![]() |
2006.12.05. 19:53
2006.12.05. 20:59
houdini írta:Sziasztok!
Íme egy probléma amit azt hiszem sikerült egyszerűen megoldani.
A fedcompi indítás után kiírta hogy "motornotprogram". Az EML lámpa nem aludt ki és az autó dadogva nehezen ment,max sebesség 90-100 Km/h.Néhány gyujtásráadás ismétlése, vagy rövid menet és leállás majd ismét indítás után a hiba megszűnt és minden OK. Teljesen véletlenszerűen jelentkezett a hiba. Egy hét után meguntam a dolgot és irány a BMW szervíz. Computer rádug, teljes hibalista törlés,próbaút, újból compi és semmi.Persze sem a szervízig sem a próbaúton nem jött elő a hiba. Oksi irány haza, majd legközelebb. Szervíz parkolóban indítás és ismét "motornotprogram". Gyorsan vissza majd "megcsíptük Oszi" felkiálltás után ismét compi.
Eredmény:pillangó szelep mechanikai hiba.
Szerelő tanácsolta, hogy elöször próbaljam meg pillangószelep tisztítóval
megtisztítani a szelepet (az új ára 65000 Ft)
Ez történt. Amikor lebontottam a levegőszűrőt és a levegő csövet láttam, hogy a szelepház fala barna rutyival van felrakódva. Nem túl sok de volt.
WD40-el frankón lelehetett oldani.Utána kitöröltem, újra befújtam, összeraktam és azóta kop-kop nincs "motornotprogram".
2006.12.11. 21:36
2007.01.25. 23:21
2007.01.26. 20:00
Buci írta:Szevasztok!
Segítség kellene, ha tudtok!
A beteg egy 525 tds, '97 novemberi.
Tünetek: ma reggel (-2 fok) nagyon hosszan kellett indítózni és kb 5-8 mp után sem indult, két izzítás után. Normál esetben eddig két izzítás után 1-2 mp, 1-2 fordulat és indult még -6-ban is! Másodszori próbálkozás, nagy nehezen bepöccent, dadogott, azt hittem megáll, de egyszer csak beállt és onnantól leállításig semmi gond. Megy ahogy szokott, nem füstöl. Napközben többször megcsinálta, nagyon hosszan kell köszörülni, hogy dadogva beinduljon. Egyszer szépen le is fulladt indítás után kb 10-15 másodperccel. Előző nap cseréltek benne főtengelyszimeringet. Valamilyen tárcsát vagy mit megesztergáltatott, mert kidörzsölte a szimering. Meg egy valamilyen csavart cserélt esztergáltatottra, ami egy lukat takart, ahol az adagolóhoz lehetett hozzáférni, és ez a takarócsavar eltört. A szerelőm mondta mi történt, megcsinálta. Nincs neki semmi diag berendezése vagy ilyenek. Megnézte a dadogást is, jön a levegő a gázolajszűrőből, leállításkor szépen visszafolyik a szűrő felé. Beletett egy szelepet a üzemanyag csőbe, ami nem engedi visszafolyni a naftát a szűrő felé. Végül ettől annyi lett, hogy hosszan tekerve de hirtelen, mintegy pöccre indul. Még nem tökéletes. Mi lehet a gond? Ő azt mondta, többet nem tud tenni, nincs diag, nem ért az adagolójához. Mit tegyek? Találkozott már valaki ilyesmivel?
Légyszi segítsetek!
Köszi!
Buci
2007.01.26. 20:44
Diabolica írta:Buci írta:Szevasztok!
Tünetek: ma reggel (-2 fok) nagyon hosszan kellett indítózni és kb 5-8 mp után sem indult, két izzítás után. Normál esetben eddig két izzítás után 1-2 mp, 1-2 fordulat és indult még -6-ban is! Másodszori próbálkozás, nagy nehezen bepöccent, dadogott, azt hittem megáll, de egyszer csak beállt és onnantól leállításig semmi gond. Megy ahogy szokott, nem füstöl. Napközben többször megcsinálta, nagyon hosszan kell köszörülni, hogy dadogva beinduljon. Egyszer szépen le is fulladt indítás után kb 10-15 másodperccel. Előző nap cseréltek benne főtengelyszimeringet. Valamilyen tárcsát vagy mit megesztergáltatott, mert kidörzsölte a szimering. Meg egy valamilyen csavart cserélt esztergáltatottra, ami egy lukat takart, ahol az adagolóhoz lehetett hozzáférni, és ez a takarócsavar eltört. A szerelőm mondta mi történt, megcsinálta. Nincs neki semmi diag berendezése vagy ilyenek. Megnézte a dadogást is, jön a levegő a gázolajszűrőből, leállításkor szépen visszafolyik a szűrő felé. Beletett egy szelepet a üzemanyag csőbe, ami nem engedi visszafolyni a naftát a szűrő felé. Végül ettől annyi lett, hogy hosszan tekerve de hirtelen, mintegy pöccre indul. Még nem tökéletes. Mi lehet a gond? Ő azt mondta, többet nem tud tenni, nincs diag, nem ért az adagolójához. Mit tegyek? Találkozott már valaki ilyesmivel?
Légyszi segítsetek!
Köszi!
Buci
A jobb oldali pollenszűrő alatt a computeres műanyagdobozban nézd meg azt a kis fekete asszem "motorsicherung" felitratú biztosítéktartót amiben 4 vagy 5 bizti van (a két oldalán kell lepattintani a tetejét). Nekem virított a perec és mégsem volt izzítás mert az kiment. Itt segített megtalálni vki ezen a lapon. Kb így nézett ki a hibám mint a tiéd, de azt nem igazán értettem miket hegesztettek Neked előtte a vason.....![]()
(az igaz persze, hogy ha csak az izzításod rossz, akkor hosszan kell köszörülni, de utána szerintem nem nagyon dadog, hanem megy, bár semmi sem elképzelhetetlen...)
2007.01.27. 15:46
Buci írta:Diabolica írta:Buci írta:Szevasztok!
Légyszi segítsetek!
Köszi!
Buci
A jobb oldali pollenszűrő alatt a computeres műanyagdobozban nézd meg azt a kis fekete asszem "motorsicherung" felitratú biztosítéktartót amiben 4 vagy 5 bizti van (a két oldalán kell lepattintani a tetejét). Nekem virított a perec és mégsem volt izzítás mert az kiment. Itt segített megtalálni vki ezen a lapon. Kb így nézett ki a hibám mint a tiéd, de azt nem igazán értettem miket hegesztettek Neked előtte a vason.....![]()
(az igaz persze, hogy ha csak az izzításod rossz, akkor hosszan kell köszörülni, de utána szerintem nem nagyon dadog, hanem megy, bár semmi sem elképzelhetetlen...)
Nem lehetetlen, hogy ez is lehet, bár a probléma hidegen, melegen is fennáll. Erről mit gondolsz? Mondtak már:
Leállító mágneskapcsoló hiba
Adagoló tengely első szimering
Üzemanyagszűrő ház repedés
Tankszellőztetés
Fejszelep kopás vagy koszosodás?
Én meg nem tudom, csak azt, hogy így bárhol nagyon le tudnak húzni!
Azért köszi!
2007.01.27. 21:19
2007.01.29. 19:26
2007.01.29. 23:04
Gabor80 írta:D. Sanyika forever!![]()
(no lehúzás, korrekt szervíz)
2007.01.30. 15:51
2007.01.30. 16:07
Buci írta:Szevasztok!
Tudna valaki segíteni, a tank felépítése és működése érdekelne. Onnan kap levegőt a gépmadár, és valószínű ettől levegősödik le az egész rendszer. Szóval várom a hozzászólásokat!
Köszi!
Dani
2007.01.30. 18:34
2007.01.30. 19:21
2007.01.30. 19:48
2007.01.30. 20:46
Gabor80 írta:Az 525 TDS-ben szerintem elszállt a tankban lévő gázolaj pumpa.
Az 523i-en anno elszállt az első bal oldali ablaktörlő lapát, beállt félúton.
Ez mechanikai hiba volt, ha jól emlékszem valami szétkopott.
(Nagy élmény volt, nagy esőben...)
Nem akarok reklámot csinálni, de itt tuti meg tudják oldani a problémákat:
http://www.ntauto.hu/index.html
2007.01.30. 22:13
2007.02.02. 21:09
kzoli819 írta:Hy!
Nekem hátsó ablaktörlő problémám van! Amikor bekapcsolom, csak kattan egy hangosat, de nem megy. Biztosíték jó, mosó megy. Volt már valakinek ilyen problem?
2007.02.04. 18:38
2007.02.04. 19:16