Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.09.22. 16:05

z írta:Hali Skacok!

Megszakértenétek nekem, az már tutira látszik, hogy a 160e kamu. És ilyen belső színkombináció létezik egyáltalán?

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1024

köszi

Nekem a 2002-es 540-esben ugyanilyen a belső csak faberakással, úgyhogy ez azért annyira nem gyanús. MOndjuk a multikrmánnyal nekem is van teló és navi, de szerintem ez opcionális , nem kizárt, hogy egyszerűen nem rendelték meg. (Telefont pl én sem kérnék....)

Miért is biztos, hogy a 160 kamu? Mert ha szerinted sokkal több, akkor meg talán drága nem? Jó egy ilyen motor de azért 200.000 felett........, volt már nekem 535-öm 225ekm-el, inkább nem mesélek.....

2006.09.22. 16:07

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, megvan, nekem a 2002-esben ugyanilyen belsővel más a fejtámla!!!!!!!!!!!!! Nem ez a bumszli, hanem a karcsúbb fordított j betű alakú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2006.09.22. 18:29

Diabolica írta:ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, megvan, nekem a 2002-esben ugyanilyen belsővel más a fejtámla!!!!!!!!!!!!! Nem ez a bumszli, hanem a karcsúbb fordított j betű alakú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azért lehet, mert akkor neked sportülésed van :D

2006.09.22. 18:34

rhantos írta:
Diabolica írta:ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, megvan, nekem a 2002-esben ugyanilyen belsővel más a fejtámla!!!!!!!!!!!!! Nem ez a bumszli, hanem a karcsúbb fordított j betű alakú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azért lehet, mert akkor neked sportülésed van :D

nem, az ülésem pont ugyanilyen! sajnos nem sportülés , a fejtámla mégis kicsi

2006.09.22. 18:37

Diabolica írta:nem, az ülésem pont ugyanilyen! sajnos nem sportülés , a fejtámla mégis kicsi

Érdekes, mert nekem is sima ülés volt, bumszli fejtámlával, és vettem ugyanilyen kárpitos sportülést, azon meg a vékonyabb, hosszúkás, hajlított fejtámla van.

2006.09.22. 18:46

rhantos írta:
Diabolica írta:nem, az ülésem pont ugyanilyen! sajnos nem sportülés , a fejtámla mégis kicsi

Érdekes, mert nekem is sima ülés volt, bumszli fejtámlával, és vettem ugyanilyen kárpitos sportülést, azon meg a vékonyabb, hosszúkás, hajlított fejtámla van.

Na jó akkor passzolok. Illetve nem! Most kapcsolok, volt egy M-es 2001-es bézs bőrbelsőm azon megintcsak bumszli volt és nem a hajlított. Kezdek elveszni....nem lehet, hovgy ezt is opcionálisan lehet rendelni?

2006.09.22. 18:47

Köszi mindenkinek, de annyira nem izgultam rá, csak próbálom kiszűrni azokat a dolgokat, amiket már fotóról is látni lehet.

Azért gondolom, hogy kamu a km, mert amiket láttam 120 -150e között, és tetszett, azoknak a belseje szinte makulátlan (töredezettség mentes, bőrülések, matt kormány) és általában látszik a külsején a "kiállásán" - igaz ezek 2002-es ben 5, 2003-asban 6 milliót kóstáltak :cry:

A benzinesnél számít, hogy nem MID van benne? Mit veszítek vele? (pl. arra gondolok, hogy a dízelekben az állófűtést ezekben egyszerű felprogramozni)

2006.09.22. 20:34

[quote="z"]Köszi mindenkinek, de annyira nem izgultam rá, csak próbálom kiszűrni azokat a dolgokat, amiket már fotóról is látni lehet.

Igen , hát kár, már majdnem nyitottam pedig egy új topicot fejtámla ügyben. Admin biztos örült volna neki................. :P :P :P

2006.09.23. 10:46

amennyire én tudom, összesen 3 féle ülés létezik: alap, sport, és komfort. A komfortnak van háttámlára hajló fejtámlája.

2006.09.23. 10:49

És mi az okosság benzineseknél MID ügyben? Lemaradok valami késôbbi upgrade lehetôségrôl vagy egyszer?en csak butább a cucc?

2006.09.24. 19:04

Z ! Te nagyon alapos ember vagy, ezért tisztellek is, de könyörgöm: Vegyél már egyet!:)

2006.09.24. 20:27

Nem akarom elkiabálni, de remélem hamarosan a képfeltöltéshez kell segítséget nyújtanotok :D :D :D

Konkrét tanácsok E39 vásárláshoz

2006.10.09. 10:05

Sziasztok!

E39 vásárlás előtt állok remélem egy-két hónapon belül én is boldog tulaj leszek. A problémám a következő nem tudom eldönteni mit vegyek először 528ra gondoltam de most valamiért 530 d is egyre jobban képben van kb. 20-25.000-et megyek évente van benne rövid táv is bőven. 528-at szinte mindenki dícséri a fogyasztástól viszont félek a fogyasztás szerintem az 530 d-nél kedvezőbb. Az 530-at szidják nagyon főleg a motort, turbót, porlasztókat (lásd Totalcar, fórumok) valóban ilyen rosszak ezek az 530 dízelek. Látom hogy itt a fórumon van egy két embernek 530 d-je. Mi a véleményetek segítsetek a tapasztalatok megírásával. Előre is köszi.

2006.10.09. 10:44

1,5éve van 530d-m,ezalatt annyi bajom volt vele hogy egyszer a turbot kellett cserélni egyszer meg a fékbetétet,amugy minden jó :lol:
Nekem nincs semmi bajom vele,abszoolut megbízhatónak tartom,max kicsit nagyobb erőre számítitottam,mint ami van benne. Amugy az 528ban is fellelhetők ezek a hibák elöbb utobb.Nincs olyan hatalmas különbség köztük.Fogyasztásom pedig ha nem nagyon nyomom neki akkor 9körül,ha meg nagyon taposom neki akkor felmegy 10felé,de 11et nem érte még el:) sok sikert hozzá,de inkább azt figyeld mien állapotban van a VAS!ha hulladék akkor sajna kölhetsz rá.
Sok sikert előre is a vásárláshoz!

2006.10.10. 06:41

Dome86 írta:1,5éve van 530d-m,ezalatt annyi bajom volt vele hogy egyszer a turbot kellett cserélni egyszer meg a fékbetétet,amugy minden jó :lol:
Nekem nincs semmi bajom vele,abszoolut megbízhatónak tartom,max kicsit nagyobb erőre számítitottam,mint ami van benne. Amugy az 528ban is fellelhetők ezek a hibák elöbb utobb.Nincs olyan hatalmas különbség köztük.Fogyasztásom pedig ha nem nagyon nyomom neki akkor 9körül,ha meg nagyon taposom neki akkor felmegy 10felé,de 11et nem érte még el:) sok sikert hozzá,de inkább azt figyeld mien állapotban van a VAS!ha hulladék akkor sajna kölhetsz rá.
Sok sikert előre is a vásárláshoz!

Nekem 528ia -m van 2000.03 havi M-tech. Navi meg minden. 5. éve van E39 -m és csak benzines 520i volt az első nagyon jó volt kezdetnek leszámítva azt hogy szinte annyit fogyaszt mint az 528i ebből a másodikat "nyúzom" minimális ráköltéssel, kötelező szervizeken kívül apró hibákkal pl. ABS jeladó, pixel hiba, vízpumpa, stabilizátor kitámasztó, nagy szilen csere Meyle -re. Szoval minimális. Mindenből csak gyári alkatrész olajból csak Castrol RS. Egyik ismerősnek van egy 2002 530dA -je M-packet. Hát helyben járásnál 11l/100km +- fél liter az én 528 am 12l/100km -+fél liter. Autópálya tempó 160, 530d 8 körül 528 9 körül. Nincs nagy fogy. különbség viszon érzetre jobban megy az 530d de nem tudjuk egymást elhagyni. Szerintem benzines jobb választás mert éves szinten a karbantartást is figyelembe véve kevesebbet kell rákölteni. Persze ennek alapfeltétele hogy nem egy 300ezret futott leharcolt paripát veszel. A sok km az mindegyikbe sok. Benzinesbe több a megkímélt viszont kevesebb van eladó a nagy regadó miatt. Summa summárum a BMW dízel vagy benzines tök mindegy az BMW csúcs a TÖBBI OFF HOZ KÉPEST. Ha jó akkor nagyon jó. Keress egy pár jobb állapotút motortól függetlenül és válszd azt amelyik egyedibb és extrásabb. Egy biztos én imádom a 6os benzines hangját, de ez olyan mint a pap +papné. Sok sikert :D :D

Konkrét tanácsok E39 vásárláshoz

2006.10.12. 10:40

Helló Chris528i!

Folyamatosan olvasom a fórumot de nekem hihetetlen ez a 12-13 literes fogyasztás ne érts félre de ha nekem is sikerülne egy ilyet kifogni baromi boldog lennék és egy másodpercig sem gondolkodnék dízelen. Milyen távokon használod mert nekem kb 50-50 % városi és hosszútáv. Szoktad neki taposni vagy csak olyan lightosan vezetsz?Előre is köszi.

Re: Konkrét tanácsok E39 vásárláshoz

2006.10.12. 15:25

528 írta:Helló Chris528i!

Folyamatosan olvasom a fórumot de nekem hihetetlen ez a 12-13 literes fogyasztás ne érts félre de ha nekem is sikerülne egy ilyet kifogni baromi boldog lennék és egy másodpercig sem gondolkodnék dízelen. Milyen távokon használod mert nekem kb 50-50 % városi és hosszútáv. Szoktad neki taposni vagy csak olyan lightosan vezetsz?Előre is köszi.

Hello
Látom Kalocsán laksz én a komp másik oldalán. Gondolod és van időd gyere át és segítek bármiben + megnézed a gépet. Egyébként csak itt helben max az erőműig. Ha sokszor tolom neki akkor 13-14 között de a 11-12 az a normál használat egyszerkétszer sportosabban de semmiképpen se öregapusan :D

2006.10.13. 18:45

Sziasztok Urak!
Tanácsot kérek 530dA vásárlásához. A kérdés, hogy 140.000 km futásteljesítmény mellett szabad-e ilyen autóban gondolkodni nem kevés pénzért. Még nem volt BMW-m, ezért fordulok Hozzátok.
Köszi minden választ!

2006.10.13. 19:56

Leslie33 írta:Sziasztok Urak!
Tanácsot kérek 530dA vásárlásához. A kérdés, hogy 140.000 km futásteljesítmény mellett szabad-e ilyen autóban gondolkodni nem kevés pénzért. Még nem volt BMW-m, ezért fordulok Hozzátok.
Köszi minden választ!

Nyugodtan!!!!még 2x ennyit elballg csak legyen normálisan szervizelve és használva!!!!

2006.10.13. 21:06

Leslie33 írta:Sziasztok Urak!
Köszi minden választ!

Üdv! mentoslaci nagyon rátapintott a lényegre!
100e km felett a következőkre számíthatsz (föleg külföldi oldalakon olvasottak alapján):

-Turbó:
Függ attól, hogy hidegen hajtották vagy hogy hajtás után hűtötték-e fél percet, ez nagyban befolyásolja az élettartalmat. A másik fontos dolog a kartergáz szellőztető/szűrő cseréje. Állitólag a normálisan használt turbókat is kinyírja ha eltömődik a szűrő.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
(11-es alkatrész)
Én már cseréltem saját kezüleg, 10eFt volt a szűrővel együtt.Nem nagy vmi a csere csak figyelni kell.

-Váltó:
Tudni kell hogy General Motors az aut. váltó gyártója. Ezzel még önmagában nincs gond mert nagyon jók, csak a fő probléma hogy max. 390Nm-re van tervezve, ugye a 30d meg 410Nm. Számomra érthetetlen hogy miért nem a 730d ben lévő 560Nm-es ZF váltót rakták be. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha ütik vágják főleg állóból számítani lehet a meghibásodásra. Nekem a szerelőm azt mondta 60-100e km között olajcsere + szűrő!Pedig rá van írva: Lifetime oil! Az mondogattják 200ekm-t bír, ha normálisan használják, ami ugye a 30d-nél elég ritka sztem. Egy komolyabb felújítás ára 350-400eFt körül alakul.

-Légtömegmérő szenzor:
Elég gyakori a meghibásodása (Bosch). Következménye hogy lomha lesz az autó. Újabb tipusra váltott a BMW 2002 körül. Új ára 90eFt. Pierburg tipussal is lehet próbálkozni (Mercedes) 20-30eFt körül van.

-EGR szelep (Exhaust Gas Recirculating) kipufogó gáz visszavezető
Én azonnal kitisztítitottam és kiiktattam a 30d-n ahogy megvettem, mert a 20d-men is gond volt vele. Tiszta dzsuva volt, mivel amikor működik a kormos elhasznált kipufogü gázt vezeti be újra, hogy kevesebb legyen a károsanyag kibocsátás. Még hátra van nekem a szívótorok mert az is elég koszos volt amikor belevilágítottam.

-Porlasztó, nagynyomású common-rail pumpa: igénylik a jó minőségű gázolajat, megbízhatóságukról nincs infón, a porlasztokat irogatják más fórumokon, de a pumpa hiba nem gyakori 200e alatt sztem, de mondom nincs megbizonyosodott infóm.

Szóval nem egyszerű lelkek a dízel BMW-k, visszatérve a 140ekm-re.
Ha normálisan szervízelték és hajtották, akkor megbízható társ lesz.
Amúgy meg azt tapasztalom hogy 3 típusu tapasztalattal szoktam találkozni dízel bmw-kel kapcsolatban:

1. megvesz vki egy kókány, leharcolt régi sok százezer km-t futott példányt és nyílván fikázza, hogy milyen szar a BMW.
2. kultúrált, fiatal példányt használ dicséri egy ideig, de nem használja, szervízeli megfelelően majd amikor jön a baj sír hogy 200-300eFt-os javításra kell számolnia és megint jön a milyen szar a BMW szólás.
3. aki megfelelő körülmények között használja és szervízeli, ők nyilván sokáig dícsérik. Ha így teszel akkor élvezni fogod a kultúrált 6 hengert, a 193Le teljesítményt és a relative jó fogyasztást. Amúgy sztem nem egy kiélezett dízel ami a mai új autó piacon uralkodik, mivel mostanában 2 literes dizelek nyomnak 160-180 Le-t.

Mivel mi visszaigényeljük az Áfát az üzemanyagból, ezért nekem megéri a kompromisszumos "dízel üzembentartás", viszont ha nehezebb a jobb lábod és nincs ilyen lehetőséged ajánlott az 525i/530i! Én biztos ezt vennék, ha nem tudnám leírni az Áfát.

Szóval ha diesel E39-et veszel akkor ajánlatos ezekre anyagilag felkészülni és nem meglepődni, vagy megveszed az újjat 13 millióért és lesz garid 2 évig, illetve tudod hogy te hogy használtad, csak hát ennek ára van sajna. Szóval lehet hogy eltúlzott amit mondok most, legyen sztem pár százezer még pluszban a zsevedben ha gond lenne.

Sok sikert és majd jelezz ha döntöttél és megvetted! :wink: :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge