![]() |
2014.02.04. 10:30
Zo78 írta:Imco írta:Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...
Na arra hőfokra azért fogadnék valamit!
Kályhád sincs, ha nem tévedek.
Nézd meg a titkos menüben is, mert a mutatod megtréfálhat.
Nincs kályhám...Megnézem.
2014.02.04. 10:39
noup írta:Zo78 írta:Imco írta:Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...
Nincs kályhám...Megnézem.
Mert benzines! Azok sokkal hamarabb felmelegszenek! Nekem is kb. 2-5 perc alatt beáll középre. A dieseles kollégáknak a hidegben sajnos türelmesebbnek kell lenni...
2014.02.04. 15:44
Imco írta:Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...
2014.02.04. 15:48
Padre540 írta:Imco írta:Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...
Az kicsit nekem is túl gyorsnak tűnik,főleg -17-ben.
Mai indítás +2 C,1 perc járatás,2km. múlva Mo-ás,7km. után közép.
2014.02.04. 23:16
Zo78 írta:PeterE39 írta:Haminda írta:Padre540 írta:Haminda írta:Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...
(pedig indulás előtt 10 perccel már indul az állófűtés)
Szerintem nem is fog...![]()
Kevés lesz az az 5km.akkor kénytelen leszek távolabb költözni a munkahelyemtől
![]()
![]()
(valahol pedig láttam olyan bejegyzést, hogy 500 méter után függőlegesben volt a mutató...)
Azért túlzás lenne elköltözni.
Elég ha egy körkörös útvonalon közelíted meg a munkahelyed
Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...
2014.02.05. 18:31
2014.02.05. 19:01
morv írta:Zo78 írta:PeterE39 írta:Haminda írta:Padre540 írta:[quote="Haminda"]Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...
(pedig indulás előtt 10 perccel már indul az állófűtés)
Szerintem nem is fog...![]()
Kevés lesz az az 5km.akkor kénytelen leszek távolabb költözni a munkahelyemtől
![]()
![]()
(valahol pedig láttam olyan bejegyzést, hogy 500 méter után függőlegesben volt a mutató...)
Azért túlzás lenne elköltözni.
Elég ha egy körkörös útvonalon közelíted meg a munkahelyed
Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...

2014.02.06. 13:23
Hauzer írta:A TDS-re ez pont nem igazHamar fűt és pikk pakk bemelegedik. Mondjuk itt a lovak nem olyan erősek,de annál kitartóbbak
2014.02.06. 18:21
2014.02.10. 12:16
Gallaca írta:Tds tényleg gyorsan melegszik.
2014.02.19. 10:08
Imco írta:Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen...
2014.02.19. 10:15
2014.02.19. 10:36
Zo78 írta:A fentiek nyomán íme a titkos menüből szerzett adataim / tapasztalataim (az óra jól átvert):
2014.02.19. 10:40
Haminda írta:Nincs annak semmi baja
Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el
Padre540 írta:Zo78 írta:A fentiek nyomán íme a titkos menüből szerzett adataim / tapasztalataim (az óra jól átvert):
Nem ver át,mindegyiknek középen áll a mutatója már 75 foknál.Amit leírtál,az teljesen jó működésre utal.
A viszkót ritkán hallani,főleg ha folyamatos a haladás és a menetszél is hűt.
Amikor itt voltál,nekem csak az volt a furcsa,hogy hosszú járatás után előbb elindult a klímaventi mint a viszkó.De aztán ráfogott,úgyhogy jó az.
2014.02.19. 11:10
Zo78 írta:
A hőfokmutató óra mozgása a titkos menü által mutatott értékhez képest:
Az egy perc melegítés alatt 23 C-ra melegedett, a mutató ekkor a kék mező közepén állt. Indulás (a ford.számot igyekeztem 1700-2000 között tartani) után kb. 1,5 km megtételével a menü szerint a víz 40 C-ra melegedett, a mutató az óra első vonalánál. További kb. 4 km után a víz 75 C, a mutató középen áll! Újabb kb. 3 km után a víz 90 C.
Ezt követően folyamatosan 90-93 C között ingadozott, attól függően, hogy gyorsítottam (90-ről 120-ra), vagy lakotton araszoltam 40-60 km/ó, vagy egyenletesen haladtam ~ 95-100 km/ó körül...
Egyetlen egyszer sem ment 90 C alá, vagy 93 C fölé... A mutató folyamatosan középen.
Ha valaki a fentiekből érdemi következtetéseket tudna levonni a hűtővíz keringtetés, a viszkó működésére vagy egyébre nézve, ossza meg legyen szíves. (Egy legutóbbi spontán diag alkalmával a viszkó az optimális határértékek alsó szintjét súrolta..., és mostanában 2000 ford. fölött nem mindíg hallom azt a jellegzetes ?repülőgép-hangot...?)
Köszi!
2014.02.19. 11:47
2014.02.19. 18:50
Bummer írta:Sziasztok!
Hv sikerult megtalalnom a vizcsepegesem okat...a termosztathazbol csoporeszik ez a ******....
Hv athuzgalom a csavarokat mert emiatt mar kukaztam egy vizpumpat ami szinten konnyezett...
Letezik, h 30e km-el ezelott lett cserelve gyari ujra termosztattal egyutt es kinyiffant?
Ha ujra csopog kivagom...
Ez esetben mit csereljek?
Kivagjam a hazat a termosztatot(ennek nem latom hibajat) es mind a 3 vizcsovet is?
Elore is koszi?
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
2014.02.19. 19:04
Bummer írta:Sziasztok!
Hv sikerult megtalalnom a vizcsepegesem okat...a termosztathazbol csoporeszik ez a ******....
Hv athuzgalom a csavarokat mert emiatt mar kukaztam egy vizpumpat ami szinten konnyezett...
Letezik, h 30e km-el ezelott lett cserelve gyari ujra termosztattal egyutt es kinyiffant?
Kivagjam a hazat a termosztatot(ennek nem latom hibajat) es mind a 3 vizcsovet is?
Elore is koszi?
2014.02.19. 19:20
hamoriarpi írta:Bummer írta:Sziasztok!
Elore is koszi?
A házat mindenképp cserélni kell, mert abban van a tömítés.
Johny540 írta:Bummer írta:Sziasztok!
Elore is koszi?
Én nem biztos hogy áthúzgálnám a csavarokat.Sz@ptam ugyanígy egy 28i-vel,új termosztátház volt rajta,de nagyon meg lett húzva,és volt rajta egy hajszálrepedés.Nem látszott hogy szivárog,mert szépen elpárolgott.Csak leállítás után 1-2órával lehetett észrevenni hogy épp "nedves".
2014.02.19. 19:25
Bummer írta:Mindenbol gyarit vegyek vagy van jobb?