Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.01.07. 12:52

ez egy nyomtatott szalagkábel - lehet az ilyet javítani?

2008.01.07. 14:44

helló,

másik fúrumban már próbálkoztam de majd hátha itt. Az a problémám, hogy leginkább hidegben nagyobb fordulaton süvít a motorból valami. mi lehet ez, ha köze van a hideghez? köszi előre is

2008.01.07. 15:26

Diabolica írta:ez egy nyomtatott szalagkábel - lehet az ilyet javítani?

Mindent lehet. Max gányolva. Volt, hogy a nyákról leszakadt forraszcsíkot, a rezet kellett javítnunk, mert időre ment külföldre a cucc.

2008.01.07. 15:52

inkább veszek ujat. ha elöregedett és elromlott az egyik szál akkor valoszinüleg hamarosan egy másik fog elromlani.
örökké javitani nem érdemes. meg ha kibirt 10 évet akkor valoszinü ho megint 10et kibir a következö átvezető is.
veszek is egyet..
remélem nem 70000 forint :) :D

köszi az infót !!!

2008.01.07. 15:58

Tippeljük meg. Az én tippem: 15.630Ft

2008.01.07. 17:07

ViSoR írta:Tippeljük meg. Az én tippem: 15.630Ft

Az egy olyan orsó, amire fel-le tekeredik tekeredik ez a szalag mint egy jojóra, forrasztani kizárt, hogy sikerülne a felhasználási hely miatt - amúgy máshol elhiszem, hogy össze lehetne gányolni.

15.631! :lol:

A cserénél érdemes középállásban levenni akormányt, és nem nagyon babrálni a kütyüt, mert elvileg rögzített állásban kapod majd meg, így is kell feltenni. Ha eltekered véletlenül akkor ki kell számolni hányat fordul jobbra-balra és ez alapján visszatekerni középállásba és úgy feltenni - különben elszakad.

Legutóbb annyira kíváncsi voltam, hogy szétszedtem beépítésnél egy ilyet (nem teljesen szándékosan) , ezt nem ajánlom mert több ilyen szalag (asszem 3) fut egymás mellett és van közöttük két zsírpapírszerű vacak, hogy csússzanak gondolom. (Vagy 2 szalag - és 3 védőszalag). Nem olyan vicces feltekerni újra....

2008.01.07. 18:40

Diabolica írta:

Az egy olyan orsó, amire fel-le tekeredik tekeredik ez a szalag mint egy jojóra, forrasztani kizárt, hogy sikerülne a felhasználási hely miatt - amúgy máshol elhiszem, hogy össze lehetne gányolni.

A cserénél érdemes középállásban levenni akormányt, és nem nagyon babrálni a kütyüt, mert elvileg rögzített állásban kapod majd meg, így is kell feltenni. Ha eltekered véletlenül akkor ki kell számolni hányat fordul jobbra-balra és ez alapján visszatekerni középállásba és úgy feltenni - különben elszakad.

Legutóbb annyira kíváncsi voltam, hogy szétszedtem beépítésnél egy ilyet (nem teljesen szándékosan) , ezt nem ajánlom mert több ilyen szalag (asszem 3) fut egymás mellett és van közöttük két zsírpapírszerű vacak, hogy csússzanak gondolom. (Vagy 2 szalag - és 3 védőszalag). Nem olyan vicces feltekerni újra....

Ha a 2-es számu alkatrész az akkor kb 32000Ft+fa ha a 11-es akkor csak 4000Ft+fa

[img]http://www.e39.hu/bmw/névtelen.JPG[/img]

2008.01.07. 18:53

Üdv!

Aki még emlékszik, nemrég belinkeltem a csattogós 30d-m hangját ide.Ma elvittük szerelőhöz és kiderült hogy a főtengely ékszíjtárcsa adja ezt a hangot. Szerdára kész is, mert még kértem tőle
hogy tisztítsa ki a szívótorkot és az intercoolert, na meg a szívótorokban lévő kis szelepeket iktassa ki a nagyobb baj elkerülése végett. Ja egyébként a tárcsa új ára 84eft!!!

2008.01.07. 19:15

köszönöm az infót mégegyszer a multikormányról.
utánatelefonáltam és én is egy 31.000 forintos árat kaptam.
akkor még nem tudtam a másik szalagrol. az gondolom a kormány mozgatását föl le vivatott
átvezetni.

egyébként az elsejei felvonulási havas drift eredménye a hiba....
de igy is megérte annyira állat volt.
kellett a kormányt tekergetni :D:D

na mindegy. holnap szétszedem és remélem az occsobb alkatrész romlott el..
különben wifisre alakitom ennyi pénzből :D

2008.01.07. 19:23

Kaya írta:köszönöm az infót mégegyszer a multikormányról.
utánatelefonáltam és én is egy 31.000 forintos árat kaptam.
akkor még nem tudtam a másik szalagrol. az gondolom a kormány mozgatását föl le vivatott
átvezetni.

egyébként az elsejei felvonulási havas drift eredménye a hiba....
de igy is megérte annyira állat volt.
kellett a kormányt tekergetni :D:D

na mindegy. holnap szétszedem és remélem az occsobb alkatrész romlott el..
különben wifisre alakitom ennyi pénzből :D

ha esetleg nem tudnád kiszűrni, hogy a kettő közül melyik a rossz akkor a drágábbikból van egy próbám (magamnak tettem el tartalékba, de közben a 46-osban el is hunyt, úgyhogy abba kerül ,ajd bele...)

2008.01.07. 19:58

Diabolica írta:

Vesztettem, de ketten összeadva makulátlanul eltaláltuk. Nincs hely forrasztani vagy a forrasznak nincs hely? 80-100 mikrométeres smd-forraszt csinálnak a technikusaim, ha pont ott nem kell meghajolni az anyagnak, akkor elférne az.

2008.01.07. 20:42

ViSoR írta:
Diabolica írta:

Vesztettem, de ketten összeadva makulátlanul eltaláltuk. Nincs hely forrasztani vagy a forrasznak nincs hely? 80-100 mikrométeres smd-forraszt csinálnak a technikusaim, ha pont ott nem kell meghajolni az anyagnak, akkor elférne az.

elférni elfér, de mint írtam a teljes hossz fel-le tekeredik miközben kormányozol végig - ez a lényege. Nem zárom ki, hogy ezt esetleg kibírja egy forrasztás, de ha már mindenképpen gányolni kell, akor én vennék egy használtat 5 ezerért, mint forrasztgassak - az élettartama nem lesz rosszabb a javítottnál.....

2008.01.07. 22:13

admin írta:
Diabolica írta:

Ha a 2-es számu alkatrész az akkor kb 32000Ft+fa ha a 11-es akkor csak 4000Ft+fa

[img]http://www.e39.hu/bmw/névtelen.JPG[/img]

hi! Sajna Kaya-nak a 2 számú alkatrészre lessz szüksége!!!!!

Sorry KAYA!

2008.01.08. 01:53

ezt a köcsög alkatrészt... valami idötállobbat is kitalálhattak volna
kellett nekem driftelni :D
ennyi kormánytekergetés... még kitartott volna egy hétig :)
köszi a tarcsi alkatrész felajánlást. holnap kiderül ho élni fogok e vele :)

2008.01.08. 02:34

Sziasztok!A problémám a következő:A távos kulcsal csak leengedni tudom az ablakokat,felhúzni már nem hajlandó.Gondolom itt is az ajtó bezáró gomb hosszannyomása lenne amitől elkellene indulnia.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek 535i az itt látható tagok köszönték meg: frey528
Értékelés: 4.76%

2008.01.08. 10:26

Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy valaki tudja-e, hogy 1996-os évjáratban hol található a külső hőmérséklet érzékelő. Csak azért volna fontos, mert mostanában rakoncátlankodik. :cry: -40C fokot mutat, majd elindul lefelé szép komótos tempóban, de ha belemegyek egy pocsolyába vele, egyből rohamosn elindul -40 felé megint. Arra gondoltam, hogy csatlakozó hibás, de érdekelne a Ti véleményetek és segítségetek is! Köszönettel, mezoferi. :help2

2008.01.08. 10:55

Ha jól tudom a jobb oldali első doblemez előtt a müa. lökháritóban egy külön kiképzett tartóban. Ha lebontod az alsó motor takarót, akkor láthatóvá válik. Nézd meg a csatlakozót.

2008.01.08. 11:03

535i írta:Sziasztok!A problémám a következő:A távos kulcsal csak leengedni tudom az ablakokat,felhúzni már nem hajlandó.Gondolom itt is az ajtó bezáró gomb hosszannyomása lenne amitől elkellene indulnia.

Szia!

Igen, úgy tudnád felhúzni, hogy hosszan nyomod a záró gombot! Viszont Te, hogy a túróba tudod leengedni?? 8O

2008.01.08. 11:58

Labi írta:
535i írta:Sziasztok!A problémám a következő:A távos kulcsal csak leengedni tudom az ablakokat,felhúzni már nem hajlandó.Gondolom itt is az ajtó bezáró gomb hosszannyomása lenne amitől elkellene indulnia.

Szia!

Igen, úgy tudnád felhúzni, hogy hosszan nyomod a záró gombot! Viszont Te, hogy a túróba tudod leengedni?? 8O

Ugyanúgy, csak a nyitást tartod nyomva. Nekem lehúzza mind a 4-et, amit nem tartok okos megoldásnak, de gondolom szellőztetésre csinálták így.

2008.01.08. 13:07

VZoltan írta:Ha jól tudom a jobb oldali első doblemez előtt a müa. lökháritóban egy külön kiképzett tartóban. Ha lebontod az alsó motor takarót, akkor láthatóvá válik. Nézd meg a csatlakozót.

szerintem nem kell a motortakarót elvenni, alulról látszik simán. a jobb első kerék előtt keresd. ki lehet pattintani a helyéről egyszerűen.
Hozzászólás küldése

VigLink badge