![]() |
2014.09.30. 17:04
2014.09.30. 17:17
2014.09.30. 17:24
NagySándor írta:Sziasztok! Korábban írtam egy olyan jelenségről, hogy ha megnyomom a MID-en a BC gombot, akkor a teljes alsó sor kikapcsol, így nem tudom vezérelni a computert. Szétszedtem ma és meglepődve láttam, hogy a MID öt vezetéke ami az oldalsó csatiból jön, elég kókány módon bele van kötögetve a rádió nagy csatijába. Nem tudodm, hogy mi okból nyúkáltak bele, de nagyon barbár módon tették. A szinek mondjuk nagyjábol stimmelnek, csak a két + és a - színe eltérő. Én szépen megforrasztgattam és leszigeteltem a vezetékeket, de a hiba ugyanúgy megmaradt. Kérdésem az lenne Hozzátok, hogy eredetileg hogy kellene ennek kinézni? A MID kis csatija honnnan kellene hogy jöjjön? Lehet, hogy nem is ilyen MID volt benne gyárilag, ezért nem vezérli a BC-t? Vagy csak egyszerűen ez a MID nem jó és gyorsan kicserélték eladás előtt? Nagyon elkeserìtő. Ez egyébként proffesional cd és MID és nagyboard-os kijelző. Légyszi ha van tippetek írjatok, mert itt a fòrumon eddig nem nagyon tudtak segíteni e téren.Szép napot!
2014.09.30. 17:41
barbrady írta:NagySándor írta:Sziasztok! Korábban írtam egy olyan jelenségről, hogy ha megnyomom a MID-en a BC gombot, akkor a teljes alsó sor kikapcsol, így nem tudom vezérelni a computert. Szétszedtem ma és meglepődve láttam, hogy a MID öt vezetéke ami az oldalsó csatiból jön, elég kókány módon bele van kötögetve a rádió nagy csatijába. Nem tudodm, hogy mi okból nyúkáltak bele, de nagyon barbár módon tették. A szinek mondjuk nagyjábol stimmelnek, csak a két + és a - színe eltérő. Én szépen megforrasztgattam és leszigeteltem a vezetékeket, de a hiba ugyanúgy megmaradt. Kérdésem az lenne Hozzátok, hogy eredetileg hogy kellene ennek kinézni? A MID kis csatija honnnan kellene hogy jöjjön? Lehet, hogy nem is ilyen MID volt benne gyárilag, ezért nem vezérli a BC-t? Vagy csak egyszerűen ez a MID nem jó és gyorsan kicserélték eladás előtt? Nagyon elkeserìtő. Ez egyébként proffesional cd és MID és nagyboard-os kijelző. Légyszi ha van tippetek írjatok, mert itt a fòrumon eddig nem nagyon tudtak segíteni e téren.Szép napot!
A rádióhoz nem kellenek a MID vezetékei. A MID-re most nem is megy vezeték?
2014.09.30. 17:54
NagySándor írta:barbrady írta:NagySándor írta:Sziasztok! Korábban írtam egy olyan jelenségről, hogy ha megnyomom a MID-en a BC gombot, akkor a teljes alsó sor kikapcsol, így nem tudom vezérelni a computert. Szétszedtem ma és meglepődve láttam, hogy a MID öt vezetéke ami az oldalsó csatiból jön, elég kókány módon bele van kötögetve a rádió nagy csatijába. Nem tudodm, hogy mi okból nyúkáltak bele, de nagyon barbár módon tették. A szinek mondjuk nagyjábol stimmelnek, csak a két + és a - színe eltérő. Én szépen megforrasztgattam és leszigeteltem a vezetékeket, de a hiba ugyanúgy megmaradt. Kérdésem az lenne Hozzátok, hogy eredetileg hogy kellene ennek kinézni? A MID kis csatija honnnan kellene hogy jöjjön? Lehet, hogy nem is ilyen MID volt benne gyárilag, ezért nem vezérli a BC-t? Vagy csak egyszerűen ez a MID nem jó és gyorsan kicserélték eladás előtt? Nagyon elkeserìtő. Ez egyébként proffesional cd és MID és nagyboard-os kijelző. Légyszi ha van tippetek írjatok, mert itt a fòrumon eddig nem nagyon tudtak segíteni e téren.Szép napot!
De igen, a MID-re mennek vezetékek a csatlakozón keresztül, de ezek a vezetékek felmennek a rádió nagy csatlakozójához és egyszerűen bele vannak utólag kötögetve. Meg lettek blankolva a vezetékek és bele lettek kötve. Mind az öt szál. Nem tudom, elég sufni megoldásnak tűnik...
2014.09.30. 19:08
barbrady írta:NagySándor írta:barbrady írta:NagySándor írta:Sziasztok! Korábban írtam egy olyan jelenségről, hogy ha megnyomom a MID-en a BC gombot, akkor a teljes alsó sor kikapcsol, így nem tudom vezérelni a computert. Szétszedtem ma és meglepődve láttam, hogy a MID öt vezetéke ami az oldalsó csatiból jön, elég kókány módon bele van kötögetve a rádió nagy csatijába. Nem tudodm, hogy mi okból nyúkáltak bele, de nagyon barbár módon tették. A szinek mondjuk nagyjábol stimmelnek, csak a két + és a - színe eltérő. Én szépen megforrasztgattam és leszigeteltem a vezetékeket, de a hiba ugyanúgy megmaradt. Kérdésem az lenne Hozzátok, hogy eredetileg hogy kellene ennek kinézni? A MID kis csatija honnnan kellene hogy jöjjön? Lehet, hogy nem is ilyen MID volt benne gyárilag, ezért nem vezérli a BC-t? Vagy csak egyszerűen ez a MID nem jó és gyorsan kicserélték eladás előtt? Nagyon elkeserìtő. Ez egyébként proffesional cd és MID és nagyboard-os kijelző. Légyszi ha van tippetek írjatok, mert itt a fòrumon eddig nem nagyon tudtak segíteni e téren.Szép napot!
De igen, a MID-re mennek vezetékek a csatlakozón keresztül, de ezek a vezetékek felmennek a rádió nagy csatlakozójához és egyszerűen bele vannak utólag kötögetve. Meg lettek blankolva a vezetékek és bele lettek kötve. Mind az öt szál. Nem tudom, elég sufni megoldásnak tűnik...
Akkor azokat nyugodtan kösd ki, valószínűleg utána működni fog a board.
Tapatalk
2014.09.30. 20:24
NagySándor írta:Köszönöm a gyors választ! Ha kikötöm a ezeket a vezetékeket akkor a MID egyáltalán nem lesz bekötve. Tehát hogy értsd, gyakorlatilag a MID jelen pillanatban direktbe rá van kötve a rádió vezetékeire.
(Próbálok valahogy képet küldeni, de még ismerkedek a rendszerrel. Csak link formájában lehet képet csatolni? Betallózni gépről nem lehet? Vannak ám bajaim mi?)
Próbálok rájönni a dolgokra és olvastam a MID/IRIS kábel utólagos beépítéséről a tippek között és eljutottam egy német fórumra is, de mégis elég ködös egyelőre ez számomra. Nem értem, hogy miért ilyen barbár módon van bekötve a MID. Egyébként a rádió és cd része tökéletesen működik. De az óra és BC már meg se mukkan.
2014.10.01. 11:56
barbrady írta:NagySándor írta:Köszönöm a gyors választ! Ha kikötöm a ezeket a vezetékeket akkor a MID egyáltalán nem lesz bekötve. Tehát hogy értsd, gyakorlatilag a MID jelen pillanatban direktbe rá van kötve a rádió vezetékeire.
(Próbálok valahogy képet küldeni, de még ismerkedek a rendszerrel. Csak link formájában lehet képet csatolni? Betallózni gépről nem lehet? Vannak ám bajaim mi?)
Próbálok rájönni a dolgokra és olvastam a MID/IRIS kábel utólagos beépítéséről a tippek között és eljutottam egy német fórumra is, de mégis elég ködös egyelőre ez számomra. Nem értem, hogy miért ilyen barbár módon van bekötve a MID. Egyébként a rádió és cd része tökéletesen működik. De az óra és BC már meg se mukkan.
Akkor ezért nem működik rendesen... Innen le tudod tölteni a bekötési útmutatót:
LINK
2014.10.01. 19:11
2014.10.01. 20:10
klicsko07 írta:Sziasztok!
Szeretnék én is upgradelni reverse rds-ről iris+business cd-re.
Meg is van az IRIS kábel, de a gyári bekötési rajz eléggé elnagyolt, most melyik két helyre kell a biztosítékos szálat bekötni (elöl csak 50-ig van a biztosíték tábla, illetve a másik 3 szálat hová dugom pontosan? (meg kell keresnem az ugyanolyan színűt a kábel rengetegben ,illetve ha megvan akkor mellé, vagy helyette kell bekötni?)
Ha valaki csinált már ilyet a gyakorlatban segítsen pls.
Köszi Urak,

2014.10.02. 06:29
2014.10.02. 15:19
klicsko07 írta:Ha ilyen bölcs vagy, akkor hányas biztihez kell bekötni?
Az utólagos erősít öt is bekötöttem, csak annyit kertem ha csinàlt valaki ilyet akkor segíthetne.
2014.10.02. 15:27
barbrady írta:klicsko07 írta:Ha ilyen bölcs vagy, akkor hányas biztihez kell bekötni?
Az utólagos erősít öt is bekötöttem, csak annyit kertem ha csinàlt valaki ilyet akkor segíthetne.
Nem akartalak megbántani és okoskodni sem, de ez már nem a lada kategória, hogy keresel egy pozitívat és rákötsz. Az e39 BUS rendszeren kommunikál, egy hibás kötéssel rendesen be tudsz kavarni a rendszernek. A doksi pontosan leírja mit hova köss. Ha nem tudod értelmezni akkor inkább ne kezdj bele. Egyébként a 46-os biztit írja.
Tapatalk
2014.10.02. 20:36
barbrady írta:klicsko07 írta:Sziasztok!
Meg is van az IRIS kábel, de a gyári bekötési rajz eléggé elnagyolt, most melyik két helyre kell a biztosítékos szálat bekötni (elöl csak 50-ig van a biztosíték tábla, illetve a másik 3 szálat hová dugom pontosan? (meg kell keresnem az ugyanolyan színűt a kábel rengetegben ,illetve ha megvan akkor mellé, vagy helyette kell bekötni?)
Köszi Urak,
Ha neked elnagyoltnak tűnik a gyári leírás, akkor inkább vidd el egy villamossági szerelőhöz
Tapatalk
2014.10.03. 08:31
Bummer írta:"Ha me bunko vagy, me nincs kulturad"![]()
![]()
Ha elnagyolt...nem erted...EL-NA-GYOLT...lassan mondom, h megertsd...![]()
Lehet tul nagy, h ki lehessen hamozni...az teny, h igazan boseges es mindenre kiterjed...aki nem vagja lehet tobb ido es turelem kellllll...bar szvsz franko...es jol tagolt...
De most ismet csipobol boktel...szegeny...nem felsz, h KO-val lepsz ki a ringbol![]()
![]()
KIRÁLY!2014.10.03. 11:56
klicsko07 írta:Sziasztok!
Köszi Urak,
2014.10.10. 23:59
andrás írta:Eddy5589 írta:Eddy5589 írta:imi36 írta:
Hali!
Megcsináltam a fenti műtétet, és nem lett jobb a hang. A bal hátsó hangszóró gyengébben szól, és olyan hangom, mintha túl lenne erőltetve.
Mit lehet tenni?
Attila
a hangszóró pereme megvan még?
Megnéztem volna, de nem tudtam kiszerelni a kalaptartót. Erre tud valaki útmutatót linkelni, ami használható?
http://www.youtube.com/watch?v=MG_H8z8Hkp8
2014.10.12. 14:21

) :
) : 

Jól megoldották, mi? 
érdekelne még az is, hogy vannak ilyen opciók, hogy "limit", "Timer" Dátum, stb, aminek a működtetése, akárhogy próbálom, nem megy. Kérem segítsetek!
2014.10.12. 20:48
waresz írta:A maradék kérdés csak annyi, hogy az órát hogy a francba kell beállítani?
2014.10.12. 22:48