Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.11.17. 22:41

Bela írta:
BMW_Power írta:
bezo írta:Sziasztok!!!!!!!
Megoldódott az állófűtés gondom.
Senki nem akarta elvállalni a javítást,ezért szétkaptam magam. BMW Power kolléga azért segített Pü-ben. Azért nem indult be a kályha, mert az izzítógyertya teljesen elkokszosodott.Kályha szétdob,kitisztít,összerak, és láss csodát műkszik.
Ha van egy kevés műszaki érzéketek ne féljetek hozzápiszkálni, csak arra kell figyelni, hogy a csavarok mind le vannak rögzítőzve,és könnyen beleszakadnak./M4/
Üdv
bezo bmwdance bmwdance bmwdance

Hali
Na örülök hogy sikerűlt! Igen ez a leggyakoribb probléma hogy nyakig kokszos.
Végülis 3 dolog van ami el szokott romlani: izzítóstift, fuvatómotor, keringető motor. ha a háromból egy rosz akkor már nem engedi indítani a kályhát. ellenőrzésük egyszerű, csatikra rá 12v és rögtön látszik jó-nemjó.
Van még a kályha elött az alvázon egy kis gázolaj szivattyú, de az eléggé strapabíró, ritkán adja fel.
Minden alkatrész megvehető a www.webasto.hu-nál, XIII-ker Szt László út73-alatt. Izzítót nemtom, de a kerinegtő motort vettem onnan 24-ért (amit mellesleg a wallis 40 felett hoz)
[align=justify]

Sziasztok!

Nekem is kályha gondom van, de nekem a fúvatómotor állt be, szétszedtem, egy kicsi hagyományos szénkefés villanymotor van benne, amit külön természetesen nem lehet cserélni csak a komplett öntvényházzal (21e+áfa).

A nagyobb gond az, hogy nincs a Webastonál készleten, mert állítólag ez sosem szokott tönkremenni, megrendelték 3-4 hét szállítási idővel. A Holdról hozzák???

Basszus, nekemis ez lesz a következő mert olyan csapágyas hangja van hogy iszonyat, megálok valahol megnéznek hogy miez :-) Minap be is állt, kivágta a biztit is a csomagtérben. Nemhiszem hogy ez sosem megy tönkre. Sajnos én csak ezt a webasto.hu-t találltam, nemtom van-e még valami cég ami forgalmaz alkatrészt hozzá.

2007.11.17. 22:45

BMW_Power írta:
Basszus, nekemis ez lesz a következő mert olyan csapágyas hangja van hogy iszonyat, megálok valahol megnéznek hogy miez :-) Minap be is állt, kivágta a biztit is a csomagtérben. Nemhiszem hogy ez sosem megy tönkre. Sajnos én csak ezt a webasto.hu-t találltam, nemtom van-e még valami cég ami forgalmaz alkatrészt hozzá.

Nebasz !

Úgynézki nagyüzem lesz kályha javítás fronton :( :(

PMiki

2007.11.17. 23:39

PMiki írta:
BMW_Power írta:

Nebasz !

PMiki

működik a webastom, ezzel nincs is gond.
de a működés közben tompa, dübörgő-puffogó hangot ad bent az utastérben.
egy olyan hangot hallok, mintha zenét hallgatnál, de nincs más zenei hang, csak a basszus.
ez normális? :roll: vagy el lehet a rendszer kokszosodva? :roll:
a szerelőm azt mondta, hogy másik 30d-ben is ilyen hangot ad a webasto.

köszi.
roland

2007.11.18. 01:02

kovessyroli írta:
PMiki írta:
BMW_Power írta:

Nebasz !

PMiki

működik a webastom, ezzel nincs is gond.
de a működés közben tompa, dübörgő-puffogó hangot ad bent az utastérben.
egy olyan hangot hallok, mintha zenét hallgatnál, de nincs más zenei hang, csak a basszus.
ez normális? :roll: vagy el lehet a rendszer kokszosodva? :roll:
a szerelőm azt mondta, hogy másik 30d-ben is ilyen hangot ad a webasto.

köszi.
roland

Szia!!!!!!!!
Ha mindig ugyanazt a "puffogó" hangot hallod ,az valószínűleg a gázolaj szivattyú.Lehet,hogy hozzáér az autó aljához , és az felerősíti a hangot.
bezo
Alkatrész csak a Webastonál.

2007.11.18. 19:51

hi
nekem is van ez a puffogás, tavasszal nem vettem észre (melegben nem volt jelen)
de észrevettem hogy ha a klímát letekerem minimumra akkor megszűnik (még akkor is ha utána felnyomom vissza 30fokra)
nem tudom mi ez a "kopogás" de vezetőülés alól jön
valaki?

2007.11.18. 21:05

bekog írta:hi
nekem is van ez a puffogás, tavasszal nem vettem észre (melegben nem volt jelen)
de észrevettem hogy ha a klímát letekerem minimumra akkor megszűnik (még akkor is ha utána felnyomom vissza 30fokra)
valaki?

A vezető ülés alatt van mind az AC mind a fűtés pumpája.

PMiki

2007.11.18. 22:32

PMiki írta:
valaki?

PMiki

üa szivattyút most cseréltem, vadi új
remélem nem az puffog
láttam ott a környékén vmi webasto cuccot, ha jól emlékszem az volt. az a fütés pumpája? és miért nem puffog újra ha letekerem 16 fokra majd újra felcsavarom???

2007.11.18. 22:58

bekog írta:
PMiki írta:
valaki?

PMiki

üa szivattyút most cseréltem, vadi új
remélem nem az puffog
láttam ott a környékén vmi webasto cuccot, ha jól emlékszem az volt. az a fütés pumpája? és miért nem puffog újra ha letekerem 16 fokra majd újra felcsavarom???

Az igazság odaát van....

PMiki

2007.11.19. 14:18

PMiki írta:
BMW_Power írta:

Nebasz !

PMiki

Jól szétszedjük mindkettőt :-)

2007.11.19. 17:45

BMW_Power írta:
PMiki írta:
BMW_Power írta:

Nebasz !

PMiki

Jól szétszedjük mindkettőt :-)

Szar lesz gyalog hazajönni :lol:

PMiki

2007.11.19. 22:35

Az a tünet miért van, nem tudom pontosan mit ir ki csak kb saccra, mert mikor kiirta igen pixelhibás voltam :S

Check klimaanlage vagy mi a szösz, mostanában igy hidegebb időben kiirja már 2x de előtte sosem még minuszba sem!

Előre is köszi :)

2007.11.30. 17:57

Sziasztok!

Nekem egy '99-es 525 TDS-em van, navis, van olyan menüpontom, hogy aux ventillation, de van vajon állófütés is az autómban? ezt honnan tudom meg? Esetleg lehet bele tenni utólag is, ha nincs benne?
Előre is köszi a segitséget!
Üdv!

2007.11.30. 20:31

mount írta:Sziasztok!

Nekem egy '99-es 525 TDS-em van, navis, van olyan menüpontom, hogy aux ventillation, de van vajon állófütés is az autómban? ezt honnan tudom meg? Esetleg lehet bele tenni utólag is, ha nincs benne?
Előre is köszi a segitséget!
Üdv!

Szia!!!!!!!!
A bal oldali doblemezen kell lenni egy Webasto matricának ha van benne kályha.Ha alkalmas állófűtésre akkor Z/C van a matricára írva,ebben az esetben fel lehet programozni az állófűtést.Keresd meg a Somogyit Pellérden /profi a manus/.
bezo :franko:

2007.11.30. 20:32

Szerintem ebben a topicban előrébb van már erről szó!
De egyébként az első kerék mögött,a vezetőülés alatt van a kályha.Ha lebontod a dobbetétet meglátod.
Felprogramozás(géppel) után a kielződön megjelenik a STANDHEIZUNG/LÜFTUNG kiírás.

2007.12.01. 11:50

Köszi a segitséget!
Igen volt már róla itt szó, csak az nem volt eggyértelmü, hogy az 525tds-eket is gyárilag szerelik állófütéssel (navi esetén), vagy csak az újabb dieseleket, megnézem és írok, hogy mi lett az eredmény :)

2007.12.02. 06:57

Sajnos sehol nem látom a torony körül a matricát, amiről szó volt.. :(
Mennyibe fája egy ilyen állófütés beszerelése és beszerzése? Fogalkozott már ilyennel valaki?

2007.12.02. 10:02

mount írta:Köszi a segitséget!
Igen volt már róla itt szó, csak az nem volt eggyértelmü, hogy az 525tds-eket is gyárilag szerelik állófütéssel (navi esetén), vagy csak az újabb dieseleket, megnézem és írok, hogy mi lett az eredmény :)

Tudtomal csak a D-k be van kiegészítő fütés alapból mindegy hogy van navi vagy nincs.

2007.12.02. 11:43

A Magisznál 235ezer pínz.Vagy vehetsz bontottat,mint én kb.harmadáron.
Nekem sincs matricám.Vagy valami elmebajnok lesúrolta.
Bontsd ki a doblemezt!
Bár lehet Adminnak van igaza!

2007.12.02. 18:53

Van egy sejtésem, hogy Adminnak lesz igaza, de a jövőhéten kibontom a doblemezt és mögé kukkatok, hogy tuti biztos legyen!
Azt a 70-80e ft-ot még meg is érné szerintem, ha tényleg akörül van a bontott ára :)

2007.12.03. 23:27

mount írta:Van egy sejtésem, hogy Adminnak lesz igaza, de a jövőhéten kibontom a doblemezt és mögé kukkatok, hogy tuti biztos legyen!
Azt a 70-80e ft-ot még meg is érné szerintem, ha tényleg akörül van a bontott ára :)

Szeva!

Szerintem ne bontsd ki, én is Admin véleményét osztom és hallottam is többhelyről, csak a "D"-ben. Tds-ben nincs :( Megspórolsz egy melót :)

Buci
Hozzászólás küldése

VigLink badge