![]() |
2012.02.14. 02:22
2012.02.14. 13:46
2012.02.14. 13:53
bimmermisi írta:Üdv BMW funtársak!
Ötleteket kérek a következő probléma megoldására, amely hónapok óta keseríti együttélésemet kedvenc BMW-mel:
Az autó BMW 520d touring, 2001-es évjárat, TV-navi-s kivitel, 210e km(ebből 150e nálam futott)
A hiba jelenség: műszaki vizsgán, a környezetvédelmi vizsgálat során lebontották a motor burkolatot, és a fordulatszámmérő műszer mágneses fejét a motor kiemelő szemre, az adagoló elektronikája mellé tették. Ahogy a "nagykönyvben" meg van írva, a szaki rúgott 6-8 kövér gázt leszabályozásig, aztán leszállt a pedálról. Ezt követően a motor alapjáraton ment 15-20 másodpercet, aztán egyszerűen leállt, és azóta sem sikerült beindítani senkinek.![]()
Tréleren kellett távoznom a műszaki vizsgáról, és kedvenc szerelőm azóta is tanácstalan, sok más kollégájával együtt.
Az első tipp az volt, hogy eltömődés/levegősödés van az üzemanyag rendszerben. Nem volt.
A második tipp, hogy az adagoló(Bosch VP44) megadta magát, ugyanis nyomó oldalon nem volt üzemanyag. Ennek van reális esélye, mert ezek az adagolók, sokak szerint 130-140e km-nél megadják magukat. Mechanikus hibája az adagolónak nincs szerintem, mert a kopásnak, szorulásnak lett volna előjele. Az adagoló elektronikáját megnézettem szakival, állítólag jó, így vissza is lett szerelve. Ezt követően annyi változás történt, hogy megjelent a nafta a nyomó oldalon is- azaz előtöltés már van.
A legfőbb probléma azonban az, hogy a diagnosztikai aljzaton semmi jelet sem ad ki az autó, azaz semmilyen hibajelzés sincs! Még a 12V alapfeszültség sem jelenik meg! Az összes biztosíték átnézve, ellenőrizve. Mindegyik jó. Az egész úgy tűnik, mintha rendesen leállítva lenne a rendszer, és ebben az állapotban "lefagyott" volna az elektronika.
A teljesség kedvéért megjegyzem, hogy az autóban van egy utólag beépített Jack-it C5000es rablásgátló is, amely bizonyos táv megtétele után "belenyúl"a motor vezérlésbe, ha nem érzékeli a gazdit, és először lecsökkenti a fordulatszámot, majd leállítja a motort, és bekapcsolja a riasztót is.
Gyanúm szerint, lehet, hogy ez hibásodott meg, és blokkolja az EWS-t, illetve a motorvezérlőt.
Sajnos, senkinek sincs fogalma arról, hogy hová van beépítve ez a szerkezet, és hogyan lehet kioperálni, illetve hogy ha nem ez a bűnös, akkor mi lehet a gond.
Kérem, akinek épkézláb ötlete van, írja meg, hogy mi lehet még az oka annak, hogy nem kap befecskendezés kezdet jelet az adagoló, és hogy semmi jel sem megy a diagnosztika felé sem.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
2012.02.14. 20:20
bimmermisi írta:A legfőbb probléma azonban az, hogy a diagnosztikai aljzaton semmi jelet sem ad ki az autó, azaz semmilyen hibajelzés sincs! Még a 12V alapfeszültség sem jelenik meg!
2012.02.14. 21:16
admin írta:bimmermisi írta:A legfőbb probléma azonban az, hogy a diagnosztikai aljzaton semmi jelet sem ad ki az autó, azaz semmilyen hibajelzés sincs! Még a 12V alapfeszültség sem jelenik meg!
Márcsak egy kérdés hogy diagoltatok hogyha nincs meg a 12V -ot?
Az OBD csati 12V-jának külön biztije van a kesztyütartónál! Ugyan ez volt Imco kocsijába is a baj és egy bizti betétele megoldota.
iPhone Tapatalk
2012.02.16. 12:06
Imco írta:admin írta:bimmermisi írta:A legfőbb probléma azonban az, hogy a diagnosztikai aljzaton semmi jelet sem ad ki az autó, azaz semmilyen hibajelzés sincs! Még a 12V alapfeszültség sem jelenik meg!
Márcsak egy kérdés hogy diagoltatok hogyha nincs meg a 12V -ot?
Az OBD csati 12V-jának külön biztije van a kesztyütartónál! Ugyan ez volt Imco kocsijába is a baj és egy bizti betétele megoldota.
iPhone Tapatalk
Így bizony! De hogy melyik arra már nem emléxem!![]()
Viszont azóta müxik az OBD csatim rendesen!
2012.03.04. 15:03
2012.03.04. 15:06
Fazer írta:HELP!!!
Egyszer csak nem működik a dudám de a multikormányon lévő semmilyen kapcsoló... Valaki esetleg valamilyen jó ötlet???
2012.03.05. 14:20
2012.03.05. 15:56
Scissors írta:Sziasztok!
Az én elektromos problémám sokak számára ismerősen indult. Index visszajelzés megszűnése, refi visszajelzés szintén, tolatólámpa nem világít, az Iris-ről elment az idő kijelzés. Gondoltam gond egy szál sem, be is szereztem az LCM II modult, kiszerelve döbbentem rá, hogy LCM III van benn. Gond egy szál sem, beszereztem egy III-ast, felkerestem a megfelelő szakit programozás céljából, csakhogy GT1 nem látta az autót, mint kiderült egy biztosíték halálának köszönhetően. A gond az, hogy minden egyes csere alkalmával, ahogy gyújtásra van téve az autó, ez a biztosíték(kesztyűtartó 15) egyből kiolvad.![]()
Leginkább valamely vezeték testelési gondjával, esetleg ECU problémával "biztatnak". Erre még nem találtam megfelelő szakembert aki ki tudná deríteni.
Kérdésem igaziból nem lenne, nem hiszem hogy nektek ezek alapján sokat mond a dolog, inkább csak a bánatom szakavatott körökben történő elsírása a célom:-((
Esetleg annyi, hogy az LCM III modul javítható e házi körülmények közt ahogy a kettes? Valamint amit tudtam szerezni modult, azon egy "ohne man." felirat is díszeleg, az enyémen pedig "man" van. Ez vajon mit jelenthet, van e jelentősége?
Köszi mindenkinek az együttérzést!
Szép napot!
2012.03.05. 17:34
2012.03.05. 18:43
Scissors írta:Sziasztok!
Az én elektromos problémám sokak számára ismerősen indult. Index visszajelzés megszűnése, refi visszajelzés szintén, tolatólámpa nem világít, az Iris-ről elment az idő kijelzés. Gondoltam gond egy szál sem, be is szereztem az LCM II modult, kiszerelve döbbentem rá, hogy LCM III van benn. Gond egy szál sem, beszereztem egy III-ast, felkerestem a megfelelő szakit programozás céljából, csakhogy GT1 nem látta az autót, mint kiderült egy biztosíték halálának köszönhetően. A gond az, hogy minden egyes csere alkalmával, ahogy gyújtásra van téve az autó, ez a biztosíték(kesztyűtartó 15) egyből kiolvad.![]()
Leginkább valamely vezeték testelési gondjával, esetleg ECU problémával "biztatnak". Erre még nem találtam megfelelő szakembert aki ki tudná deríteni.
Kérdésem igaziból nem lenne, nem hiszem hogy nektek ezek alapján sokat mond a dolog, inkább csak a bánatom szakavatott körökben történő elsírása a célom:-((
Esetleg annyi, hogy az LCM III modul javítható e házi körülmények közt ahogy a kettes? Valamint amit tudtam szerezni modult, azon egy "ohne man." felirat is díszeleg, az enyémen pedig "man" van. Ez vajon mit jelenthet, van e jelentősége?
Köszi mindenkinek az együttérzést!
Szép napot!
2012.03.07. 22:16
2012.03.08. 11:40
kovessyroli írta:Van egy rejtélyes hibám:
Ha beindítom a kocsit, pár perc múlva megjelenik a műszerfalon a következő hibaüzenet:
"bremslicht prüfen"
majd
"kennzeihnenlicht prüfen"
majd
"abendlicht prüfen"
ezek ugye
féklámpahiba
helyzetjelzőhiba
rendszámtábla világítás hiba
Csak az a helyzet, hogy minden lámpa működik.
Jó a féklámpa, a helyzetjelző és a rendszámtába világítás is.
Akkor mi lehet a hiba?![]()
Az autó E34.
2012.03.08. 22:00
barbrady írta:kovessyroli írta:Van egy rejtélyes hibám:
Ha beindítom a kocsit, pár perc múlva megjelenik a műszerfalon a következő hibaüzenet:
"bremslicht prüfen"
majd
majd
"abendlicht prüfen"
ezek ugye
féklámpahiba
helyzetjelzőhiba
Az autó E34.
Esetleg a csomagtartóba menő vezetékek törése?
2012.03.08. 22:07
kovessyroli írta:barbrady írta:kovessyroli írta:Van egy rejtélyes hibám:
"bremslicht prüfen"
majd
majd
"abendlicht prüfen"
ezek ugye
féklámpahiba
helyzetjelzőhiba
Az autó E34.
Én is gondoltam erre, de erről hogyan tudnék meggyőződni![]()
És a másik, ami felmerült, hogy ha szakadás lenne, akkor működnének a lámpák![]()
![]()
Mert minden működik rendesen.
2012.03.09. 11:07
kovessyroli írta:barbrady írta:kovessyroli írta:Van egy rejtélyes hibám:
"bremslicht prüfen"
majd
majd
"abendlicht prüfen"
ezek ugye
féklámpahiba
helyzetjelzőhiba
Az autó E34.
Én is gondoltam erre, de erről hogyan tudnék meggyőződni![]()
És a másik, ami felmerült, hogy ha szakadás lenne, akkor működnének a lámpák![]()
![]()
Mert minden működik rendesen.
2012.03.13. 10:58
....köszönöm a tippeket!!! 2012.03.13. 11:27
Milán88 írta:Sziasztok!
Nos akkor sikerült megcsinálnom az ajtó kilincsemet jelentem...A baj az volt hogy a zárban egy rúgó eltört...???...na mindegy és ez befeszült és nem reagált ez végett semmire a zár...plusz megnyújtotta a belső kilincsnek a nyitóbovdenjét is és az ezáltal hosszabb úton működtette volna az új zárat mint ami jó lett volna és ezért nem nyílott...a külső kilincsnek meg elpattant egy kis műanyag pöcök szintén bovdennél gondolom már a feszegetés hatására és az meg azért nem nyílott...na mindegy a lényeg hogy egy délutánom ráment a matekra meg alkatrész beszerzésre de siker és működik minden
....köszönöm a tippeket!!!
2012.03.13. 17:10
Jerry írta:Milán88 írta:Sziasztok!
Nos akkor sikerült megcsinálnom az ajtó kilincsemet jelentem...A baj az volt hogy a zárban egy rúgó eltört...???...na mindegy és ez befeszült és nem reagált ez végett semmire a zár...plusz megnyújtotta a belső kilincsnek a nyitóbovdenjét is és az ezáltal hosszabb úton működtette volna az új zárat mint ami jó lett volna és ezért nem nyílott...a külső kilincsnek meg elpattant egy kis műanyag pöcök szintén bovdennél gondolom már a feszegetés hatására és az meg azért nem nyílott...na mindegy a lényeg hogy egy délutánom ráment a matekra meg alkatrész beszerzésre de siker és működik minden
....köszönöm a tippeket!!!
Király vagy, gratula!
![]()
Egy dolgot nem értek csak: "megnyújtotta a belső kilincsnek a nyitóbovdenjét"
Rosszul emlékszem, hogy az egy sodrott acélkábel? Az én elgondolásom szerint előbb törik el a kilincs, mint hogy egy drótsodrony megnyúljon.