Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.09.12. 22:29

nos mentünk egy 2.150 km-t 1 hét alatt. Budapest - Rabac - Porec - Rovinj - Velence - Rabac - Budapest körutat. 80% autópálya, 20% szerpentines düledéken kb 50% klímával 9,1L/100km-es fogyival :D nem rossz! pályán tempomat 120-140 ..a többi a városi szabályoknak megfelelően.
ja és NO víz és olajfogyasztás! bmwdance

2008.09.13. 12:02

Labi írta:nos mentünk egy 2.150 km-t 1 hét alatt. Budapest - Rabac - Porec - Rovinj - Velence - Rabac - Budapest körutat. 80% autópálya, 20% szerpentines düledéken kb 50% klímával 9,1L/100km-es fogyival :D nem rossz! pályán tempomat 120-140 ..a többi a városi szabályoknak megfelelően.

Mi 3 hete tettünk hasonló túrát Bp-Koper-Trieszt-Portoroz-Rovinj-Pula-Bp kb 1800 km fogyival nem volt baj, de nekem is megevett vagy 1 liter olajat a kicsike.

2008.09.13. 12:31

lukacsas írta:
Labi írta:nos mentünk egy 2.150 km-t 1 hét alatt. Budapest - Rabac - Porec - Rovinj - Velence - Rabac - Budapest körutat. 80% autópálya, 20% szerpentines düledéken kb 50% klímával 9,1L/100km-es fogyival :D nem rossz! pályán tempomat 120-140 ..a többi a városi szabályoknak megfelelően.

Mi 3 hete tettünk hasonló túrát Bp-Koper-Trieszt-Portoroz-Rovinj-Pula-Bp kb 1800 km fogyival nem volt baj, de nekem is megevett vagy 1 liter olajat a kicsike.

Az én kicsékémnek az étvágya csak városban nagy (nyáron 15, télen 20 lityi), viszont a nyaralás során horvátba autópályán 120-140 tempóval , klimával, sok csomaggal 7,9 lityi és 0,75dl olaj, viz 0l, a megtet 2300km alatt össz., ez szerintem elég türhető.

2008.09.13. 14:41

levibeka írta:Az én kicsékémnek az étvágya csak városban nagy (nyáron 15, télen 20 lityi), viszont a nyaralás során horvátba autópályán 120-140 tempóval , klimával, sok csomaggal 7,9 lityi és 0,75dl olaj, viz 0l, a megtet 2300km alatt össz., ez szerintem elég türhető.

A városi 15-20 liter sok 520-ashoz szerintem. Én 528iA-val télen sem tudok 15 fölé menni pedig küldöm neki rendesen + Nagykörút reggel és délután :) (nyáron 12 liter körül)

2008.09.13. 14:55

lukacsas írta:
levibeka írta:Az én kicsékémnek az étvágya csak városban nagy (nyáron 15, télen 20 lityi), viszont a nyaralás során horvátba autópályán 120-140 tempóval , klimával, sok csomaggal 7,9 lityi és 0,75dl olaj, viz 0l, a megtet 2300km alatt össz., ez szerintem elég türhető.

A városi 15-20 liter sok 520-ashoz szerintem. Én 528iA-val télen sem tudok 15 fölé menni pedig küldöm neki rendesen + Nagykörút reggel és délután :) (nyáron 12 liter körül)

Én a kinti fogyira értettem azt hogy "elég türhető", viszont a városi fogyim az borzasztó sok és nem tudom hogy mitől ennyi, mondjuk annak is betudható hogy csak munkábajárni használom ami csak 5 km és be sem tud melegedni a motor amire odaérek. (ezt a téli 20 lityi fogyira értem)

2008.09.13. 16:40

levibeka írta:
lukacsas írta:

Én a kinti fogyira értettem azt hogy "elég türhető", viszont a városi fogyim az borzasztó sok és nem tudom hogy mitől ennyi, mondjuk annak is betudható hogy csak munkábajárni használom ami csak 5 km és be sem tud melegedni a motor amire odaérek. (ezt a téli 20 lityi fogyira értem)

Benzinszűrőt cseréltél az elmúlt időszakban? Nekem pár literrel lejjebb nyomta a fogyimat.
Egykét tipp a téli használathoz:

Javítva:
Lehet hogy evidens de azért leírom: Indítás elött két percig csak gyújtás elötti fokozatban használom az áramfogyasztókat (kicsit helyrerázza az aksit). Indítás után rögtön elindulok alacsony fordulaton, és így melegítem a motort, míg középen nem áll a mutató addig kikapcsolom a digitklímát(úgyis lassan fűt, míg 40-50 fokos, és a motortól veszi el a hőt.), addig ott az ülésfűtés. Fűtést a klímagombbal együtt használom, mert szárítja, tisztítja a levegőt és egy kicsit dob a motor hőfokán is. Nekem így általában 89-92 fok között van a hőmérőm, és nem kajál annyi benzint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lukacsas 2008.09.14. 12:58-kor.

2008.09.13. 17:55

lukacsas írta:
levibeka írta:
lukacsas írta:

Benzinszűrőt cseréltél az elmúlt időszakban? Nekem pár literrel lejjebb nyomta a fogyimat.
Egykét tipp a téli használathoz: Lehet hogy evidens de azért leírom: Indítás elött két percig csak gyújtás elötti fokozatban használom az áramfogyasztókat (kicsit helyrerázza az aksit). Indítás után álló helyzetben megvárom míg kimegy a kékből, míg középen nem áll a mutató addig kikapcsolom a digitklímát(úgyis lassan fűt, míg 40-50 fokos, és a motortól veszi el a hőt.), addig ott az ülésfűtés. Fűtést a klímagombbal együtt használom, mert szárítja, tisztítja a levegőt és egy kicsit dob a motor hőfokán is. Nekem így általában 89-92 fok között van a hőmérőm, és nem kajál annyi benzint.

Benzinszürőt juliusban cseréltem, amugy rátettük gépre az autót, lambdaszoda, légtömegmérő, gyujtás, porlasztás minden rendben, 2 hibakód volt benne a vanos és a vezérmütengelyjeladó hibát irt ki.

2008.09.13. 17:57

Rhantos-sal beszéltél már?

2008.09.13. 18:01

lukacsas írta:Rhantos-sal beszéltél már?

Nem, miért kellet volna :?: :idea:

2008.09.13. 18:04

Hátha ő be tudná lőni a hiba pontos mivoltját... szerintem egy próbát megér.

2008.09.13. 18:10

lukacsas írta:Hátha ő be tudná lőni a hiba pontos mivoltját... szerintem egy próbát megér.

Oksa, majd megkeresem, azért kösz a tippet bmwdance

2008.09.13. 18:15

Szívesen, és sok sikert :)

2008.09.13. 18:26

levibeka írta:
lukacsas írta:
levibeka írta:
lukacsas írta:

Egykét tipp a téli használathoz: Lehet hogy evidens de azért leírom: Indítás elött két percig csak gyújtás elötti fokozatban használom az áramfogyasztókat (kicsit helyrerázza az aksit). Indítás után álló helyzetben megvárom míg kimegy a kékből, míg középen nem áll a mutató addig kikapcsolom a digitklímát(úgyis lassan fűt, míg 40-50 fokos, és a motortól veszi el a hőt.), addig ott az ülésfűtés. Fűtést a klímagombbal együtt használom, mert szárítja, tisztítja a levegőt és egy kicsit dob a motor hőfokán is. Nekem így általában 89-92 fok között van a hőmérőm, és nem kajál annyi benzint.

Benzinszürőt juliusban cseréltem, amugy rátettük gépre az autót, lambdaszoda, légtömegmérő, gyujtás, porlasztás minden rendben, 2 hibakód volt benne a vanos és a vezérmütengelyjeladó hibát irt ki.

Vanos? ...és ezt ilyen higgadtan írod? vagy nem vagy tőle betojva? 8O ...azért ez nem az a "kicsi" hiba! nem?

2008.09.13. 20:09

Labi írta:
levibeka írta:
lukacsas írta:
levibeka írta:
lukacsas írta:

Vanos? ...és ezt ilyen higgadtan írod? vagy nem vagy tőle betojva? 8O ...azért ez nem az a "kicsi" hiba! nem?

Hát nem különösen vagyok tisztában a Vanos-al, vagyis hogy hogyan-mennyiért lehet megjavitani-kicserélni, de ahoz tudomásom szerint le kell kapni a hengerfejet hogy okosabbak legyünk, és az érdekes az hogy ez a hibakódot junisban olvastuk ki és nulláztuk le és azóta is jól müködik a gép, legalábbis szerintem.
Esetleg valami pontosabb infót a Vanosal kapcsoladban szivesen olvasnék tőletek, ugyhogy ne fogjátok vissza magatokat

2008.09.13. 21:16

a vanos a BMW változó szelepvezérlés elnevezése. amúgy a többit majd a szakik a megfelelő topicban. sajna én nem értek hozzá :oops:

2008.09.13. 22:50

Labi írta:a vanos a BMW változó szelepvezérlés elnevezése. amúgy a többit majd a szakik a megfelelő topicban. sajna én nem értek hozzá :oops:

Hát igen, evvel énis tisztában voltam eddig, valami más-több technikai infóra gondoltam :?: :idea: :?:

2008.09.14. 09:23

levibeka írta:
Labi írta:a vanos a BMW változó szelepvezérlés elnevezése. amúgy a többit majd a szakik a megfelelő topicban. sajna én nem értek hozzá :oops:

Hát igen, evvel énis tisztában voltam eddig, valami más-több technikai infóra gondoltam :?: :idea: :?:

Pl. egy M5-ben dupla vannos van! Egy javitása illetve cseréje 400.000 ez is technikai infó :oops:

2008.09.14. 10:02

strobi írta:
levibeka írta:

Pl. egy M5-ben dupla vannos van! Egy javitása illetve cseréje 400.000 ez is technikai infó :oops:

a 98.09 utáni M52 motorokban (20i, 23i, 28i) is dupla vanos van. az M54-ről nem is beszélve...

2008.09.14. 10:12

lukacsas írta:Lehet hogy evidens de azért leírom: Indítás elött két percig csak gyújtás elötti fokozatban használom az áramfogyasztókat (kicsit helyrerázza az aksit). Indítás után álló helyzetben megvárom míg kimegy a kékből,

ezzel nem teszel túl jót a motornak.
egyszer már volt vita erről (igaz dízelek kapcsán), hogy télen mennyire okos dolog álló helyzetben melegíteni a motort. nos több helyről is megerősítést nyert (pl a gépkönyvben is ez vagyon írva), hogy a motor élettartama szempontjából a legmegfelelőbb eljárás, ha indítás után azonnal elindulunk, és mérsékelt gázzal közlekedve kis terhelésnél melegítjük a motort (az alapjárati melegítéssel szemben főként az alacsony olajnyomást, és ezáltal a nagyobb kopást hozták fel. ráadásul terhelésnél gyorsabban is melegszik a motor. plusz nem pazarolunk el álló helyzetben naftát.).

2008.09.14. 12:45

bizony, így vagyon....2500-ig pörgetni, max 3000.
Hozzászólás küldése

VigLink badge