Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.09.14. 12:53

efer írta:
lukacsas írta:Lehet hogy evidens de azért leírom: Indítás elött két percig csak gyújtás elötti fokozatban használom az áramfogyasztókat (kicsit helyrerázza az aksit). Indítás után álló helyzetben megvárom míg kimegy a kékből,

ezzel nem teszel túl jót a motornak.
egyszer már volt vita erről (igaz dízelek kapcsán), hogy télen mennyire okos dolog álló helyzetben melegíteni a motort. nos több helyről is megerősítést nyert (pl a gépkönyvben is ez vagyon írva), hogy a motor élettartama szempontjából a legmegfelelőbb eljárás, ha indítás után azonnal elindulunk, és mérsékelt gázzal közlekedve kis terhelésnél melegítjük a motort (az alapjárati melegítéssel szemben főként az alacsony olajnyomást, és ezáltal a nagyobb kopást hozták fel. ráadásul terhelésnél gyorsabban is melegszik a motor. plusz nem pazarolunk el álló helyzetben naftát.).

Köszönöm a helyreigazítást, javítom is a hozzászólást, nehogy valaki a hülyeségem miatt tegye tönkre a motort.

2008.09.14. 15:30

efer írta:
strobi írta:
levibeka írta:
Labi írta:a vanos a BMW változó szelepvezérlés elnevezése. amúgy a többit majd a szakik a megfelelő topicban. sajna én nem értek hozzá :oops:

Hát igen, evvel énis tisztában voltam eddig, valami más-több technikai infóra gondoltam :?: :idea: :?:

Pl. egy M5-ben dupla vannos van! Egy javitása illetve cseréje 400.000 ez is technikai infó :oops:

a 98.09 utáni M52 motorokban (20i, 23i, 28i) is dupla vanos van. az M54-ről nem is beszélve...

egyébként az M62-esek nem dupla vanoszosak? ....csak egy laikus kérdés... :oops:

2008.09.14. 16:42

Labi írta:
efer írta:
strobi írta:
levibeka írta:
Labi írta:a vanos a BMW változó szelepvezérlés elnevezése. amúgy a többit majd a szakik a megfelelő topicban. sajna én nem értek hozzá :oops:

Hát igen, evvel énis tisztában voltam eddig, valami más-több technikai infóra gondoltam :?: :idea: :?:

Pl. egy M5-ben dupla vannos van! Egy javitása illetve cseréje 400.000 ez is technikai infó :oops:

a 98.09 utáni M52 motorokban (20i, 23i, 28i) is dupla vanos van. az M54-ről nem is beszélve...

egyébként az M62-esek nem dupla vanoszosak? ....csak egy laikus kérdés... :oops:

annyiban végülis igaza volt Strobi kartársnak, hogy V8-ból csak az M5 duplavanosos. az M62-ben 98-ig egy sem volt, 98-tól lett kettő, de csak azért kettő, mert két hengersor van :D . amúgy ez szimpla vanos, mert csak a szívó oldali vezérlést változtatgatja.

2008.09.14. 16:48

jé az enyémben nincs is vanos! :D

2008.09.14. 17:14

Labi írta:jé az enyémben nincs is vanos! :D

legalább azért nem kell aggódni! :lol:

2008.09.14. 17:23

így van! :lol:

2008.09.19. 20:13

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek,hogy a közeljövőben (2-3 hónap) vásárolnék egy 1997-98 -as 525 tds-t bmw-t,
autómatát asszem ez már a e39-es kategória, és milyen fogyasztással számolhatok.
Jelenleg egy E34 520i-m van mely már 19 éves.

Válaszokat előre is köszi!!!

2008.09.19. 20:43

batya írta:Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek,hogy a közeljövőben (2-3 hónap) vásárolnék egy 1997-98 -as 525 tds-t bmw-t,
autómatát asszem ez már a e39-es kategória, és milyen fogyasztással számolhatok.

nem szeretnék itt azokkal az agyoncsépelt fordulatokkal jönni, hogy ez sok mindentől függ, meghogy használod-e a klímát, meg mennyire nyomod neki, stb.

én használtam automata 525tds-t 3 hónapig, nálam sohasem ment a fogyasztás 9,3 alá. ez vegyes, tehát fele város, fele országút. nagykanizsai vagyok, nálunk nincs dugó, meg araszolgatás, a város így kell érteni. városon kívül 140 körül szoktam vele járni. volt egy plusz tényező, ami azért a fogyira szerintem hatással volt, hátul 255-ös, elöl 235-ös gumik.

apám nálam visszafogottabb, "spórolósan" vezet, ő használja a tds-t 2 hónapja. a kerékméret módosult, visszatettük a 205-ös kereket, és így 8l körül jár vele. ma volt vele pécsen, és 7,5-öt evett országúton.

összegezve: 8 - 10 között alakul szerintem normál használatban.

egy kis érdekesség, a 30d ugyanabban a stílusban legalább 1 literrel kevesebbet fogyaszt.

2008.09.19. 20:58

kovessyroli írta:

nem szeretnék itt azokkal az agyoncsépelt fordulatokkal jönni, hogy ez sok mindentől függ, meghogy használod-e a klímát, meg mennyire nyomod neki, stb.

én használtam automata 525tds-t 3 hónapig, nálam sohasem ment a fogyasztás 9,3 alá. ez vegyes, tehát fele város, fele országút. nagykanizsai vagyok, nálunk nincs dugó, meg araszolgatás, a város így kell érteni. városon kívül 140 körül szoktam vele járni. volt egy plusz tényező, ami azért a fogyira szerintem hatással volt, hátul 255-ös, elöl 235-ös gumik.

apám nálam visszafogottabb, "spórolósan" vezet, ő használja a tds-t 2 hónapja. a kerékméret módosult, visszatettük a 205-ös kereket, és így 8l körül jár vele. ma volt vele pécsen, és 7,5-öt evett országúton.

egy kis érdekesség, a 30d ugyanabban a stílusban legalább 1 literrel kevesebbet fogyaszt.

Köszi a gyors választ!!
Akkor lehet,hogy 530D lesz belőle.
Azért is kérdeztem,mert olyat is hallotta,aki 6-7 litert mondott vegyesen.

E-39 fogyasztás

2008.09.20. 09:58

Sziasztok!
Nem régen vettem egy 1997évj. 520i kombit. A Bp.-i dugóban 13l iszik. Valaki esetleg tudja, hogy ez normális-e vagy valami gondja van a járgánynak? Esetleg katalizátor csere?Köszönöm a segítséget.

Üdv:
Kispali

Re: E-39 fogyasztás

2008.09.20. 15:11

Kispali írta:Sziasztok!
Nem régen vettem egy 1997évj. 520i kombit. A Bp.-i dugóban 13l iszik. Valaki esetleg tudja, hogy ez normális-e vagy valami gondja van a járgánynak? Esetleg katalizátor csere?Köszönöm a segítséget.

Üdv:
Kispali

ha felcsapod a használati utasítást a hátsó fertályon, nagyjából a fogyasztási értékek környékén, akkor ott az áll, hogy 520i touring kéziváltó városban 13,7 :oops:
úgyhogy alles in ordnung! :lol:

(mondjuk vicces, hogy ugyanez az érték 528i esetében 13,8 -> mindíg mondtam, hogy 28i-t kell venni :lol: )

2008.09.21. 21:42

Végül is van mit cipelnie annak a huszas motornak.

530d

2008.09.22. 08:19

batya írta:
kovessyroli írta:

Köszi a gyors választ!!
Akkor lehet,hogy 530D lesz belőle.
Azért is kérdeztem,mert olyat is hallotta,aki 6-7 litert mondott vegyesen.

Szia!

Én is csak Roland barátunkat tudom megerősíteni! Városban nekem is megeszi a 10-et, ha kicsit nyomom neki, de általában olyan 9 körül megvan. vegyesben 8-8,5 városon kívül volt már 6,5 is! :lol: . Ja, és ami a lényeg, hogy a TDS-nél azért lényegesen jobb! :wink:

2008.09.22. 19:13

Nekem 9.7L a vegyes fogyasztás 75%-ban városi használattal (gumi 225ös, váltó automata). Az esetek legnagyobb részében shell v-power dízel van bele tankolva, néha omw prémium. 1X kipróbáltam mekkora a különbség, 1,5-2 literrel többet fogyasztott simából. És kicsit gyengébben is ment.

2008.09.22. 20:18

Nekem 9,9l -ebben minimális araszolás van, túlnyomórészt országút/autópálya. Gumik elől hátul 245-sek. Sima 95-öst eszik a kis drága :lol:

fgyasztás

2008.09.24. 08:28

Sziasztok!

Mindenkinek köszööm a segítséget. Mérettem CO- t és lesz egy katalizátor cserém.

2008.09.24. 16:40

látom bekapcsolódtak az e60-asok is a fogyis topicba. :lol:
apám, de irigy vagyok, veszettül teccenek ezek a 60-ok. :lol:

2008.09.24. 18:36

kovessyroli írta:látom bekapcsolódtak az e60-asok is a fogyis topicba. :lol:

Hali kivülröl már Én is megbarátkoztam vele, de belülröl még nem ... nagyon kinai műanyag designja van még szoknom kell/ most letépik az arcom az e-60 asok.. 8O /...még az e-39 a király!!! igaz pár éve a 34 röl mondtam ezt... és az én TDS-em is 10 körül evett vegyesen, ha hosszabb utra 8 lityi elég volt, pedig 17x225-ös "lábakon" tipegett..

2008.09.24. 20:35

party írta:

Hali kivülröl már Én is megbarátkoztam vele, de belülröl még nem ... nagyon kinai műanyag designja van még szoknom kell/ most letépik az arcom az e-60 asok.. 8O /...még az e-39 a király!!! igaz pár éve a 34 röl mondtam ezt... és az én TDS-em is 10 körül evett vegyesen, ha hosszabb utra 8 lityi elég volt, pedig 17x225-ös "lábakon" tipegett..

Arcletépés indul :wink: amúgy kicsit tényleg szokatlan, de inkább azért, mert olyan "üres" a középkonzol. Alig van pár gomb, szinte csak egy kijelző az egész. De nekem nagyon tetszik. És egy kérdés a végére, ami kimaradt az előző hozzászólásomból: ti mennyi különbséget éreztek a prémium-sima üzemanyagok között?

2008.09.24. 23:20

:!
party írta:

Igazat beszélsz,de meg kell barátkozni a 60-asokkal mert egy pár év,és az E-60as fórumon fogjuk írkálni sorainkat :wink:
:sör:

Az E-34 nálam is a legszebb autó volt jó pár évig :!: De ezzel biztosan nem vagyunk egyedül...
Azért nem kellene túl sokat ütni hogy belemenjek egy E-60 30i M-packet cseréjébe :D
Üdv
Hozzászólás küldése

VigLink badge