Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Hűtőviz

2014.02.04. 10:30

Zo78 írta:
Imco írta:
Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

Na arra hőfokra azért fogadnék valamit! :)
Kályhád sincs, ha nem tévedek.
Nézd meg a titkos menüben is, mert a mutatod megtréfálhat. :)

Nincs kályhám... :shock: Megnézem.

Mert benzines! Azok sokkal hamarabb felmelegszenek! Nekem is kb. 2-5 perc alatt beáll középre. A dieseles kollégáknak a hidegben sajnos türelmesebbnek kell lenni...

2014.02.04. 10:39

noup írta:
Zo78 írta:
Imco írta:
Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

Nincs kályhám... :shock: Megnézem.

Mert benzines! Azok sokkal hamarabb felmelegszenek! Nekem is kb. 2-5 perc alatt beáll középre. A dieseles kollégáknak a hidegben sajnos türelmesebbnek kell lenni...

Igen, tudom hogy nincs kályhám, a "megnézem" a titkos menüre vonatkozott... Imco belém vágta az ideget...(magamfajta paranoiás emberrel ez veszélyes játék... :mrgreen: )

2014.02.04. 15:44

Imco írta:

Az kicsit nekem is túl gyorsnak tűnik,főleg -17-ben.
Mai indítás +2 C,1 perc járatás,2km. múlva Mo-ás,7km. után közép.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Értékelés: 4.76%

2014.02.04. 15:48

Padre540 írta:
Imco írta:

Az kicsit nekem is túl gyorsnak tűnik,főleg -17-ben.
Mai indítás +2 C,1 perc járatás,2km. múlva Mo-ás,7km. után közép.

Ebben az időben az én öreg TDS-em középre áll mire elérem az autópályát. Ez nagyjából 5 perc.

2014.02.04. 23:16

Zo78 írta:
PeterE39 írta:
Haminda írta:
Padre540 írta:
Haminda írta:Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...
(pedig indulás előtt 10 perccel már indul az állófűtés)

Szerintem nem is fog... :(
Kevés lesz az az 5km.

:( akkor kénytelen leszek távolabb költözni a munkahelyemtől :facepalm: :mrgreen:
(valahol pedig láttam olyan bejegyzést, hogy 500 méter után függőlegesben volt a mutató...)

Azért túlzás lenne elköltözni.
Elég ha egy körkörös útvonalon közelíted meg a munkahelyed :)

Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

Valoban nem mervado, mivel a diesel motornak sokkal kisebb a hovesztesege, mint a benzinese. Az uzemanyagbol nyomatekot gyart, nem meleget :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: admin

2014.02.05. 18:31

A TDS-re ez pont nem igaz :) Hamar fűt és pikk pakk bemelegedik. Mondjuk itt a lovak nem olyan erősek,de annál kitartóbbak :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Hauzer az itt látható tagok köszönték meg: Jerry

2014.02.05. 19:01

morv írta:
Zo78 írta:
PeterE39 írta:
Haminda írta:
Padre540 írta:[quote="Haminda"]Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...
(pedig indulás előtt 10 perccel már indul az állófűtés)

Szerintem nem is fog... :(
Kevés lesz az az 5km.

:( akkor kénytelen leszek távolabb költözni a munkahelyemtől :facepalm: :mrgreen:
(valahol pedig láttam olyan bejegyzést, hogy 500 méter után függőlegesben volt a mutató...)

Azért túlzás lenne elköltözni.
Elég ha egy körkörös útvonalon közelíted meg a munkahelyed :)

Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

Valoban nem mervado, mivel a diesel motornak sokkal kisebb a hovesztesege, mint a benzinese. Az uzemanyagbol nyomatekot gyart, nem meleget :mrgreen:[/quote]

Hehehe :facepalm:
De azert jo duma :franko:

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.02.06. 13:23

Hauzer írta:A TDS-re ez pont nem igaz :) Hamar fűt és pikk pakk bemelegedik. Mondjuk itt a lovak nem olyan erősek,de annál kitartóbbak :D

Ha jol emlekszek mar anno par evtizede a fizika oran is azt tanultuk, hogy a dieselnek jobb a hatasfoka.
Amugy a tds-ben nincs veletlenul latens hotarolo, nem azert nyomja hamar a meleget? Az enyemben sem kell sokat varni ha eleg hideg van, mivel halistennek mukodik a kalyha a kocsiban.

2014.02.06. 18:21

Tds tényleg gyorsan melegszik.

Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával

2014.02.10. 12:16

Gallaca írta:Tds tényleg gyorsan melegszik.

Főleg ha hengerfejes... :mrgreen: :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek strobi az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2014.02.19. 10:08

Imco írta:

A fentiek nyomán íme a titkos menüből szerzett adataim / tapasztalataim (az óra jól átvert):

Indításkor: külső hőmérséklet + 6 C, vízhőfok + 11 C. Indítás, kb 1 perc melegítés.

A hőfokmutató óra mozgása a titkos menü által mutatott értékhez képest:

Az egy perc melegítés alatt 23 C-ra melegedett, a mutató ekkor a kék mező közepén állt. Indulás (a ford.számot igyekeztem 1700-2000 között tartani) után kb. 1,5 km megtételével a menü szerint a víz 40 C-ra melegedett, a mutató az óra első vonalánál. További kb. 4 km után a víz 75 C, a mutató középen áll! Újabb kb. 3 km után a víz 90 C.

Ezt követően folyamatosan 90-93 C között ingadozott, attól függően, hogy gyorsítottam (90-ről 120-ra), vagy lakotton araszoltam 40-60 km/ó, vagy egyenletesen haladtam ~ 95-100 km/ó körül...
Egyetlen egyszer sem ment 90 C alá, vagy 93 C fölé... A mutató folyamatosan középen.

Ha valaki a fentiekből érdemi következtetéseket tudna levonni a hűtővíz keringtetés, a viszkó működésére vagy egyébre nézve, ossza meg legyen szíves. (Egy legutóbbi spontán diag alkalmával a viszkó az optimális határértékek alsó szintjét súrolta..., és mostanában 2000 ford. fölött nem mindíg hallom azt a jellegzetes ?repülőgép-hangot...?)

Köszi!

2014.02.19. 10:15

Nincs annak semmi baja :-D

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Haminda az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.02.19. 10:36

Zo78 írta:A fentiek nyomán íme a titkos menüből szerzett adataim / tapasztalataim (az óra jól átvert):

Nem ver át,mindegyiknek középen áll a mutatója már 75 foknál.Amit leírtál,az teljesen jó működésre utal.
A viszkót ritkán hallani,főleg ha folyamatos a haladás és a menetszél is hűt.
Amikor itt voltál,nekem csak az volt a furcsa,hogy hosszú járatás után előbb elindult a klímaventi mint a viszkó.De aztán ráfogott,úgyhogy jó az.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.02.19. 10:40

Haminda írta:Nincs annak semmi baja :-D

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

Padre540 írta:
Zo78 írta:A fentiek nyomán íme a titkos menüből szerzett adataim / tapasztalataim (az óra jól átvert):

Nem ver át,mindegyiknek középen áll a mutatója már 75 foknál.Amit leírtál,az teljesen jó működésre utal.
A viszkót ritkán hallani,főleg ha folyamatos a haladás és a menetszél is hűt.
Amikor itt voltál,nekem csak az volt a furcsa,hogy hosszú járatás után előbb elindult a klímaventi mint a viszkó.De aztán ráfogott,úgyhogy jó az.

:franko:

2014.02.19. 11:10

Zo78 írta:
A hőfokmutató óra mozgása a titkos menü által mutatott értékhez képest:

Az egy perc melegítés alatt 23 C-ra melegedett, a mutató ekkor a kék mező közepén állt. Indulás (a ford.számot igyekeztem 1700-2000 között tartani) után kb. 1,5 km megtételével a menü szerint a víz 40 C-ra melegedett, a mutató az óra első vonalánál. További kb. 4 km után a víz 75 C, a mutató középen áll! Újabb kb. 3 km után a víz 90 C.

Ezt követően folyamatosan 90-93 C között ingadozott, attól függően, hogy gyorsítottam (90-ről 120-ra), vagy lakotton araszoltam 40-60 km/ó, vagy egyenletesen haladtam ~ 95-100 km/ó körül...
Egyetlen egyszer sem ment 90 C alá, vagy 93 C fölé... A mutató folyamatosan középen.

Ha valaki a fentiekből érdemi következtetéseket tudna levonni a hűtővíz keringtetés, a viszkó működésére vagy egyébre nézve, ossza meg legyen szíves. (Egy legutóbbi spontán diag alkalmával a viszkó az optimális határértékek alsó szintjét súrolta..., és mostanában 2000 ford. fölött nem mindíg hallom azt a jellegzetes ?repülőgép-hangot...?)

Köszi!

Ez teljesen rendben van az enyémhez képest. Kb ugyanezek az értékek.
A fogyi miatt sokat játszottam ilyet én is. A részletekre nem emléxem már, de azt tudom, hogy mínuszban kb. 8-9 km amíg elérte a 90 fokot.
A viszkómat én is ritkán hallom.

Szerintem sincs okod az aggodalomra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.02.19. 11:47

Sziasztok!

Hv sikerult megtalalnom a vizcsepegesem okat...a termosztathazbol csoporeszik ez a ******....

Hv athuzgalom a csavarokat mert emiatt mar kukaztam egy vizpumpat ami szinten konnyezett...

Letezik, h 30e km-el ezelott lett cserelve gyari ujra termosztattal egyutt es kinyiffant?

Ha ujra csopog kivagom...

Ez esetben mit csereljek?
Kivagjam a hazat a termosztatot(ennek nem latom hibajat) es mind a 3 vizcsovet is?

Elore is koszi?

2014.02.19. 18:50

Bummer írta:Sziasztok!

Hv sikerult megtalalnom a vizcsepegesem okat...a termosztathazbol csoporeszik ez a ******....

Hv athuzgalom a csavarokat mert emiatt mar kukaztam egy vizpumpat ami szinten konnyezett...

Letezik, h 30e km-el ezelott lett cserelve gyari ujra termosztattal egyutt es kinyiffant?

Kivagjam a hazat a termosztatot(ennek nem latom hibajat) es mind a 3 vizcsovet is?

Elore is koszi?

A házat mindenképp cserélni kell, mert abban van a tömítés.

2014.02.19. 19:04

Elore is koszi?

Én nem biztos hogy áthúzgálnám a csavarokat.Sz@ptam ugyanígy egy 28i-vel,új termosztátház volt rajta,de nagyon meg lett húzva,és volt rajta egy hajszálrepedés.Nem látszott hogy szivárog,mert szépen elpárolgott.Csak leállítás után 1-2órával lehetett észrevenni hogy épp "nedves".

2014.02.19. 19:20

hamoriarpi írta:

Elore is koszi?

A házat mindenképp cserélni kell, mert abban van a tömítés.

Johny540 írta:

Elore is koszi?

Én nem biztos hogy áthúzgálnám a csavarokat.Sz@ptam ugyanígy egy 28i-vel,új termosztátház volt rajta,de nagyon meg lett húzva,és volt rajta egy hajszálrepedés.Nem látszott hogy szivárog,mert szépen elpárolgott.Csak leállítás után 1-2órával lehetett észrevenni hogy épp "nedves".

A csavarra picit huztam csak ra 1 ujjal olyan lazan forgott...ezert gondoltam, h a leirt 10Nm-el lehuzom oket...

Ha mar cserelem a hazat akkor kivagom a csoveket is...nem fogom havonta leengedni a vizet es aprankent javitgatni ...grrr....

Akkor elvileg a termosztatot nem kell bantani? Vagy az is akkor menjen?

Mindenbol gyarit vegyek vagy van jobb?

2014.02.19. 19:25

Bummer írta:Mindenbol gyarit vegyek vagy van jobb?

Ház csak gyári van. Termosztát gyári vagy Behr. Szerintem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge