPGben vagy átalakításában. Egy szép benzines motort elgázosítani .... :cry:

2008.04.04. 22:41

Az igazi BMW-s nem gázosít! :wink:

2008.04.04. 23:33

Akkor már inkább olajkályha mint gáz!

2008.04.05. 07:42

Ne hagyd magad lebeszélni! A negatív hsz-nak valszeg soha nem volt gázüzemű autójuk. Nekem volt off autóm három évig gázüzemű. Hogy mit veszítessz a gázüzemen: semmit (talán a sűrűbb gázkút látogatás)mit nyersz: tisztább, olcsóbb közlekedés. Ha a dizelhez hasonlítod pluszként jön a csendessebb működés a szinte nulla korom kibocsájtás. Szerintem, vágj bele a projektbe. Lehetőleg ne hátsó szintszabájzós modelt vegyél, akkor elfér egy pótkeréktartáj az autóban.

2008.04.05. 10:10

Téyleg ne hagyd magad! De spórolnék neked azonnal 1 millát és nem 25.000km után: vegyél vmi kisköbcentis japán, ami műszakilag megbízhatóbb és azt gázosítsd el! :kalapács
(fel ne vedd)

2008.04.05. 10:39

A haverom gázosítatta a 318is-t és fél évnyi folyamatos fikázás után eladta. Nyomás alatt tartottuk, mert nincs cinkesebb, mint egy gázos BMW :lol:

2008.04.05. 12:30

Gázos BMW, kicsit olyan mint a 15 colos lemez felni egy sport autón.
De egy szigorú tény, mindenki azt csinál az autójával amit "akar"!

2008.04.05. 13:36

De ha most erősebb kocsit akar vki, akkor ha belerakja a gázt azzal nem lesz gyengüsz? vagy majd ha kell neki az erő akkor gyors átkattintsa?:D

2008.04.05. 14:52

Nekem volt gázos fiatom,semmi gondom nem volt vele. A teljesítménye -ha gázzal mész- picit gyengébb.

2008.04.05. 19:13

Az igazat megvallva még nem volt gázos autóm, de sok jót hallottam róluk.
Nem kell félni, nem egy ilyen olcsó barkácsolós készüléket terveztem belerakni a bömösbe, hanem Vialle LPI-t ami folyékonyan fecskendez be, és a motor adatait használja fel. :D
A teljesítmény a gáztól amúgy nem változik ha jól van megcsinálva, kicsit talán nagyobb is lehet mert hűti a levegőt. :bmw

2008.04.05. 22:19

nabucco írta:Az igazat megvallva még nem volt gázos autóm, de sok jót hallottam róluk.
Nem kell félni, nem egy ilyen olcsó barkácsolós készüléket terveztem belerakni a bömösbe, hanem Vialle LPI-t ami folyékonyan fecskendez be, és a motor adatait használja fel. :D
A teljesítmény a gáztól amúgy nem változik ha jól van megcsinálva, kicsit talán nagyobb is lehet mert hűti a levegőt. :bmw

Nekem is volt gázos off autóm semmi gondom nem volt vele. Eddig én is úgy voltam vele hogy az igazi BMW-s nem gázosít én imádom az autóm meg teljesen megfertőzött a BMW érzés és ha tehetem soha többet nem ülök más autóba, DE azért az ember 310 Ft-os benzinnél elgondolkodik az olcsóbb autózáson főleg úgy hogy én 60-70 km-t megyek naponta. Tud vki konkrétumot hogy miért nem jó BMW-be gázt rakni azon kívűl hogy nem illik?

2008.04.06. 12:39

sxoe írta:Az igazi BMW-s nem gázosít! :wink:

Ez igy van!!!
Legfeljebb Chilis-babbal az utastérbe..:)

2008.04.06. 21:13

Sziasztok!

Lendő BMW tulajdonosként szeretnék tőletek kérni pár tippet. Már egy ideje olvasgatom a forumot, hogy smint tegyek a vásárlásnál, de akadt pár kérdésem konkrét autókra, amikre nem találtam választ.

http://www.hasznaltauto.hu/1911051_bmw_523i_1997
ezt az autót néztem meg ma és furcsa volt, hogy hátul nincs elektromos ablak emelő a halom extra között. az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek sokminden utólagos lehet az autóban vagy csak vmi külföldi őrült felszereltségi szint?

http://www.hasznaltauto.hu/1787086_bmw_e39_1997
http://www.hasznaltauto.hu/1787086_bmw_e39_1997

tudnátok pár szót mondani hogy érdemes e foglalkozni velük vagy sem?
igazából 28ast szeretnék, de nem nagyon találni manuálist és autómatát meg nem szeretnék.

Elöre is köszönöm!

Üdv!

2008.04.06. 21:22

az egyiket 2szer linkeltem :)

itt a 3.
http://www.hasznaltauto.hu/1771120_bmw_523i_1998

Üdv!

2008.04.06. 22:08

Pytta írta:Sziasztok!

Lendő BMW tulajdonosként szeretnék tőletek kérni pár tippet. Már egy ideje olvasgatom a forumot, hogy smint tegyek a vásárlásnál, de akadt pár kérdésem konkrét autókra, amikre nem találtam választ.

ezt az autót néztem meg ma és furcsa volt, hogy hátul nincs elektromos ablak emelő a halom extra között. az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek sokminden utólagos lehet az autóban vagy csak vmi külföldi őrült felszereltségi szint?

Elöre is köszönöm!

Üdv!

Hát olyan sok extra azért nincs benne :wink: A xenon is utólagos különben nem lenne kézi fényszóró magasság állítás a müszerfalon.

2008.04.06. 23:47

admin írta:
Pytta írta:Sziasztok!

Elöre is köszönöm!

Üdv!

Hát olyan sok extra azért nincs benne :wink: A xenon is utólagos különben nem lenne kézi fényszóró magasság állítás a müszerfalon.

meg az a teljes M-pakett is határeset: amennyiben egy első-hátsó lökhárító, plussz kormány cserét elfogadunk, akkor igen. de valahogy az oldalsó díszlécek már nem cserélődtek ki, így a "teljes" jelző némiképp megkérdőjelezhető.
Hozzászólás küldése

VigLink badge