Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.10.26. 00:17

efer írta:az nem lehet, hogy a billegetés csak önteszt, hogy működik-e az állító motor? - mert a kézi magasságállítás is egy motor segítségével történik. amúgy meg hiányoznak az érzékelők az automatikus magasságállításhoz (a kereszlengőkarhoz van rögzítve egy több ksi karból álló szerkezet, ha minden igaz, jobboldalt;meg hátul is van valahol egy érzékelő)

Ráhibáztál! Csak önteszt, a xenonos és a halogén egyaránt csinálja a lámpa felkapcsolásakor. A lámpamosó külön is rendelhető volt az első évjáratokban, ettől még lehetett halogén és manuális magasságállítású (tekerővel a műszerfalról).
Ha xenonos, akkor nincs tekerő a műszerfalon a fényszórómagasságállításhoz, ez a legegyszerűbben lellenőrizhető feltétel.

Bömbölö

2007.10.26. 02:00

akkor tuti xenon...
csak ellopták a magyarok

2007.10.26. 07:22

Kaya írta:akkor tuti xenon...
csak ellopták a magyarok

Vagy pozdorjává olt törve ésilyenbőlrakták össze :) Dehát csaknem.

2007.10.26. 18:51

tegnapig sérülésmentes volt az eleje.

hogy a taxák monnyanak le!!!! :pisztolyos

2007.10.29. 20:09

Petie -nek.

Nekem sem ment a motoros állítás (potméteres) bellülről,
de aksi reset után magáhoztért.

2007.10.29. 21:25

Hali!

Én kb. 1 hónapja szereltem be a xenont. :D
Siemenset vettem.40e Ft+a két foglalat 5e Ft

2007.10.30. 21:02

Anti520i írta:Hali!

Én kb. 1 hónapja szereltem be a xenont. :D
Siemenset vettem.40e Ft+a két foglalat 5e Ft

és jo? hol vetted ha meg szabad kérdezni?

2007.10.30. 21:19

Hello!

www.xenonizzo.hu oldalon találtam.4300 Kelvines mellett döntöttem,meg ők is ezt ajánlották.
35Wattos a rendszer.Én elégedett vagyok vele,talán nem fog csalódást okozni.Én az újabb lámpába(2000.09.-tól) szereltem.Foglalatot is tudtak adni az izzóhoz,mert nem akartam a gyárit kifúrni.Van a régebbi lámpához is foglalat.1 hátránya van,ha nincs felkapcsolva,akkor
kiégett izzókat jelez,de ha felkapcs,akkor minden oké,hibaüzenet eltűnik.Ha van még kérdés,akkor szivesen válaszolok:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Anti520i 2007.10.31. 10:24-kor.

2007.10.31. 01:15

:(
az nem jo
nem szertnék hibajelzést.
lehet ugyis cserélem a lámpákat elöl :) addig várok vele

THX

2007.10.31. 08:17

Anti520i írta:Hello!

www.xenonizzo.hu oldalon találtam.4300 Kelvines mellett döntöttem,meg ők is ezt ajánlották.
35Wattos a rendszer.Én elégedett vagyok vele,talán nem fog csalódást okozni.Én az újabb lámpába(2000.09.-tól) szereltem.Foglalatot is tudtak adni az izzóhoz,mert nem akartam a gyárit kifúrni.Van a régebbi lámpához is foglalat.1 hátránya van,ha nincs felkapcsolva,akkor
kiégett izzókat jelez,de ha felkapcs,akkor minden oké,hibaüzenet eltűnik.Ha van még kérdés,akkor szívesen válaszolok:D

Ha nincs felkapcsolva akkor miért jelez bármit is? Nekem az Opelem fedélzetije simán vágta a xenont.

2007.10.31. 08:38

Sziasztok Fiúk!

Nos nekem is utólagos a xenonom..búrástól, trafóstul, szőröstül, bőröstül kicseréltettem mindent ....de nekem is kiírja az esetek nagy többségében, hogy kiégett a lámpa elöl. Még akkor is, ha azt nem kapcsolom be, mert a rendszer van annyira inteligens, hogy minden megnéz akár használod, akár nem. (nekem is ezt mondták) :oops: ..szóval az utólagos megoldásra van már egy 8-10.000 Ft-os kis kütyü, ami segít abban, hogy ezt ne írja ki többet...bár engem sem zavar, így még nem szereltettem bele!

Üdv,

Labi

2007.10.31. 09:56

Sziasztok!

Igen,ez így van.Az elektronika(CAN-BUS rendszer) ellenőrzi a fogyasztok
ellenállását,függetlenül,h épp működik vagy nem(izzók...H7 esetében is)
Mostani xenon szetteket úgy gyártják,h már a kocsi rendszere a 35Wattos
elektronikát 55Wattosnak érzékelje.Kb 3mp-enként ellenőriz.Ha meg
felkapcsolod akkor kap feszültséget a segédelektronika és működik a xenon.
De azt nem tudom,h más szetteknél is van ilyen,h kiégett izzót jelez.
Nekem Siemens szettem van.
Az utólagos hátsólámpa szett is tartalmaz két elektronikát,amit a potkerék
alá szoktak beépíteni.

2007.10.31. 11:22

Szerintem az érzékenyebb elektronikájú verdákban egy ellenállással lehet segíteni a dolgon.

2007.10.31. 18:28

Én úgy tudom, hogy csak egy bizonyos gyártó által forgalmazott utólagos xenon szettnél küld hibaüzenetet az autó. Amikor én vettem, akkor erre direkt felhívták a figyelmemet (igaz, az egyik ügyfelünktől vettem :wink: ). Azt mondta, ne a legolcsóbbat vegyem (27e), mert az hibaüzeneteket küldözget, hanem az egyel drágábbat (33e), mert az tuti jó!
Majd megkérdezem a gyártóját annak a hibásnak és megírom, melyiket ne vegyétek meg.

2007.10.31. 19:29

Hello!

Én is említettem a Zolinak,h ilyen hibaüzenet van,amikor épp nem világít:(A kereskedő mondta,h jó lesz a vasba és nem lesz hibaüzenet...csak azt nem,h épp amikor nem világít,akkor igen. :oops: Végülis jó a fénye és jól működik,ettől a kis hibától eltekintve:P
Ja és 3 év gari van rá :)
Régebbi szettekhez,ami csak addig világít,amig a kocsi le nem ellenőrzi a fogyasztó ellenállását.(Kb 2-3mp) Ezekhez a szettekhez van Hella márkájú segédelektronika is.

2007.10.31. 20:33

A hátsó ledes lámpámnál én rákötöttem párhuzamosan
2*2db 5w-os izzót (egy 4-es foglalatban felbiggyesztve)
és tök fa.za.
Mert ugyanis vész-üzemben félfényerővel a féklámpát
müködteti helyzetjelzőként,(a ledet úgy érzékeli mivel nincs nagy áramfelvétele,mintha kiéget volna mind a 4 helyzetjelző hátul).

Előre is ez lenne a megoldás!

De mivel az ember nem szeretne 2*55w-ot előrerakni,
ezért meg kéne próbálni 2db 5w-os izzóval,hogy mit csinál.

Ezt még én se próbáltam,de elméletileg be kell jönnie. :twisted:

Nemám 10ezreket rákölteni.. :wink:

2007.10.31. 20:56

Hello!

Remélem nem leszünk lecseszve,h ebben a topicban beszélgetünk a hátsó ledes lámpáról :?
Nekem legelőször nem szettet hozott a lámpaboltos,hanem sima ledes hátsólámpákat...persze nem lett jó,mert eltérő volt a foglalat.Gyors telefon és mondták,h nekem a szettre l(Hella) lenne szükségem.
A megoldásod jó a hátsólámpára,igaz picit furin hangzik,de nekem is eszembe jutott ez a dolog,h így is müködne.Mivel a ledek(2db..talán lámpánként) áramfelvétele elenyésző a 2 db 5W-os izzóhoz képest.
Azért a xenonnál ez nem lenne jó..mivel felkapcsolva már megvan a megfelelő terhelés :!:
Talán olyan szettet kellene venni,amilyet már szereltek E39-be és jól műkszik :D

2007.10.31. 21:17

Az mind1,hogy "felkapcsolva megvan a terhelés"
Igazábol ott azért nem jelez be ,mert feszültség alatt van a xenon áramkör,és akkor az az áramfelvétel már elegendő,hogy ne anyázzon.
Valószínü kevesebb mint a halogéné.
Amúgy a hátsónál feszültség tűinpulzusokat használ,ez látszik is a ledeken.
Egyszer az egyik villan fel,utána a másik .(Nagyon halványan)
(Ez Lehet elöl is)
Ha ezt egy picit is terheljük elég kell,hogy legyen
Holnap kipróbálom :P

Persze ez a megoldás +"csömböllék"+áramfelvétel,de szinte ingyen van.

Amúgy a csomitartóba a potkeréknél egy moszkvics alekó hátsó lámpa foglalat van felerősítve,(4 foglalatos, nem olyan nagy)
és arra megy rá az oldalanként 2db lámpától lepárhuzamosított 4 kéteres kanóc. :)

2007.10.31. 21:33

Hello!

Ha holnap sikerül vmit kikísérletezni,akkor írj pü-t vagy ide a fórumra :D

2007.11.01. 01:27

mi van akkor ha valami elektronikával amikor le van kapcsolva a xenon biztositjuk az izzo ellenállását.
nem kell hozzá más csak egy kicsi tranyo vagy relé és amikor nincs világitás oda kapcsoljuk a helyébe az ellenálást ???
párszáz forint lenne és nem irogatná a hibaüzeneteke.
és megvehetnék azok is a xenont akik nem akarnak feltétlenül sokat költeni ...

én PL nem viselek el hibaüzenetet!!!

se hibát!!!

szerintetek?
Hozzászólás küldése

VigLink badge